Bestil

Skøn cykling langs Sognefjorden

Norge | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Tag med på en dejlig cykelferie i den smukke norske natur. Oplev dybe fjorde, vilde vandfald, gamle kirker og idylliske bondesamfund. Hold pause når du vil og bestem selv farten undervejs!

In stock
Travel Code
CYN-02
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Cykl langs små, smukke kystveje med meget lidt trafik
blue encircled check Oplev skønne Bergen, som er på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled check Nyd de mest betagende landskaber, der emmer af norsk bonde-idyl
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med på en eventyrlig cykeltur i Norge. Turen starter i Bergen, der er en af de største Hansebyer i Europa og en stor handelsby gennem århundreder. Siden 1979 har Bergen været på UNESCOs verdensarvsliste. Fra Bergen tager du en fantastisk sejltur ind i Norges længste og dybeste fjord, Sognefjorden. Herefter cykler du langs kysten ad småveje med ingen eller meget lidt trafik. Landskaberne er betagende og fredfyldte med imponerende vandfald, små maleriske landsbyer, stavkirker og velholdte bondegårde. På denne tur får du norsk idyl og smuk natur for alle pengene. 

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Bergen
Giv dig tid til at opleve denne skønne by med fine handelshuse og hyggelige steder. Du kan eksempelvis tage kabelbanen op til toppen af Fløyen-bjerget i 1047 meters højde og nyde den fantastiske udsigt. 

Dag 2. Bergen på cykel og færgetur til Vik
Du kan vælge om du vil leje cykel (inkluderer også rutebeskrivelse) eller om du vil tilbringe dagen på egen hånd. Vælger du at leje cykel, så afhentes den hos cykeludlejningen på Bryggen, og herefter har du det meste af dagen til at opleve Bergen fra en cykelsaddel. Du afleverer cyklerne sidst på eftermiddagen, henter din bagage på hotellet og finder færgen til Vik (ikke inkluderet). Sejladsen er særdeles smuk: Først kommer du forbi de vestligste øer, før du sejler ind i Sognefjorden med sneklædte bjergtoppe og imponerende vandfald, der styrter lodret ned i havet. Du ankommer til Vik om aftenen. Hele sejladsen varer ca. 3,5 timer. 

Dag 3. Vik - Arnafjord til Vik (52 km)
Efter morgenmaden er der udlevering af cykler samt en kort information omkring de næste cykeldage. Herefter cykler du ad småveje langs fjorden til landsbyen Arnafjord. Her er udsigt til høje bjerge og imponerende vandfald, så langt øjet rækker. Du cykler gennem nationalparken Eitrestrondi. Hos den lille købmand i Framfjorden er der sat borde og bænke op, og dagen byder også på en lille strand og mulighed for en svømmetur. Efter ankomst til Arnafjord anbefaler vi, at du nyder din frokostpakke ved den lille havn, før du cykler tilbage til Vik. 

Dag 4. Vik - Balestrand (24 km)
Du følger en herlig cykelsti og Viks ”kultursti”. Turen bringer dig forbi mange historiske steder, og du har mulighed for at smage byens ost, der kun fremstilles i Vik.
Herefter fortsætter turen til Vangsnes, hvorfra du tager færgen til Dragsvik. Nu er der blot 10 km at cykle til Balestrand. Pga. det særlige landskab af fjorde og bjerge omkring byen, blev Balestrand allerede i det 18. århundrede kendt som et yndet feriested især for bedrestillede borgere og kunstnere. Vi anbefaler en cykeltur kaldet Kong Beles Vei, hvor en række kunstnere har bygget sommerhuse i dragestil, en populær byggestil fra omkring 1880’erne. 

Dag 5. Balestrand - Menes - Balestrand (59 km)
Dagens etape går til Esefjorden og to andre af Sognefjordens små ”arme”. Du kommer til den lille flække, Menes, med blot 8 indbyggere, hvor du bør holde en picnic med panoramaudsigt, før du cykler tilbage til Balestrand. 

Dag 6. Balestrand - Leikanger - Sogndal - Solvorn (44/64 km)
I dag cykler du ind i den inderste del af Sognefjorden og tager færgen fra Balestrand til Leikanger. Området er Norges ældste for dyrkning af frugt, så især om foråret når alle frugttræerne blomstrer er her ufatteligt smukt. Hold pause i Sogndal før du cykler de sidste 18 km langs Barsnesfjorden til Solvorn. De sidste 3 km fra Galden til Solvorn er ned af bakke til den idyliske lille by med små hvide træhuse.

Dag 7. Solvorn/Hafslo - Skjolden - Sogndal (35 km)
Du tager den lille færge til Urnes, hvor det anbefales at cykle den lille omvej op forbi den gamle stavkirke. Fra Urnes cykler du langs Lusterfjorden, som er Sognefjordens inderste arm. Ca halvvejs kommer du til det 218 m høje vandfald ”Feigumfossen”. Har du tid og lyst kan du tage en 40 min vandretur op til vandfaldet – og nyde et 100% naturligt brusebad. Alternativt kan du nyde udsigten til vandfaldet fra vejen og tage dig en svømmetur i fjorden. Herefter ankommer du til Skjolden, hvor du kan nyde en kop kaffe i en af byens caféer eller tage dig en svømmetur. Der er transfer tilbage til Sogndal efter aftalt tidspunkt. 

Dag 8. Hjemrejse
Det er tid til at du skal retur. Hvis du vælger at købe en en-vejsbillet skal du med bussen til Leikanger, hvorfra du tager færgen til Flåm og med Flåmsbanen retur til Bergen eller Oslo om aftenen. (Ikke inkluderet)
Alternativt kan du købe en to-vejsbillet, her skal du med samme færge som dag 2 fra Sogndal eller Leikanger retur til Bergen, der er en afgang morgen og eftermiddag. (Ikke inkluderet)
Har du mod på at opleve mere af Sognefjorden, så kan vi hjælpe med at arrangere følgende udflugter:

• Flåm med Flåmsbanen
• Nigardsgletcheren (med eller uden gletchervandring)
• Landsbyen Veitastrond
• Kajak, RIB og/eller fisketur i Balestrand
• Vandring på Kongevejen i Lærdal

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Denne tur kategoriseres som en sværhedsgrad 1, og alle kan være med. Du cykler ad små veje langs Sognefjorden, og terrænet er stor set fladt hele vejen. Dagsetaperne er på ca. 24-59 km. Læs mere om sværhedsgrader, pakkeliste og rutebeskrivelse.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs indkvarteres du på forskellige 3-4* hoteller. I Bergen overnatter du på Comfort Hotel Bergen i 1 nat. Herefter tilbringer du 2 nætter på Blix Hotel i Vik. Efter endt ophold i Vik begiver du dig nordpå og overnætter 2 nætter på smukke Kviknes Hotel i Balestrand. På dag 6 overnatter du på det ældste familiedrevede hotel i Norge Walaker Hotel og den sidste nat tilbringer du på Hofslund Hotel. Turen er inkl. 7x morgenmad og 5x aftensmad (Dag 2 til 6).

Hvis du ønsker det er det muligt at opgradere til 4* hoteller på dag 1, 4, 5 og 7 - Se priser ved bestilling.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Turen er inkl. leje af hybridcykel med 24 gear og håndbremser. Cyklerne er udstyret med bagagebærer, bagtasker, lås og cykelhjelm.

Klima

down v arrow

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Man kan flyve til Bergen eller Oslo. Vælger du Oslo, må du tage den berømte Bergensbane til Bergen, der er en oplevelse i sig selv.

Færge:
Man kan også tage færge fra Hirtshals til Bergen.

Tog:
Der er også tog fra København via Gøteborg til Oslo. Herfra med Bergensbanen til Bergen. 

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 20.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 16.598,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver lørdag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • 5x halvpension (Dag 2 til 6) 
 • Bagagetransport
 • Cykel med 24 gear
 • Transfer fra Skjolden-Hafslo (dag 6)
 • Kort og informationsmateriale
 • GPS-filer
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Færge: Bergen til Vik og retur. 
 • Færge Solvorn-Urnes (ca. 50 kr)
 • Eventuelle lokale turistskatter på hotellerne

Tillæg: (se priser under under "bestil")

 • Elcykel
 • Cykelleje (Bergen dag 2)
 • Envejs-billet til færge: Bergen-Vik (dag 2) og retur med flåmsbanen til Bergen eller Oslo (dag 8) 
 • Tovejs-billet til færge: Bergen-Vik (dag 2) og retur Sogndal/leikanger-Bergen (dag 8)

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Fjord Cycling, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Fjord Cycling. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden