Cykelkrydstogter i Kroatien

Oplev den skønne adriaterhavskyst

Flotte motorsejlere, turkisblåt hav og fantastiske cykelmuligheder - Kroatien danner rammerne for et perfekt cykelkrydstogt. Om du vil på ø-hop i Kvarnerbugten, udforske fem lande, eller nyde det Dalmatiske øhav, har Kroatien bestemt noget at byde på. 

Oplev smukke kyststrækninger og charmerende øer i Kroatien

Uanset om du ønsker en aktiv familieferie eller i højere grad vil slappe af, er et cykelkrydstogt i Kroatien noget, der vil tiltale de fleste - du kan nemlig helt selv bestemme, hvor mange af dagene du ønsker at cykle med flokken. Hvis du har brug for en afslapningsdag, kan du blot vælge at blive ombord på båden og nyde de smukke udsigter fra søsiden. Livet ombord på krydstogtet er hyggeligt og uformelt, og du kan frit vælge hvilke arrangementer, du ønsker at deltage i.

Et cykelkrydstogt i Kroatien er lidt anderledes end vores øvrige cykelkrydstogter, som næsten alle foregår langs Europas floder og kanaler. I Kroatien sejler du fra ø til ø og cykler i det bjergrige landskab, hvilket til tider kan gøre udfordringerne større sammenlignet med vores andre destinationer. Cyklerne er dog lavt gearede og velegnede til det bakkede landskab, så turen kan gennemføres af de fleste i rimelig god form. 

Overalt frister det klare vand, og en medbragt dykkermaske vil derfor være en god idé. Skibet lægger som regel til for natten i de hyggelige små havne, hvor der hersker en stemningsfyldt atmosfære. Her er der god tid til at gå på opdagelse blandt de mange smukke bygninger, små blomsterprydede torve og pladser, og charmerende caféer og restauranter. 

3 gode grunde til at bestille dit cykelkrydstogt i Kroatien

 • Du vil opleve et smukt bjergrigt landskab på cykelturene.
 • Du vil mange steder i Kroatien finde stenstrande, som er medvirkende til, at landet har utroligt lækkert havvand - du vil derfor få mulighed for at bade i krystalklart vand.
 • Vi tilbyder cykelkrydstogter til mange forskellige steder i Kroatien - du kan derfor frit vælge, hvilket område som passer bedst til dig!
Læs mere
View as Grid List

6 Items

per side
Cykelkrydstogt i naturskønne Kroatien

Øhop på cykel på de Dalmatiske øer i det sydlige Kroatiske øhav.
International gruppe med engelsktalende cykelguide.

 • 35 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.798,- DKK
Familievenligt cykelkrydstogt i Kroatien

Tag med på et aktivt krydstogt, der er velegnet for hele familien. Med mulighed for både cykling, river rafting, vandreture og kølige dukkerter i det turkisblå hav kommer I helt sikkert ikke til at kede jer.

 • 8 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.798,- DKK
Cykelkrydstogt i Kroatien – Gruppetur

Oplev de skønne dalmatiske øer Brac, Hvar, Korcula og Mljet, samt halvøen Peljesac og byerne Omis og Split på fastlandet.
Cykelkrydstogt med dansk guide og inklusiv fly fra København. 

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 9.998,- DKK
Cykelkrydstogt i Kroatien – Gruppetur

Tag med på opdagelse i det flotte turkisblå øhav. Vi vil bl.a. opleve de skønne øer, skærgården i Kornati Nationalpark og Krka-vandfaldene. Cykelkrydstogtet er inklusive dansk guide og fly fra København. 

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 9.998,- DKK
Besøg Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Serbien

En forrygende ferie-cocktail med sejlads ombord på MV Carissima. Du cykler gennem 5 lande og 4 hovedstæder i Puszta, Balkan og paprika-området og imponeres af dramatisk natur undervejs. 

 • 9 afrejser
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 11.398,- DKK
Cykelkrydstogt i Kroatien med dansk turleder

Tag med på et smukt cykelkrydstogt med øhop og opdagelse i Kroatiens turkisblå hav. Du besøger de ufatteligt skønne øer i Kvarnerbugten og har dansk cykelguide med undervejs.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørg

5 destinationer du kan opleve på vores cykelkrydstogter i Kroatien

Cres

Denne relativt ubefolkede ø er et sandt naturparadis. Med sine knap 3300 indbyggere, er Cres fyldt med uopdagede bugter, søvnige landsbyer og enestående strande med krystalklart vand. Øens barske men smukke natur byder på perfekte omgivelser til cykelture året rundt. Derudover er der massevis af cykelstier, som gør det nemt at komme rundt på øen. 

Split

Kroatiens næststørste by er uden tvivl et besøg værd. Byens antikke centrum og gamle bydel står velbevaret og tiltrækker hvert år tusindvis af rejsende. I de smalle gader kan du opleve enestående kirker, romantiske huse og gamle murbrokker fra romersk tid. I kontrast til dette har Split også fantastiske shoppingmuligheder og en skøn havnepromenade, som du betsemt ikke må gå glip af.

Hvar

Hvar er en skøn feriedestination, og er dén ø i Adriaterhavet med flest solskinstimer. Mærk den fantastiske stemning på et af de skønne torve i Hvar by, besøg øens berømte vinmarker eller udforsk Stari Grad, Kroatiens ældste by. Øen byder også på fantastiske vine og lækre restauranter - der må jo være en grund til at Hollywood stjerner besøger øen. 

Zadar

Den lille storby ligger smukt ud til vandet, godt beskyttet fra det åbne hav af øen Ugljan. Byen har været udsat for utallige angreb i forbindelse med de skiftende herredømmer, hvilket betyder, at det meste af byen er blevet totalt genopbygget. Den gamle bydel er bestemt et besøg værd med sin rustikke bymur og storslåede byporte. Gå heller ikke glip af det fantastiske havorgel på havnepromenaden, hvor havets bølger skaber smukke lyde fra de 35 orgelpiber.

Brac

Brac er hjem til den berømte strand, "Golden Horn", som er en sandklædt tange omgivet af krystalklart hav. Øen byder også på fantastisk natur og smukke badebyer, eks. hovedbyen Supetar. Du kan også nyde godt af det lækre lokale køkken, da der af Bracs frodige jord produceres saftige citrusfrugter, lækre oliven og velsmagende vine.

Smuk solnedgang over lille havneby Cykelferie i det sydlige Dalmatien Hyggeligt lokalt supermarked

Forskellige kulinariske traditioner

Noget som har haft stor indflydelse på det kroatiske køkken, er landets geografiske placering og historie. Dette gør, at det kroatiske køkken varierer meget fra region til region, hvilket er en smule usædvanligt, da det er et forholdsvis lille land.

Det dalmatiske køkken

Det dalmatiske køkken er i bund og grund et middelhavskøkken - masser af olivenolie, hvidløg, krydderier og friske urter. Regionen er rig på friske urter som rosmarin, salvie, laurbærblade og basilikum, som i høj grad kendetegner det dalmatiske køkken. Derudover er de meget glade for skaldyr og grøntsager, som er det mest almindelige mad i Dalmatien. 

Istrien og kvarnerbugten

På Istrien og i Kvarnerbugten bruger de mange af de samme krydderurter som i det dalmatiske køkken: rosmarin, basilikum, merian osv. Regionen er kendt for deres 1.5 millioner oliventræer, som producerer fantastiske olivenolier, som har vundet guldmedaljer på verdensplan. De er også kendt for deres hjemmelavede pasta, og trøflen anses for at være perlen i det istriske køkken. 

Det centrale Kroatien og Slavonien

I det centrale Kroatien og Slavonien er der i høj grad fokus på kødretter - alle former for kød, tilberedt på mange forskellige måder. Regionerne har med tiden fået inspiration fra både det tyrkiske, ungarnske og østrigske køkken. Et meget traditionelt måltid er den paprikabaserede gryderet paprikash, som stammer fra den velkendte ungarnske ret gullasch. 

Alternativer 

Hvis et cykelkrydstogt i Kroatien ikke er den rette destination for dig, tilbyder vi cykelkrydstogter til mange andre fantastiske lande. Se på alle vores cykelkrydstogter, eller kig nærmere på vores cykelkrydstogter i Frankrig, Holland eller Italien