INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

"Den gyldne stad", Prag ved Moldaufloden

På cykel og med hotelbåd i Tjekkiet

Oplev den gyldne stad Prag, og cykel langs floderne Vltava og Elben. Dette skønne cykelkrydstogt starter og slutter i en mindre by, Brandýs nad Labem, som ligger udenfor Prag. 

In stock
Travel Code
KR-94
Det kan du glæde dig til

Tjekkiet, det lille land i hjertet af Europa, imponerer med sine gamle flodlandskaber, maleriske landsbyer og romantiske slotte, hvis historie og arkitektur kan spores tilbage til middelalderen. Prag, der også er kendt som "Den Gyldne Stad " og "Byen med de 100 spir".
Turens udgangspunkt og endestation er den charmende by, Brandýs nad Labem-Stara Boleslav, som ligger lidt udenfor Prag, som er kendt som "Den Gyldne Stad" og "Byen med de 100 spir". Turen giver dig også mulighed for at besøge Prag hele 2 gange, enten på cykel eller med bus. 

Denne smukke cykel- og sejltur tager dig omkring den øvre del af Moldau, på tjekkisk kaldet Vltava, og den enorme flod Elben. Når broerne over Moldau er badet i sollys og slottenes spir gnistrer i lyset, så er det indlysende, hvorfor Prag har sit kælenavn "Den Gyldne Stad"! Udforsk denne smukke by med den vidunderligt restaurerede markedsplads, den travle Wencelslas Plads og det jødiske kvarter.

Alsidig og unik, moderne og samtidig traditionsrig - oplev en af Europas smukkeste storbyer med sin gamle bydel, som er på UNESCOs verdensarvliste. MS Florentina er dit flydende hotel på denne tur, hvor dine smagsløg vil blive forkælet med lækker mad og god tjekkisk øl.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Brandýs nad Labem
Check-in starter fra kl. 16:00. Der vil blive tilbudt gratis transfer til/fra lufthavnen eller togstationen til skibet i Brandys nad Labem (Brandeis an der Elbe). Transfertid ca. 60 min.


2. dag.
Brandýs til Prag. Cykling ca. 58 km
Du får god tid til at cykle denne lidt længere strækning til Prag. Cykling sker langs cykelrute: 241, som fører dig direkte til Prag, hvor du kan gå opdagelse i den historiske by på egen hånd. Hjemturen går langs Elben tilbage til skibet i Brandýs.


3. dag. Bådtur fra Brandýs – Mělník. Cykling langs Vltava floden fra Mělník til Nelahozeves. Cykling ca. 48 km
Om morgen sejler skibet Florentina dig til den royale by Mělník. Her starter cyklingen mod Veltrusý parken, som er en stor landskabs-park med mange skulpturer og pavilloner. Derefter cykler I mod Nelahozeves slottet, som er iblandt de mest berømte renæssanceslotte i Bohemian regionen. Slottet kaldes også Tjekkiets ”lille Louvre”. Besøg slottet og få et indblik i den tjekkiske komponists’, Antonin Dvořák’s, fødested. Herfra cykler man tilbage til den maleriske by, Mělník.


4. dag. Bådtur fra Mělník – Roudnice – Litoměřice. Cykling ca. 26 km fra Mělník til Roudnice
Om morgen/formiddagen vil der være mulighed for at gå på opdagelse i byen Mělník med sine pastelfarvede facader. Det er værd at besøge slottet i byen, hvorfra der en flot, panoramisk udsigt udover Vltava og Elben, som løber sammen. Herfra cykler man langs Elben via Vliněves, Račice og Dobřín til Roudnice. Omkring kl. 18:00 er der sejlads til Litoměřice.


5. dag.
Litoměřice. Hviledag eller cykling til Usti og tilbage, ca. 53 km
Gå på opdagelse i en af Tjekkiets mange smukke byer, Litoměřice. Bliv fortryllet af byens renæssance og barokbygninger, som for det meste er omgivet af velbevarede gotiske fæstninger. Værd at se: St Stephen katedralen i barokstil og dens historiske underjordiske tunnelsystem. Man kan også tage en individuel tur til Terezín Memorial (Theresienstadt) i byen Terezìn.Koncentrationslejrens mindesmærke ligger ca. 5 km væk fra Litoměřice. Har man lidt ekstra kræfter i benene, kan man cykle til Usti (ca. 53 km), som er beliggende i Elben flodens smalle dal. Du cykler forbi den gamle slotsruin Schreckenstein. Skibet MS Florentina er fortøjet i Litoměřice.

6. dag. Bådtur Litoměřice – Mělník – Brandys nad Labem. Cykling ca. 30 km fra Mělník – Brandýs nad Labem
Dagen i dag byder på morgensejlads til den charmende by Mělník beliggende på en bakke med udsigt udover Vltava og Elben, som løber sammen. Dagens etape folder sig ud langs Elbens uberørte breder med skove og små landsbyer, samt stille landeveje til slut byen, Brandýs nad Labem.


7. dag. Brandýs nad Labem, bustransfer eller cykeltur til Prag og tilbage. Cykling ca. 58 km
Dagens højdepunkt er den gyldne stad, Prag. Efter morgenmaden vil der være bustransfer fra Brandýs nad Labem til Prag. Ca. 30 km. Du har dagen i Prag til fri disposition. Om eftermiddagen kører transferbussen tilbage til skibet. Du kan også vælge at cykle til Prag og tilbage igen. Cyklingen består af ca. 58 km. Aftenen klinger ud med en veltilberedt afskedsmiddag om bord i hyggeligt selskab med medrejsende, og den servicemindede besætning.  


8. dag. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden indtil kl. 09:30. Der vil være transfer fra skibet til enten togstationen eller lufthavnen.  

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Turen består af cykeldistancer mellem 26 til 58 km. og kan klares af alle med en normal kondition. Du cykler på cykelstier og mindre trafikerede landeveje. Grusveje kan også forekomme. Ind til byerne vil vejene være lidt mere trafikerede. Strækningen er forholdsvis flad, dog kan der forekomme nogle enkelte stejle op- og nedstigninger. Cykelturene er selvguidede. Der er ingen cykelguide med på cykelturene, men bådens rejseleder informerer hver dag om næste dags cykeltur, og du får ombord udleveret kort og rutebeskrivelse (på engelsk), så du kan finde vej på egen hånd.  

Indkvartering

MS Florentina er en flot båd bygget i 1980 og moderniseret i årene mellem 2008 og 2014. Der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord. På øvre dæk finder du den hyggelige Panoramasalon, og den smagfuldt indrettede restaurant med bar. Ved siden af receptionen er en lille lounge. Øverst er det store soldæk med både liggestole og borde og stole.

Øvre dæk:16 dobbeltkahytter og 4 enkeltkahytter. Alle disse kahytter har fransk balkon med vinduer/døre, der kan lukkes op
Hoveddæk: 24 dobbeltkahytter og 2 enkeltkahytter. Vinduerne kan ikke åbnes. Kahytter på hoveddæk, som ligger forrest og bagerst i skibet kan have let motor- og/eller generatorstøj, hvorfor der gives rabat. 

Alle 46 kahytter er udvendige og med eget bad/toilet. Dobbeltkahytterne er ca. 10 m2 og med enkeltstående senge. Enkeltkahytterne er ca. 8 m2. Kahytterne har regulerbart klimaanlæg, TV, sikkerhedsboks og hårtørrer. Der er Wi-Fi ombord (signalet kan variere). Efter dagens cykeletape vil der også blive serveret eftermiddagskaffe med kage, hvis ikke du vælger at nyde naturen ude på ruten lidt længere. Sproget ombord er engelsk og tysk, og gæsterne ombord er af mange forskellige nationaliteter. 

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan man leje 7-gears cykler af mærket Velo de Ville. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 
Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. 
Pga. den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Skal bekræftes ved bestilling. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, men det er ikke noget krav i Tjekkiet.

Hvordan kommer jeg frem?

Du skal selv arrangere transporten fra Danmark til/fra Prag. Vent med at arrangere din transport til cykelkrydstogtet er booket og bekræftet. 

Ønsker du at flyve kan du eventuelt se flymullighederne på Momondo.

Det er også muligt at tage toget, se eventuelt Deutsche Banh for tider og priser.

I bil er der ca. 900 km fra Danmark til Prag. Parkeringsmuligheder og lokaltransport vil være nærmere beskrevet i afrejseinformationen.

Bestil

Uge 30: Startdato 20.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 31: Startdato 27.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 33: Startdato 10.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Velkomstdrink
 • Transfer t/r fra enten lufthavn eller togstationen i Prag til skibet 
 • Bustransfer t/r til Prag (togstation el. lufthavn) på dag 7
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder og sengetøj efter behov
 • Helpension - morgenmad, lille frokost ombord eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Havne-, bro- og slusegebyrer
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt (engelsk eller tysk)
 • Tysk- og engelsktalende rejseleder om bord 
 • Daglig informationsmøde om morgendagens rute
 • Afrejseinformation på dansk


Ikke inkluderet i prisen:

 • Leje af 7-gears unisexcykel
 • Leje af elcykel (begrænset antal - tidlig bestilling anbefales)
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Drikkepenge 

Drikkepenge: 
Turprisen er eksklusiv drikkepenge, det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag.

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 
Kahytter på hoveddæk forrest og bagerst i skibet kan have let motor- og/eller generatorstøj.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden