INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Spanien - Cykelferie på egen hånd

Fra Avila til Salamanca

Det ægte Spanien med de store, åbne vider, de bløde bjerge i baggrunden, de små landsbyer samt Avilas og Salamancas fantastiske kulturskatte.

4.648,00 kr
In stock
Travel Code
CYS-01
Cykelferie i Spaniens Hjerte.

Ikke langt fra Madrid støder man på Via de la Plata, den gamle hærvej, pilgrims- og handelsrute mellem Andalusien i syd til Astorga og Santiago de Compostela i nord. Man befinder sig i Spaniens hjerte, det autentiske Spanien, langt fra kystens pulserende badeliv. Her er stilhed og udsyn så langt øjet rækker, små landsbyer og ingen turister, så med lidt spanskkundskaber i baglommen venter store oplevelser. Vores tur starter i Avila og slutter i Salamanca og mellem disse to fantastiske byer cykler du gennem et varieret landskab af skyggefulde kastanjeskove, sirlige marker, åbne højsletter og langs rislende småfloder. Undervejs møder du en landsby i ny og næ, ofte med en lille og meget lokal bar. Her ude på landet lever befolkningen stadig af husdyrhold og æslet er et hyppigt trækdyr. 
Turen anbefales forår og efterår. Turen er også mulig i juli og august, men pga. varmen bør man cykle dagens etape om formidagen.
Selv cyklede vi turen sidst i september med lune dage og kølige aftener. Så herfra stammer billederne og vi gik glip af de blomstrende solsikkemarker.

Indkvartering

Man bor dels på gode, centralt beliggende 3-4* hoteller og dels på charmerende og velholdte landhoteller/Casa Rurales på værelser med eget bad og toilet. Turen er inkl. morgenbuffet. I Avila, El Barco de Avila, Candelario og Salamanca bør man gå på opdagelse på byens tapasbarer og restauranter. I Fuentes og i Morille kan man bestille god, lokal mad på hotellet.

Sværhedsgrader og kort

En middelsvær tur, dog er et par hårde, men korte stigninger. Sværhedsgrad 2-3 så turen kan klares af alle med almindelig god kondition. De daglige etaper er korte, så her er god tid til at holde pause undervejs, eller at nå tidligt frem til næste hotel før eftermiddagsheden sætter ind. Du cykler ad gode veje med meget lidt trafik – selv på hovedvejene er der langt mellem bilerne i dette område. Enkelte korte etaper på markvej.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram for cykelferien

1. dag. Ankomst til Avila.
Ankomst til Avila, hvis vartegn er den velbevarede bymur, der omkranser hele den gamle bydel. Den er imponerende i dagslys, men måske endnu mere spektakulær om aftenen, når den belyses hele vejen rundt. Udover bymuren er byens katedral og San Vicente kirken et besøg værd, samt en gåtur rundt i de gamle, historiske gader med smukke bygninger, hyggelige caféer og restauranter.
Indkvartering normalt på Exe Reina Isabel centralt beliggende i Avila.

2. dag. Til El Barco de Avila. 49 km transfer + 44 km på cykel - 401 højdemeter
Efter morgenmad er der info-møde og udlevering af cykler samt transfer til Villafranca de la Sierra for foden af Gredos bjergene. Herfra går turen ad fredelige småveje op og ned mellem marker, langs en lille flod og gennem småflækker til den græsklædte højslette med udsyn så langt øjet rækker til man når El Barco de Avila.
Indkvartering f.eks. på hotel Real de Barco lige udenfor bymuren i El Barco de Avila.

3. dag. Overliggerdag i El Barco de Avila. 39 km - 540 højdemeter 
I dag går turen mod bjergene gennem en smuk dal langs floden Garganta de los Caballeros til Bohoyo. Det er en cykeldag med en del bakker, så giv dig god tid og hold evt. frokost- og badepause ved floden.
Indkvartering f.eks. på det 3* hotel "Real de Barco" lige udenfor bymuren i El Barco de Avila.

4. dag. Til Candelario. 30 km - 363 højdemeter
Landskabet ændrer karakter og man cykler langs kastanie- og egeskove. Spørg evt. efter baren i Beceda, den findes men gæsterne her er stort set kun kortspillende mænd og gennemsnitsalderen nærmer sig de 70. Det går jævnt op og ned mens man nærmer sig Candelario, en rigtig gammel bjergby omringet af vand og med bjergene i baghaven. De fleste af byens oprindelige huse er sirligt restaurerede og langs de brostensbelagte gader løber vandingskanalerne. 
Indkvartering f.eks. på den hyggelige bjergpension "Hotel Artesa" centralt i Candelario.

5. dag. Til Fuentes de Bejar. 30 km - 438 højdemeter 
Fra Candelario går det op og siden ned langs skov og krat til Bejar. Det er en fin gammel by med spændende bygninger og kirker – det hele omkranset af en velbevaret bymur. I Bejar kan man købe ind til frokost eller holde kaffepause inden man fortsætter forbi tyrefægterarenaen ud af byen. Fra Bejar cykler man nu væk fra bjergene til en lunere dal med vinklædte skråninger op og ned til Fuentes de Bejar, en lille flække med et enkelt hotel og en enkelt bar og hvor hundens gøen kan høres milevidt i aftenskumringen.
Indkvartering på den nyistandsatte Casa Rural ”Posada Villa Maria” i Fuentes de Bejar.

6. dag. Til San Pedro de Rozados. 44 km - 593 højdemeter
Vi starter med dagens eneste stigning - noget stejl, men kort - op fra Fuentes til vi igen møder Via de la Plata. Vi følger denne gamle handelsvej til Guijuello, hvor der laves skinker i tonsvis. Vi fortsætter henover højsletten ”la Dehesa”. Her er smukt og anderledes med enorme græsarealer til de sorte grise og tyrefægter tyrene, spredte oliventræer, ensomt beliggende gårde og en enkelt landsby i ny og næ. 
Indkvartering i San Pedro de Rozados.

7. dag. Til Salamanca. 25 km - 111 højdemeter 
En kort cykeldag ad næsten øde landeveje først henover højsletten og senere langs opdyrkede marker. Til sidst følger man den nyanlagte cykelsti ind til Salamanca, hvor cyklerne afleveres.
Salamanca er ikke uden grund optaget på Unescos liste over verdens kulturarv. Det er en af verdens ældste universitetsbyer fra 1208 og den dag i dag mødes nyt og gammelt, når de mange unge studerende indtager de gamle universitetsbygninger. Byens centrale og store plads, Plaza Mayor, regnes for Spaniens smukkeste. Den er omkranset af søjlegange og gyldne renæsancepalæer og her udspiller sig fra morgen til sen aften et herligt folkeliv. Turister sidder på de omkringliggende cafeer, studenterne mødes midt på pladsen og kommer man en søndag oplever man ofte fotografering af brudepar. Med ”Plaza Mayor” som udgangspunkt bør man give sig tid til at gå på opdagelse mellem byens mange smukke bygninger, kirker og museer – og ikke mindst tapasbarer !
Indkvartering f.eks. på det 3* hotel "Petit Palace Las Torres" nær Plaza Mayor.

8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad.

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje en god hybridcykel med brede dæk, 24 gear og håndbremsere.
Cykler er udstyret med bagagebærer, bagtasker, cykelcomputer og kortholder samt cykelhjelm. Desuden udleveres GPS med indlagte ruter (1 stk pr 1-4 personer)
Mindst en cykel pr. værelse vil være udstyret med lås, pumpe, samt reparationssæt.
Cyklerne udleveres dag 2 i forbindelse med transfer til Villafranca de la Sierra og afleveres dag 7 på hotellet i Salamanca.

Hvordan kommer jeg frem

Med fly til Madrid. Herfra er der flere daglige afgange med tog til Avila og det tager omkring 90 min. og koster omkring 7 euro.
Efter endt tur går der tog fra Salamanca til Madrid og det tager knap 3 timer og koster omkring 20 euro.
Der går også bus fra Salamanca til lufthavnen i Madrid - disse billetter skal bestilles på forhånd på www.avanzabus.com
Alternativt kan man bestille en privat transfer. Fra Madrid til Avila er prisen 1.050 kr. Fra Salamanca til Madrid er prisen 1.875 kr.

Links til fly og tog 
Momondo 
sas
ryan air 
transavia 
Norwegian 
vueling
De Spanske Jernbaner

Bestil rejse

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

AnkomstdatoVarighedPris 
25-03-2018 - 07-11-20187 nætter4.648,- DKKBESTIL
AnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
25-03-2018
-
07-11-2018
74.648,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Startdage :

 • Hver dag 25.3. – 31.10.18

Inkluderet i pris/person:

 • Ophold i db. værelse med 1/4 pension, 8 dage - 7 nætter
 • Bagage transport
 • Kort og informationsmateriale. 
 • GPS med indlagte ruter
 • Transfer dag 2 fra Avila til Villafranca de la Sierra

Tillæg:

 • Enkeltværelse: 980 kr
 • Cykelleje: 675 kr
 • El-cykel: 1.125 kr
 • Halvpension: 900 kr

For grupper fra 10 personer giver vi gerne tilbud på turen inkl. fly og transfer.

Ekstra nætter:

 • Pris pr. person ved db.vær/enk. fra 450/825 kr Madrid på Hotel Medium Cortezo 3*
 • Pris pr. person ved db.vær/enk. fra 340/640 kr Salamanca på Petit Palace Las Torres 
 • Pris pr. person ved db.vær/enk. fra 340/640 kr Avila

Ikke indkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark.
OBS: Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Senderos y Pueblos og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om Senderos y Pueblos her www.senderosypueblos.com

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden