INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Langs Elben, Prag til Dresden

Cykelferie på egen hånd i Tjekkiet/Tyskland

Denne tur byder på nem cykling med smuk natur undervejs og spændende oplevelser i Tjekkiet og det tidligere Østtyskland. 

In stock
Travel Code
CYC-06
Det kan du glæde dig til

En overkommelig og oplevelsesrig tur, hvor man i eget tempo cykler langs de smukkeste partier af Moldau og Elben. Med start i Tjekkiets hovedstad Prag og afslutning i den skønne by Dresden, har man kultur og historie i hver ende af turen. I de mellemliggende dage cykler man i et afveklsende landskab med åbne vidder og snævre passager i grænsebjergene. Man cykler gennem fine byer og forbi strategisk beliggende slotte og borge. 

Det er både godt og billigt at spise og drikke i Tjekkiet. Det er nemt at finde hyggelige spisesteder på ruten og om aftenen kan man forkæle sig selv med verdens bedste øl, og tage del i stemningen på de billige tjekkiske beværtninger.

Se også fortsættelsen af turen, Dresden-Magdeburg.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Prag 
Ankomst til Prag. Indkvartering på hotel. Sidst på eftermiddagen er der velkomstmøde og udlevering af cykler. 
Indkvartering f.eks. på Hotel Expo i Prag

2. dag. Prag
I dag skal den "gyldne stad" opleves. Prag er en pragtfuld by med smukke gamle bygninger og kendte seværdigheder, som Karlsbroen, Rådhuspladsen, Pragborgen mm.
Indkvartering f.eks. på Hotel Expo i Prag

3. dag. Fra Prag til Melnik ca. 55 km
Turen går til Melník. En tur på ca. 55 km. 
Så starter cykelturen. Først ud af Prag og siden langs Vltavafloden (Moldau) igennem bløde bakker mod Melník, der ligger højt over sydvestvendte skråninger med rækker af vinranker. Fra slottet er der udsigt over sammenløbet af Moldau og Elben. Evt. besøg på den smukke markedsplads og slottets vinstue.
Indkvartering f.eks. på Hotel Ludmilla i Melnik.

4. dag. Litomerice ca. 50 km
Turen går til il Litomerice. En tur på ca. 50 km.
Turen går gennem landbrugsområdet "Polabi", der med sine marker og enge er karakteristisk for dagens etape. I disse smukke landskaber passerer man et af de dystre monumenter fra 2. verdenskrig - koncentrationslejren Terezin.
Indkvartering f.eks. på Grandhotel Salva i Litomerice.

5. dag. Decin ca. 50 km
Idag går turen til til Decín. En tur på ca. 50 km. Først mod den større by Usti ved Elben. Undervejs passerer man Strevkovslottet. Usti der dateres tilbage til 11. årh. er en af de mange dejlige byer langs Elben, med prægtige byggerier, og her kan passende lægges en pause. Videre til Decín som er sidste by før grænsen til Tyskland.
Indkvartering f.eks. på Hotel Ceska Koruna i Decin.

6. dag. Pirna ca. 45 km
Til Pirna. En tur på ca. 45 km. Dagens etaper går gennem grænselandet og de naturmæssige oplevelser stiger i takt med at sandstensbjergene rejser sig langs floden i det der kaldes det "Sachsiche Schweiz". Også de strategisk placerede borge og slotte imponerer og du kommer bl.a. forbi fæstningen Königstein, inden du når den historiske, tyske by Pirna.
Indkvartering f.eks. på Hotel Deutsches Haus Pirna i Pirna.

7. dag. Dresden ca. 25 km
Den sidste dag går turen til Dresden. En tur på ca. 25 km. Den sidste strækning fører dig forbi slottet Pillnitz og du kan nyde de sidste få kilometer langs Elben i et flot åbent landskab inden kommer du kommer til Dresden. Selvom Dresden fik en hård medfart under 2. verdenskrig, er det gamle centrum med smukke bygingsværker bevaret.Indkvartering f.eks. på Hotel Maritim i Dresden.

8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse medmindre man har ønsket at forlænge turen.

Sværhedsgrad 1

En let tur med sværhedsgrad 1, med enkelte stigninger før Melnik. De daglige etaper er moderate, så det er en tur hvor alle kan være med. Der køres fortrinsvis på asfaltveje, men også brosten, betonstier og grusveje kan forekomme. De udleverede cykler giver god komfort uanset underlag. 
Du kører efter god kortbog med indtegnet rute og beskrivelse på engelsk.
De generelle informationer, hotellister, bykort o.l. samt kørselsvejledning får man tilsendt 4 uger før afrejse, mens kortbog med rutebeskrivelse bliver udleveret til dig ved ankomst. Man modtager et sæt materialer pr. værelse.

Indkvartering

Man bor på gode 2-3* middelklasses hoteller eller pensioner. Alle værelser er med eget bad/toilet. Opholdet er med morgenmad. Mulighed for ekstra nætter inkl. morgenmad i begge ender af turen.

Cykel og cykeludstyr

Du kan vælge mellem en 7-gears cykel (unisex model med lav indstigning) med fodbremse, cykel med 21 gear og håndbremsere eller en el-cykler (med fodbremse). 

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtasker, styrtaske eller kortholder. Der kan købes cykelhjelm, som udleveres under infomødet. Bestilles hjemmefra - Desværre ikke muligt at leje.
Mindst en cykel pr værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.
Også muligt at leje barnecykel (findes kun med 21 gear og håndbremsere) og follow-me tandem til børn.

Hvordan kommer jeg frem?

Denne tur starter i Prag og slutter i Dresden.
Er du i egen bil kan du med fordel parkere i Dresden ved turstart og derfra tage toget til Prag, som koster ca 35 Euro/pers. Du kan også tage en minibus til Prag, det koster ca. 65 euro/pers. og kan bestilles hjemmefra men afregnes lokalt.
Parkering i Dresden og Prag koster ca. 100 euro/ugen. Parkeringen kan ikke bestille på forhånd og afregnes lokalt. 

Du kan se togplaner på eksempelvis De Tjekkiske Jernbaner eller Deutsche Bahn. 

Du kan også flyve, få eksempelvis et overblik over flytider og priser på Momondo

Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Langs Elben, Prag til Dresden
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i db. værelse inkl. morgenmad, 8 dage - 7 nætter
 • Bagage transport
 • Kort og informationsmateriale

Ikke inkluderet i prisen:

 • Evt. entreer
 • Transport til og fra Danmark.
 • Eventuelle turistskatter på hotellerne

Tillæg:

 • Cykelleje
 • El-cykel
 • Ekstra nætter på hotel i Dresden eller Prag på dobbelt- eller enkeltværelse. 

Rabatter:

 • 0-5 år gratis
 • 6-11 år 50%
 • 12-14 år 25% 
 • fra 15 år 10%
  Gælder ved opredning og 2 fuldtbetalende på værelset

Mulige ankomstdage:

 • Fredag, lørdag og søndag 12.04. - 22.9.2019
 • Udsolgte datoer: 09.06, 15.06, 16.06, 23.06, 06.07, 20.07, 16.08, 17.08

OBS: 
Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rückenwind og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser.  Se betingelser og læs om Rückenwind. 
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden