INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Main Radweg fra Bamberg

Tyskland - Cykelferie på egen hånd

Smuk og afvekslende, vin og humle, biergartens og bindingsværk - et værdigt alternativ til Moselturen.

In stock
Travel Code
CYT-055
Det kan du glæde dig til

En herlig cykelferie gennem Maindalen, hvor floden snor sig gennem afvekslende landskaber med frodige marker og vinklædte skråninger. Her er fredeligt - ingen biler kun en masse medcyklister, folk der fisker eller blot nyder udsigten og charmerende byer som Bamberg, Ochsenfurt, Volkach – og ej at forglemme - Würzburg ligger som perler på en snor og frister med smukke bygninger, toppede brosten og hyggelige pladser med caféer og restauranter.
En nem tur, der på mange måder minder om turen langs Mosel.

Kort

Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Bamberg/Hallstadt
Giv dig tid til at gå rundt i Bambergs gamle centrum med brostenbelagte gader, smukke bygninger og hyggelige pladser. Tag evt en tur med båd på Regnitz floden og oplev de små kaptajns huse langs flodbreden.
Indkvartering i Hallstadt 5 km fra Bambergs gamle centrum eller mod tillæg i Bamberg centrum.

2. dag. Til Hassfurt. 37 km
Du forlader Bamberg ad cykelstien langs Regnitzfloden til Mainfloden. Man cykler nu ad Main Radweg gennem dalen, der er bred og åben med udsigt til frodige marker med majs, solsikker og korn.  Cykelstien går dels langs floden dels lidt inde i landet. Dagens endemål er Hassfurt med et par intakte byporte, et smukt kapel i sengotisk byggestil.
Indkvartering f.eks. på Meister Bär Hotel eller Hotel Walfisch

3. dag. Til Volkach. 56 km
Langs Main forbi enge, marker og hyggelige flækker. Hold evt pause i den tidligere industriby Schweinfurt enten på byens sjove ”strandbar” ved floden eller på én af byens torve. 
Fra Schweinfuhrt fortsætter man ad Mainpromenade til Wipfeld, hvor floden krydses med kabelfærgen. Nu begynder vinmarkerne og de stejle skråninger og landskabet bliver mere afvekslende. Vi kommer til Volkach, en fantastisk hyggelig vinby, bilfri og med gamle velholdte huse, toppede brosten, caféer og vinbutikker. 
Indkvartering f.eks. på Weinhotel Rose eller Hotel Kreuzer

4. dag. Til Würzburg. 65 km
Fra Volkach kan du vælge at følge Mainflodens snoede løb  til Sommerach, en rigtig vinlandsby omringet af vinmarker og med et utal af vinkældre og smagssteder. Alternativt cykler du langs Main kanalen direkte til Schwarzach kendt for sit ølbryggende kloster. Dagens etape fortsætter gennem charmerende kolonihaver tæt ved Main til charmerende byer som Kitzingen og Ochsenfuhrt for til sidst at nå frem til Wurzburg med det imponerende residenspalads i barok stil med fantastiske udsmykninger og en storslået have. Men også en livlig by med mange hyggelige pladser, gågader og hyggelig vinudskænkninger på Alte Mainbrücke.
Indkvartering f.eks. på Hotel Strauss eller Hotel Postkutscherl.

5. dag. Til Lohr. 58 km
Langs Main til Karstadt, en lille hyggelig by med velholdt gammel bymidte. Herfra langs venstre side af floden. Flot og afvekslende med vådområder med åkander og fugleliv ned mod floden. Over broen til den anden bred i Markbreit og videre ad fine cykelstier til Lohr am Main.
Indkvartering f.eks. på Hotel Bundschuh eller Gasthof Buchenmühle.

6. dag. Til Wertheim. 43 km
Stadig fin rute langs floden og et kig til Burg Rothenfeldts, der er en af de mange strategisk beliggende borge på ruten. Dalen snævrer ind og vinmarkerne står stejle om os og floden slår nogle gevaldige sving. Hold pause i Marktheidenfeld med Wertheim hvor Tauber løber ud i Main. 
Indkvartering f.eks. på Hotel am Malerwinkel eller Hotel Bronnbacher Hof.

7. dag. Til Aschaffenburg. 36/51 + tog eller 77 km
Dalen er atter snæver og vinmarker skifter til skovklædte skråninger. Små campingpladser langs floden, kolonihaver og hyggelige byer. Mittenberg  er et godt sted for pause på pladsen under slottet Mildenburg.
Ved Grossheubacher møder man igen de smukke vinskråninger. Du passerer Fyrst Löwensteins slot og vinotek før du når til Wörth og en eventuel frokostpause. Herfra til Aschaffenburg, en spændende by  med stejle gader, hyggelige pladser og imponerende kirker.
Med tog fra Miltenberg til Aschaffenburg bliver dagens etape 36 km
Med tog fra Klingenberg til Achaffenburg bliver dagens etape 51 km
Indkvartering f.eks. på Hotel Wilder Mann eller Hotel Goldener Ochsen.

8. dag. Hjemrejse

Sværhedsgrad 1

En nem, smuk og afvekslende cyklerute hovedsageligt på gode, skiltede cykelstier. I alt ca. 335 km med dagsetaper uden nævneværdige stigninger, så alle vil kunne klare denne rute.
Du får tilsendt kort rutebeskrivelse og praktiske info på dansk. Ved ankomst til starthotel får du detaljeret cykelkort og detaljeret rutebeskrivlese på engelsk/tysk, med mindre du har modtaget det før afrejse.

Indkvartering

Du bor på hyggelige 2-3* hoteller og gasthäuser. Man kan vælge at opgradere til 3-4* hoteller og gasthäuser mod tillæg. De 2-3* indkvarteringer kan ligge op til 5 km fra bycentrum, mens de 3-4* som regel ligger centralt i byerne.
Alle værelser har eget bad og toilet.

Cykel og cykeludstyr

Du kan vælge mellem en 7-gears cykel  med fodbremse, cykel med 27 gear og håndbremsere eller en af de nye el-cykler. Damecykler og 7-gears cykler er alle unisex med lav indstigning.
Alle cykler er udstyret med gelsaddel, bagagebærer og en bagtaske.
Mindst en cykel pr værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.
Også muligt at leje barnecykel og follow-me tandem til børn.

Hvordan kommer jeg frem?

Kører man selv er der ca. 800 km fra grænsen ved Padborg.
Man kan også tage toget fra København/Århus med skift i Hamborg og evt. Würzburg – det tager 10-12 timer. Du kan få et overblik over togtider på eksempelvis Deutsche Bahn. 
Med fly går turen til Frankfurt og herfra med tog til Bamberg. Ved turslut i Aschaffenburg kan du tage tog til Frankfurt. Få et overblik over flymulighederne på eksempelvis Momondo.

Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Main Radweg fra Bamberg
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i db. værelse inkl. morgenmad, 8 dage - 7 nætter
 • Bagage transport
 • Kort og informationsmateriale

Ikke inkluderet i prisen:

 • Returtransfer til starthotellet
 • Transport til og fra Danmark

Tillæg:

 • Cykelleje: 525 kr
 • El-cykel: 1.350 kr
 • Ekstra nætter inkl. morgenmad
  • Bamberg Hallstadt
  • Bamberg Centrum
  • Aschffenburg
 • Transfer-service onsdag, lørdag og søndage med bus kl. 09.00.
  Alternativt er der mange, gode togforbindelser mellem Aschaffenburg og Bamberg med skift undervejs – pris pr. person ca. 30 Euro

Rabatter:

 • Børn 0-13 år: 25%
 • Ved 3 personer på samme værelse: 15%
  Gælder ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag 20.4. - 6.10.19

OBS:
Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Velociped og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Velociped. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden