INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Blomster, cykling og sejlads med MS Sir Winston

Cykelkrydstogt i det sydlige Holland • Gruppetur

Oplev Holland i foråret når blomsterpragten springer ud i fuld flor langs Hollands floder og kanaler syd for Amsterdam. Som en af vores senior-venlige rejser er sværhedsgraden nem, og vi har inkluderet fly og dansk rejseleder.

In stock
Travel Code
KR-84
Det kan du glæde dig til

Som cykelnation overgås Holland ikke af noget andet land i Europa. Nettet af cykelstier er kæmpestort, skiltningen formidabel, og de flade landskaber indbyder til herlige cykelture – både i de skønne kulturbyer, i oplandets grønne marskområder og forbi de blomstrende marker med millioner af farverige tulipaner.

Du vil opleve det spirende forår og de mange forskelligartede vindmøller, mens du cykler langs Hollands floder og kanaler syd for Amsterdam. Glæd dig også til at nyde blomsterpragten på den inkluderede heldagsudflugt til verdens største blomsterpark, Keukenhof. Vi kommer på turen også forbi flere andre af Hollands vartegn, såsom den gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen, porcelænsbyen Delft, ostebyen Gouda, havnebyen Rotterdam og selvfølgelig hovedstaden Amsterdam, hvor sejlturen starter og slutter.

Vi har på hele turen en Ruby-turleder med, som hver dag cykler med ud på den planlagte cykelrute. Du bestemmer helt selv om du vil cykle sammen med turlederen, eller om du vil cykle på egen hånd med hjælp fra de udleverede kort og beskrivelser. Det er ganske let når man lige har lært det hollandske system for vejvisning for cyklister. Ønsker du at give cykelbenene lidt afslapning, kan du altid vælge at blive ombord og nyde dagens sejlads og landskaberne glide forbi fra bådens dejlige soldæk. 

Dagsprogram

Dag 1. København - Amsterdam
Vi flyver ved frokosttid fra København til Amsterdam. Efter ankomst kører vi i bus til kajpladsen og går ombord på MS Sir Winston. Båden bliver liggende i Amsterdam natten over, så der er mulighed for at tage på sightseeing i Amsterdam og opleve byens herlige atmosfære. 

Dag 2. Amsterdam – Zaandam, cykling ca. 31 km
Om morgenen sejler I fra Amsterdam til Zaandam. Dagens etape tager dig rundt om forstadsbyen Zaandam. Dagens første stop er papirmøllen "De School-meester", som stadig er i drift og er verdens eneste vindrevne papirmølle. Herfra cykler I til museumlandsbyen "Zaanse Schans", et friluftsmuseum (entré ikke inkluderet), som blev bygget for at vise den hollandske historiske arv. Her kan I besøge en gammel hollandsk landsby, en osteproduktion, et værft, en hollandsk træskofremstilling, et bagerimuseum, Zaanse urmuseum og den unikke farvemølle, De Kat. I kan desuden købe hjemmelavede produkter som sennep, kager og oste lavet på "gammeldags måde". Entré ikke inkluderet. I forbindelse med udstillingsområdet ligger Zaans-museet, som giver et indblik i udviklingen af "Zaanstreeks" som det første industriområde. I cykler tilbage til Zaandam gennem ferieområdet Twiske. 
Om eftermiddagen er der mulighed for at tage på havnerundfart i Amsterdam (tilkøb ombord). 

Dag 3. Keukenhof
Dagen i dag står på en heldagsudflugt med bus til verdens største blomsterpark, Keukenhof. Med 7 millioner blomstrende tulipaner fordelt på 800 forskellige arter er besøget i blomsterparken et af turens højdepunkter!
Imens vi tager på udflugt til blomsterparken, sejler båden videre til ostebyen Gouda, som er dagen mål, og her mådes vi igen med båden sidst på eftermiddagen.
Ønsker du i stedet at cykle, sejler du med båden fra Amsterdam til Utrecht og cykler derfra de 40 km til Gouda.

Dag 4. Gouda - Rotterdam - Delft - Den Haag - Scheveningen - Rotterdam, cykling ca. 35/85 km 
Mens der serveres morgenmad, nyder vi sejladsen fra Gouda til Hollands største havneby, Rotterdam. Fra Rotterdam kan du vælge mellem 2 forskellige dagsetaper på cykel. Den korteste tur går via den kendte porcelænsby Delft, og vælger du den længere rute, går turen herefter til regeringsbyen, den Haag, inden du kommer til den charmerende, gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen. Du kan herfra vælge at cykle tilbage, eller du kan afkorte turen ved at tage toget retur til Rotterdam, hvor MS Sir Winston ligger ved kaj og har overnatningsstop. En havnerundfart i Rotterdam kan tilkøbes. 

Dag 5. Rotterdam - Kinderdijk - Schoonhoven, cykling ca. 43 km
Glæd dig til at nyde synet af de 19 vindmøller på rad og række som møder os ved Kinderdijk på dagens cykeltur. Det er en fantastisk og uforglemmelig oplevelse at cykle strækningen langs de smukke vindmøller, som helt forståeligt er fredet som UNESCO-kulturarv. Det er en rigtig fin rute som fortsætter til byen Schoonhoven, der er kendt for sin skønne og stemningsfyldte gammel bydel og ikke mindst sin sølvsmedekunst. Tag dig tid til en tur rundt i denne herlige, gamle kulturby. 

Dag 6. Schoonhoven - Utrecht, cykling ca. 40 km
Denne dags cykeletape går gennem smukke marskområder inden vi når byen Oudewater. Herfra går turen gennem "Hollands gamle haver”, Hollands første havekolonier der i tidligere tider var udflugtsmålet for Amsterdams beboere. Etapemålet er den kendte universitetsby, Utrecht, med sin imponerende domkirke, der er kendt som en af de mest betydningsfulde i Holland. 

Dag 7. Utrecht - Amsterdam, cykling ca. 50 km
Cykelturen går i dag langs den snoede flod Vecht, gennem smukke landskaber, og vi passerer adskillige slotte og flotte villaer på vores vej til Amsterdam. 
I Amsterdam tilbringer vi den sidste aften ombord på MS Sir Winston, og her serveres der som regel et festmåltid, og måske med lidt underholdning af bådens besætning, som afslutning på en hyggelig cykeluge.
Tag eventuelt en kanalrundfart og oplev Amsterdams smukke kanaler. 

Dag 8. Amsterdam - København 

Vi tjekker ud efter morgenmaden og kører i bus til lufthavnen. Vi flyver hjem til København midt på eftermiddagen.

Programændringer kan forekomme undervejs fx pga. ekstremt lav- eller højvande.

Indkvartering

Det er vores forventning at MS Sir Winston vil sejle denne tur i næste sæson. Nærmere information følger. 

MS Sir Winston er en hyggelig flodbåd med restaurant, lounge og bar indrettet i en herlig engelsk klubstil med lædermøbler. Nyd de farverige landskaber fra det store soldæk, hvor der også er gjort plads til cyklerne. 
Båden er renoveret i 2014 og sejler under hollandsk flag. Personalet servicerer dig på alle måder. Der er helpension ombord, som starter med en velkomstdrink den første dag og slutter med morgenmad den sidste dag. Helpensionen består af en mættende morgenbuffet, madpakke til cykelturen (eller en lille let frokost om bord), eftermiddagskaffe eller te, og 3-retters middag om aftenen. 

Der er plads til max 68 gæster fordelt i 33 dobbeltkahytter og 2 enkeltkahytter. Der er to dæk: hoveddæk og øvre dæk (også kaldet Promenadedæk). Alle kahytter ligger over vandlinjen og har vinduer, der kan åbnes. Kahytterne er ca. 7-8 m2, har enkeltstående senge, sikkerhedsboks, TV og eget bad/toilet. 
Kahytter på øverste dæk har desuden klimaanlæg, ligesom der er klimaanlæg i både spise- og opholdssalon.
Der er daglig rengøring af kahytterne, og håndklæder og sengelinned skiftes efter behov, så alt fungerer helt som på et hotel.  

Med ombord er der en tysk- og engelsktalende rejseleder, der hver dag informerer om morgendagens cykeletape. På vores grupperejser er der desuden en turleder med fra Ruby Rejser. Den danske turleder cykler med ud på ruten og hjælper med oversættelse af de vigtigste ting fra informationsmødet. 

Der er også gæster af anden nationalitet om bord, og det sociale samvær er helt i top, og meget ofte knyttes der mange nye venskaber på tværs af alle nationaliteter.

Promenadedæk Hoveddæk MS Sir Winston
Kahyt - Promenadedæk Kahyt - Hoveddæk MS Sir Winston 
Sværhedsgrad 1 og kort

Hele ruten er på ca. 215-330 km afhængigt af hvor mange omveje vi tager. Hele turen er i fladt terræn uden bakker, så alle med normal kondi kan klare alle cykeletaper uden problemer af nogen art. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og udstyr

I rejsens pris er inkluderet leje af gode 7-gears cykler. Vælg mellem unisex cykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Sammen med cyklen udleveres en bagtaske, styrtaske, cykellås, samt cykelpumpe og lappegrej (per kahyt). El-cykel kan tilkøbes som et tillæg. 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

2 personer. 2 sengs kahyt, hoveddæk

Fra 8.998,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, øvre dæk

Fra 9.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Amsterdam tur/retur og fly fra Billund til Amsterdam tur/retur- evt. mod et tillæg i 2020 
 • Bustransfer til/fra kajpladsen i Amsterdam
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Helpension
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Cykelleje (7-gears cykel)
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt materiale pr. kahyt.
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder om bord
 • Dansk turleder
 • Heldagsudflugt til Verdens største blomsterpark ”Keukenhof”
 • Bidrag til Rejsegarantifonden 

Tillæg:

 • El-cykel
 • Udflugter som betales ombord

Drikkepenge:
Turprisen er eksklusive drikkepenge. Det er normalt at give drikkepenge til besætningen. Niveauet er ca. 5 € pr. dag pr. person. Der vil ombord blive informeret om hvordan dette gøres i praksis. 

Gå til toppen af siden