Fra Venedig til Porec

Italien, Slovenien og Kroatien| Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på en fantastisk cykelferie, der tager dig gennem hele tre lande. På én og samme cykelferie oplever du Italiens uimodståelige charme, Sloveniens rå landskaber og Kroatiens vilde kyster.

In stock
Travel Code
CYI-355
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Cykl gennem smukke feriebyer som Koper, Piran og Portoroz
blue encircled check Nyd lækre lokale specialiteter fra 3 lande
blue encircled check Mulighed for forfriskende dyb i havet undervejs
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Glæd dig til en skøn cykelferie i Italien, hvor du i løbet af en uge oplever hele tre lande, nemlig Italien, Slovenien og Kroatien. Turen starter i romantiske Venedig. Her kan du opleve de små snirklede gader, broer, sejle i gondol og spise på de hyggelige fortovsrestauranter. Fra det vidunderlige Venedig bevæger du dig langsomt langs strandene til provinsen Friulis grønne landskaber. Herfra cykler du til fascinerende Trieste, inden grænsen til Slovenien krydses. Til sidst cykler du langs den smukke kroatiske kyst til du når Porec.

Du cykler gennem et frugtbart landskab langs floder og kanaler og gennem hyggelige småbyer, hvis oprindelse stammer tilbage fra romertiden. Undervejs på turen kan du nyde de lækre lokale specialiteter fra de forskellige områder du besøger.

Mens du følger kysten, har du også mulighed for et forfriskende dyp i havet, til at køle dig af på cykelturen.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Mestre – en hyggelig forstad til Venedig. Ankommer du i god tid, kan du tage bussen ind til Venedig og bruge dagen på denne helt specielle by. 

Dag 2. Mestre til Jesolo/Caorle eller omegn ca. 40-65 km, 0 højdemeter
Efter et par seje km på cykel tager du færgen og herefter vaporettoen til Punta Sabbioni. En smuk sejltur gennem Venedigs lagune med udsigt bl.a. til den berømte Markusplads. Fra Punta Sabbioni cykler du langs Adriaterhavets lange sandstrande med mulighed for et eller flere forfriskende havbade undervejs. Dagens etape slutter i Jesolo eller omkring Caorle.

Dag 3. Jesolo/Caorlo til Portogruaro ca. 35-60 km, 0 højdemeter
I dag forlader du kysten og cykler nordpå mod De Julianske Alper og den italienske provins Friuli. Turen går gennem og langs med lagunen. Tidligere bestod området af opdæmmede fiskedamme. I dag er området fredet, og her er et fantastisk dyreliv. Du kan dog stadig se rester af de gamle fiskedamme og de små hytter, hvori fiskerne holdt til. Dagens etape slutter i Portogruaro, der en af hovedbyerne i den gamle Venetianske Republik. Gennem byen løber floden Lemene, og den gamle bydel har fornemme huse og smukke arkader.

Dag 4. Portogruaro til Aquileia/Palmanova ca. 70 km, 30 højdemeter
Dagens etape kan reduceres med 20 km ved at tage toget fra Portogruaro til Latisana. I dag cykler du gennem et frugtbart landskab langs floder og kanaler og gennem hyggelige småbyer, hvis oprindelse stammer tilbage fra romertiden. Indkvartering er i Aquileia, der i dag er en søvning landsby, som hovedsageligt lever af landbrug. De mange ruiner og basilicaen viser dog, at byen under romertiden var en betydningsfuld handelsby. Alternativt bor du i Palmanova, der en bemærkelsesværdig by idet den er formet som en nikantet stjerne med radialgader, der udgår fra byens centrale plads, grundlagt omkring 1590. 

Dag 5. Palmanova/Aquileia til Trieste ca. 55-70 km, 420 højdemeter
Først krydser du floden Isonzo. Herefter cykler du igen mod kysten, hvor Triestebugten venter dig. Der er mange fristende stop undervejs f.eks. i Duino med de to borge, Sistiana med sin karakteristiske bugt og Miramare med en fantastisk borg beliggende i en 20 hektar smuk park.
Dagens etape kan afkortes med omkring 30 km ved at tage toget fra Montefalcone til Trieste, der er dagens destination.

Dag 6. Trieste til Portoroz/Piran ca. 45 km, 470 højdemeter
Kort efter at du har forladt Trieste Kommer du til Muggia, der er en lille fiskerby med en fin udsigt over Trieste. Herefter cykler du over grænsen til Slovenien og både landskab og befolkning ændrer karakter. Du cykler en del af tiden på dejlige cykelstier gennem smukke feriebyer som Koper og Piran til kur- og badebyen Portoroz. Dagens destination er Portoroz eller Piran, hvor du vil tilbringe natten.

Dag 7. Piran/Portoroz til Porec ca. 55 km, 470 højdemeter
Først cykler du forbi saltudvindingen omkring Secovlje. Senere passerer du grænsen og er nu i Kroatien. Turen fortsætter ind i landet bl.a. op til Buje, der er smukt beliggende på en bakketop. Herfra ned til kysten og charmerende Novigrad med fristende restauranter og fine bademuligheder. Turen ender i Porec, Kroatiens største turistby. Aflevering af cykler på sidste hotel.

Dag 8. Hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmaden – evt. retur til Venedig med båd (ikke inkl.)

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

En let til middelsvær tur. På de første 3 dage møder man stort set ingen bakker, mens man de sidste 3 cykeldage cykler i et lettere kuperet terræn. Dagsetaper mellem 40 og 70 km. Man cykler dels på stier og dels på asfalterede småveje. Ind og ud af de lidt større byer må man dog påregne en del trafik.

Det er muligt at få tilsendt rutebeskrivelser, som du selv kan udskrive. Kontakt os hvis dette ønskes.

 

Indkvartering

down v arrow

Man bor på 3* hoteller på værelser med bad og toilet. De fleste hoteller ligger centralt i byerne. Morgenmaden er inkluderet. Det er muligt at opgradere til 3-4* hotellet mod tillæg.
Alle 3-4* hoteller vil have air condition, hvor der ved nogle af 3* hotellerne kan forekomme at der ikke er air condition. 

OBS: Når du booker dobbeltværelse må du meget gerne specificere om dobbeltværelset skal være med dobbeltseng eller med to enkeltsenge.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur anbefaler vi, at man vælger en lejecykel fremfor at medbringe sin egen. Dette skyldes større logistiske vanskeligheder ifm. returrejsen fra Porec, særligt hvis man vælger at tage med færgen fra Porec til Venedig.

Ønsker du alligevel at bruge din egen cykel, er det vigtigt, at du tjekker den igennem for eventuelle skader eller mangler før afrejse. Medbring et reparationssæt og en god cykellås, da nødtelefonen ikke kan hjælpe med reparationer på eller tyverier af egne cykler. Det er også en god idé at medbringe en mobilholder til din cykel og en powerbank, så du nemt kan cykle og følge vejanvisninger på appen samtidigt. 

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Herre cykel med 27 gear og håndbremser
 • Unisex cykel med 27 gear og håndbremser
 • Unisex hybrid cykel med 27 gear og håndbremser
 • Herre hybrid cykel med 27 gear og håndbremser
 • Elcykel med 9 gear og håndbremser 

Cyklerne er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtaske, cykelcomputer, styrtaske eller kortholder. Mindst en cykel per værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Det er desværre ikke muligt at leje cykler til børn.


Cykler

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det nemmeste er at flyve til Venedig, Treviso, Verona eller Trieste.

Tog:
Hvis du vil tage toget, kører der tog via Hamborg og nattog fra München til Venedig. Se mere hos Deutsche Bahn eller Trenitalia.

Kør selv:
I bil er der godt 1400 km fra Danmark til Venedig. Der kan parkeres i Mestre. Nærmere information herom findes i afrejseinformationerne, som tilsendes før afrejse. Parkering kan ikke bestilles hjemmefra.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 7.198,- DKK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 9.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 6.198,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 6.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver lørdag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • App med kort, roadbook og GPS-ruter
 • Digital turinformation
 • Vaporetto og færge fra Venedig til Punta Sabbioni (cykel ikke inkl.)

Ikke indkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Cykelhjelm
 • Ekstra nat inkl. morgenmad i Mestre, Porec og Venedig 
 • Transfer med bus fra hotel i Porec til hotel i Mestre/Venedig
  • Muligt at tilkøbe transport af egen cykel
 • Transfer med båd fra Porec til Venedig inkl. 1 stk. bagage 
  • Færge skal bestilles og betales til Ruby Rejser. Husk vi skal have fulde navn som det står i passet, fødselsdato og - år, nationalitet samt udløbsdato og pasnummer på alle rejsedeltagere. NB: Pas skal være gyldigt min. 90 dage efter afrejse fra Kroatien.
  • Der sejles som regel med Venezia Lines afgang fra Porec omkring kl. 08.00 med ankomst Venezia ca. kl. 10:45. Max 1 stk. bagage + 1 stk håndbagage pr person er tilladt med båden. Se sejlplan 
  • Medbringer du egen cykel, skal du være opmærksom på, at du selv skal transportere både cykel og bagage
  • Adgangsgebyr til Venedig kommune - Træder i kraft den 01 . januar 2023 - Ca. 3-10 euro pr. dag, som betales på stedet

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden