INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Langs Donau, Linz-Wien

Østrig - Cykelferie på egen hånd

Oplev en skøn cykelferie på en af Europas nemmeste cykelruter, hvor både børn og voksne kan være med. På denne korte klassiker er alt tilrettelagt med udgangspunkt i cyklisternes behov. 

In stock
Travel Code
CYO-040

Det kan du glæde dig til

En skøn tur langs Donau for børn og voksne i alle aldre. De fine, velafmærkede cykelstier, der følger flodens mange krumninger og betagende landskaber, gør det nemt at være cyklist.  Med korte dagsetaper er der god tid til pauser ved flodbredden eller i de charmerende byer, man møder undervejs. 
Turen starter i Linz, hovedstad i Forbundslandet Oberöstereich. Byen var tidligere en vigtig handelsby på saltruten fra Salzkammergut til Bøhmen, hvilket man endnu i dag kan se på de mange store og smukke bygninger i den gamle, bilfri bydel. Med et par ekstra overnatninger i Wien, er der også tid til at opleve denne pragtfulde og interessante hovedstad, bl.a. med et obligatorisk besøg på en af wienercaféerne, eller en musikalsk oplevelse ved en af byens mange koncerter.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Linz
Tag dig lidt tid til sightseeing i denne smukke by med et pragtfuldt torv, flotte bygninger eller besøg den bilfri bydel. Fra Pöstlingberg er der en imponerende udsigt ned over byen. Tag en tur med Pöstlingsbahn og besøg pilgrimskirken, eller prøv en tur med den lille, gule cityexpress (inkl. i prisen), som kører rundt i byen.

2. dag. Til Enns/Mauthausen via St. Florian klosteret, ca. 25 km
Udlevering af lejecykel, hvis den er forudbestilt. Herefter forlader du Linz ad cykelstier enten langs den nordlige eller den sydlige bred. Dagens seværdigheder er den lille by St. Georgen eller Mauthausen, hvor der er mulighed for at besøge KZ-lejren med alle dens frygtelige minder fra sidste krig, og man kan besøge det store augustinerkloster i St.Florian. I Enns er bytårnet, som blev bygget i 1554-1556 som et slags klokke/vagttårn, et besøg værd. Fra det 59 m høje tårn er der en utrolig flot udsigt. Du kommer fra Mauthausen til Enns ved at krydse floden.

3. dag. Til Grein/omegn, ca. 33 km
Den korte strækning går langs den nordlige flodbred gennem Mitterkirchen og Saxen
Lidt uden for Mitterkirchen kan man besøge Keltenmuseum, som dagligt har åben fra kl. 9-17. Her har man udgravet et fyrste gravsted, som er pyntet med meter høje gyldne vaser. En smuk tur til den lille charmerende middelalderbyen Grein – med borgen Greinburg – lige meget om du vælger nord eller sydbredden langs Donau.

4. dag. Til Marbech/Persenbeug, ca. 35 km.
Du cykler videre gennem hyggelige byer og det lidt vildsomme Strudengau område, hvor man finder et af de ældste Donaukraftværker, videre til Marbach/Persenbeug som ligger lige før du kommer ind i Wachau området.

5. dag. Til Krems, ca. 49 km
Turen i dag fører dig til Melk, hvor det utroligt flotte Benediktinerkloster ”Stift Melk” ligger, som kan besigtiges (entre inkl). Du er nu i området Wachau med flotte vinmarker, idylliske landsbyer og smukke landskaber. Her i hjertet af Wachau blev filmen ”Sound of Music” optaget og her havde familien Trapp sit hjemsted. Området er samtidigt også kendt for sine utallige vinmarker. Nyd de skønne byer Weissenkirchen og Dürnstein, og gå ikke glip af et besøg hos den lokale vinbonde.

6. dag. Til Tulln/omegn, ca. 40 km
Fra Krems kan du vælge cykelstierne på højre eller venstre flodbred indtil du kommer til Altenwörth, hvor du fortsætter langs den sydlige bred. Videre derfra til blomsterbyen Tulln.

7. dag. Til Wien, ca. 35 km
Turen går videre herfra igennem smukke områder indtil du når etapemålet – Wien, hvor cyklerne afleveres.
Oplev byen fra oven - tag en tur i det store Pariserhjul (Wiener Riesenrad - inkl.) i forlystelsesparken Prater.

8. dag. Hjemrejse
Med tog retur til Linz, medmindre du har bestilt en ekstra nat i Wien.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Indkvartering

Indkvarteringerne veksler mellem 3-4* hoteller og pensioner. Alle værelser er med eget bad og toilet og opholdet er inkl. morgenmad.

Sværhedsgrad 1-2

Nemt terræn uden bakker ad gode, velafmærkede cykelstier, der for det meste ligger tæt på floden. Dejlig korte dagsetaper, så der er tid til afslapning og sightseeing.

Du får tilsendt hotelliste og praktiske info på dansk. Ved ankomst til starthotellet får du både detaljeret cykelkort og rutebeskrivelse på engelsk/tysk.

Cykler og cykeludstyr

Du kan vælge mellem en cykel med 21 gear og håndbremser eller en af de nye elcykler. Damecykler er af unisex typen med lav indstigning. Herrecykler har herrestel.
Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer.
En cykel pr. værelse vil være udstyret med et sæt bagtasker, en styrtaske eller en kortholder,  lås, pumpe samt reparationssæt

Også muligt at leje børnecykel, cykeltrailer og barnesæde.

Ikke muligt at leje cykelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan flyve til Wien og derfra kommer du videre med tog til Linz (ca. 2 timers transporttid).

Tog:
Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs. Hør mere hos Deutsche Bahn eller DSB Udland.

Kør selv:
Kører du selv, er der fra den dansk-tyske grænse ca. 12 timers kørsel og ca. 1100 km til Linz. Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst, kan ikke bestilles hjemmefra.
Returtransfer med tog er inkl. (egne cykler ikke inkl., billetter til disse køber man selv her Westbahn).

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 5.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.098,- DKK

3 personer. 3-sengsværelse

Fra 3.998,- DKK

4 personer. 4-sengsværelse

Fra 3.898,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag fra 9. april til 23. oktober 2022

Inkluderet i prisen

 • 7x overnatning inkl morgenmad
 • Bagagetransport
 • Kort og informationsmateriale
 • Færge Mauthausen-Enns
 • Byrundtur med Linz-City-Express
 • En tur i Pariserhjulet i Wien
 • Entre til Stift Melk
 • Returtransfer med tog tilbage til Linz (egne cykler ikke inkl.). Ønsker man ikke returtransfer fratrækkes 100 kr/voksen og 50 kr/barn. Skal oplyses ved bestilling

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg:

 • Cykelleje: 600 kr.
 • Barnecykel: 600 kr.
 • Elcykel: 1360 kr.
 • Barnesæde: 250 kr.
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Linz: dobbeltværelse 580 kr. pr person/enkeltværelse 750 kr. pr person
  • Wien: dobbeltværelse 580 kr. pr person/enkeltværelse 750 kr. pr person

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Ober Österreich og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Ober Österreich. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden