Douro Dalens vinterrasser

Portugal | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på cykeleventyr fra den østlige ende af Douro-floden. Her cykler du i den majestætiske kløft, hvor klipperne rejser sig over 200 meter og udgør grænsen mellem Portugal og Spanien.

In stock
Travel Code
CYP-04
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Cykl gennem Portugals betagende landskaber
blue encircled check Nyd fantastiske udsigter over Dourofloden, vinterasser og olivenlunde
blue encircled check Smag på portugisiske delikatesser og lokale vine
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Udsigt over vinterasser, dyreliv, portugisisk mad og vin, kombineret med særligt udvalgte overnatningsteder. Udforsk den magiske Douro dal og de smukke naturomgivelser. Området er også kendt for sine gastronomiske talenter og sine lokalproducerede vine, især portvin. Denne cykelferie i Portugal fører jer over et plateu i højlandet, gennem det internationale Douro naturreservat, hvor der findes over 170 fuglearter. Videre langs gamle jernbanespor, gennem betagende landskaber, er der store skove, mandellunde og vinbeklædte bjergskråninger, der desuden er en del af UNESCO Verdensarvlisten. Indkvarteringerne er valgt med omhu og giver på hver sin måde smagsprøver af det lokale liv og traditioner. Overnatningsstederne dækker over et ældre, charmerende hotel med udsigt over floden, en traditionel olivenolie ejendom, et elegant byhus samt en familiegård på en "quinta" (vinlandbrug).

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Miranda do Douro
Ankomst til Porto lufthavn. Derfra er der transfer til Miranda do Douoro kl. 14 fra Porto lufthavn (inkl). Køreturen tager ca. 3 timer, så I får rig mulighed for at nyde den smukke natur undervejs. Landskabet ved Douro floden og de over 200 meter høje klipper er yderst fascinerende. Når I ankommer, kan I gå en tur rundt i den lille by Miranda do Douro, hvis charme kommer til udtryk gennem de hvidkalkede huse og smalle brostensbelagte gader.

Dag 2. Miranda do Douro - Sendim, cykling ca. 41 km
Den første cykeldag fører jer gennem det internationale Douro-naturreservat, et højlandsplateau, der er kendt for sin vildmark og landskaber. Strækningen fører jer hen over et roligt land, beboet af over 170 fuglearter, vildsvin og den iberiske ulv. Selv geder og kvæg bevæger sig i området. På himlen er der måske en sjælden Golden Eagle eller en egyptisk grib. Dagens cykeltur stopper i Sendim, som er en landsby rig på håndværk og traditioner, og det anbefales, at man tager sig tid til at besøge håndværksbutikkerne og udforske de lokale skikke. Picnic er inkluderet i dag.

Dag 3. Sendim - Torre de Moncorvo, cykling ca. 38 km
Dagen starter med en transfer fra hotellet i Sendim til turens start. Dagens etape løber langs en tidligere jernbanelinje. Ruten løber forbi skove og på tværs af marker, essensen af et typisk portugisisk landbrugslandskab. Selvom hyrderne, I møder undervejs, måske ikke taler samme sprog, så er de ekstremt venlige og glade for at posere for fotos. Fortsæt langs oliven- og mandellunde, indtil I når middelalderbyen Torre de Moncorvo. Byen, der agerer hovedstad for "Mandelblomst festivalen". I bliver budt velkommen i et elegant byhus, hvor I kan være heldige at få lov til at prøve værtens hjemmelavede likører, der smager himmelsk sammen med de lokalt dyrkede Moncorvo-mandler. Picnic er inkluderet i dag.

Dag 4. Torre de Moncorvo - Vila Flor, cykling ca. 29 km
I dag cykler I langs Douro floden for første gang. Forbered jer på en fantastisk udsigt i et magisk landskab. Turen ned mod floden fører jer gennem olivenlunde, der producerer nogle af verdens bedste olivenolier. I nat skal I bo på en "quinta" eller landbrugsejendom, der producerer traditionel olivenolie. I får serveret nogle af de fineste lokale retter til middag - hjemmelavede oste, pølser, bagt brød og olivenolie, hjemmedyrkede appelsiner og egenproduceret vin. Hotellets placering fjernt fra byer, gør, at der er fred og ro til at nyde en gåtur efter middagen under den klare nattehimmel.
Picnic og aftensmad er inkluderet i dag.

Tilkøb dag 4:

 • Vin- og olivenolie smagning


Dag 5. Vila Flor - Sabrosa, cykling ca. 29 km
Dagen starter med en transfer fra hotellet til turens start. Alto Douro vinregion er selvsagt berømt for sine gode vine. Først og fremmest portvin, men regionen producerer også prisvindende rødvine fra Touriga-druen. De terrasserede vinmarker, som er typiske for regionen, blev hugget med håndkraft ud fra bjergskråningerne. De velbevarede quintas troner stolt midt i vinmarkerne, hvor deres navne er synlige for alle, der passerer. Når I ankommer til flodkanten, laster i cyklerne på en Rabelo-båd og nyder en smuk sejltur (inkl.). I kommer i land ved Pinhão, området, hvor de fleste af de berømte portvins ejendomme ligger. Glem ikke at besøge den smukt flisebelagte togstation. Der er transfer (inkl.) fra rutens slutpunkt til Vilar da Maçada hvor I overnatter. 

Tilkøb dag 5:

 • 3-retters menu inkl. vin fra lokalområdet (gælder både for dag 5 og 6)


Dag 6. Sabrosa - Régua, cykling ca. 44 km

På turens sidste etape tager den jer ad Douro dalens bagveje og derefter på en cykelsti tilbage til flodbredden. Etapen byder på nogle af turens mest storslåede udsigter, som efterlader jer med et uforglemmeligt indtryk af Douro dalen. Sidst på dagen ankommer I til Peso da Régua, der er centrum af portvinsregionen og hovedstaden i Douro distriktet. Overnatning på en quinta i Lamego.

Tilkøb dag 6:

 • Vin- og olivenolie smagning
 • 3-retters menu inkl. vin fra lokalområdet (gælder både for dag 5 og 6).


Dag 7. Hjemrejse

Udcheckning efter morgenmaden. Derefter er der transfer, som regel kl. 10, til Porto lufthavn (inkl.).

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Cykelruten er primært på små, stille veje med begrænset trafik (områdets nye motorveje tager det meste trafik). En af dagene cykler man på ikke-asfalterede stier, i sporet af en tidligere jernbane.
Etaperne er mellem ca. 29-47 km lange. Terrænet på det meste af dagsetaperne er kuperet, og der må forventes bakker undervejs.

På de fleste etaper, er det muligt at vælge en længere rute, hvis man ønsker yderligere udfordring. De forskellige ruter findes på GPS'en, der udleveres med cyklerne. 

Ved ankomst til starthotellet får du udleveret en detaljeret turbeskrivelse.

Juli og august er varme måneder i Dourodalen, her kan temperaturen ramme 35 grader i dagstimerne. Hav derfor øje for dette, hvis du ønsker at komme afsted i sommerperioden. 

Indkvartering

down v arrow

Du bor på 3-4* hoteller og gæstehuse. Alle værelse er med eget bad og toilet. Opholdet inkluderer morgenmad, 3x picnic (dag 2,3 og 4) samt 1x aftensmad (dag 4), der er ikke andre resturanter i nærheden disse dage.
Nogle hoteller har swimmingpool.

Det er muligt at tilkøbe 2x madpakke (dag 5 og 6). Alternativt findes der små caféer og restauranter på vejen.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Leje af cykel er inkl. i rejsens pris. Cyklen har 27 gear og håndbremser. 
Cyklen er udstyret med bagtaske. Desuden vil mindst én cykel pr. booking være udstyret med GPS, kilometertæller, lås, pumpe samt reparationssæt.

Muligt at leje elcykel mod tillæg.

Muligt at låne cykelhjelm, men skal bestilles sammen med turen ved booking.

Standard cykelStandard cykel lav indstigningElcykelElcykel lav indstigning

Klima

down v arrow

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Det er nemmest at flyve til Porto.
Transfer fra Porto lufthavn til starthotellet samt fra sluthotel til Porto lufthavn er inklusiv.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 13.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 10.598,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Lørdage under hele sæsonen
 • Muligt at ankomme på andre dage mod tillæg ved min. 2 personer

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatning inkl. morgenmad
 • Picnic er inkl. på dag 2, 3  og 4, og aftensmad er inkl. på dag 4 i Vila Flor
 • Bagagetransport
 • Transfer fra Porto lufthavn til starthotellet - afgang kl. 14 (alternativt tidspunkt kan arrangeres mod tillæg)
 • Transfer fra sluthotel til Porto lufthavn - afgang som regel kl. 10 (alternativt tidspunkt kan arrangeres mod tillæg)
 • Bådtur til Pinhão (dag 5)
 • Transfers som beskrevet i dagsprogrammet
 • Detaljerede kort og rutebeskrivelse på engelsk
 • Leje af cykel
 • 1 GPS pr. booking

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter
Mulige tilkøb (Se priser for tilkøb under "Bestil"):
 • Elcykel
 • 2x madpakke (dag 5 og 6)
 • Vin og olivenolie smagning (dag 4 og 6)
 • 2x 3-retters menu inkl. vin fra lokalområdet (dag 5 og 6)
 • Ekstra nat: pris på forespørgsel
 • Alternativt tidspunkt for transfer ved ankomst/hjemrejse arrangeres på forespørgsel

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Vinitur, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Vinitur. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden