INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Sommer, Sydfyn og cykling

Guidet cykelferie på Sydfyn med øhop

Oplev unik natur, gastronomi og gæstfrihed på denne guidede cykeltur i Det Sydfynske Øhav. Du besøger desuden perler som Egebjerg Bakker, Ærø og flere af områdets herregårde og slotte.

In stock
Travel Code
CYG-002

Det kan du glæde dig til

Få steder i Danmark har du mulighed for at opleve skov og strand, kultur og gastronomi, varme og gæstfrihed, som på Sydfyn og i Det Sydfynske Øhav. Når du så samtidig har en lokal guide med på turen, får du også nogle af røverhistorierne med i købet. Vi har sørget for overnatninger, det meste af forplejningen og ikke mindst den lokale guide. Du får virkelig præsenteret en masse af områdets herligheder. 
Se den unikke natur, de idylliske landsbyer, Svendborgs hyggelige brostensbelagte gamle gader, sejlturen i Det Sydfynske Øhav og en dagstur til skønne Ærø. Du oplever flere af de Sydfynske naturperler bl.a. Egebjerg Bakker, Egebjerg Mølle, Lundeborg, Troense og selvfølgelig kommer du forbi en del af de mange herregårde og slotte, der sætter sit præg på landskabet.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1 Ankomsttur på Thurø
Du er velkommen til at tjekke ind på hotellet fra kl. 14.00. Kl. 14.30 er der informationsmøde og derefter cykler vi fra hotellet ad Christiansminde-stien langs vandet og forbi et af Svendborgs mange rekreative områder, Christiansminde. Vi cykler videre over Thurø-dæmningen, der fra 1934 gjorde Thurø landfast med Fyn. På Thurø besøger vi områder med gamle skibsværfter, Thurø rev og de gamle byer på øen.

I aften spiser vi velkomstmiddag sammen på hotellet.

25 km og et par timer

Dag 2: Er du trist og har du sorg i sinde …
Vi cykler nordud af Svendborg og finder ud af, at der er bakket og kønt på Sydfyn. Opad gennem Tved og op til Brændeskov, inden vi runder Gudbjerg og derfra videre mod Hesselagergaard fra det 14 århundrede – i dag et moderne gods. Turen går videre ned (!) til Lundeborg, hvor vi kan indtage vores frokost på den hyggelige havn. Vi cykler tilbage til Svendborg over Skårupøre med vingårdsbesøg undervejs.

55 km og heldagstur

Dag 3: Kyst og bakker
I dag skal vi vestpå ad kysten, først forbi Lehnskov strand, Ballen havn og Fjællebroen, inden vi vender næsen ind i landet og kører ind til Brændegårdssøen, hvor vi blandt andet kan nyde det rige fugleliv. Vi spiser vores picnic ved Gundestrup Mejeri, hvor vi også prøvesmager den gode fynske håndlavede rygeost og mejeriets eget øl. Vi afslutter med besøg på Egebjerg mølle, kører hjem via Egense og tager eventuelt en tur på stranden.

60 km og heldagstur

Dag 4: Det bedste af Ærø
Vi tager cyklerne med på færgen til Ærø efter morgenmaden, og lægger ud med en kystnær cykling langs Ærøs nordøstkyst til skipperbyen Marstal, hvor vi spiser frokost. Der er tid til at udforske Marstal by og havn på egen hånd, inden vi cykler via sydkysten og derfra til Rise og bryghuset, hvor man kan få en forfriskning. I løbet af eftermiddagen cykler vi tilbage til hyggelige Ærøskøbing, og her er atter lidt tid på egen hånd inden vi tager en sen eftermiddagsfærge hjem.

40 km og heldagstur

Dag 5: Tåsinge Rundt
Vi cykler først over Svendborgsund-broen og nordpå mod Vornæs skoven og langs kysten med udsigt til øhavet. Vi tager en pause ved den lille havn, Skovballe havn, hvor vi måske er heldige at se havørnen der yngler i nærheden. Vi kører videre ned mod Stjoul og den lille havn, over bakkerne ved Bjerreby og videre mod Nørreskoven, hvor vi besøger stedet hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre endte deres dage. Vi slutter dagen af med at cykle forbi Valdemars Slot, den smukke skipperby Troense og Vindebyøre, inden vi atter passerer Svendborgsund. Picnic tager vi undervejs.

50 km og heldagstur

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad

Terrænet er for det meste fladt med lejlighedsvise bakker. Turen er afslappet og velegnet for cyklister med en gennemsnitlig fysisk form. Du cykler på cykelstier og langs mindre veje.

Indkvartering

Vi bor på det dejlige Danhostel Svendborg, der ligger midt i Svendborg kun 2 minutter fra gågaden med spændende specialbutikker og i kort afstand fra byens helt unikke maritime miljø.

Danhostel Svendborg er et vandrehjem, der tilbyder også en hotelpakke, og det er den vi har booket. Du får derfor et værelse med moderne senge og eget bad og toilet. Hotelpakken inkluderer redte senge, dagligt håndklædeskift samt en værelsesrengøring undervejs. Opholdet inkluderer også en lækker morgenmad med et stort udvalg af morgenprodukter samt frisk frugt. 

Danhostel Svendborg har en hyggelig indre gårdhave, gratis wifi,  mulighed for at vaske og tørre tøj (mod særskilt betaling) samt opbevaring af cykler i et aflåst rum. 

Danhostel har egen parkering, men de har kun et begrænset antal pladser. De vil henvise til omkringliggende parkeringspladser. 

 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Sommer, Sydfyn og cykling
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer

 • 4 overnatninger på delt dobbelværelse på Danhostel Svendborg
 • 5 cykeldage
 • 4 x morgenmad
 • 1 x middag
 • 4 frokost/madpakke
 • Færge tur/retur til dagstur til Ærø
 • Vinsmagning på lokal vingård
 • Lokal dansk cykelguide på alle cykelture

Parkering: 
Link til parkeringsmuligheder i Svendborg:
https://drift.kortinfo.net/Map.aspx?Site=Svendborg&Page=Kortopslag&MapCenter=602669.3151372016;6102661.116635349&MapLevel=13.39&ThemeL

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 6 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser

OBS vedrørende max antal deltagere:
Vi følger myndighedernes påbud omkring max antal forsamlede personer i det offentlige rum. På denne rejse vil der max være 18 deltagere. Hvis myndighederne foreskriver max 10 personer i en forsamling, vil der være 2 grupper med hver sin guide og max 9 deltagere.  

 

Turledere:
Vores guider er bosat i eller ved Svendborg og kender Sydfyns natur og historie særdeles godt. De glæder sig til at vise området frem.

 • Søren Lind, der har mange års erfaring med aktive rejser. Specialist i Frankrig, Italien og Cuba og helst til fods eller på cykel.
 • Jens Christian Horn Andersen
 • Lars Rønne Hansen

Gå til toppen af siden

Loading...