INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Fra Villach til Trieste

Cykelferie på egen hånd fra Østrig til Italien

Cykelferie fra Kärnten i Østrig ad nedlagt jernbane til Adriaterhavet.

In stock
Travel Code
CYI-03
Det kan du glæde dig til

Glæd dig til en herlig nem cykelferie gennem smukke dale med udsigt til de Julianske Alper. Undervejskan du nyde Friulis frodige slette med vinmarker og frugtplantager. Du besøger også små skønne byer på turen og slutter ferien af ved Adriaterhavet i byen Trieste.

Kort

 * Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst Villach
Villach er en hyggelig by berømt for sine termalbade.


2. dag. Overliggerdag Villach. 50 km og 50 højdemeter
Kun få km fra Villach, for foden af det imponernede bjerg Gerlitzen, ligger Ossiacher søen. Det er den 3. største af søerne i Kärnten. Dagens cykelrute går ad cykelstien rundt om søen til kendte feriesteder som Annenheim, Sattendorf, Bodensdorf, Steindorf og Ossiach. Måske frister en svømmetur i søen.


3. dag. Villach-Tarviso-Venzone. 40 km med tog og 60 km på cykel og 340 højdemeter
Du starter dagen med en togtur (ikke inkluderet) fra Villach over den østrigsk-italienske grænse til Tarvisio. Byen ligger i trekanten mellem Slovenien, Italien og Østrig og her har alle levet fredelig med hinanden i århundreder. Fra Tarvisio følger Alpe-Adria cykelruten, der her i starten følger floden Fella. Du cykler ned gennem dalen Canalet ol Pontebba, den gamle grænse mellem Republikken Venedig og det Østrig-Ungarske rige. Dagen slutter i Venzone, en fin gammel by, der nu er erklæret national monument. Byen er berømt for sin produktion af lavendel.

4. dag. Venzone-Udine. 55 km og 200 højdemeter.
Nu forlades de Julianske Alper og du cykler nu mellem grønne morænebakker langs floden Tagliamento. Lige før Osoppo anbefales det at cykle en lille omvej til Gemona del Friuli, en lille middelalder perle af en by, beliggende på en vestvendt skråning. Besøg byens rådhus fra 1500-tallet med fine buegange samt domkirken fra 13-1400-tallet. 
Dagens etape slutter i Udine med snævre gader, arkader, fine pladser og hyggelige barer.
 

5. dag. Udine-Aquileia. 50 km og 50 højdemeter
I dag fortsætter turen i det frugtbare nedre Friuli, Bassa Friuliana. Et område fuld af historie og kanaler. Halvvejs når du Palmanova, en bemærkelsesværdig by idet den er formet som en nikantet stjerne med radialgader, der udgår fra byens centrale plads. 
Dagen slutter i Aquileia der i dag er en lile landsby, som hovedsageligt lever af landbrug. Men de mange ruiner og den store, velholdte Basilica viser at byen under romertiden var en betydningsfuld handelsby.

6. dag. Overliggerdag Aquileia. 45 km og 0 højdemeter
Fra Aquileia cykler du over den lange bro med udsigt til det sælsomme lagunelandskab til begge sider. Du kommer til Adriaterhavet og badebyen Grado. Tag en pause ved en af dedejlige sandstrande eller gå lidt undt i byens gamle kvarter. Fra Grado fortsætte man ad cykelstien til vådområdet Nature Reserve of Valle Cavanata, et yndet ynglested for mange fuglearter. Turen tilbage til Aquileia går gennem landbrugsområdet Fossalon.

7. dag Aquileia-Trieste. 50 km og 200 højdemeter
Først krydser man floden Isonzo. Herefter cykler man igen mod kysten, hvor Triestebugten venter dig. Mange fristende stop undervejs f.eks. i Duino med de to borge, Sistiana med sin karakteristiske bugt og Miramare med en fantastisk borg beliggende i en 20 hektar smuk park.
Dagens etape kan afkortes med omkring 30 km ved at tage toget fra Montefalcone til Trieste. Nyd byen omkring pladsen Piazza dell’Unita d’Italia med smukke palæer, de krogede gader omkring pladsen og udsigten oppe fra San Gusto basilikaen.

8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad medmindre du har bestilt ekstra nætter. Man kan tage tog retur fra Trieste til Villach banegård. Også muligt at medtage cykel. Der kan arrangeres privat transfer på forespørgsel.

Sværhedsgrad 1-2

En dejlig nem tur i et jævnt terræn med kun få lette bakker. I alt ca 300 km. Du følger stort set hele vejen den skiltede cykelrute Alpe Adria Cycle Path. Det meste af tiden cykler man på decideret cykelsti, indimellem dog på fredsommelige biveje. Ind og ud af de større byer må man påregne lidt mere trafik.
Du får hjemmefra tilsendt hotelliste samt info-brev på dansk. Ved ankomst til dit hotel i Villach får du udleveret detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk.

Indkvartering

Man bor på gode 3-4* hoteller – alle med eget bad og toilet.

Cykel og cykeludstyr

Cyklerne er med 21 gear og håndbremser og udstyret med bagagebærer, 1 sæt bagtasker, styrtaske eller kortholder. Også muligt at leje el-cykel, barnecykel (20 og 24" hjul) og cykelanhænger til 1 barn (0-4 år/30 kg)

Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt. Cykelhjelm kan også lejes.

Hvordan kommer jeg frem?

Med fly er det nemmest at flyve til Klagenfurt. Herfra kan man tage bus og tog til Villach. Få et overblik over flymulighederne på eksempelvis Momondo og togmulighederne på eksempelvis Deutsche Bahn og Trenitalia.

Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Fra Villach til Trieste
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i db. værelse inkl. morgenmad, 7 dage - 6 nætter
 • Bagagetransport 
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk og informationsmateriale. 


Ikke inkluderet i prisen:

 • Tog Villach-Tarviso (dag 3)
 • Transport til og fra Danmark.
 • Turistskatter


Rabatter:

 • Opredning 0-2 år: 100%
 • Opredning 3-6 år: 50%
 • Opredning 7-10 år: 30%
 • Opredning 11-99 år: 900 kr
  Gælder ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset

Mulige ankomstdage:

Hver lørdag 27.4. - 28.9.19


OBS: 
Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.


Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning.

Gå til toppen af siden