INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Langs Lahnfloden fra Marburg til Koblenz

Tyskland - Cykelferie på egen hånd

Kun 700 km fra Danmark. Forholdsvis nem cykling langs den bugtende flod, med rigelig tid til fordybelse i de mange spændende, historiske byer.

In stock
Travel Code
CYT-056
Det kan du glæde dig til

Glæd dig til en cykelferie, hvor du oplever charmerende byer, afvekslende natur og Lorelei. I byen Marburg nyder studenterne solen på de hyggelige caféer langs floden, mens byen rejser sig bagved op ad de stejle skråninger. Og Marburg er blot en af mange hyggelige byer, man møder langs floden. En cykelferie her er betagende og afvekslende mellem skønne landskaber, borge og slotte samt hyggelige byer fulde af liv og historie. 
Marburg ligger knap 100 km sydvest for Kassel. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Marburg
Marburg er en livlig by i flere etager og med en elevator, der forbinder Oberstadt og Unterstadt. Byen rummer Tysklands ældste kollegium og verdens første protestantiske universitet, hvor bl.a. Brødrene Grimm studerede. Giv dig tid til en slentretur langs floden og op gennem byen ad brostensbelagte gader til smukke bindingsværkshuse og små torve med udendørsservering.
Indkvartering på f.eks. Welcome Hotel Marburg (3-4*) eller Hotel Casa Luna (2-3*)

2. dag. Til Wetzlar 54 km
Gennem den brede dal langs idyllisk beliggende søer til Wetzlar. Gå på opdagelse i byens gamle kvarterer og prøv områdets specialitet – ”Handk¨s mit Musik” – en ost med løg og olie.
Indkvartering på f.eks. Hotel Wetzlarer Hof (3-4*) eller Euler Haus Hotel (2-3*)

3. dag. Til Weilburg 32-40 km 
Wetzlar forlades via den gamle stenbro. Snart er man ved Fortuna minen, som er Tysklands eneste malmmine. Her kan man se hvordan minedriften forløb i gamle dage. Tættere på Weilburg får man øje på det fine renæssance slot, der troner på en klippetop højt over Lahnfloden.
Indkvartering på f.eks. Hotel Schloss Weilburg (3-4*) eller Hotel Weilburg (2-3*)

4. dag. Til Limburg 40 km 
Lahn snor sig gennem landskabet omkranset af Taunus og Westenwald bjergene. Man følger cykelstien via Aumenau og Runkel til Limbourg, berømt for sin flotte katedral.
Indkvartering på f.eks. Vienna House Easy Limburg (3-4*) eller Hotel Montana Limburg (2-3*)

5. dag. Til Bad Ems 36-47 km
Endu en dag med et fantastisk sceneri. Uden bilers forstyrrende tilstedeværelse cykler man gennem den uberørte dal fra Diez til Balduinstein. Dagen byder på 2 stigniger, så tag en ”slapper” ved klostret i Arnstein, slottet i Nassau eller på den historiske bar ved Lahn. Dagens etape ender i Bad Ems, en af de skønneste kurbyer i Tyskland.
Indkvartering på f.eks. Parkhotel (3-4*) eller Hotel Lahneck (2-3*)

6. dag. Til Braubach eller Koblenz 17/46 km
Efter 12 km møder åbner Rhindalen sig foran dig – et betagende syn! Rhinen og Lahn løber sammen i Lahnstein. Vil man hurtig til Koblenz er der kun 17 km nordpå langs Rhinen. Har man mod på lidt flere km anbefaler vi den smukke tur langs Rhinen til St.Goar og den sagnomspundne Loreley. Klippen er 132 m høj og floden snævres ind og strømmen bliver stærk og lunefuld og var tidligere årsag til mange grundstødninger. Fra St.Goar eller St.Goarhausen kan man tage båd til Braubach eller Koblenz. Aflevering af cykler og indkvartering i Braubach eller Koblenz. 
Indkvartering på f.eks. Hotel Brenner (3-4*) eller Hotel Garni Rabennest (2-3*)

7. dag. Afrejse
Hjemrejse efter morgenmad medmindre du har bestilt ekstra nætter.

Sværhedsgrad 2

Nem cykling i fladt og let kuperet terræn, dog er der dag 5 en noget længere og stejlere stigning. Denne kan dog undgås ved at tage toget til Holzappel.
Hele ruten er skiltet og Lahn cykelruten blev i 2006 udnævnt til én af Tysklands bedste cykelruter. 

Indkvartering

Man bor på hyggelige 2-3* hoteller og gasthäuser. Man kan vælge at opgradere til 3-4* hoteller og gasthäuser mod tillæg. De 2-3* indkvarteringer kan ligge op til 5 km fra bycentrum, mens de 3-4* som regel ligger centralt i byerne.
Alle værelser har eget bad og toilet.

Cykel og cykeludstyr

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Damecykel (Unisex) med 7 gear og fodbremse (fra 1,60 cm)
 • Herrecykel med 7 gear og fodbremse (fra 1,65 cm)
 • Damecykel (Unisex) med 21 gear og håndbremsere (fra 1,60 cm)
 • Herrecykel med 21 gear og håndbremsere (fra 1,65 cm)
 • El-cykel 
 • Tandem

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer samt en bagtaske. Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.


Hvordan kommer jeg frem?

Hvis du ønsker at tage toget kan du tage det til Marburg og ved hjemrejsen fra Koblenz. Fra København og Kolding til Marburg med skift i Hamborg. På hjemrejsen tager du toget fra Koblenz med skift i Köln til Kolding og København. For at få et overblik over togmulighederne kan du se eksempelvis Deutsche Bahn. 

I bil er der knap 700 km til Marburg. 

Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Langs Lahnfloden fra Marburg til Koblenz
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i db. værelse inkl. morgenmad, 7 dage - 6 nætter
 • Bagage transport
 • Kort og informationsmateriale
 • Bådtur fra St. Goar eller St. Goarhausen til Braubach eller Koblenz

Ikke inkluderet i prisen:

 • Returtransfer til starthotellet
 • Transport til og fra Danmark

Tillæg:

 • Cykelleje 7 (unisex) eller 27 gears
 • El-cykel
 • Ekstra nætter inkl morgenmad
  • Marburg
  • Koblenz
 • Transfer-service daglig afgang med bus kl. 9.00 - pris pr. person 375,- kr (50 euro) bestilles og betales hjemmefra. Inklusiv egne cykler. 
  Alternativt er der mange, gode togforbindelser mellem Koblenz og Marburg med skift undervejs – pris pr. person ca. 30 Euro

Rabatter:

 • Børn 0-13 år ved opredning på dobbeltværelse: 25%
 • Børn 0-13 år på eget værelse: 15%
 • Ved 3 personer på samme værelse: 10%

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag 19.4. - 30.9.19
 • Udsolgte datoer: 23.4., 24.4., 25.4., 4.8., 5.8., 8.9., 9.9., 10.9.

OBS:
Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er velociped og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om velociped. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden