"Den gyldne stad" Prag ved Moldaufloden

Tjekkiet | Cykelkrydstogt ved Moldau og Elben | Sværhedsgrad 1

Cykl langs floderne Vltava og Elben på dette skønne cykelkrydstogt, der starter og slutter i Prag. Få uforglemmelige minder på cykel i én af Europas smukkeste storbyer.

In stock
Travel Code
KR-94
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkDen gamle bydel i Prag, optaget på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled checkBliv fortryllet af byen Litoměřice og dets barokbygninger
blue encircled checkFantastiske udsigter ud over floderne VItva og Elben
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tjekkiet, det lille land i hjertet af Europa, imponerer med sine gamle flodlandskaber, maleriske landsbyer og romantiske slotte, hvis historie og arkitektur kan spores tilbage til middelalderen.
Turens udgangspunkt og endestation er Prag, som er kendt som "Den Gyldne Stad" og "Byen med de 100 spir". Denne smukke cykel- og sejltur tager dig omkring den øvre del af Moldau, på tjekkisk kaldet Vltava, og den enorme flod Elben. Når broerne over Moldau er badet i sollys og slottenes spir gnistrer i lyset, så er det indlysende, hvorfor Prag har sit kælenavn "Den Gyldne Stad"! Udforsk denne smukke by med den vidunderligt restaurerede markedsplads, den travle Wencelslas Plads og det jødiske kvarter.

Alsidig, unik, moderne og samtidig traditionsrig - oplev en af Europas smukkeste storbyer med sin gamle bydel, som er på UNESCOs verdensarvliste. MS Florentina er dit flydende hotel på dette cykelkrydstogt i Tjekkiet, hvor dine smagsløg vil blive forkælet med lækker mad og god tjekkisk øl.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Prag
Check-in starter fra kl. 16:00. Efter aftensmaden kan man med fordel tage en lille gåtur og nyd det smukke oplyste slot.

2. dag. Prag til Kralupy. Cykling ca. 28 km
Fra morgenmstunden er der tid på egen hånd, hvor du kan gå en lille tur i Prag. Derefter bliver der udleveret cykler og turens første cykeltur starter. Du cykler langs med Vltava floden via den spændende by Troja, hvor du bl.a. kan besøge et barokslot og Det Nationale Kunstgalleri. Cykling videre til Klecánsky og mod slutningen af dagens etape, der ender i Kralupy.

3. dag. Kralupy - Mělnik - bådtur til Litoměřice. Cykling ca. 25 km
Efter morgenmaden er det op på cyklen igen, og ruten fortsætter mod Nelahozeves, for det meste langs Vltava floden. Her kan du besøge Antonin Dvořák og renæssance borgen, der er kendt som "Tjekkiets lille Louvre". Turen tager dig videre forbi Veltrusý Parkens utal af skulpture og pavillioner, mod den kongelige by, Mělnik. Først på eftermiddagen går du igen ombord på skibet, hvor der vil være sejlads ad Elben til Litoměřice.

4. dag. Litoměřice. Hviledag eller cykling til Střekov Slot og tilbage, ca. 47 km
Gå på opdagelse i en af Tjekkiets mange smukke byer, Litoměřice. Bliv fortryllet af byens renæssance og barokbygninger, som for det meste er omgivet af velbevarede gotiske fæstninger. Værd at se: St. Stephen katedralen i barokstil og dens historiske underjordiske tunnelsystem. Man kan også tage en individuel tur til Terezín Memorial (Theresienstadt) i byen Terezìn. Koncentrationslejrens mindesmærke ligger ca. 5 km væk fra Litoměřice. Har man lidt ekstra kræfter i benene, kan man cykle den sceniske cykelrute til Střekov slottet beliggende i Elben flodens smalle dal. Ruten tager dig igennem Elbsandsteinge-bjergene og op i højderne hvorfra man bliver belønnet med en fantastisk udsigt ud over floden. Skibet vil være fortøjet i Litoměřice over natten.

5. dag. Litoměřice– Roudnice – Mlčechvosty - Mělník - Mlčechvostyce. Cykling ca. 43 km
Tidligt om morgenen sejler skibet til Roudnice. Dagens cykeltur starter efter morgenmaden og går langs Elben, forbi Dobřín, Račice and Vliněves og tilbage til Mělník. Undervejs kan du nyde et panoramasyn fra toppen af en bakke af floderne Vltva og Elben, som løber sammen. Derfra går ruten videre til Mlčechvosty.

6. dag. Mlčechvosty - Prag. Cykling ca. 42 km
I dag kan du vælge at cykle forbi byerne Nelahozeves, Kralupy, Vodochody, Drasty og Klecánky. Eller du kan vælge at slappe af på soldækket. I løbet af eftermiddagen ankommer du til Prag, hvor eftermiddagen er til fri disposition.

7. dag. Prag - Zbraslav og tilbage. Cykling ca. 31 km
I dag er der rigelig tid til at gå på opdagelse i Prag. Du kan bl.a. opleve Vlatava flodens bred, højdepunkterne i den gamle by, den nye bydel samt det jødiske kvarter. Eller du kan slentre gennem gaderne og observere byens liv fra en café. Mulighederne er uendelige! Har du lyst til at cykle, så kan du tage en tur op langs Vltava floden til Zbraslav og tilbage.

8. dag. Hjemrejse fra Prag
Check-ud efter morgenmaden indtil kl. 10:00.  

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Turen består af cykeldistancer mellem 27 til 49 km. og kan klares af alle med en normal kondition. Du cykler på cykelstier og mindre trafikerede landeveje. Grusveje kan også forekomme. Ind til byerne vil vejene være lidt mere trafikerede. Strækningen er forholdsvis flad, dog kan der forekomme nogle enkelte stejle op- og nedstigninger. Cykelturene er selvguidede. Der er ingen cykelguide med på cykelturene, men bådens rejseleder informerer hver dag om næste dags cykeltur, og du får ombord udleveret kort og rutebeskrivelse (på engelsk), så du kan finde vej på egen hånd.

Indkvartering

down v arrow

Krydstogtskibet MS Florentina byder dig velkommen ombord til en uforglemmelig rejse til søs, som er præget af skiftende, naturskønne landskaber. Skibet er udstyret med udvendige og hyggelige kahytter, som kommer til at fungere som din base under rejsen. Du kan glæde dig til at benytte dig af MS Florentinas faciliteter, der bl.a. består af en observationssalon med panoramavinduer, et stort soldæk, en lounge samt en restaurant, hvor tjekkiske- og internationale delikatesser bliver serveret. Der venter dig en fænomenal rejse på MS Florentina, som helt sikkert vil efterlade dig med minder for livet!

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan man leje 7-gears cykler af mærket Velo de Ville. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje en 8-gears elcykel (begrænset antal - book i god tid). Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 
Pga. den sparsomme plads ombord, er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Skal bekræftes ved bestilling. 

Ønsker du at cykelhjelm, skal du selv medbringe den, men det er ikke noget krav i Tjekkiet. Der sælges også et begrænset antal af hjelme ombord på færgen.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er muligt at flyve til Prag. Derfra kan man tage taxa til kajen.

Tog:
Det er også muligt at tage toget, se mere på Deutsche Banh.

Bil:
I bil er der ca. 900 km fra Danmark til Prag. Parkeringsmuligheder og lokaltransport vil være nærmere beskrevet i afrejseinformationen.

Vi anbefaler at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
             

Uge 31: Startdato 27.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, lille frokost ombord eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder og sengetøj efter behov
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Havne-, bro- og slusegebyrer
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt (engelsk eller tysk)
 • Tysk- og engelsktalende rejseleder ombord 
 • Daglig informationsmøde om morgendagens rute
 • Afrejseinformationer på dansk
 • GPS ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til/fra Danmark
 • Shuttlebusser
 • Ekskursioner
 • Færge gebyr
 • Drikkevarer samt måltider ud over halvpension
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge (ca. 5 EUR pr person pr dag)

Tillæg (Se priser på bestillingssiden):

 • Cykelleje
 • Elcykel (begrænset antal).

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden