INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Piemonte for alle sanserne

Italien - Cykelferie på egen hånd

Tag afsted på en smuk og middelsvær tur i Piemonte med start og slut i Alessandria. Piemonte er berømt for sine romantiske landskaber, gode gastronomi og fine vine som Barolo og Barbera.

In stock
Travel Code
CYI-535

Det kan du glæde dig til

Piemonte er et stort og smukt område i det nordlige Italien, som grænser op til Frankrig og Schweiz. Området er kendt for det smukke landskab, frodige marker i lavlandet ved Po-flodens bredder, vinklædte skråninger, charmerende middelalderlandsbyer og bakketoppe med velbevarede fæstninger.

Glæd dig til en smuk tur gennem det betagende landskab, hvor du i dit eget tempo cykler gennem Langhe-provinsen. Området er især kendt for sine fantastiske vine som Barolo, Barbera og Dolcetto. Men de er også kendt for fantastiske oste, trøfler og hasselnødder. Det er også i Piemonte at nutellaen blev opfundet af Ferrero-brødrene, så det må du næsten smage når du er i området.

Det lokale køkken er meget velsmagende og ofte indgår den berømte sorte trøffel i retterne. Prøv derfor nogle af de lokale retter på din vej gennem Piemonte.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Alessandria
Alessandria - byen hvor floden Tanaro løber igennem. Giv dig tid til at slentre rundt i de hyggelige gader til Piazza della Liberta og Piazza Duomo med den smukke nyklassisistiske domkirke.
Indkvartering f.eks. på Hotel Alli Due Buoi Rossi.

Dag 2. AcquiTerme
Cykling: ca. 50 km og 530 højdemeter
De første kilometer følger du i dag Strada Franca, der er en gammel, historisk vej i Posletten anlagt tilbage i 1454. Du cykler gennem et landskab med bløde bakker, smukke skove og ensomt beliggende landsbyer. Prøv de lokale egnsretter og vine som f.eks. Barbera og Dolcetto d’Aqui. Acqui Terme ligger smukt ved floden Bormida og er en hyggelig lille kurby med en af Norditaliens ældste varme kilder.
Indkvartering f.eks. på Hotel Roma Imperiale.

Dag 3. Til Alba
Cykling: ca. 55 km og 1000 højdemeter 
Dagens etape går langs de berømte vinklædte skråninger i Langhe-området. Man imponeres over de stejle bjerges skønhed og glemmer helt at man nogle gange må ned i det laveste gear for at klatre op ad stigninger på 10-12%. Hvem skulle tro, at denne relativt upåagtede egn af Italien kan rumme så meget skønhed og så store kontraster. Du cykler gennem hyggelige småbyer som Montalbone, Rocchetta, Palafea og Canelli. Turen slutter i Alba, der er hjemsted for den hvide trøffel, som er den fineste af dem alle. Trøflen er områdets stoltehn og i oktober holdes her en decideret trøffelfestival. Det var også i Alba, at Nutellaen blev opfundet af konditor Pietro Ferrero og i dag har chokoladegiganten Ferrero Rocher stadig en af sine store fabrikker i byen. 
Indkvartering f.eks. på Hotel Langhe.

Dag 4. Overliggerdag
Cykling: ca. 50 km rundtur fra Alba
Denne dag byder på en rundtur i Barolo'ens hjemegn. Særligt i La Morra-området, som du cykler igennem, produceres en stor del af Barolovinen. Ved byen Bra kan det anbefales at besøge Pollenzo-slottet, som tilhørte kongedømmet i den tidligere Savoy-region mellem Piemonte (Italien), Frankrig og det fransktalende Schweiz.
Indkvartering f.eks. på Hotel Langhe.

Dag 5. Til Asti
Cykling: ca. 35 km og 250 højdemeter
Du cykler ad fredsommelige småveje og enkelte grusstier gennem marker, der i starten bærer præg af Po-dalens fede jorde. Senere kommer du til til bløde bjerge, hvor vinmarker dominerer. Du er i et herligt vinområde og skal frem til en af hovedbyerne Asti. Her som i de andre dejlige vinbyer i Piemonte, er det en dejlig oplevelse at tage på en af de livlige barer, hvor egnens vin ledsages af lidt "tapas"/snacks til at stille den værste sult og give inspiration til endnu mere på en af de gode restauranter. Tag en tur rundt i det historiske centrum med de velbevarede tårne, romerske monumenter og den flotte gotiske domkirke. Og hvad er mere nærliggende end at byde sig selv velkommen til byen med et glas mousserende Asti Spumante?
Indkvartering f.eks. på Hotel Lis.

Dag 6. Til Casale Monferrato
Cykling: ca. 55 km og 700 højdemeter
Endnu en dag i vinens tegn. En tur med flotte udsigter, hvor du altid kan se en by og et kirketårn i det fjerne. Mere skjult er ofte spisestederne. Her pranges der ikke med store terrasser og skilte, nej søg de små steder i skyggen bag de svalende mure og giv dig hen til et måtid fra et køkken, der med simple midler skaber store oplevelser. Læg vejen ind forbi de små vinkældre, der stolte og gerne lader dig smage deres vin. Casale Montferrato ligger ved Po-floden omgivet af frodigt landbrugsland.
Indkvartering f.eks. på Hotel Candiani.

Dag 7. Til Alessandria
Cykling: ca. 45 km og 150 højdemeter
Dagens etape starter i Po-dalens frodige landskab. Du cykler gennem de små byer ved flodens højre bred. Senere forlades Po-floden og du cykler gennem det bakkede landskab til Alessandria, hvor turen startede.
Indkvartering f.eks. på Hotel Alli Due Buoi Rossi

Dag 8. Check-ud
Hjemrejse efter morgenmaden.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3-4

Sværhedsgraden på denne tur betegnes som 3-4 med enkelte dagsetaper, der har krævende bakker, hvor god kondition anbefales.
Det er en tur, der dels løber i den flade slette og dels kryber op og ned i de smukke bjerge. Du skal derfor være parat til nogle anstrengelser, når du på dagsetaper på mellem 40 og 65 km nogle gange skal forcere en del højdemeter. Turens ”hårdeste” etape er dag 3, hvor du kan vælge en rute, hvor der skal køres over 1000 højdementer. Der er dog også en lidt nemmere mulighed, eller du kan vælge at afkorte turen med omkring 10 km ved at tage tog (ikke inkl.) det sidste stykke vej.
Du cykler på småveje med ringe trafik, dog må der påregnes mere trafik ved ind- og udkørsel af de lidt større byer, især Alessandria og Asti.
Hele ruten er skiltet, og du cykler desuden efter en meget detaljeret rutebeskrivelse på engelsk samt vejledende kort.

Indkvartering

Du bor på 3 til 4-stjernede hoteller på værelser med bad og toilet. Hotellerne ligger som regel centralt i byerne. Turen er inklusiv morgenmad.

Cykel og cykeludstyr

Du kan leje en cykel med 27 gear og håndbremser af mærket Shimano Deore. Det er også muligt at leje elcykel. Cyklerne er udstyrede med gelsaddel og bagagebærer, bagtasker, cykelcomputer, styrtaske eller kortholder.
Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt. Det er også muligt at leje cykelhjelm.

Transport

Fly:
Det er bedst at flyve til Milano. Herfra med tog omkring 90 min. til Alessandria. Se togmuligheder hos Deutsche Bahn eller Trenitalia

Kør selv:
I bil er der omkring 1500 km. Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst, og kan ikke bestilles hjemmefra.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.698,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.098,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Hver lørdag fra 3. april til 9. oktober 2021
 • For grupper fra 5 personer giver vi gerne tilbud på turen med valgfri startdag 

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Kort og informationsmateriale

Ikke indkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg:

 • Cykelleje: 800 kr.
 • Elcykel: 1850 kr.
 • Leje af cykelhjelm: 150 kr.
 • Ekstra nat i Alessandria:
  • Dobbeltværelse 520 kr. pr person/enkeltværelse 720 kr. pr person
 • Transfer fra Milano lufthavn til Alessandria: pris på forespørgsel

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...