Provence for livsnydere

Frankrig | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2

En Ruby klassiker i Provence med god tid til at sanserne kan frydes overalt med duften fra de endeløse lilla lavendelmarker og et stop langs vinstokkene i Chateauneuf du Pape eller på det lokale marked.

In stock
Travel Code
CYF-05
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOverkommelige dagsetaper med god tid til at nyde de små vinbyer
blue encircled checkOplev byen Isle sur la Sorque, Frankrigs svar på Venedig
blue encircled checkSmag på lækre provencalske fristelser
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

En smuk tur i hjertet af "vores" Provence, og med mulighed for et gensyn med Ruby cykelferiernes gamle kending, Orange, lige ved Rhônefloden og lidt nord for pavebyen Avignon. Dagsetaperne på denne cykelferie i Provence er overkommelige, så der er god tid til fordybelse i en af de mange små vinbyer. Her er livlige markeder, brusende kilder og en luft mættet af krydderurter. Man øjner den hvide top på Mont Ventoux, der knejser over den grønne maki og de snorlige vinmarker, og øjet frydes over den farverige palet fra solsikker, lavendel og okker.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Orange
Orange er en ægte provencalsk provinsby. Her er hyggelige gågader med caféer og butikker, historiske mindesmærker som bl.a et flot restaureret romersk amfiteater. Hver torsdag er der marked i gågaderne og på byens torv. I juli og august afholdes operakoncerter på amfiteatret – se kalenderen.

2. dag. Orange-Chateauneuf du Pape-Orange ca. 45 km
Fra Orange går turen mod syd ad de små veje mellem vinmarkerne til Chateau-neuf-du-Pape, smukt beliggende på et blidt skrånende højdedrag. Byen er berømt for sine kraftige rødvine og har sit navn fra tiden, hvor paverne holdt til i området og stod for vinproduktionen. Turen går tilbage til Orange via Courthezon med en velbevaret middelalderborg.

3. dag. Til Vaison-la-Romaine ca. 45 km
Fra Orange cykler man mod nordøst langs vinmarker og med udsigt til bjerget Mt. Ventoux. Man kommer forbi til St. Cecile les Vignes, en hyggelig lille by, der som mange andre byer i Rhônedalen, har en gammel rund bykerne, hvor man finder borgmesterkontoret og kirken. Har man lyst, er der mulighed for vinsmagning i byens Cave Cooperative i udkanten af byen. Efter St. Cecile kryser man Ouvèze-floden og nu fortsætter man gennem fredelige flækker som St. Roman de Malegarde og Buisson til Vaison-la-Romaine. Vaison er en charmerende og livlig by i flere planer. Tag dig tid til et besøg i ruinerne af den gamle romerske by med amfiteater og termer, den gamle bydel med krogede gader og udsigt til den 17 meter brede romerske stenbro eller til en stille pause på én af de mange caféer.

4. dag. Overliggerdag i Vaison la Romaine ca. 26 km
Før du cykler fra Vaison-la-Romaine bør du lige lægge vejen forbi byens tirsdagsmarked, hvor byens centrale plads fyldes med boder med alverdens provencalske fristelser. Efter lidt indkøb af frisk frugt og brød starter dagens smukke etape.

5. dag. Til L’Isle-sur-la-Sorgue ca. 55 km
Du cykler i kanten af ”kniplinge bjergene” Dentelles de Montmirail, hvor hyggelige vinbyer som Séguret, Sablst og Gigondas ligger som perler på en snor. Herefter når man Carpentras, den gamle hovedby i pavernes område kaldet Venaissin. På vejen kommer man også forbi Fontaine de Vaucluse, hvor en underjordisk flod, hvis udspring stadig er en gåde, fosser frem. Dagens etape slutter i Isle sur la Sorgue. De mange små vandløb, der risler gennem byen, har givet byen tilnavnet ”Frankrigs Venedig”.  En hyggelig by med krogede gader, hyggelige pladser og masser af fristende caféer og restauranter.

6. dag. Til Avignon ca. 45 km
Langs floden Sorgue, evt med et stop i drypstenshulen Thouzon, den eneste offentligt tilgængelige i Provence. Senere følger du Durancefloden, og ad fredelige veje cykler du ind til centrum af den gamle paveby Avignon, smukt beliggende ved Rhôneflodens bred. Her er det gamle pavepalads et must.

7. dag. Til Orange ca. 35 km
Ad småveje langs Rhônefloden cykler du tilbage til Orange.
Aflevering af cykler. Hjemrejse medmindre du har bestilt en ekstra nat i Orange.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2

down v arrow

En sværhedsgrad 2 med lettere bakker, så turen kan klare af alle med en almindelig god kondition. Du cykler ad fredelige småveje, dog må der påregnes noget trafik, når man skal ind og ud af de større byer. Du får udleveret detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk. Desuden er turen afmærket.

Indkvartering

down v arrow

Du bor på 3* hoteller. Alle værelser har bad og toilet. Turen er med morgenmad. Halvpension kan tilkøbes. Du har også mulighed for at opgradere til 4* hoteller på hele turen.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Du kan leje gode turcykler med 7 gear og fodbremse, eller cykler med 21 gear og håndbremser. Damecykler er model unisex med lav indstigning. Herrecykler har almindeligt herrestel. Alle cykler er udstyret med bagagebærer og en bagtaske. Mindst én cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe, samt lille reparationssæt.
Det er desværre ikke muligt at leje en barnecykel (mindste stelstørelse er 28" og passer til personhøjde fra omkring 148 cm).

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Man kan flyve til Paris, Montpellier, Marseilles, Nice eller Lyon. Herfra fortsætter man med tog til Orange. Fra banegården i Lyon tager det f.eks. omkring 2 timer med direkte tog til Orange, fra Nice omkring 5 timer med skift i Marseilles og fra Paris knap 5 timer med skift i Lyon eller Valence.

Tog:
Du kan også tage toget via Paris og Lyon eller Valence. Se mere på De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn.

Kør selv:
I bil er der knap 1700 km fra Danmark til Orange. Parkering er muligt i parkeringshus nær hotellet i Orange. Start hotellet kan hjælpe med at anvise parkering.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

1 person. Enkeltværelse 4*

Fra 10.998,- DKK

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 8.798,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 6.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 4*

Fra 8.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow
Mulige ankomstdage:
 • Hver lørdag i sæsonen
  • for grupper af min. 4 personer kan der laves særaftale (ikke gældende fra midten af maj til midten af august)
Prisen inkluderer:
 • 6x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport 
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk og informationsmateriale
 • Muligt at få tilsendt GPS ruter
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
  • Ekstra nat i Orange
  Agentforbehold:

  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rückenwind, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rückenwind. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

  Gå til toppen af siden