INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Langs Montenegros bjergrige kyst

Montenegro – Cykelferie på egen hånd

Hop på cyklen og nyd de lune vinde og bakkede landskaber langs Adriaterhavets strålende kyst på denne middelsvære tur, der kombinerer historiske perler med overdådig bjergnatur.

In stock
Travel Code
CYM-01

Det kan du glæde dig til

På cykelferie ad kystruten ved Adriaterhavet bliver du budt velkommen med en alsidig introduktion til Montenegro. Turen byder på cykling gennem olivenlunde, strande med turkisblåt vand, spændende historie, storslåede udsigter over både land og vand samt et udsnit af landets naturmæssige perler og mulighed for indbydende kulinariske oplevelser. Glæd dig til at besøge dybgrønne søer omringet af majestætiske bjerge, og fortab dig i ældgammel middelalderhistorie i de små bjerglandsbyer. Du kan også roligt se frem til at stifte bekendtskab med de lokale vine og egnsretter fra området. 

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Cetinje
Individuel ankomst til Cetinje. På hotellet bliver I mødt af en repræsentant, som afholder et velkomstmøde og udleverer cyklerne. Herefter kan I tage på opdagelse i Montenegros gamle, royale hovedstad, enten til fods eller på cykel. Her finder I bl.a. byens kloster og de store ambassadebygninger.

Indkvartering på f.eks. Pansion 22.

Dag 2. Cetinje - Virpazar (Cykling ca. 39 km, +550/-1200 højdemeter)
Ruten går forbi Balkan-halvøens største sø, Skadar. I kører stødt nedad bakke på den gamle vej mellem Cetinje og Rijeka Crnojevića, og kommer undervejs forbi hyggelige landsbyer og smukke udsigtsposter. Rijeka Crnojevića er en søvnig by med et par restauranter, hvor I kan holde frokostpause. Videre går det et par kilometer op ad bakke. I overnatter i Virpazar, som er den mest berømte vinregion i Montenegro, og hvor bl.a. Vranac-vinen produceres.

Overnatning på f.eks. Lake View Apartments.

 

Dag 3. Virpazar – Stari Bar (Cykling ca. 30 km, +850/-810 højdemeter)
Indtil slutningen af 1960'erne, før konstruktionen af jernbanetunnelen gennem Rumija-bjerget, blev Podgorica forbundet med havnen i Bar med en smalsporet jernbane. Her blev vogne transporteret med skib til Virpazar - fra den ene side af søen til den anden. På ruten i dag følger I det tidligere jernbanespor, der fører jer til passet. Derfra venter en spændende strækning ned ad bakke med en fantastisk udsigt over Adriaterhavet.

Overnatning på f.eks. Apartments Kula.

 

Dag 4. Stari Bar - Rashtish (Cykling ca. 30 km, +550/-250 højdemeter)
På dagens etape passerer I olivenlunde med ældgamle oliventræer, inden I cykler videre til byen Bar, der er landets såkaldte ”oliestad”. Betagende naturmæssig cykling tager jer videre gennem en stor dal. Før I kommer frem til hotellet, kan I tage forbi søen Šas, som er et sandt fugleparadis. Her ligger der også en ruin af en middelalderby.

Overnatning på f.eks. Restaurant Panorama.

 

Dag 5. Rashtish – Lovcen National Park (Cykling ca. 44 km, +860/-1240 højdemeter)
I dag venter der en smuk men udfordrende etape. I følger den smalle vej ved Skadar søen og støder på vingårde, små byer og i det fjerne kan I måske få et glimt af De Albanske Alper. Derudover kommer I til at se klosterøer, og ved byen Godinje ligger Montenegrin, der er Montenegros version af fængselsøen Alcatraz. Ved Virpazar bliver I hentet af en transfer (inkl.) og kørt til Lovćen National Park, hvor I overnatter (ca. 1 times kørsel).

Overnatning på f.eks. Hotel Monte Rosa.

 

Dag 6. Lovcen National Park – Kotor bugten (Cykling ca. 44 km, +860/-1240 højdemeter)
I dag cykler I fra bjergene til kysten ad en snoet vej, der byder på et væld af panoramaudsigter over Kotor-bugten. Har I mod på en ekstra udfordring, så kan I vælge at cykle op til gravmonumentet af Montenegros vigtigste historiske person, Petar Petrović Njegoš (200 højdemeter ekstra). At stå her føles som at stå på toppen af Montenegro, og den fænomenale udsigt går så langt øjet rækker. Herfra går det nedad i ca. 30 km, og etapen ender i Kotors gamle by.

Overnatning på f.eks. Hotel Marija.


Dag 7. Rundtur i Kotor bugten
(Cykling ca. 47 km, +300/-300 højdemeter)
På turens sidste etape kommer I til at opleve Kotor-bugtens smukke højdepunkter. I kommer forbi bådbyen Perast, der bl.a. er kendt for sine ikoniske kirkeøer. Senere når I til Risan, der er det ældste bosætningssted i bugten. Byen er præget af romerske mosaikker og stenmaleri, der vidner om byens historie. Nær Morinj er der en lille strand, hvor I kan holde en velfortjent pause og tage en dukkert. Videre langs kysten kommer I til en færge, der sejler jer til kysten på den anden side (ikke inkl.). På sejlturen kan I forvente et umådeligt smukt udsyn.

Overnatning på f.eks. Hotel Marija.

Dag 8. Hjemrejse
Udcheckning og hjemrejse efter morgenmaden, medmindre I har booket ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3-4

Ruten går mest ad asfalterede veje i et bakket terræn med omkring 500-600 højdemeter om dagen. Bemærk at man er oppe i højderne, og at der nogle steder kan forekomme stejle afsatser. Rimelig god kondition anbefales. 

Læs mere om vores sværhedsgrader her.

Indkvartering

Undervejs på din cykelferie bor du på hyggelige hoteller og gæstehuse. Nogle steder kan det f.eks. være simple turistklassehoteller, mens det andre steder kan være et charmerende boutiquehotel. Der vælges altid indkvartering på de bedst tilgængelige hoteller, der findes i området. Der er bad og toilet på alle værelser.

Morgenmad er inkluderet under hele opholdet. Der er mulighed for frokost undervejs på ruterne og aftensmad på hotellet eller i nærheden. Få nærmere information om dette på velkomstmødet.

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje cykler med 27 gear og håndbremser. Cyklen er udstyret med bagtaske og cykelhjelm. Desuden vil mindst én cykel pr. booking være udstyret med pumpe og reparationssæt. Det er også muligt at leje en elcykel med håndbremser.

Hvordan kommer jeg frem?

Det er nemmest at flyve til Dubrovnik. Alternativt kan man flyve til Tivat eller Podgorica. Der kan arrangeres transfer fra lufthavnen til starthotellet samt fra sluthotel tilbage til lufthavnen.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 7.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.898,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Alle dage i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Velkomstmøde
 • Transfer Virpazar-Lovćen National Park
 • Rutebeskrivelse på engelsk

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter
 • Transfers og færger (bortset fra dag 5)
 • Entréer til nationalparker etc.

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Leje af GPS
 • Transfer:
  • Dubrovnik lufthavn til starthotellet
  • Sluthotellet til Dubrovnik lufthavn
  • Kontakt os for priser på øvrige strækninger
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Cetinje: dobbeltværelse/enkeltværelse 
  • Kotor: dobbeltværelsen/enkeltværelse
 • Lokale kulinariske oplevelser:
  • Olivenolie smagning (dag 3)
  • Mad- og vinsmagning ved lokal familie (dag 5)
  • Ost- og skinkesmagning (dag 6)
 • Tillæg for solorejsende 

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er 3e Travel, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om 3e Travel. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden