INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

"Den gyldne stad", Prag ved Moldaufloden

På cykel og med hotelbåd i Tjekkiet

Et herligt cykelkrydstogt med MS Florentina i spændende og interessante områder. Oplev den gyldne stad Prag, og cykel langs floderne Moldau og Elben.

6.198,00 kr
In stock
Travel Code
KR-94
Oplev "Den Gyldne Stad" Prag og floderne Moldau og Elben

Tjekkiet, det lille land i hjertet af Europa, imponerer med sine gamle flodlandskaber, maleriske landsbyer og romantiske slotte, hvis historie og arkitektur kan spores tilbage til middelalderen. Prag, der også er kendt som "Den Gyldne Stad " og "Byen med de 100 spir", er både udgangspunkt og endestation for denne smukke cykel- og sejltur langs øvre del af Moldau, på tjekkisk kaldet Vltava, og den enorme flod Elben. Når broerne over Moldau er badet i sollys og slottenes spir gnistrer i lyset, så er det indlysende, hvorfor Prag har sit kælenavn "Den Gyldne Stad"!

Alsidig og unik, moderne og samtidig traditionsrig - oplev en af Europas smukkeste storbyer med sin gamle bydel, som er på UNESCOs verdensarvliste. MS Florentina ligger fortøjet ca. 1 km fra Karlsbroen; et ideelt springbræt for at udforske denne smukke by med den vidunderligt restaurerede markedsplads, den travle Wencelslas Plads og det jødiske kvarter. Og du vil få smagsløgene forkælet med lækker mad og god tjekkisk øl på denne tur.

Dagsprogram

Turbeskrivelsen er opdateret for 2019

Dag 1. Lørdag. Ankomst Prag. 
Ankomst på egen hånd i Prag. Ombordstigning fra kl. 16.00. Båden bliver liggende i Prag natten over, og I har derfor mulighed for at tage på sightseeing i Prag og opleve denne bys herlige atmosfære. 

Dag 2. Søndag. Prag – Kralupy, cykling ca. 27 km.
Formiddagen tilbringes i Prag, hvor I får mulighed for til fods at se nogle af Prags mest berømte seværdigheder. Cyklerne udleveres sidst på formiddagen, og den første cykeletape starter. I cykler langs Moldau, som på tjekkisk hedder Vlatava. Turen går via byen Troja med et flot barokpalads med en smuk franskinspireret have med bl.a. statuer, terracotta-krukker, springvand og hække i symmetriske former. Paladset huser en kunstudstilling. I fortsætter forbi Zoologisk Have og lidt ind i landet væk fra floden Moldau til landsbyerne Klecánky, Drasty og Vodochody, hvorfra I igen kommer ud og følger floden indtil dagens etape mål Kralupy. Skibet lægger til i Kralupy ca. kl. 17.00. 

Dag 3. Mandag. Kralupy – Mêlník, cykling ca. 28 km. Sejlads til Litomêrice/Leitmeritz.
Efter morgen maden, omkring kl. 9.00, er det igen op på cyklen. Næsten hele ruten er langs floden Moldau til Nelahozeves. Tag dig tid til at besøge den berømte tjekkiske komponist Antonin Dvoraks fødehjem og et af de mest berømte renæssanceslotte i Bøhmen, også kaldt " Tjekkiets lille Louvre" (udflugt kan tilkøbes). Videre herfra forbi det flotte parkanlæg i den lille bøhmiske by Veltrusky med masser af skulpturer, pavilloner og spændende planter og træer og videre til I når den royale by Mêlník, der ligger lige der hvor Moldau og Elben flyder sammen. Besøg den gamle bydel med slottet og vinkældrene. Fra toppen af de sydvestvendte vinmarker er der en flot udsigt over floderne Moldau og Elben. Ca. kl. 13.30 sejler MS Florentina det sidste stykke på Elben til Litomêrice. 

Dag 4. Tirsdag. Overliggerdag i Litomêrice, cykling op til ca. 53 km
I dag er en ”fridag”. Dvs. der er faktisk flere muligheder at vælge imellem. I har mulighed for at opleve Litomêrice på egen hånd, eller I kan tilkøbe den guidede gåtur. Litomêrice er en fin gammel by. I centrum finder I mange flotte farverige bygninger i både barok og renaissance og gotisk stil. Særligt anbefalelsesværdig er den barokke St Stefans Katedral, de underjordiske gange og biskoppens residens.
Er I friske på en lille cykeltur er der kun 5 km til den tidligere KZ-lejr, Theresienstadt lige udenfor landsbyen Terezìn. En lidt længere cykeltur går til byen Usti, en lille perle af en by beliggende i Elbens snævre floddal. MS Florentina bliver endnu en nat i Litomêrice.  

Dag 5. Onsdag: Litomêrice - Roudnice – Mlechvosty, cykling ca. 40 km. 
Tidlig morgenstund sejler MS Florentina til Roudnice, hvor cykelturen starter ca. kl. 9.00. I dag cykler I næsten hele tiden langs Elben. I kommer gennem byerne Dobrin, Racice og Vlineves og turen går endnu engang til den smukke by Mêlník, hvor floderne Moldau og Elben flyder sammen. Cykelturen fortsætter til dagens mål – Mlcechvosty. MS Florentina ankommer der ca. kl. 16.30. 

Dag 6. Torsdag. Mlcechvosty – Prag, sejlads eller cykling ca. 40 km. 
I dag kan I vælge at cykle ind til Prag eller blive ombord og nyde sejlturen fra soldækket. Cykelturen går via Nelahozevers med den flotte borg. Videre langs floden og igennem småbyer som Kralupy, Chvatêruby, Vodochody, Drasty og Klecany, før du kommer ind i Prags østligste bydel. Denne smukke by som Goethe også kalder ”en pragtfuld ædelsten i dette lands stenkrone”. Båden ankommer til Prag ca. kl. 15.30 så der er god tid til en tur rundt i byen før middagen om bord på dit flydende hotel, MS Florentina. 

Dag 7. Fredag. Prag, Slot Zbraslav rundtur, cykling ca. 30 km. 
Nyd den smukke gamle hovedstad denne sidste dag enten på egen hånd eller på en guidet byrundtur til fods. Prag byder på mange smukke bygningsværker, som fx byens mest berømte kirke: Vistuskirken eller Prags borg, der er en storslået bygning højt beliggende på et bakkedrag over byen. Udsigten er imponerende, så en "opstigning" lønner sig. Eller gå en tur i den gamle bydel med de smalle brostensbelagte gader op til byens torv med det berømte astronomiske ur. Trænger I til at få cyklet lidt mere kan I tage på endnu en cykeltur langs Moldau til slottet i Zbraslav grundlagt som kloster i det 13. århundrede. Undervejs kan I også besøge borgen Vysehrad fra det 10. århundrede.
Aftenen klinger ud med en veltilberedt afskedsmiddag om bord i hyggeligt selskab med medrejsende, og den servicemindede besætning.  

Dag 8. Lørdag. Hjemrejse.  
Check-ud efter morgenmaden. Eller måske vil du nyde et par ekstra feriedage i Prag, før det går hjemad. 

Forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute og fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Af sikkerhedsgrunde kan adgangen til soldækket begrænses pga. højvande og lav højde til broerne. Vær opmærksom på at skibet på grund af talrige sluser altid vil være langsommere end en cyklisterne.

Indkvartering

MS Florentina er en flot båd bygget i 1980 og moderniseret i årene mellem 2008 og 2014. Der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord. 

På øvre dæk finder du den hyggelige Panoramasalon, og den smagfuldt indrettede restaurant med bar. Ved siden af receptionen er en lille lounge. Øverst er det store soldæk med både liggestole og borde og stole.

Øvre dæk: 16 dobbeltkahytter og 4 enkeltkahytter. Alle disse kahytter har fransk balkon med vinduer/døre, der kan lukkes op
Hoveddæk:  24 dobbeltkahytter og 2 enkeltkahytter. Vinduerne kan ikke åbnes.

Alle 46 kahytter er udvendige og med eget bad/toilet. Dobbeltkahytterne er ca. 10 m2 og med enkeltstående senge. Enkeltkahytterne er ca. 8 m2. Kahytterne har regulerbart klimaanlæg, TV, sikkerhedsboks og hårtørrer. Der er Wi-Fi ombord (signalet kan variere).

Turen er med helpension, morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag, som tilberedes af den tjekkiske kok. 

Efter dagens cykeletape vil der også blive serveret eftermiddagskaffe med kage, hvis ikke du vælger at nyde naturen ude på ruten lidt længere.

Sproget ombord er engelsk og tysk, og gæsterne ombord er af mange forskellige nationaliteter. 

Kahyt på hoveddækket Kahyt på øvredæk med fransk balkon Restaurant
Sværhedsgrad 1

Turen er med relativt korte cykeldistancer (ca. 27-53 km) og for alle med en normal kondition.  Du cykler på cykelstier og mindre trafikerede landeveje. Grusveje kan også forekomme. Ind til byerne vil vejene være lidt mere trafikerede. Strækningen er forholdsvis flad, dog kan der forekomme nogle enkelte stejle op- og nedstigninger. Cykelturene er selvguidede. Der er ingen cykelguide med på cykelturene, men bådens rejseleder informerer hver dag om næste dags cykeltur, og du får ombord udleveret kort og rutebeskrivelse (på engelsk) så du kan finde vej på egen hånd.  

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og udstyr

På denne tur kan man leje 7-gears cykler af mærket Velo de Ville. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). 
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 
Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. 
Pga. den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Skal bekræftes ved bestilling. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, men det er ikke noget krav i Tjekkiet.

Hvordan kommer man frem

Du skal selv arrangere transporten fra Danmark til/fra Prag. Vent med at arrangere din transport til cykelkrydstogtet er booket og bekræftet, men orienter dig evt. om mulighederne på f.eks. Momondo inden du booker, så du ved at der er mulig transport.

Fly: Fra København er der direkte fly med Norwegian og Czech Airlines og Smart Wings.
Fra Jylland er der direkte fly med Ryan Air fra Billund til Prag. Ellers er der forbindelser f.eks. med KLM/Air France via Amsterdam/Paris og Lufthansa via Frankfurt,
Fra Prags lufthavn går der bus ind til centrum, hvor kajpladsen ligger meget centralt.

Tog: Kontakt DSB Udland på 70 13 14 18 eller Deutsche Bahn på 32 72 14 72

Bil/parkering: I bil er der ca 800 km fra Danmark til Prag
Prisen på parkering var i 2018 18-28 €.

Parkeringsmuligheder og lokaltransport vil være nærmere beskrevet i afrejseinformationen.

Links til fly og tog:
momondo
lufthansa
ryan air
norwegian
deutsche bahn

Bestil

Uge 28: Startdato 06.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 29: Startdato 13.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 30: Startdato 20.07.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 31: Startdato 27.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 33: Startdato 10.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK
Praktiske Informationer

OBS. Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Prisen inkluderer:

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder og sengetøj efter behov
 • Helpension - morgenmad, frokost ombord eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Havne-, bro- og slusegebyrer
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt (engelsk eller tysk)
 • Tysk- og engelsktalende rejseleder om bord 
 • Daglig informationsmøde om morgendagens rute
 • Afrejseinformation på dansk

Prisen inkluderer ikke:

 • Leje af 7-gears unisexcykel: 525 kr. 
 • Leje af elcykel: 1250 kr. (begrænset antal - tidlig bestilling anbefales)
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Drikkepenge - ca. 4-5 € pr. person pr. dag

Rabat:

 • Kahytter på hoveddæk forrest og bagerst i skibet kan have let motor- og/eller generatorstøj, hvorfor der gives en rabat på 900 kr. pr. person


Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden