Loire fra Orléans til Saumur

Frankrig | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag på cykeltur i Loiredalen, der er det område i Frankrig med allerflest slotte. Du cykler blandt fantastiske slotte og haver og gennem charmerende byer med fristende caféer og skønne pladser. 

In stock
Travel Code
CYF-022
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkCykl langs et utal af smukke og historiske slotte
blue encircled checkKom tæt på eventyret ’Skønheden og udyret’ og Leonardo da Vinci
blue encircled checkOplev masser af UNESCO verdensarv i Loiredalen
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Intet område i Frankrig rummer så mange slotte som Loiredalen. Nogle slotte er enorme, mens andre imponerer med deres smukke udsmykninger. De 4 berømte C’er kan især fremhæves. De er Chaumont, Chenonceau, Cheverny og Chambord. 
På denne cykelferie i Frankrig er landskabet blidt, men med enorme slotsparker, solsikkemarker, frugtplantager, skov og krat. Du cykler dels langs den brede Loireflod, dels gennem dens frodige bagland med en enkelt afstikker til floderne Cher, Indre og Vienne. Her dyrkes alt, hvad du har brug for til en drømmefrokost i det grønne: Friske grøntsager, nybagt brød, ost og vin.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Orléans 
En hyggelig by med mange flotte gamle bygninger, besøg f.eks. byens rådhus. I 1429 blev byen befriet fra englændernes belejring af den franske hær ført af Jeanne d’Arc. Hvert år i maj holder man ”Fête de Jeanne d’Arc” til minde om hendes store bedrifter.

2. dag. Fra Orléans til Beaugency/St.Dyé ca. 25/45 km. 
Man cykler på cykelsti og småveje langs Loirefloden, der dovent bugter sig gennem landskabet. Efter et besøg i katedralen i den lille landsby Clery St. André, fortsætter man gennem det frodige landskab langs floden og gennem småflækker til Beaugency eller St.Dyé. 

3. dag. Fra Beaugency/St.Dyé til Blois ca. 60/40 km.
Dagen i dag står i slottenes tegn og Loirefloden forlades for en stund. Først cykler man forbi det imponerende store Chambord-slot med ikke mindre end 440 værelser, et imponernede mesterværk fra renæsancetiden beliggende i en kæmpe park. Senere går turen gennem skov til det overdådige slot Cheverny. Lige før ankomst til Blois passerer man endnu et slot, Baeuregard. Blois er en dejlig by med gågader, caféer og selvfølgelig også et slot.

4. dag. Fra Blois til Amboise ca. 45 km.
Efter et besøg i Blois cykler man langs Loire floden og igennem skov til Onzain. Her kan et besøg på slottet Chaumont anbefales, som ligger på en bakketop med en fantastisk udsigt over Loiredalen. Herefter går det gennem det blide landskab, dels langs floden og dels inde i landet til Amboise, endnu en af Loiredalens hyggelige byer. Besøg ”Clos Lucé”, hvor Leonardo da Vinci levede sine sidste år, gå lidt rundt i de smalle gader med fine butikker og hyggelige cafeer. 

5. dag. Fra Amboise til Tours ca. 50 km.
Fra Amboise går turen gennem skov også er man ved endnu et slot. Denne gang er det Chenonceaux, der elegant spejler sig i Cherfloden. Herefter fortsætter turen langs Cherfloden til Montlouis vinmarker, evt. med et besøg på slottet Nitray som er berømt for sine vinkældre. Dagens etape slutter i Tours med hyggelige gågader og fine bindingsværkshuse omkring Place Plumereau. 

6. dag. Fra Tours til Chinon ca. 55 km.
Dagens etape går gennem småskove og agerland mellem floderne Loire og Cher til slottet Villandry med de kunstfærdige haver. Herfra følger man Loire floden til byen Langeais, hvor man kan holde et lille kaffestop. Herfra går turen til den hyggelige by Azay le Rideau, med endnu et slot og hyggelige cafeer før turen går videre til Chinon. Undervejs passerer du eventyrslottet i Ussé, der inspirerede Perrault til at skrive eventyret ”Skønheden og Udyret”. Kommer du i god tid til middelalderbyen Chinon, kan du måske nå en kanotur på Viennefloden eller besøge nogle af byens vinkældre. 

7. dag. Fra Chinon til Saumur ca. 35 km.
Gennem det frodige landskab mellem floderne Loire og Vienne. Læg turen ind forbi slottet Montsoreau, hvorfra der er en herlig udsigt over Fontevraud klostret. Tag evt. en afstikker til klostret, som er et af Frankrigs største og bygget i det 12. århundrede. Klosterkirken rummer bl.a. fine kalkmalerier og Richard Løvehjertes grav. En anden af stedets seværdigheder er det ottekantede køkken med 8 udbygninger og tyve skorstene. Fra 1804 til 1963 fungerede stedet som et af Frankrigs mest berygtede fængsler, men i dag er her noget så fredeligt som et kulturcenter. Saumur ligger betagende på begge sider af Loirefloden med gamle huse, pladser og gågader.

8. dag. Hjemrejse

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

En nem tur der mest går ad markerede cykelstier og små fredelige biveje. Dog skal man ved de større byer påregne kortere strækninger med noget trafik.
Hele ruten er skiltet og man cykler desuden efter en meget detaljeret rutebeskrivelse på engelsk, samt vejledende kort. Turen er i alt 275 km. Der vil være togforbindelser mellem overnatningsbyerne, hvilket giver mulighed for at forkorte etaperne.

Indkvartering

down v arrow

Du bor på 2-3* hoteller på værelse med bad og toilet. Der er mulighed for at opgradere til 3-4* hoteller hvor man hovedsageligt bor på 3* hoteller. Morgenmaden er inkluderet.
Der er kommunalt friluftsbad i Amboise og i Saumur. Desuden er der en lille strand ved floden i Montrichard, som man kan cykle forbi ved at tage en lille omvej den dag, man cykler fra Amboise til Tours.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Det er muligt at leje cykler med:

 • 27 gear Shimano Deore og håndbremsere 
 • 9 gear Shimano elcykel

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtasker, cykelcomputer, styrtaske eller kortholder.
Mindst en cykel/værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.
Det er muligt at leje cykelhjelm

Det er også muligt at leje barnecykel (findes kun med 21 gear og håndbremsere).

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Man kan flyve til Paris og tage tog derfra videre med tog til Orléans. Se mere hos De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn.

Tog:
Du kan tage toget, der kører via Paris til Orléans. Se mere hos De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn.

Kør selv:
Hvis du kører i bil er der knap 1400 km. fra Danmark til Orléans. Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst, kan ikke bestilles hjemmefra.
Ved hjemrejse kan der arrangeres transfer fra Saumur til Orléans (inkl. egne cykler). Alternativt går der tog.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 8.298,- DKK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 9.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 5.798,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 6.598,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver lørdag fra 4. maj til 28. september
 • Hver søndag fra 7. juli til 18. august
 • For grupper fra 6 personer giver vi gerne et tilbud på turen med en valgfri startdag

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • App med kort, roadbook og GPS-ruter
 • Digital turinformation
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen: 

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Leje af cykelhjelm
  • Bustransfer Saumur–Orleans, alle lørdage (inkl. cykler)
  • Ekstra nat inkl. morgenmad:
   • Orléans: dobbeltværelse/enkeltværelse
   • Saumur: dobbeltværelse/enkeltværelse 

  Det er muligt at få tilsendt rutebeskrivelser, som du selv kan udskrive. Kontakt os hvis dette ønskes.

  Agentforbehold:

  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

  Gå til toppen af siden