INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Dalmatiske øhav NORD med Ruby-gruppe

Cykelkrydstogt i Kroatien

På opdagelse i det turkisblå hav til skønne øer i det nordlige Dalmatiske øhav, gennem skærgården i Kornati nationalpark og til Krka vandfaldene. 
Grupperejse med dansk guide og kun for Ruby gæster. Inklusiv fly fra København. 

In stock
Travel Code
KR-53
Cykelkrydstogt i det nordlige Dalmatien

Denne nye gruppetur går med udgangspunkt i Split til det nordlige Dalmatiske Øhav, hvor en uges cykel og sejlfornøjelser venter under eksotiske himmelstrøg. Med vores erfarne og altid veloplagte danske turleder vil vi skiftevis nyde lettere cykelture i smukt terræn og afslappende hygge på skibsdækket af den charmerende motorsejler, vi bor på.
Oplevelserne på cykel går gennem fantastisk flot og afvekslende natur krydret med oplevelser i de mange små havne og laguner vi passerer og svalende bade- eller snorkelture i det krystalklare vand (tag selv maske med). Undervejs oplever vi desuden de imponerende Krka vandfald, gamle kystbyer, smuk  skærgårdssejlads, gastronomisk forkælelse og ikke mindst hyggeligt samvær.

Turen er mindre krævende end vores sydgående cykelkrydstogt.  

Dagsprogram

Dag 1. Udrejse fra København
Flyafgang fra København ved middagstid og ankomst i Split midt på eftermiddagen. Transferbussen kører os direkte til båden, som ligger ved kaj i Split Havn. Vi går ombord og bliver indkvarteret i vores kahytter, og sejler straks mod Rogoznica, der ligger godt beskyttet i en lille naturhavn. Det er et lille fredeligt sted med smukke strande omgivet af karstterræn (kalksten). Kultur og historie er dybt forankret i denne by, synliggjort af smukke og hellige bygninger. Sognekirken St. Nicholas med et klokketårn bygget i middelalderlig dalmatisk stilarkitektur dominerer over byen.

Dag 2. Rogoznica - Vodice – Betina - Murter - Sali, cykling ca. 25 km / ca. 135 højdemeter
Vi sejler nordpå mod kystbyen Vodice, en malerisk by, der ligger beskyttet bag mange øer og holme. Vi cykler først langs vandet mod Tribunj og fortsætter forbi vinmarker og olivenlunde til Tisno, hvor vi krydser broen, der forbinder øen Murter med fastlandet. Herefter cykler vi nordover langs med kysten til den lille fiskerlandsby Betina, der er mest kendt for sine gamle skibsbyggertraditioner. Her bygges stadig bl.a. den mindre gajeta, der er en traditionel dalmatisk fiskebåd med en særlig karakteristisk sejlføring. Landsbyens vartegn er den barokke kirke St. Francis med sit klokketårn, det lokale torv med havnen. Vi fortsætter videre mod nabobyen Murter med de autentiske stengader med buegange, skjulte, enkle stenhuse og stenvægge dækket af klatreplanter. Vi når at bade i bugten, før vi bliver samlet op af vores båd ved Murter og sejler herefter gennem nationalparken Kornati mod byen Sali på øen Dugi Otok, den længste ø i Norddalmatien.

Dag 3. Sali – Brbinj – Zadar, cykling ca. 33 km / ca. 380 højdemeter
Fra morgenstunden cykler vi afsted fra fiskerbyen Sali i den sydlige ende af øen. Vi kommer gennem olivenlunde og indimellem nyder vi skyggen fra pinjetræerne. Undervejs ser vi fiske- og skaldyrsfarme langs med kysten. Vi kommer op i højderne og har utroligt smukke panoramaudsigter over øhavet og fastlandets kyst med de høje bjerge i baggrunden. Efter den sidste stigning åbnes udsigten mod Adriaterhavet, hvor det i klart vejr er muligt at se Venedigs kyst. Fra Brinj sejler vi mellem øerne til Zadar på fastlandet. Vi tilbringer aftenen i den historiske by med den smukke katedral, labyrintiske stræder og smukke bygningsværker. Tag trapperne op til det gamle klokketårn og få de smukkeste udsigter over området. Oplev lydinstallationen havorgelet og lysinstallationen ”Hilsen fra solen”, der begge virker ved energi fra bølgeskvulp.

Dag 4. Zadar - Preko – Tkon - Sibenik, cykling ca. 34 km / ca. 200 højdemeter
Morgensejlads over Zadar-kanalen til Preko, en gammel fiskerby på den nordlige del af den aflange ø Ugljan. Ugljan har en lang fiskeritradition og en 2000 år gammel tradition i olivendyrkning. Øen kaldes også den grønne ø, fordi den er dækket af tæt vegetation af bl.a fyrretræer, oliventræer, figentræer, vinmarker og andre middelhavs vegetationer. Ugljan er forbundet med en højbro til en anden aflang ø Pasman, hvor vi fortsætter et stykke ad landevejen, inden vi drejer ned mod kysten ved Dobropoljana. Her eller ved Pasman er det tid til en kaffepause eller en forfriskning. Med badetøjet på bagagebæreren indbyder det krystalklare vand også til en forfriskende dukkert. Undervejs på vores cykeltur har vi storslåede udsigter over sandede og stenrige bugte. Dels mod fastlandet og dels mod de omkringliggende øer. Vi cykler forbi olivenlunde og pinjeskove mod Tkon, hvorfra vi går ombord på vores båd og sejler til Sibenik, hvor vi skal overnatte. Sibenik er rig på kultur og historie. Venezianernes påvirkning er tydelig. Det indbyder til gåture i de smalle og stemningsfulde gader med de fine stenhuse. I Sibenik kan vi opleve den UNESCO beskyttede Skt. Jakobs-katedral, som blev bygget i 1555, og som i dag på smukkeste vis illustrer overgangen mellem gotik og renæssance.

Dag 5. Sibenik - Tribunj – Skradin – Krka vandfaldene, cykling ca. 29 km / ca. 235 højdemeter, samt gåtur
Vi cykler fra morgenstunden ud til Sankt Nicola fæstningen, der ligger imponerende ud til indsejlingen ved den smalle kanal ind til Sibenik. Undervejs runder vi de to søer lille og store Solina. Herlighederne ligger på en halvø ud for havnen ved Sibenik. Vi cykler på stier og over dæmninger i den smukkeste natur med forrygende udsigter. Tilbage på båden indtager vi frokosten under sejlads videre op ad den lange Krka-flod. Floden bugter sig videre mellem stejle klippesider ind mod den hyggelige lille by Skradin, hvis indbyggere er kendt for deres gæstfrihed. Cyklerne på land igen til en kort men meget spektakulær cykeltur langs Krka floden til nationalparken Krka, hvor en times gåtur fører os på en rundtur forbi syv imponerende vandfald. Særligt spektakulære er vandfaldene Roški Slap og Skradinski Buk. Vi overnatter i Skradin hvis pladsforholdene tilllader det. Alternativt på øen Zlarin.

Dag 6. Skradin – Primosten – Rogoznica, cykling ca. 27 km / ca. 320 højdemeter
Vi sejler mod den lille kønne by Primosten, der ligger på en ø forbundet med en smal landtange. I 1500-tallet havde byen en beskyttende mur og en hængebro for at holde uvelkomne tyrkere og sørøvere ude. Den tidligere fiskerby er en lille perle med smukke bygninger og krogede gader.Vi cykler lidt op i baglandet inden vi drejer ned mod kysten ved Zecevo og følger den smalle vej ind til Rogoznica. Her er der tid til en badetur og et cafebesøg inden vi vender og returnerer til Primosten.

Dag 7. Primosten – Trogir - Split, cykling ca. 44 km / ca. 640 højdemeter 
Vi cykler tidligt fra morgenstunden og skal ud på feriens længste cykeltur. En herlig smuk cykeldag med overkommelige stigninger. Cyklingen går gennem autentisk kroatisk bagland i betagende natur med maki, olivenlunde og små vinmarker. Efter en pause ved Siroke cykler vi videre på højderyggen mod Mitlo. Videre mod Rastovac hvor vi bliver lidt udfordret af en stigning, der heldigvis ikke er længere end et par kilometer. Herefter kommer belønningen og vi får herlig nedkørsel mod kysten ved Seget Donji. Vi fortsætter ad landevejen det sidste stykke ind til Trogir. Her venter båden og vi spiser frokost under sejladsen tilbage mod Split. Er der tid efter frokost kaster vi anker og nyder en svømmetur fra båden. Efter ankomst til Split bliver der tid til at kigge nærmere på denne skønne gamle by, der som verdenskulturarv er fredet under UNESCO. Et must er det at besøge den romerske kejser Diocletians palads. Indsnuse atmosfæren bag murene og måske nyde en kop kaffe i det smukke historiske område eller på byens promenade – Rivaen, der er beliggende ned til kajen, hvor vores båd ligger.

Dag 8. Hjemrejse
Det er blevet tid for hjemrejse. Efter en tidlig morgenmad kører vores transferbus os til lufthavnen og vi flyver hjem til København hvor vi ankommer sidst på formiddagen.

Turbeskrivelsen er med forbehold. Der kan forekomme justeringer af programmet afhængigt af vind og vejr, og andre forhold som vi ikke har indflydelse på. 

Indkvartering

M/S Dalmatinac sejler den 6. og 20. juli er en klassisk motorsejler i kategorien Traditional Ensuite. Den er 23 m lang og 7 m bred og har 10 gæstekahytter – alle til 2 personer med køjer og eget bad/toilet. De forskellige kahytstyper fordeler sig således : 4 på topdæk, 5 på hoveddæk samt 1 på underdæk. Køjelængden på denne båd er 190 cm. Kahytterne på underdækket har vinduer der kan åbnes, når man er i havn. De øvrige kahytter kan åbne døren ud i det fri. Alle kahytter har eget bad og toilet. Pladsforholdende i kahytterne må ikke forveksles med de havgående krydstogtskibe, da her er mere trangt. Der er således også sparsomt med plads til bagagen, så bløde kufferter/tasker der kan stuves af vejen er at foretrække. Der er en hyggelig messe hvor måltiderne indtages og soldæk med stole

båd 1 2
M/S Dalmatinac Kahyt over dæk Kahyt under dæk

M/S Dalvin sejler den 7. september 25 m lang og 7 m bred og har 12 gæstekahytter - alle til 2 personer. Nogle med dobbeltseng, andre med to enkeltstående senge. To af kahytterne under dæk er med køjesenge - skriv evt. ønsker under Bemærkninger, når du bestiller turen. 

1 Dalvin Dalvin
M/S Dalvin Kahyt over dæk Salon/Spisesal 

Kahytter tildeles efter ønsker, bestillingstidspunkt, folks højde mv. Vi forsøger at opfylde alles ønsker. 
Der vil været et begrænset antal kahytter, som kan benyttes som enkeltkahytter. Disse er altid på forespørgsel. Ellers kan man blive skrevet op til delekahyt med en anden rejsende af samme køn. 

I havn vil der sædvanligvis ligge flere både udenpå hinanden. Dette giver lidt trafik på hoveddækket. På øverste dæk er der mere roligt. 

Morgenmaden spises tidligt, da det er rarest at cykle om formiddagen. Nogle dage cykler man frem til det sted, skibet i mellemtiden er sejlet frem til og spiser frokost ombord. Andre dage spiser man frokost undervejs og spiser aftensmad ombord.

Etaper og dagsprogram tilrettelægges således, at man kan spise de måltider, der er for egen regning, på en hyggelig restaurant.

Denne tur er udelukkende for gæster med Ruby Rejser, så vi har båden helt for os selv. 

Sværhedsgrad 2-3

Turen er for alle der er vant til at cykle. Cykeletaperne er lidt kortere og lidt lettere end vores tur i det sydlige Dalmatien, men det er stadig bakket terræn. Er du i tvivl om du kan klare bakkerne, så vælg en elcykel. Med en elcykel kan alle være med. 
Det er også den perfekte tur at starte med og teste formen på, hvis du overvejer vores sædvanlige tur sydpå. 
Vi har vores danske cykelguide, Preben med på turen. Preben har guidet mange ture i Kroatien i både Kvarnerbugten og det sydlige Dalmatien, og han kan om nogen hjælpe dig til de bedste cykeloplevelser.
Som udgangspunkt cykler man på denne tur som gruppe, men da alle ikke cykler i samme tempo vil der blive aftalt mødesteder undervejs. 
Cyklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Ønsker du i stedet at gå på opdagelse på land eller at blive på båden til næste mødested, er du velkommen til det, men bemærk at skibets rute og anløb er fastlagt ud fra cyklisternes behov.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Cykler og udstyr

Udlejningscyklerne er gode touringcykler udstyret med bagagebærer. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag. Lappegrej, slanger og pumpe fordeles mellem cyklisterne. Man kan låne cykelhjelm.

Du kan også vælge at medtage din egen cykel (kun ved kør-selv). Dette skal dog bekræftes på forhånd, da der er meget begrænset plads ombord. Her er man selv ansvarlig for at få cyklen til og fra borde. Cyklerne står udendørs og meget tæt. Derfor må småskrammer forventes. 

Det er også muligt at leje elcykel. Bestil i god tid, da der er et begrænset antal til rådighed. 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 28: Startdato 06.07.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 30: Startdato 20.07.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 37: Startdato 07.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK
Praktiske Informationer

På følgende datoer sejles Dalmatiske øhav SYD med Ruby-gruppe

13.07.2019 med båden San Snova 
27.07.2019 med båden San Snova
14.09.2019 med båden Dalvin
21.09.2019 med båden Dalvin

Inkluderet i pris/person:

 • Direkte fly København - Split tur/retur
 • Transfer fra Split lufthavn til havn tur/retur
 • 7 nætter i dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Halvpension, hvilket vil sige morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af dagens program
 • Dansk cykelguide

Tillæg:

 • Cykelleje: 750 kr. (bestilles og betales hjemmefra)
 • Elcykel: 1.250 kr. (begrænset antal)

Rabatter: 

 • Kør-selv 1500 kr

Ikke inkluderet i prisen:

 • Havnepenge og turistskat  40 euro pr person (betales ombord)
 • Drikkevarer samt måltider ud over halvpension 
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning, normalt 30-40 euro pr person 
 • Entre til Krka Nationalpark (110 kuna- september, 200 kuna - juli) 

Gå til toppen af siden