Cykelkrydstogter i Kroatien

Oplev den skønne adriaterhavskyst

Flotte motorsejlere, turkisblåt hav, majestætiske bjerge, hyggelige olivenlunde og fantastiske cykelmuligheder – Kroatien danner uden tvivl rammerne for det perfekte cykelkrydstogt.

Oplev smukke kyststrækninger og charmerende øer på et cykelkrydstogt i Kroatien

Er du allerede fascineret af det kroatiske fastlands skønhed? Så er det tid til at udforske øerne med hver deres historie og charme – den ene smukkere end den anden. På cykelturene vil du passere hyggelige olivenlunde og cykle ad stille småveje omgivet af cypres- og figentræer. Mellem turene kan du bade i det krystalklare vand direkte fra båden eller fra de lækre strande. Det er svært at komme tættere på havet end det – du kan måske allerede dufte den salte havluft?

Uanset om du ønsker en aktiv familieferie eller i højere grad vil slappe af, er et cykelkrydstogt i Kroatien noget, der vil tiltale de fleste – du kan nemlig helt selv bestemme, hvor mange af dagene du ønsker at cykle med flokken. Hvis du har brug for en afslapningsdag, kan du blot vælge at blive ombord på båden og nyde de smukke udsigter over Kroatiens skærgård fra søsiden. Det er en af de helt store fordele ved et cykelkrydstogt. Livet ombord på krydstogtet er hyggeligt og uformelt, og du kan frit vælge hvilke arrangementer, du ønsker at deltage i.

Herunder kan du blive klogere på vores cykelkrydstogter til Kroatien.

Læs mere
per side

6 Items

Kroatien | Cykelkrydstogt i skærgården | Sværhedsgrad 3-4

Tag med på et fantastisk cykelkrydstogt i Kroatien og oplev uforglemmelig skønhed og store kontraster mellem de forskellige øer samt spektakulære naturscenerier i den krystalklare Kvarnerbugt.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Kroatien | Cykelkrydstogt i Istrien- og Kvarnerbugten | Sværhedsgrad 2-3

Oplev et eventyrligt cykelkrydstogt til øen Cres og Kroatiens grønne hjerte, hvor bølgende landskaber og smukke kystbyer med farverige venetianske huse venter dig.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Kroatien | Naturskønt cykelkrydstogt | Sværhedsgrad 3-4

Øhop på cykel på de Dalmatiske øer i det sydlige Kroatiske øhav. Lev ombord på et fantastisk krydstogtskib og sejl Dalmatien rundt. International gruppe med engelsktalende cykelguide.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Kroatien | Familievenligt cykelkrydstogt | Sværhedsgrad 1-2

Tag med på et aktivt krydstogt, der er velegnet for hele familien. Med mulighed for både cykling, river rafting, vandreture og kølige dukkerter i det turkisblå hav kommer I helt sikkert ikke til at kede jer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Kroatien | Cykelkrydstogt | Sværhedsgrad 2-3

Panoramaudsigterne står i kø på dette cykelkrydstogt i det krystalklare Adriaterhav i den kroatiske skærgård, hvor du bl.a. kan opleve Nationalparken Krka og dets brusene vandfald. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Tyskland | Cykelkrydstogt i 5 lande og 4 hovedstæder | Sværhedsgrad 1-2

En forrygende ferie-cocktail med sejlads ombord på MS Swiss Crown. Du cykler gennem Østrig, Ungarn, Kroatien, Slovakiet og Serbien - for ikke at glemme 4 fantastiske hovedstæder. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg

Et cykelkrydstogt i Kroatien er lidt anderledes end vores øvrige cykelkrydstogter, som næsten alle foregår langs Europas floder og kanaler. I Kroatien sejler du fra ø til ø og cykler i det bjergrige landskab, hvilket til tider kan gøre udfordringerne større sammenlignet med vores andre destinationer. Cyklerne er dog lavt gearede og velegnede til det bakkede landskab, så turen kan gennemføres af de fleste i rimelig god form.

Overalt frister det klare vand, og en medbragt dykkermaske vil derfor være en god idé. Skibet lægger som regel til for natten i de hyggelige små havne, hvor der hersker en stemningsfyldt atmosfære. Her er der god tid til at gå på opdagelse blandt de mange smukke bygninger, små blomsterprydede torve og pladser samt charmerende caféer og restauranter.
 

3 gode grunde til at bestille dit cykelkrydstogt i Kroatien

 1. Du vil opleve et smukt, bjergrigt landskab på cykelturene. Bjergene står i skarp kontrast til det flade hav, hvilket blot gør synet endnu mere imponerende.
 2. Du vil mange steder i Kroatien finde stenstrande, som medvirker til, at landet har noget utroligt lækkert havvand. Du vil derfor få mulighed for at bade i krystalklart vand.
 3. Vi tilbyder cykelkrydstogter til mange forskellige steder i Kroatien. Du kan derfor frit vælge, hvilket område som passer bedst til dig!

 
5 destinationer du kan opleve på et cykelkrydstogt i Kroatien

Cres

Denne relativt ubefolkede ø er et sandt naturparadis. Med sine knap 3.300 indbyggere er Cres fyldt med uopdagede bugter, søvnige landsbyer og enestående strande med krystalklart vand. Øens barske men smukke natur byder på perfekte omgivelser til cykelture året rundt. Derudover er der massevis af cykelstier, som gør det nemt at komme rundt på øen.

Split

Kroatiens næststørste by er uden tvivl et besøg værd. Byens antikke centrum og gamle bydel står velbevaret og tiltrækker hvert år tusindvis af rejsende. I de smalle gader kan du opleve enestående kirker, romantiske huse og gamle murbrokker fra romersk tid. I kontrast til dette har Split også fantastiske shoppingmuligheder og en skøn havnepromenade, som du betsemt ikke må gå glip af undervejs på dit cykelkrydstogt.

Hvar

Hvar er en skøn feriedestination, og er dén ø i Adriaterhavet med flest solskinstimer. Mærk den fantastiske stemning på et af de skønne torve i Hvar by, besøg øens berømte vinmarker eller udforsk Stari Grad, Kroatiens ældste by. Øen byder også på fantastiske vine og lækre restauranter – der må jo være en grund til at Hollywoodstjerner besøger øen.

Zadar

Den lille storby ligger smukt ud til vandet, godt beskyttet fra det åbne hav af øen Ugljan. Byen har været udsat for utallige angreb i forbindelse med de skiftende herredømmer, hvilket betyder, at det meste af byen er blevet totalt genopbygget. Den gamle bydel er bestemt et besøg værd med sin rustikke bymur og storslåede byporte. Gå heller ikke glip af det fantastiske havorgel på havnepromenaden, hvor havets bølger skaber smukke lyde fra de 35 orgelpiber.

Brac

Brac er hjem til den berømte strand "Golden Horn", som er en sandklædt tange omgivet af krystalklart hav. Øen byder også på fantastisk natur og smukke badebyer. Besøg eksempelvis hovedbyen Supetar. Du kan også nyde godt af det lækre lokale køkken, da der af Bracs frodige jord produceres saftige citrusfrugter, lækre oliven og velsmagende vine.

Smuk solnedgang over lille havneby Cykelferie i det sydlige Dalmatien Hyggeligt lokalt supermarked

Forskellige kulinariske traditioner

Noget som har haft stor indflydelse på det kroatiske køkken, er landets geografiske placering og historie. Dette gør, at det kroatiske køkken varierer meget fra region til region, hvilket er en smule usædvanligt, da det er et forholdsvist lille land. Gå på opdagelse i de lokale køkkener undervejs på dit cykelkrydstogt.

Det dalmatiske køkken

Det dalmatiske køkken er i bund og grund et middelhavskøkken. Der bliver brugt masser af olivenolie, hvidløg, krydderier og friske urter. Regionen er rig på friske urter som rosmarin, salvie, laurbærblade og basilikum, som i høj grad kendetegner det dalmatiske køkken. Derudover er de meget glade for skaldyr og grøntsager, som er det mest almindelige mad i Dalmatien. 

Istrien og Kvarnerbugten

På halvøen Istrien og i Kvarnerbugten bruger de mange af de samme krydderurter som i det dalmatiske køkken: rosmarin, basilikum, merian osv. Regionen er kendt for sine 1,5 millioner oliventræer, der producerer fantastiske olivenolier, som har vundet guldmedaljer på verdensplan. Områderne er også kendte for deres hjemmelavede pasta, og trøflen anses for at være perlen i det istriske køkken. 

Det centrale Kroatien og Slavonien

I det centrale Kroatien og Slavonien er der i høj grad fokus på kødretter – alle former for kød, tilberedt på mange forskellige måder. Regionerne har med tiden fået inspiration fra både det tyrkiske, ungarske og østrigske køkken. Et meget traditionelt måltid er den paprikabaserede gryderet "paprikash", som stammer fra den velkendte ungarske ret gullasch. 
 

Alternativer 

Hvis et cykelkrydstogt i Kroatien ikke er det rette for dig, tilbyder vi cykelkrydstogter til mange andre fantastiske lande. Se på alle vores cykelkrydstogter, eller kig nærmere på et cykelkrydstogt i Frankrig, Holland eller Italien. Ser du helst, at overnatningerne mellem de naturskønne cykelstrækninger sker på land, tilbyder vi også cykelferier i Kroatien samt i mange andre naturskønne cykellande.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvad kan man opleve på et cykelkrydstogt i Kroatien?

Du kan opleve hyggelige olivenlunde og cykle ad stille småveje omgivet af cypres- og figentræer. Du kan også udforske mange forskellige øer med hver deres historie og charme.

Hvad går et cykelkrydstogt i Kroatien ud på?

På et cykelkrydstogt får du muligheden for at kombinere en aktiv cykelferie med en bådferie. Under hele rejsen lægger du til ved forskellige havne, hvor du herefter cykler rundt og udforsker områderne på to hjul.

Skal jeg have min egen cykel med?

Du har mulighed for at leje cykler på de forskellige rejser, som passer til dine behov. Dog har du på nogle af cykelkrydstogterne i Kroatien mulighed for at medbringe egen cykel.