INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Cykling langs vinruten Prosecco

Gruppecykeltur i Norditalien

Tag på gruppecykeltur i den verdensberømte og UNESCO-optagede Prosecco-region i Norditalien, hvor du bl.a. får mulighed for at smage på den friske, mousserende vin, som området lægger navn til.

In stock
Travel Code
CYG-006

Det kan du glæde dig til

Ved foden af Dolomitterne i det nordlige Italien byder Prosecco-region på sin forfriskende, mousserende vin, som nydes i autentiske rammer med udsigt til flotte, frodige vinmarker, der snor sig flot gennem landskabet. På denne cykelferie vil en cykelguide føre dig, sammen med en mindre gruppe, gennem det bedste af vinregionen. I vil eksempelvis besøge Treviso, middelalderbyen Asolo og Bassano Del Grappa.

Udover skønne byer og smuk natur toppes turen med kulinariske oplevelser, der fx kan nydes med et lille glas Italiensk Grappa-likør i Bassano Del Grappa. Vinmarkerne ligger både højt og lavt, hvilket både giver høj og lav puls, når hele regionen opleves på to hjul. Når benene har behov for et hvil, kan fridagen bruges på at tage en tur til Venedig, hvis romantiske atmosfære og kulturelle skatte er ganske uforglemmelige.

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Treviso
Der er individuel ankomst til Treviso, hvor cykeleventyret starter. Treviso er en skjult perle, der har masser at byde på, men som ofte overses af Venedig. Byens centrum er genopbygget efter 2. Verdenskrig, og har en charmende og malerisk stil med gangbroer og vandveje. Det anbefales at ankomme om eftermiddagen for at kunne møde resten af gruppen og spise den første middag sammen. Overnatning i Treviso.  

Dag 2. Montello-bakken og middelalderbyen Asolo
Cykling: 58 km, højdemeter: + 460 m / -380 m
Efter morgenmaden cykler I fra hotellet gennem Treviso ud af bymuren og mod nordvest. De første 20 km cykler I jer varme på flade og lette veje indtil byen Nervesa della Battaglia. Herfra er der en kort stigning til Montello-bakken, der et af de mest populære cykelområder i hele provinsen. Området har stor historisk betydning, da det var en vigtig slagmark under første verdenskrig. Herfra ændrer landskabet sig og bliver mere grønt. Det meste af Montello er dækket af frodige skove.
Efter en velfortjent frokostpause fortsætter I med at cykle vestpå langs ruten som kaldes ” Panoramica”, der giver en glimrende udsigt over Piave-dalen, og hvor det første glimt af Prosecco-bakkerne kan ses i det fjerne. I skal overnatte i den smukke middelalderby Asolo, der kendt for at være perlen i Treviso-provinsen. Hotellet ligger ved foden af byen, og der er derfor inkluderet en gratis shuttle, så I kan besøge landsbyen om aftenen. Domineret af Rocca, byens symbol og stolthed, vil I gå gennem byens historiske centrum. Overnatning i Asolo.

Dag 3. Bassano del Grappa
Cykling: 58 km, højdemeter: + 780 m / -780 m
Efter morgenmaden cykler I rundt i det kuperede område ved Asolo. Fra hotellet cykler I nordøst på over bløde bakker med udsigt til Alperne. Området på vej til Bassano er et af de vigtigste produktionsområder af Prosecco, og langs ruten ser I nogle af de fineste vingårde med frugtplantager og skovklædte områder. Der veksles mellem op- og nedstigningerne indtil I når Possagno, fødested for billedhuggeren Antonio Canova. Byen er samtidig hjemsted for det tempel, han designede og færdiggjorde i 1830. 
Herfra bliver ruten lettere, da I cykler ned i dalen og videre til Bassano del Grappa, som ligger i Vicenza-provinsen. Bassano har fået sit navn fra den nærliggende Monte Grappa, som var scene for et vigtigt slag under første verdenskrig. Byen har et historisk og kompakt centrum, som kan udforskes til fods. Cyklerne parkeres, og der vil være mulighed for selv at gå rundt i byen og gå over træbroen ved Brentafloden, samt prøvesmage den lokale og berømte grappa-likør. I kan også lære om byens militærhistorie på Museo degli Alpini eller måske købe lokalt produceret keramik. Om eftermiddagen vender I tilbage til Asolo med offentlig bus. Transfer ca. 30-45 min. Overnatning i Asolo.


Dag 4. Prosecco vinruten til Pieve di Soligo
Cykling: 47 km, højdemeter: + 630 m / -500 m
Efter morgenmaden forlader I Asolo for at cykle en af de smukkeste ruter på turen. De første 15 km består primært af fladt terræn. Når I kommer til Vidor, krydser I Piave-floden, hvorefter I cykler ad mindre trafikerede veje, der snor sig omkring hjertet af Prosecco-bakkerne. Ruten stiger gradvist herfra, og I bliver ført gennem storslåede vinmarker, som producerer Prosecco og Prosecco Superiore di Cartizze-vine. Dette område er berømt over hele verden. De fleste vinproducenter holder til i dette område, som betegnes som det smukkeste i Veneto-regionen.
En hård opstigning fører herefter til landsbyen Santo Stefano, som ligger 305 meter over havets overflade og er det højeste punkt på ruten. Her indtages frokosten (inklusiv) omgivet af vinmarker. I fortsætter med at cykle gennem bølget landskab ca. 15 km til byen PIeve di Soligo. Senere på dagen besøger I en lokal Prosecco-producent. Under den guidede tur er der vinsmagning inkluderet. Overnatning i Pieve di Soligo.

Dag 5. Rundtur langs bredden af Revine søerne, cykling ca. 63 km
Cykling: 63 km, højdemeter: + 690 m / -690 m
I forlader hotellet og cykler ad stille veje til den gamle mølle, Molinetto della Croda. Møllen er et eksempel på rustik arkitektur fra det 16. århundrede, og som er delvist bygget ud af klippen. Herfra starter en jævn opstigning på 4 km til den fortryllende landsby, Rolle, der ligger på en bakke langs den historiske vinrute, Prosecco. Stigningen er stedvis stejl, men I cykler I jeres eget tempo og med nødvendige pauser undervejs. Det populære italienske amatørcykelløb, Gran Fondo Pinarello, bliver bl.a. kørt på denne strækning. I fortsætter yderligere 3 km op ad frodige bakker med indbydende panoramaudsigter udover vinmarkerne. 
Fra landsbyen Resera starter nedstigningen til bredden af Revine-søerne, hvor I stopper og spiser frokost (inklusiv). Resten af turen cykler I på flade cykelstier og veje tilbage Pieve di Soligo. Undervejs gør I et stop i landsbyerne Cison di Valmarino og Follina, der er berømt for sit gamle Cistercian kloster.
Overnatning i Pieve di Soligo.


Dag 6. Valgfri dagstur til Venedig og valgfri sightseeing
I har dagen til fri disposition, og I kan vælge at tage en kort togtur til Venedig.
Overnatning i Pieve di Soligo.

Dag 7. Cykling gemme vinmarker til Conegliano, cykling ca. 49 km
Cykling: 49 km, højdemeter: + 710 m / -715 m
Turens sidste cykeletape starter med en bakket rute til Conegliano, og I cykler på den historiske Prosecco-vinrute omgivet af smukke, naturlige farver, som især er dramatiske i efterårssæsonen. Den indledende del af ruten består af op- og nedstigninger, og den inkluderer en spektakulær nedstigning på ca. 2 km med hårnålesving efterfulgt af en stejlstigning på ca. 1,3 km med en gennemsnitlig stigning på 15-19 %. I kan vælge at cykle eller gå denne stigning. I får en velfortjent pause i byen, Conegliano, hvor I også spiser jeres frokost. Byen kan prale af sin vidunderlige arkitektur fra det 16. århundrede.
Om eftermiddagen cykler I langs den panoramiske slotsrute vest for Conegliano. Efter en kort, men stejl stigning når I til det befæstede og flot bevarede slot San Salvatore fra det 13. århundrede. Herfra fortsætter I igennem en skyggefuld skovsti til slottet Collalto, som er bygget i 1100-tallet og blev hårdt beskadiget under første verdenskrig. I tager den sidste nedkørsel til Pieve di Soligo tilbage til jeres hotel. Om aftenen fejrer I ugens cykelpræstationer og oplevelser med en fælles middag (inklusiv) på en af de lokale restauranter.
Overnatning i Pieve di Soligo.

Dag 8. Hjemrejse
Efter morgenmaden er der hjemrejse, og det er tid til at sige farvel til gruppen.

Sværhedsgrad 2-3

Denne tur kræver et moderat konditionsniveau. I cykler i et område, der er berømt for sine bakker, og hvor der indimellem er krævende stigninger og nedkørsler, der kræver ekstra koncentration (især på dag 7, hvor der vil være en stigning på 15-19%). I cykler ca. på 90 % asfalteret vej og ca. 10% på grusstier. Er man ikke komfortabel med at cykle i et bakket terræn, anbefales det at leje en el-cykel.
På denne tur er der fem dages cykling med en gennemsnitlig cykeldistance på 44 km om dagen. Tempoet er afslappet (13-16 km i timen), og der vil være mange pauser med tid til at nyde udsigterne. I cykler hovedsageligt på mindre trafikerede veje, men der vil være passager, hvor I skal passere trafikerede veje for at nå de stille veje på den anden side. En følgebil er delvist tilgængelig under turen. Området er meget velegnet til cykling med mange lokale og professionelle cykelentusiaster.

Indkvartering

I bor 7 nætter på 3 eller 4-stjernede hoteller. Alle værelser har eget bad og toilet. Opholdet er inklusiv morgenmad. Turguiden er behjælpelig og kan anbefale spisesteder både til frokost og aften. Eksempler på indkvartering:
Treviso: Hotel Continental
Asolo: Hotel Asolo
Pieve di Soligo: Hotel Conta'

Cykler og cykeludstyr

Cyklerne lejes lokalt og er Ridgeback Element hybrid unisex cykler med skivebremser. Det er også muligt at leje el-cykler. Du vil have mulighed for tage dine egne cykelpedaler med eller et gel-overtræk til sadlen. Du skal dog være opmærksom på, at du selv er ansvarlig for dit eget udstyr og skal selv kunne på-og afmontere cykelpedalerne. Du kan også medbringe din egen cykel. Det er obligatorisk at have hjelm på denne tur. Det er ikke muligt at leje en hjelm på denne tur, hvorfor du skal medbringe din egen hjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Turen starter i Treviso og slutter i Pieve di Soligo. Der er gode flyforbindelser til Venedig, Verona eller Bologna.

Muligheder for transfer til og fra lufthavnen kan undersøges på forespørgsel.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 14.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 12.698,- DKK
Praktiske Informationer

  Prisen inkluderer:

  • 7 x overnatning inkl. morgenmad
  • 2 x frokost (dag 4 og 5)
  • 1 x aftensmad (dag 7)
  • 1 x vinsmagning (dag 4)
  • Cykelleje
  • Bagagetransport
  • Transfers nævnt i dagsprogrammet (undtagen til/fra lufthavn)
  • Lokalkendt engelsktalende cykelguide

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport til og fra Danmark
  • Entréer til museer etc.
  • Eventuelle turistskatter
  • Drikkepenge

  Tillæg:

  • Ekstra nat i Treviso eller Pieve di Soligo: pris på forespørgsel
  • Transfer til/fra lufthavn: på forespørgsel

  Børnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Exodus Travels, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Exodus Travels. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

  Gå til toppen af siden

  Loading...