INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Frankrig – cykelferie på egen hånd

NYHED - Provence – stjernerute fra Orange

Nyhed – Nyd livet i Provence på cykel

3.798,00 kr
In stock
Travel Code
CYF-01
Provence

Provence er bare fantastisk og som cykelområde er det uovertruffent. ”Vores” Provence har udgangspunkt i Orange. Herfra kan du cykle dagsture ad små veje mellem vinmarker omkranset af høje cypresser, olivenlunde, solsikker og lavendel accompagneret af cikadernes sang. Du cykler gennem charmerende små provencalske landsbyer, hvor du altid kan finde en skyggefuld plads og en lille listig cafe. Den gamle paveby Avignon er på programmet, ligesom vinbyerne Chateau-neuf-du-Pape, Beaumes-de-Venise og Vacqueyras. Du er midt i Cotes du Rhône-området, så her er vinkooperativer og vinkældre, der ofte åbner dørene for et besøg og en vinsmagning.

Orange er en provinsby på størrelse med Horsens. Her er hyggelige gågader med caféer og butikker, historiske mindesmærker bl.a et restaureret romerske amfiteater. Hver torsdag er der marked i gågaderne og på byens torv og i juli og august afholdes operakoncerter på amfiteatret – se kalender på www.choregies.fr

Indkvartering

Man bor på det hyggelige, familieejede Hotel le Glacier. Hotellet har 3* og er beliggende centralt i Orange kun 4 min til fods fra Amfiteatret. Morgenmad er inkluderet på alle overnatninger. Alle værelser har bad og toilet.

Sværhedsgrad (3) og kort

En middelsvær tur (sværhedsgrad 3) ad fredelige småveje i et til tider kuperet terræn. Turen kan klares af alle i almindelig god form og på en cykel med lav gearing. Man cykler på små biveje med sparsom trafik, dog må man ved de større byer påregne kortere strækninger med noget trafik.
Læs mere om sværhedsgrader, pakkeliste og rutebeskrivelse på dette link https://ruby-rejser.dk/generelt/cykelferier

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Orange
Kommer du tidligt kan du benytte dagen på at slentre rundt i byens gågader og indsnuse den provencalske atmosfære. Tag evt op på højen Colline St Eutrope, der er byens bedste udsigtspunkt med et flot view over byen og den nordlige omegn.

Dag 2. Orange – Bédarrides - Chateauneuf-du-Pape – Orange ca 43 km
Udlevering af cykler efter morgenmad. Dagens etape går sydpå ad små veje og mellem vinmarker.   Du kommer til byerne Jonquieres og Bedarrides med fristende cafeer. Men dagens højdepunkt er den kendte vinby, Chateau-neuf-du-Pape, smukt beliggende på et blidt skrånende højdedrag. Her hentede Paven hentede sin vin dengang i 1300-tallet, da han holdt til i Avignon. I Chateau-neuf-du-Pape området producerer man stadig rigtig god vin, så giv dig tid til at nyde byen og de mange hyggelige vinsmagningssteder. Turen tilbage til Orange går ad fredelige småveje.

Dag 3. Orange – Beaumes-de-Venise – Vacqueyras – Orange ca 52 km
I dag cykler du østpå langs grønne hække og markskel af cypresser eller bambus, forbi små landbrug og gartnerier til Beaumes-de-Venise. Det er en hyggelig lille by, omgivet af vinmarker og små olivenlunde. På byens torv kan man nyde atmosfæren, fylde drikkeflasken med frisk vand fra den 200 år gamle fontæne, eller købe lidt frugt fra alimentationen eller en varm croissant fra konditoriet.
En af byens specialiteter er de søde dessertvine, gyldne i farve og uforlignelige i smag med navn efter den drue der bruges (Muscat). En anden Beaumes-de-Venise specialitet er olivenolien, der blandt egnens gastronomer regnes for Rhônedalens bedste (endda bedre end den fra Nyons) men den er ikke så kendt og der fremstilles ikke så meget af den.
Efter et besøg i den hyggelige by cykler man videre til Vacqueyras, der er en gammel vinby beliggende for foden af kniplingebjergene, Dentelles de Montmirail.
Vacqueyras er en rund by, hvor husene i den gamle bydel ligger cirklet omkring klokketårnet i centrum, mens den nyere del har spredt sig i en uorganiseret vifte omkring den gamle bydel.

Dag 4. Orange – Avignon (tog tilbage til Orange) ca 31 km
En herlig dag tæt på Rhonefloden. Du cykler forbi frodige grøntsagsmarker og gennem små landsbyer som Caderousse og Roquemaure. I Villeneuve-les-Avignon bør man give sig tid til at se nærmere på byens seværdigheder såsom Saint-André fortet, Notre Dame kirken og klostret Chartreuse du Val-de-Benediction. Dagens etape slutter i den gamle paveby, Avignon, smukt beliggende ved Rhoneflodens bred. Et besøg på Pavepaladset er selvfølgelig et must, men her er også så meget andet at se på. Hjemturen til Orange er enten med lokaltog eller, hvis du har mod på det, med cykel tilbage.

Dag 5. Orange – Uchaux – Serignan-du-Comtat – Orange. Ca 28 km
I dag cykler du til skovområderne nord for Orange. Landskabet er mere øde, men terrænet er let uden nævneværdige bakker. Frokost anbefaler vi i Sérignan-du-Comtat. Ved byens rådhus står en statue af videnskabsmanden Jean-Henry Fabre.

 Dag 6. Orange – Sainte-Cecile-les-Vignes – Orange ca 46 km
Nem og varieret tur til hyggelige småbyer. Først til Camaret-sur-Aigues, en typisk landsby der nærmest charmerer med sit uturistede udseende. Herfra fortsætter du til Sainte-Cecile-les-Vignes, en hyggelig lille by der, som mange andre byer i Rhônedalen, har en gammel, rund bykerne, hvor man finder borgmesterkontoret og kirken. Har du lyst til at opleve det ugentlige marked i Sainte-Cecile-les-Vignes bør du tage denne tur på en lørdag.
Fra St.Cecile går turen til byen Rochegude. Øverst i Rochegude ligger en gammel borg og fra resterne af ringmuren er der en god udsigt. Rochegude var tidligere en pottemagerby, men er nu mest kendt for de gode Côtes du Rhône vine.

Dag 7. Hjemrejse

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje cykel af mærket Velo de Ville med 8 Shimano Nexus gear og håndbremsere. Alle cykler er udstyret med gelsaddel, bagagebærer, bagtaske og styrtaske eller kortholder. Mindst en cykel pr værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt. Også muligt at leje el-cykel af mærket Velo de Ville med 7 gear Nexus og Ansmann motor.

Hvordan kommer man frem

Fly: Man kan vælge Paris, Lyon, Marseilles eller Nice. Herfra med tog til Orange.

Bil: Der er ca 1500 km fra den dansk/tyske grænse til Orange.

Link til overblik over flymuligheder: 
Momondo 

Link til tog:
deutsche bahn

Bestil rejse

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

StartdatoVarighedPris 
22-09-2018 - 30-10-20186 nætter3.798,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
22-09-2018
-
30-10-2018
63.798,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

 • Ophold i db. værelse med 1/4 pension, 7 dage - 6 nætter
 • Detaljerede kort og informationsmateriale på norsk
 • GPS-filer mulig hvis ønsket
Festival 2018:
 • Fra 20 juni. til 4. august 2018 er der en stor teaterfestival i Orange. For mere information og bestilling af billetter: Nettside
 • Vi gør opmærksom på at det i disse perioder kan være vanskeligt at få plads på hotellet i Orange, og at der generelt er mange mennesker i området.

Startdage:

 • Alle dage 1.4.18 til 30.10.18

Tillæg:

 • Enkeltværelse: 1.550,- kr
 • Cykelleje: 650 kr.
 • Elcykel: 1.125 kr.

Parkering:

 • Parkering i parkeringshus er prisen omkring 80 euro for 1 uge.
Ekstra nat Orange inkl. morgenmad:
 • Pris pr. person ved db.vær./enk vær. 490/790 kr 

Ikke indkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark.
 • Lokale transporter

Obs: Vi anbefaler altid at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

 Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Merlot Reiser og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om Merlot Reiser her www.merlot.no

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Klima:
Det kan være svært at planlægge en rejse efter vejret, men hos dmi.dk eller yr.no kan du som regel få et statistisk overblik over gennemsnitstemperaturer og regnmængder hen over året.

Gå til toppen af siden