Bestil

Det bedste af Albanien

Albanien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3-5

Tag på cykelferie i det ukendte Albanien og få testet din kondition. Undervejs passerer du hele tre attraktioner, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Du vil virkelig mærke, hvor unikt et land Albanien er.

In stock
Travel Code
CYL-04
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev 3 utrolige attraktioner på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled check Smag på det unikke køkken og stærk raki i Përmet
blue encircled check Tag en dukkert i de termiske søer af Langarica
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Albanien og de andre Balkan-lande er ved at være blandt de mest populære rejsedestinationer i verden lige nu, og denne tur giver dig det hele. Du kommer blandt andet til at opleve solskin, smukke solnedgange samt skønne udsigter ud over den flotte natur i unikke Albanien. Efter kollapset af Den Socialistiske Folkerepublik i 1991 fik resten af verden endelig en mulighed for at få et glimt af det skønne land på Balkanhalvøen. Da Albanien har været adskilt fra resten af verden så længe, er der også mange der oplever, at det er lidt som at tage tilbage i tiden, når man besøger landet. Indbyggerne lever stadig livet på landet på bedste vis og bruger håndkraft i næsten alt deres arbejde. De bruger desuden ingen pesticider.

På denne tur vil du både komme forbi Ohrid-søen, billedskønne bjerge og glitrende floder og fortsætte videre til den Albanske Riviera og de indbydende strande. Du vil i allerhøjeste grad få en smagsprøve på, hvad det er, Albanien har at tilbyde! Albanien er det perfekte land for dig, der ønsker en ferie med udfordringer – både cykelmæssigt og kulturelt. Alternativt kan du også vælge turen med guide. Den finder du her.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Tirana
Ankomst til Tirana lufthavn og transfer til hotellet (ikke inkl.). Efter check-in på hotellet, afhængigt af hvornår du lander, er det muligt at gå på opdagelse rundt i Tirana og besøge atombunkeren i Enver Hoxha, frugt- og grøntsagsmarkedet og det nationale museum for historie ved siden af ​​det nybyggede centrum af Tirana. Den livlige hovedstad er hjertet i Albanien og byder på hyggelige pladser og farverige bygninger. 

Dag 2. Tirana –Tushemisht (Pogradec). 29 km og 70 højdemeter – ca. 3 timers cykling
Transfer til en af de ældste søer i verden, der med sin helt unikke flora og fauna er et af Europas største biologiske reservater. Ohrid-søen ligger på grænsen mellem Albanien og Makedonien. Du cykler langs den naturskønne bred sydpå til Pogradec, og så følger du søen rundt østpå til den lille by Tushemisht. Her finder du et hyggeligt sted at spise din frokost, for så at checke ind på hotellet. Efter indtjekning på hotellet har du mulighed for lidt ekstra cykling til Makedonien, hvor du kan besøge det gamle kloster St. Naum kloster.

Dag 3. Tushemisht (Pogradec) – Korçë. 51 km og 512 højdemeter – ca. 4 timers cykling
Du forlader Ohrid-søen og cykler op i bjergene, hvor du følger kløften et stykke tid, indtil den åbner sig op til en stor slette. Her ligger der små gårde, hvor du kan opleve, hvordan albanerne stadig lever livet på den gammeldags måde. Det meste af tiden følger du små landeveje, de sidste kilometre dog ad mere trafikeret vej, før du når Korçë, også kaldet Albaniens Paris. Korçë er en fin by med åbne pladser, gågader, caféer og restauranter.

Dag 4. Korçë – Sotirë. 72 km og 1.170 højdemeter – ca. 6 timers cykling
Du forlader nu landbrugsplateauet Korcë og cykler i stejl stigning mod de smukke Grammoz-bjerge med deres forrevne tinder. Her kommer du på en af turens længste og hårdeste etaper, hvor du vil passere golde klippelandskaber, smukke vilde blomster og frodige dale. På toppen vil du kunne tilbringe lidt tid med både at få pusten tilbage samt med at nyde den smukke udsigt. Herefter går det igen nedad, hvor du med fordel kan afslutte den første hårde etape med en velfortjent kaffepause. Barmash-passet venter herefter, før du stopper til frokost i Ersekë, Albaniens højest beliggende by, ca. 1.000 m over havets overflade. Dagens mål er farmen Farma Sotirë beliggende i en rolig dal med alle slags dyr, du kan finde på en gård. Her indkvarteres du i en lille campinghytte med udsigt til smukke bjerge.

Dag 5. Sotirë – Bënjë. 66 km og 660 højdemeter – ca. 4 timers cykling
Dagen starter med hårnålesving og en barsk stigning fra Sotirë til et højt fyrreskovsplateau, før du når floden Vjosa og den imponerende kløft, hvor din nedstigning begynder. Den 17 km lange nedstigning til Çarshovë er både en fornøjelse og en spændende udfordring. Det er en af de mest naturskønne ruter på turen. Herefter følger du den blide cornicherute til Përmet, der er kendt for sin madlavning og stærke raki. Her drejer du fra og cykler til den idylliske landsby Bënje, hvor du vil tilbringe natten med udsigt til dalen og de smukke bjerge i baggrunden. Om eftermiddagen vil du have muligheden for at cykle hen til de termiske søer af Langarica, hvor du kan vælge at svømme, inden du cykler tilbage til Bënjë.

Dag 6. Bënjë – Gjirokastër. 70 km og 427 højdemeter – ca. 4 timers cykling
Du forsætter turen langs dalen mod Këlcyrë og dens spidse bjergtinder, der også bliver kaldt "hajens tænder". Hajens tænder bevogter efter sigende Këlcyrë-kløften, hvor floden har skåret sig gennem bjergkæden, så du kan cykle mellem bjergene. Du når frem til museumsbyen Gjirokastër, byen med de 1.000 trin, der muligvis er en af de flotteste i Albanien. Efter indtjekning på hotellet kan du gå på opdagelse i de charmerende brostensbelagte gyder mellem de hvidmurede bygninger og de fascinerende traditionelle huse.

Dag 7. Gjirokastër – Sarandë. 70 km og 525 højdemeter – ca. 6 timers cykling
Dagen starter med en kort transfer op til passet ved Muzinë – herefter cykler du nedad i bløde hårnålesving gennem skov og små stier til en kanal med det klareste vand. Du kommer over kanalen med en lille og meget gammel trækpram og når frem til vådområdet ved Butrint, et historisk område der også er på UNESCOs verdensarvsliste. Herfra cykler du mod nord langs kysten til Sarandë, en badeby med mange hoteller og restauranter. 

Dag 8. Sarandë – Himarë. 52 km og 1.064 højdemeter – ca 4 timers cykling
Dagen starter med, at du cykler op til et stenet plateau. Du cykler op og ned ad flere pas, hele tiden med udsigt til fantastiske bjerge til højre og havet til venstre. Du vil på turen også besøge det venetianske slot Porto Palermo, der gemmer på mange mysterier. Dagen ender nede ved havet i Himarë, hvor det vil være oplagt at hoppe i det klare vand og vaske dagens strabadser af sig. 

Dag 9. Himarë – Vlorë. 64 km og 1.590 højdemeter – ca. 5 timers cykling
Din sidste cykeldag byder også på turens mest udfordrende etape, men også den mest spektakulære. Du cykler opad og opad mens du følger kysten nordpå med udsigt til havet på venstre hånd og stejle bjergskråninger på højre. Du kommer til nationalparken Llogara beliggende i 1.000 meters højde, som du har forceret et utal af hårnålesving for at komme frem til. Her har du mulighed for at nyde din frokost omringet af skønhed. Du cykler så ned igen til Vlorë, hvor du kan tilbringe resten af dagen med afslapning ved kysten.

Dag 10. Vlorë – Tirana
Efter morgenmad er der transfer til Tirana lufthavn (ca. 2 timer) eller til hotel i Tirana, hvis du har bestilt en ekstra nat. 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3-5

down v arrow

Det er på ingen måde en nem tur, hvis man vælger at cykle hele turen for egen kraft! Flere dagsetaper på 70 km og mere end 1.000 højdemeter. Men heldigvis er det muligt at leje en elcykel til turen, som kan hjælpe med de hårde stigninger.

Du cykler på albanske landeveje med ringe trafik – kun ind og ud af de lidt større byer (Progradec, Korçë og Gjirokastër) er der lidt flere biler. Som regel cykler du på gode, asfalterede veje, men indimellem må du forvente cykling på hullet vej med løse sten.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Turen er inkl. leje af gode Giant trekkingbikes med affjedret forgaffel og 24 gear, komfortabel saddel, bagagebærer og en bagtaske. Det er muligt at leje en elcykel mod tillæg.

Indkvartering

down v arrow

Du bor én nat i Tirana, én nat i Tushemisht, én nat i Korçë, én nat i campinghytte i Sotirë, én nat i Benje (Permet), én nat i Gjirokastër, én nat i Sarandë, én nat i Himarë og til slut én nat i Vlorë. Der vælges altid indkvartering på små bed and breakfasts i området. Der er bad og toilet på alle værelser bortset fra i Sotira, hvor to værelser deler bad/toilet.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan vælge at flyve til Albaniens hovedstad Tirana. Derfra kan der arrangeres transfer til starthotellet.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.798,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.198,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Alle dage fra april-juni og september-oktober

Prisen inkluderer:

 • 9x overnatning inkl. morgenmad
 • Trekkingbike med 24 gear
 • Bagagetransport
 • Transfer som beskrevet i program
 • Rutebeskrivelser og GPX-filer
 • Infomøde

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark 
 • Drikkevarer
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Elcykel
 • Transfer fra Tirana lufthavn til hotellet i Tirana (1-4 personer)
 • Ekstra nat i Tirana inkl. morgenmad

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Cycle Albania, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Cycle AlbaniaDin rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden