INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fra Villach til Trieste

Cykelferie på egen hånd fra Østrig til Italien

Glæd dig til en cykelferie, der er ligeså nem, som den er smuk. Turen går fra Kärnten-regionen i Østrig ad nedlagte jernbanespor helt til Adriaterhavets smukke kyst i Trieste i Italien.

In stock
Travel Code
CYI-03

Det kan du glæde dig til

Glæd dig til en herlig nem cykelferie gennem smukke dale med udsigt til de Julianske Alper. Undervejs kan du nyde Friulis frodige slette med vinmarker og frugtplantager. Du besøger også små skønne byer på turen og slutter ferien af ved Adriaterhavet i byen Trieste. I Villach er de berømte termiske bade bestemt et besøg værd, og få kilometer fra byen søen, Ossiacher, som indbyder til en forfriskende dukkert. Du cykler i de naturskønne dale i de Julianske Alper, som strækker sig fra det nordøstlige Italien til Slovenien. Undervejs bliver dine sanser også berigtet med den behagelige duft af lavendel, som især kommer til sin ret omkring Venzone, som er berømt for sin produktion af lavendel. På din vej til Adriaterhavet kommer du igennem et bjergrigt landskab med flotte naturområder og små historiske perler, og har man interesse for fugle skal man huske sin kikkert, da vådområdet Nature Reserve of Valle Cavanata er et yndet ynglested for mange fuglearter. 

Kort

 *Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Villach
Villach er en hyggelig by berømt for sine termiskebade.

Dag 2. Overliggerdag Villach
Cykling: 50 km og 50 højdemeter

Kun få km fra Villach, for foden af det imponernede bjerg Gerlitzen, ligger Ossiacher søen. Det er den 3. største af søerne i Kärnten. Dagens cykelrute går ad cykelstien rundt om søen til kendte feriesteder som Annenheim, Sattendorf, Bodensdorf, Steindorf og Ossiach. Måske frister en svømmetur i søen.

Dag 3.Villach-Tarviso-Venzone
Cykling: 40 km med tog og 60 km på cykel og 340 højdemeter
Du starter dagen med en togtur (ikke inkl) fra Villach over den østrigsk-italienske grænse til Tarvisio. Byen ligger i trekanten mellem Slovenien, Italien og Østrig og her har alle levet fredelig med hinanden i århundreder. Fra Tarvisio følger Alpe-Adria cykelruten, der her i starten følger floden Fella. Du cykler ned gennem dalen Canalet ol Pontebba, den gamle grænse mellem Republikken Venedig og det Østrig-Ungarske rige. Dagen slutter i Venzone, en fin gammel by, der nu er erklæret national monument. Byen er berømt for sin produktion af lavendel.

Dag 4. Venzone-Udine
Cykling: 55 km og 200 højdemeter
Nu forlades de Julianske Alper og du cykler nu mellem grønne morænebakker langs floden Tagliamento. Lige før Osoppo anbefales det at cykle en lille omvej til Gemona del Friuli, en lille middelalder perle af en by, beliggende på en vestvendt skråning. Besøg byens rådhus fra 1500-tallet med fine buegange samt domkirken fra 13-1400-tallet. 
Dagens etape slutter i Udine med snævre gader, arkader, fine pladser og hyggelige barer.

Dag 5. Udine-Aquileia
Cykling: 50 km og 50 højdemeter
I dag fortsætter turen i det frugtbare nedre Friuli, Bassa Friuliana. Et område fuld af historie og kanaler. Halvvejs når du Palmanova, en bemærkelsesværdig by idet den er formet som en nikantet stjerne med radialgader, der udgår fra byens centrale plads. 
Dagen slutter i Aquileia der i dag er en lile landsby, som hovedsageligt lever af landbrug. Men de mange ruiner og den store, velholdte Basilica viser at byen under romertiden var en betydningsfuld handelsby.

Dag 6. Overliggerdag Aquileia
Cykling: 45 km og 0 højdemeter
Fra Aquileia cykler du over den lange bro med udsigt til det sælsomme lagunelandskab til begge sider. Du kommer til Adriaterhavet og badebyen Grado. Tag en pause ved en af de dejlige sandstrande eller gå lidt undt i byens gamle kvarter. Fra Grado fortsætter man ad cykelstien til vådområdet Nature Reserve of Valle Cavanata, et yndet ynglested for mange fuglearter. Turen tilbage til Aquileia går gennem landbrugsområdet Fossalon.

Dag 7. Aquileia-Trieste
Cykling: 50 km og 200 højdemeter
Først krydser man floden Isonzo. Herefter cykler man igen mod kysten, hvor Triestebugten venter dig. Mange fristende stop undervejs f.eks. i Duino med de to borge, Sistiana med sin karakteristiske bugt og Miramare med en fantastisk borg beliggende i en 20 hektar smuk park.
Dagens etape kan afkortes med omkring 30 km ved at tage toget fra Montefalcone til Trieste. Nyd byen omkring pladsen Piazza dell’Unita d’Italia med smukke palæer, de krogede gader omkring pladsen og udsigten oppe fra San Gusto basilikaen.

Dag 8. Hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad medmindre du har bestilt ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1-2

En dejlig nem tur i et jævnt terræn med kun få lette bakker. I alt ca 300 km. Du følger stort set hele vejen den skiltede cykelrute Alpe Adria Cycle Path. Det meste af tiden cykler man på decideret cykelsti, indimellem dog på fredsommelige biveje. Ind og ud af de større byer må man påregne lidt mere trafik.
Du får hjemmefra tilsendt hotelliste samt afrejseinformation på dansk. Ved ankomst til dit hotel i Villach får du udleveret detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk.

Indkvartering

Man bor på 3-4* hoteller – alle med eget bad og toilet. Opholdet er inklusiv morgenmad.

Cykel og cykeludstyr

Cyklerne er med 21 gear og håndbremser og udstyret med bagagebærer, 1 sæt bagtasker, styrtaske eller kortholder. Også muligt at leje elcykel, barnecykel (20 og 24" hjul) og cykelanhænger til 1 barn (0-4 år/30 kg)

Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt. Cykelhjelm kan også lejes.

Hvordan kommer jeg frem?

Man flyver til Klagenfurt. Derfra kan man tage bus og tog til Villach. Se mere hos Deutsche Bahn og Trenitalia.

Ved hjemrejse kan man tage tog fra Trieste til Villach banegård. Også muligt at medbringe egen cykel.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.698,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Hver lørdag 24. april til 25. september 2021

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport 
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk og informationsmateriale. 

Ikke inkluderet i prisen:

 • Tog Villach-Tarviso (dag 3)
 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter
Tillæg:
 • Cykelleje: 800 kr.
 • Elcykel: 1850 kr.
 • Børnecykel: 800 kr.
 • Børnetrailer: 800 kr.
 • Leje af cykelhjelm: 150 kr.
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Villach: dobbeltværelse 670 kr. pr person/enkeltværelse 950 kr. pr person
  • Trieste: pris på forespørgsel

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...