INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt i Tyrkiet

Pioner-eventyr i bugterne omkring Marmaris i Tyrkiet

En spændende pionertur til Tyrkiet, hvor du vil udforske landets skønne landskaber, tyrkisblå hav og små øer på cykel og til vands. På turen fra Marmaris til Datca bor du på en dejlig 4-5 stjernet yacht. 

In stock
Travel Code
KR-103

Det kan du glæde dig til

Drømmer du om at udforske Tyrkiets skønne landskaber og små øer på cykel og til vands? Så tag med på vores cykelkrydstogt i Tyrkiet. Denne pioner-tur starter i dejlige Marmaris og slutter i Datca, og på ruten rundt til de skønne øer bliver du ført igennem gamle og traditionelle landsbyer, imponerende bugter, hyggelige havnebyer, nationalparken omkring Marmaris og gamle drypstenshuler.

Skønne dukkerter i det turkisblå hav, afslapning på dækket, socialt samvær og god forplejning vil bl.a. være din belønning efter dagens strabadser. Turen er for alle der er vant til at cykle, også i bakket terræn med højdemeter som giver sved på panden.

Vi har i alt fem cykeldage og én hviledag, og vores flydende hotel er en skøn og intim 4-5-stjernet yacht med en mindre besætning, som er klar til at betjene os på alle måder.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst
Efter afgang fra Danmark ankommer du sidst på eftermiddagen til Marmaris, hvor skibets besætning vil tage imod os på kajen. Efter middagen er det muligt at slentre en tur på havnepromenaden eller blot opleve Marmaris ved at sidde på en hyggelig bar eller café og nyde aftenlivet.

2. dag. Sejlads til øen Yildiz. Cykling Adamarin - Içmeler, ca. 23,3 km
Båden sejler om morgen til øen Yildiz, hvor morgenmaden nydes. Dagens cykeletape starter i Adamarin. På turen vil vi komme forbi Nimara-grotten samt besøge Marmaris' grønne nationalpark. Herefter går turen langs en cykelsti til byen Içmeler, hvor vi ankommer ved middagstid. Imens frokosten indtages, sejler båden til Kadırga Bay. Efter frokost er der tid og mulighed for at tage en dukkert i det indbydende hav, hvorefter båden sejler til Çiftlik Bay. Båden ligger til kaj natten over i Çiftlik Bay.

Højdemeter:
Op: 465 meter
Ned: 485 meter 

3. dag. Sejlads til Serce Havn. Cykling til Bozburun, ca. 21 km
På denne formiddagssejltur til havnebyen Serce vil der være mulighed for at slappe af på dækket og tanke energi op til dagens cykeletape mod Bozburun. I Bozburun vil bådens besætning byde os velkommen ombord igen.

Højdemeter:
Op: 588 meter
Ned: 598 meter 

4. dag. Hviledag
Båden vil ligger til i en af bugterne omkring Bozburun, hvor der vil være mulighed for at bade og gå på opdagelse i de små havnebyer.

5. dag. Selimiye Havn - Selale - Kızkumu - Hisarönü, cykling ca. 21,1 km
Dagens cykling starter mod Hisarönü, hvor vi vil møde båden til frokost i Hisarönü. Her ligger båden også til for natten. På dagens etape vil vi komme omkring den frodige grønne park Selale, med skønne vandfald og floder. Vi lægger også vejen forbi den indbydende strand ved Kızkumu, hvor du nærmest kan ”gå” på vandet.

Højdemeter:
Op: 492 meter
Ned: 498 meter

6. dag. Hisarönü - Akturbugten, cykling ca. 30,4 km (turens mest strabadserende etape)
Efter en god og solid morgenmad skal vi i dag begive os ud på turens længste strækning, som tager os til bugten i Aktur. Følgebilen er som altid med os og vil være klar til at assistere på den hårde strækning op ad bjerget Balikasiran. Vi ankommer til båden omkring middagstid, hvor vi kan nyde en velfortjent frokost. Båden ligger til i Aktur natten over.

Højdemeter:
Op: 869 meter
Ned: 848 meter

7. dag. Aktur - Datca, cycling ca. 36,7 km
Turens sidste etape slutter i Datca. På vejen vil vi komme igennem små gamle landsbyer med traditionelle huse, hyggelige caféer og håndværksbutikker, hvor man kan købe en lille souvenir med hjem, inden turen går tilbage til Danmark. Efter frokost vil der være mulighed for at gå opdagelse i byen Datca.

Højdemeter:
Op: 427 meter
Ned: 427 meter

8. dag. Hjemrejse
Efter morgenmad er der afrejse mod Danmark.

 

Bemærk: 
Det anførte dagsprogram er vejledende. Der er næsten ikke to ture der er ens, og længden af cykelturene kan variere. Hvis vejrforhold eller lignende gør det nødvendigt at ændre sejlplaner, er det kaptajnen der træffer afgørelsen. Besætningen og turguiden ombord vil naturligvis give besked.

Sværhedsgrad 3-4

Længden af cykelturene kan variere fra afgang til afgang og afhænger også af vind og vejr. Kilometerafstandene er derfor vejledende. Turen er for alle der er vant til at cykle, også i bakket terræn med højdemeter som giver sved på panden.

Vi har i alt fem cykeldage og én hviledag midt på ugen.

Dette cykelkrydstogt må ikke sammenlignes med vores krydstogter langs floder og kanaler. Nogle etaper vil være bjergrige, og de daglige etaper vil byde på en del højdemeter, der belønner dig med forrygende udsigter over havet og skønne nedfarter. Stigningerne kan være lange, men ikke uoverskuelige, og enhver i almindelig god form skulle kunne deltage på denne kategori 3-4 tur. Der er ikke cykelstier. Rutevalget er fortrinsvist på mindre asfalt- eller grusveje, og du kan ikke undgå at skulle dele nogle strækninger med bilerne. Cyklerne er lavt gearede, tempoet fornuftigt og dagsetaperne er overskuelige. Du cykler sammen med en cykelguide, som er behjælpelig undervejs på ruten. Desuden er der en følgebil med alle dage.

For at få det fulde udbytte af turen skal man kunne lide udfordringer og have en rimelig kondition.

Indkvartering

Vores flydende hotel er en skøn og intim 4-5-stjernet yacht med en mindre besætning, som er klar til at betjene os på alle måder. Yachten har 8 kahytter med plads til 16 gæster. Alle kahytter har bad/toilet og er med aircondition.

Cykel og cykeludstyr

Udlejningscyklerne er gode touringscykler, som er gearet og udstyret til kørsel på veje der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag. Cyklerne er med aluminum-cykelramme, 26-27” hjul, V-bremser, 24 gear og affjedring i styret. 

Der kører en følgebil med på hver etape, hvori lappegrej, slanger og pumpe mv. opbevares. På denne tur er det desværre ikke muligt at leje el-cykler, men der vil være en følgebil med under hele turen, som man kan køre med ved stejle passager.  

Det anbefales at medbringe sin egen cykelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Rejsen er inklusive fly fra Danmark tur/retur.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Cykelkrydstogt i Tyrkiet
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flybillet fra København tur/retur
 • Transfer fra/til lufthavn i Tyrkiet
 • 7 nætters ophold i kahyt med aircondition og en suite bad/toilet
 • Daglige informationsmøder om morgendagens etape
 • Dansk turleder
 • Lokal engelsktalende guide på alle afgange
 • Cykelleje
 • Helpension: morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe, -te og -snack, aftensmad
 • Service fra en besætning bestående af 3 personer
 • Havnegebyrer og fortøjningsudgifter
 • Sengetøj og badehåndklæde (det er ikke muligt at låne strandhåndklæde)
 • Fri afbenyttelse af snorkeludstyr og fiskergrej mv.
 • Følgebil, som kører med på alle etaper.

Minimumstilslutning:

Rejsen gennemføres kun ved minimum 8 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke er tilmeldt inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden