INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

På cykel langs Algarvekysten

Cykelferie i Portugal – På egen hånd eller med engelsktalende guide

Fra de vindblæste klipper i sydvest til Guadiana-floden og grænsen til Spanien. Tag med på en skøn cykeltur gennem det hyggelige og stemningsfyldte Sydportugal, langs Algarvekysten fra Sagres til Tavira.

In stock
Travel Code
CYP-02

Det kan du glæde dig til

Ecovia Litoral do Algarve er en skøn cykelrute, der så vidt muligt følger Algarves kystlinje fra Europas sydvestligste punkt, Cabo de Sao Vicente, til Vila Real de Santo Antonio ved Guadiana-floden og grænsen til Spanien. Du bevæger dig fra de vindblæste klipper i vest, langs fredelige småbyer, til de kendte chartermål omkring Albufeira og Portimao. Her ved Algarve er der lunt forår, efterår og vinter, mens der om sommeren kan være meget varmt. Glæd dig til at møde portugiserne, som er et meget venligt og hjælpsomt folkefærd, og til at spise ”alt godt fra havet” til meget billige penge.

På denne rejse kan du tage afsted lige når det passer dig, da vi har afrejse hver dag året rundt. Rejsen er også mulig som guidet tur i international gruppe på udvalgte datoer. Se mere under "Praktiske informationer" nederst på siden.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomstdag
Ankomst til Sagres, en fin lille kystlandsby med klipper og små, næsten mennesketomme sandstrande. Stranden byder på gode bølger, så her er mange surfere.
Indkvartering fx på Hotel Memmo Baleeira.

2. dag. Fra Cabo de Sao Vicente til Lagos, ca. 51 km
Fra Sagres anbefales det at man cykler en lille omvej til fyrtårnet ved Cabo de Sao Vicente, Europas sydvestligste punkt. Lad dig betage af de stejle klipper der styrer direkte ned i havets store bølger, hvor vovehalse på surfboards udfordrer skæbnen. Herfra går turen op og ned til Vila do Bispo og videre gennem duftende marker til små strande og hyggelige badebyer. Efterhånden som du nærmer dig Lagos, cykler du gennem parcelhuskvarterer og langs golfresorter. Før ankomst til Lagos anbefaler vi at du lægger vejen forbi Praia de Dona Ana, en skøn sandstrand omkranset af smukke klipper. Lagos er en dejlig by med hyggelige gågader og mange fiskerestauranter ved den lille havn.
Indkvartering fx på Hotel Tivoli Lagos.

3. dag. Fra Lagos til Portimao, ca. 31 km
Start eventuelt dagen med at cykle eller gå rundt i Lagos. Nyd stemningen i den gamle bydel, på byens torv eller ved havnen. Herefter fortsætter turen bl.a. forbi vådområdet omkring Alvor-flodens udløb til Portimao med den berømte strand ”Praia da Rocha”. Portimao er en af sydkystens største byer, så her er masser af liv med butikker, restauranter og barer.
Indkvartering fx på Hotel Tivoli Portimao.

4. dag. Fra Portimao til Albufeira, ca. 48 km
Fra Portimao passerer du flodmundingen af Rio Arade og cykler nu op og ned langs kysten til Armacao de Pera og videre gennem Salgados-lagunen med sin spændende flora og et rigt fugleliv, hvor der blandt andet er mulighed for at se lyserøde flamingoer, inden du ankommer til Albufeira og Santa Eulalia.
Indkvartering fx på Hotel Pedra dos Bicos i Santa Eulalia.

5. dag. Fra Albufeira til Faro, ca. 48 km
Dagens etape står i turismens tegn. Fra Albufeira følger du kysten gennem de populære turistområder Vilamoura og Quarteira til naturparken Ria Formosa. Du cykler langs et fascinerende lagunelandskab, der konstant er i forandring på grund af strømme, vejr og ikke mindst de store forskelle på ebbe og flod. Herfra cykler du den sidste strækning til Algarves hovedstad, Faro. Her er masser at se på i den gamle bydel med kirker, hyggelige restauranter og pladser.
Indkvartering fx på Hotel Eva.

6. dag. Fra Faro til Tavira, ca. 42 km
Nyd en herlig cykeldag til den gamle fiskerby Olhao og videre gennem Ria Formosa Nationalparken med saltbassiner og et rigt fugleliv. Har du brug for en dukkert, kan du lægge vejen forbi den lille by Fuseta, hvor turismen aldrig har gjort sit indtog, og hvor livet leves som det altid er blevet gjort. Tag en forfriskning på den lille plads midt i byen, eller svøm en tur ved byens lille strand. Fra Fuseta fortsætter du forbi saltbassinerne til endnu en hyggelig by, Santa Luzia. Måske nåede du en lille omvej til Barril-stranden mellem Luz og Santa Maria. Tavira er en af Algarves fineste byer og kendt for sine hvide huse med røde tegltage. Byens gamle centrum er for nyligt blevet restaureret, og det er skønt at sidde på en af caféerne ved floden, der deler byen, og nyde en forfriskning.
Indkvartering fx på Hotel Vila Galé Tavira.

7. dag. Fra Tavira til Vila Real de San Antonio og retur til Tavira, ca. 34 km + tog
Er man morgenmenneske med hang til markeder, kan det anbefales at besøge Taviras markedshal på Avenida Don Manuel. Her er boder med friskfangede fisk, grøntsager og frugt samt mulighed for en kop kaffe og en sød portugisisk morgenkage sammen med de lokale.
Herefter kan dagens etape begynde. Første stop kunne være den lille flække Cabana. Har du tid og lyst, og passer det med en færgeafgang, kan du sejle til stranden Praia de Cabanas. Ellers fortsætter turen gennem små forstæder med mulighed for afstikkere ned til små strande, inden du når til feriebyen Monte Gordo med endnu en fin sandstrand. Herfra går det op til Vila Real de Santo Antonio (VRSA), der er grænseby og ligger ved floden Guadiana. Spis en god frokost på en af byens mange restauranter, før du enten cykler eller tager toget tilbage til Tavira.
Indkvartering fx på Hotel Vila Galé Tavira.

8. dag. Hjemrejse
En dejlig cykeluge er slut, og du tjekker ud fra hotellet, medmindre du har bestilt ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

Der cykles dels på fredelige ikke-asfalterede veje og dels på mindre trafikerede asfaltveje, langs den sporadisk skiltede cykelrute Ecovia Litoral do Algarve. Omkring de lidt større byer må man forvente at cykle kortere strækninger ad mere trafikeret vej. Der er enkelte korte bakker på denne tur. Ved ankomst til starthotellet får du udleveret en detaljeret turbeskrivelse og kort.
Turen anbefales IKKE i juli og august, da der i denne periode er MEGET varmt.

Indkvartering

Du bor på gode 4* hoteller på standardværelser. De anførte hoteller er eksempler og kan variere alt afhængig af ledighed. Det er muligt at opgradere til premiumværelser med udsigt.

Cykel og cykeludstyr

Inkluderet i rejsens pris er leje af en hybrid-/trekkingcykel med 24 gear og håndbremsere. Det er også muligt at leje en elcykel mod tillæg.
Cyklen er udstyret med fortaske og bagtaske. Desuden vil mindst én cykel pr. booking være udstyret med gps, kilometertæller, lås, pumpe samt reparationssæt.

Leje af cykelhjelm er inkluderet, men skal bestilles sammen med turen ved booking. Cykler udleveres ved ankomst eller næste morgen.

Hvordan kommer jeg frem?

Det er nemmest at flyve til Faro. Herfra kan der arrangeres transfer til hotellet i Sagres. Alternativt kan man tage en taxa eller tog. Se mere om togmulighederne i Portugal.  

Ved hjemrejsen er det også muligt at bestille transfer fra hotellet i Tavira til Faro Lufthavn eller banegård.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse 4*

Fra 7.998,- DKK

1 person. Enkeltværelse, premium

Fra 9.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 4*

Fra 5.698,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse, premium

Fra 6.598,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • 2. januar - 25. marts og 1. april til 26. december 2021
Mulige ankomstdage med engelsktalende guide:

Mod tillæg er turen også mulig med engelsktalende guide i international gruppe på følgende datoer:

 • 2021: 
  • 8.-15. januar, 5.-12. februar, 5.-12. marts og 3.-10. december
 • Er du interesseret i turen med engelsktalende guide, så send os en forespørgsel

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Detaljerede kort og rutebeskrivelse på engelsk
 • Leje af hybrid-/trekkingcykel med 24 gear
 • 1 gps pr. booking
 • 1 kilometertæller pr. booking
 • Cykelhjelm (skal bestilles ved booking af rejsen)
 • Infomøde

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Transfer fra/til lufthavn
 • Eventuelle turistskatter
Tillæg:
 • Elcykel: 1000 kr.
 • 7x halvpension: 2450 kr. pr person
 • Transfer fra Faro lufthavn til starthotellet:
  • 790 kr. i alt (1-4 personer)/ 990 kr. i alt (5-8 personer)
  • 350 kr. i alt (1-4 personer)/ 460 kr. i alt (5-8 personer)

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Mega Sport Travel, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser.
Se betingelser og læs om Mega Sport Travel. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...