Bestil

Cykelkrydstogt på skønne Mosel med MS Olympia

Tyskland | Cykelkrydstogt fra Saarburg til Koblenz | Sværhedsgrad 1

Oplev den pragtfulde Moseldal ombord på hotel-flodbåden MS Olympia. Frisk luft, let cykling, grønklædte, stejle vinbjerge og herlig stemning ombord. Turen starter i Saarburg og slutter i Koblenz.

In stock
Travel Code
KR-60-1
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSejl med et hyggeligt krydstogtskib fra Saarburg til Koblenz
blue encircled checkUdforsk skønne, gamle lands- og kystbyer på cykel
blue encircled checkOplev Moselflodens berømte sving, og besøg vinbyen Zell
calendar icon8 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne herlige strækning langs med Moselflodens mange sving betegnes som en af Europas abslout smukkeste cykelstrækninger. Her finder du fortryllende gamle byer helt tilbage fra romertiden, Europas stejleste vinbjerge, hvor de grønne vinmarker afløser slotte og borge på bjergskråningerne så langt øjet rækker. Sejlads og cykling igennem dette vidunderlige natursceneri kan næppe opleves flottere ret mange steder i verden.

Strækningen går fra Saarburg til Koblenz (eller omvendt) langs med Mosel og bifloden Saar. Hvis du starter turen i Saarburg, følger du flodernes naturlige løb frem til afslutningen i Koblenz, byen hvor Moselfloden flyder ud i Rhinen. Tager du turen op ad floderne i stedet, drejer ruten ned ad bifloden Saar i den gamle romerby Trier for så at slutte af i den lille eventyrby Saarburg. 

Det er helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og ude på ruten cykler du helt i dit eget tempo, og du bestemmer selv dine pauser ved de seværdigheder, som du har lyst til at udforske nærmere. Cykeletaperne er forholdsvis korte, og dermed er der rigeligt tid til sightseeing i de skønne, gamle byer.
Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der en del sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddagen.

Vi tilbyder også cykelferie langs Mosel fra hotel til hotel med bagagetransport, samt en cykel-vintur langs Main fra Schweinfurt.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledene og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Saarburg
Check-in mellem kl. 15 og 17. Første aften og nat er i Saarburg, som er en helt vidunderlig, lille by, der også bliver kaldt ”Lille Venedig ” på grund af de mange små kanaler. Her er en skøn atmosfære, og midt i byen finder du et flot 20 m højt vandfald. Allerede i år 964 blev Saarburg grundlagt af greve Siegfred af Luxemburg, og dens gamle, smalle gader med de toppede brosten, det udendørs cafèliv og blomsterpragten gør Saarburg til noget af det smukkeste på hele turen. Ligegyldigt om du starter eller slutter turen i Saarburg, må du tage dig tid til en rundtur og afslapning i denne skønne by. 

Dag 2. Saarburg – Wasserbillig (Luxembourg) – Trier, cykling ca. 38 km
I dag cykler I fra Saarburg gennem det idylliske naturreservat langs floden Saar videre til Wasserbillig i Luxemburg og herfra til Igeler Säule. Senere ankommer I til Trier, hvor skibet venter på jer. Udforsk byen på egen hånd. Byen har en over 2000 år gammel historie med den kendte romerske byport Porta Nigra og den berømte Basilika kirke.

Dag 3. Trier - Mehring, cykling ca. 26-29 km
Efter morgenmaden starter I på dagens cykeletape via Pfalzel til Mehring. I kommer igennem store vinområder med stejle vinbjerge på begge sider af den bugtende flod. Strækningen her regnes for det største vinområde i regionen Mosel-Saar-Ruwer, og hele dagen cykler I gennem grønne områder ad fredelige cykelstier til feriebyen Mehring.

Dag 4. Mehring - Piesport – Bernkastel-Kues, cykling ca. 47 km
Mehring er et fredeligt område med mange sommerhuse fra gammel tid. Ruten langs med flodbredden går atter igennem grønne vinmarker så langt øjet rækker. Du passerer Tysklands ældste vinby Neumagen-Drohn, hvor en nybygget vinbåd fra romertiden ligger ved floden. Herfra til Piesport og etapemålet Bernkastel-Kues, der oprindelig er 2 byer med bro over floden. Her må du absolut opleve torvet med de fantastisk flotte bindingsværkshuse, de smalle, krogede gader, farverige blomsterkasser og den hyggelige stemning overalt.

Dag 5. Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach - Zell an der Mosel, cykling ca. 43 km
Fra Bernkastel-Kues går turen langs flodbreden igennem de små byer, Zeltingen, Lösnich og Wolf til Traben-Trarbach, 2 interessante byer der er bygget sammen og beliggende på begge sider af floden. Efter et stop og lidt sightseeing går turen videre først til landsbyerne Enkirch, Burg og Pünderich, inden du runder et af Moselflodens berømte sving og kommer til vinbyen Zell, mest kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Denne aften tilbydes der rundvisning og vinsmagning på en lokal vingård (tilkøb, bookes og betales ombord). 

Dag 6. Zell an der Mosel – Beilstein – Cochem, cykling ca. 39 km
Efter morgenmaden er det op på cyklen igen og langs med alle de skønne, grønne vinmarker, igennem hyggelige, små landsbyer som Merl, Bullay, Neef og Senheim, indtil I kommer til Beilstein. Cykeletapen slutter i den lidt større by, Cochem, med den utroligt flotte Reichsburg højt og flot beliggende over floden. Her i Cochem er der overnatning, og I har mulighed for en interessant og skøn bytur i de hyggelige gågader langs med floden eller måske et besøg på borgen.

Dag 7. Cochem - Alken - Koblenz, cykling ca. 50 km
Du kan bruge dagen på afslapning på soldækket ombord på skibet. Nyd en sidste, skøn sejlads ind til byen Koblenz, hvor du evt. har tid til lidt sightseeing i denne smukke by, hvor Mosel flyder ud i Rhinen ved ”Deutsches Eck”. Det er også muligt at cykle fra Cochem til Koblenz og besøge Burg Eltz.

Dag 8. Afrejse fra Koblenz 
Check-ud efter morgenmad ca. kl. 9.00 og hjemrejse fra Koblenz

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

I alt er cykelstrækningen på ca. 246 km på gode cykelstier og mindre biveje, og hele tiden langs med flodernes mange smukke krumninger i fladt terræn, som kan klares af enhver.
Turene er med korte, lette dagsetaper fra 26 til 47 km med mulighed for korte eller lange cykelstrækninger et par af dagene. 

Du får tilsendt rutebeskrivelse og praktiske informationer på dansk. Endvidere udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt.

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledene og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Indkvartering

down v arrow

Under din rejse til søs bliver du indkvarteret på det hyggelige og komfortable krydstogtskib, MS Olympia , der tilbyder en række faciliteter såsom en panoramasalon, en bar og en overdådig restaurant m.m. Du kommer til at bo på en af de udvendige kahytter, der alle er indrettet med et vindue, så du altid har den bedste udsigt over de skiftende og naturskønne landskaber. Du kan godt begynde at glæde dig til en fantastisk sørejse på MS Olympia, hvor du kan nyde lækre delikatesser i restauranten, udsøgt vin i baren og bare den gode stemning ombord. Dette krydstogt giver dig det perfekte pusterum fra den travle hverdag.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan der lejes 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller med fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal – book derfor i god tid). Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 

Grundet den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Ønsker du at medbringe din egen cykel, skal dette derfor bekræftes ved bestilling. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Men det er ikke noget krav i Tyskland.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Frankfurt er nærmeste lufthavn til Koblenz, og Luxembourg er nærmest lufthavn til Saarburg.

Tog:
Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht.  efterspørgslen. Kontakt evt. Deutsche Bahn eller DSB Udland.

Kør selv:
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 700 km til Koblenz og lige over ca. 760 km til Saarburg.
Inden afrejse formidler vi information om parkeringsmuligheder. 

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Skal du retur til startbyen, er det nemmest med tog. Køb evt. en Rheinland-Pfalz Ticket. Det er billigt at rejse flere sammen. Læs mere her: Deutsche Bahn

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
           

Uge 40: Startdato 30.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 20: Startdato 11.05.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 22: Startdato 25.05.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 34: Startdato 17.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 36: Startdato 31.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 38: Startdato 14.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 40: Startdato 28.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Tysk-og engelsktalende guide
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags program
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • Havne- og slusegebyrer
 • Cykelleje inkluderet på afgangen d. 30-09-2023
Ikke inkluderet i prisen:
 • Transport t/r fra Danmark
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Drikkepenge

Tillæg:

 • Cykelleje

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden