INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

På cykel og med hotelbåd i Tjekkiet

"Den gyldne stad", Prag ved Moldaufloden

Et herligt cykelkrydstogt med MS Florentina i spændende og interessante områder. Oplev den gyldne stad Prag, og cykel langs floderne Moldau og Elben.

5.998,00 kr
In stock
Travel Code
KR-94
Oplev den gyldne stad Prag og floderne Moldau og Elben

Cykelkrydstogt i Tjekkiet – med start og slut i den gyldne stad Prag.
Et herligt cykelkrydstogt i spændende og interessante områder, ikke langt fra Danmark, langs floderne Moldau og Elben.

Masser af kultur, charme og en herlig by med storby atmosfære, krydret med de daglige cykeletaper på ca. 26 til 45 km pr. dag. Dertil sejlads og afslapning på båden MS Florentina, hvor bådens personale servicerer dig på alle mulige måder med god mad, og hygge i baren, så snart du kommer om bord på dit flydende hotel.

Kultur og historie i hver ende af turen, hvor der de mellemliggende dage er indtryk til alle sanser. Naturen veksler mellem åbne vidder og snævre passager i grænsebjergene. Der passeres rigtig fine byer og der er udsigt til prægtige og strategisk beliggende slotte og borge.

Hele vejen gennem Prags centrum driver floden Moldau - eller Vltava på tjekkisk. Det snoede forløb og de mange broer over floden er med til at give byen sin karakter.Der er masser af seværdigheder at se og nyde i og udenfor byen. Her skal kun nævnes nogle få - kom til Prag og oplev selv resten:

Karlsbroen - Denne smukke, gotiske bro emmer af sin helt egen atmosfære på alle tider af døgnet og er en af de vigtigste seværdigheder i Prag.
Prags Borg - Pražský Hrad. Europas største slotskompleks troner på en høj og kan ses fra mange steder i byen.
Staroměstské náměstí - Den gamle rådhusplads med overvældende meget at se på. 

Båden MS Florentina ligger til kajs tæt på Karlsbroen og giver dig derfor mulighed for at opleve Prag på nært hold.

Flodbådene fungerer som dit flydende hotel, dog ikke i samme størrelsesorden som de store oceangående krydstogtskibe, men de er hyggelige og servicen helt i top. Fællesarealerne er ofte samlingspunkt efter dagens cykeltur, hvor hyggeligt samvær og snak er første prioritet efter dagens forskellige oplevelser.

Indkvartering

MS Florentina er en nyere flot båd, som med succes er indsat på dette cykelkrydstogt. Den er blevet moderniseret i 2008 og 2012, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

På øverste dæk har du den hyggelige Panoramasalon, og den smagfulde indrettede restaurant med bar.

Hver kahyt er på ca. 10 kvm. har eget bad/toilet på 2 forskellige dækniveauer, hvor du kan prioritere kahyttens beliggenhed. Alle har store vinduer, som giver et dejligt lys ind i kahytten.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinjen. 

Øverste dæk: Alle kahytter med vinduer/dør, der kan lukkes op og regulerbart klimaanlæg. Enkeltstående senge og en fransk balkon.

Hoveddæk: Alle kahytter med vinduer (kan ikke åbnes) og regulerbar klimaanlæg. Enkeltstående senge.

Turen er med helpension, morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag, som tilberedes af den tjekkiske kok. 
Efter dagens cykeletape vil der også blive serveret eftermiddagskaffe med kage, hvis ikke du vælger at nyde naturen ude på ruten lidt længere.

Når båden ligger i havn, vil air condition ikke være tilsluttet.

Og vær opmærksom på, at båden er international og at du vil møde mange forskellige nationaliteter om bord, men som oftest et spændende input, hvor der i bar og opholdssaloner knyttes mange venskaber på trods af evt. sprogbarrierer.

Sværhedsgrader og kort

Turen er for alle med en normal kondition.  Du cykler på cykelstier, mindre trafikerede landeveje, grusveje kan også forekomme. Men ind til byerne vil du komme til at cykle langs mere trafikerede veje. Strækningen er forholdsvis flad, dog kan der forekomme nogle enkelte stejle op – og ned bakker.
Der er tilbud om cykelture 4 af dagene. Og så er der et par helt cykelfri dage med et spændende frivilligt udflugtsprogram.


* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag Søndag: ankomst Prag. 
Check-in fra ca. kl. 16.00. Båden bliver liggende i Prag natten over, og du har derfor mulighed for at tage på sightseeing i Prag og opleve denne bys herlige atmosfære. 

2. dag mandag: Byvandring (formiddag) Prag – Kralupy, ca. 30 km.
Om formiddagen tilbydes en guidet byvandring, hvor du får mulighed for at se Prags mest berømte seværdigheder. Kl 11.30 udleveres cyklerne og den første cykel etape starter. Du cykler langs Moldau via Troja til Klecánky, herfra til Drasty og videre lidt ind i landet væk fra floden Moldau. Videre til Vodochody hvor du igen cykler langs floden indtil dagens etape mål Kralupy. Skibet ligger til i Kralupy ca. kl. 17.00.

3. dag tirsdag: Til Mêlník cykling 26 km og sejlads til Litomêrice/Leitmeritz.
Efter morgen maden, omkring kl. 9.00, er det igen op på cyklen. Du cykler – næsten – hele tiden langs floden Moldau til Nelahozeves. Tag dig tid til at besøge Antonin Dvoraks fødeby – og et af de mest berømte Renæssance slotte i Bøhmen, også kaldt " Tjekkiets lille Louvre". Videre herfra forbi parken i Veltrusky, et stort område med masser af skulpturer, pavilloner og spændende planter og træer– indtil du når Mêlník. Besøg den gamle bydel med slottet og vinkældrene. Herfra er der en flot udsigt fra toppen af de sydvestvendte vinmarker over floderne Vltava og Labe. Fra kl. 13.30 sejler MS Florentina så det sidste stykke på Elben til Litomêrice.

4. dag onsdag Overliggerdag i Litomêrice. 
I dag har du mulighed for at opleve Litomêrice på egen hånd, eller du kan vælge at bestille den guidede tur (ikke inkl.) Litomêrice er en fin gammel by, i centrum finder du mange flotte farverige bygninger – bygget i barokstil. Er du frisk på en lille cykeltur er der kun 5 km til den tidligere KZ-lejr, Theresienstadt. Eller en lidt længere tur til byen Usti, en lille perle af en by, beliggende i den snævre Elben floddal. Båden MS Florentina bliver natten over i Litomêrice. 

5. dag torsdag: Litomêrice - Roudnice – Mlechvosty, ca. 45 km. 
Tidlig morgenstund sejler MS Florentina til Roudnice, hvor din cykeltur starter ca. kl. 9.00. I dag cykler du næsten hele tiden langs Elben, du kommer gennem byerne Dobrin, Racice og Vlineves og turen går endnu engang til den smukke by Mêlník, hvor floderne Moldau og Elben flyder sammen. Her tilbydes der en guidet tur gennem byen (ikke inkl.) Turen slutter ved det smukke slot med kaffe og kage i slotscafeen, før det på cykel går videre til dagens mål – Mlcechvosty. MS Florentina ankommer der ca. kl. 16.30.

6. dag fredag: Mlcechvosty – Prag, ca. 37 km Sejlads eller cykling ind til Prag. Valget er dit.
Cykelturen går via Veltrusky Park, et smukt parkområde, som efter flere oversvømmelser nu er anlagt som naturområde og derefter til Nelahozevers med den flotte borg. Videre langs floden og igennem småbyer som Karlupy, Chavatêruby og Vodochody, før du kommer ind i Prags østligste bydel. Men du kan også vælge at blive ombord og nyde indsejlingen til Prag. Denne smukke by som Goethe også kalder ”en pragtfuld ædelsten i dette lands stenkrone.” Båden ankommer til Prag ca. kl. 15.30 så der er god tid til en tur rundt i byen før middagen om bord på dit flydende hotel, MS Florentina.

7.dag lørdag: Prag, Slot Zbraslav rundtur, ca. 30 km. 
Nyd den smukke gamle hovedstad denne sidste dag. Eller tag på en cykeltur op langs floden til slottet Zbraslav fra det 13. århundrede med total ombygning i 1919. Og Prag byder på mange smukke bygningsværker, som fx byens mest berømte kirke: Vistuskirken eller Prags borg, der er en storslået bygning højt beliggende på et bakkedrag over byen. Udsigten er imponerende, så en "opstigning" lønner sig. Eller gå en tur i den gamle bydel med de smalle brostensbelagte gader op til byens torv med det berømte astronomiske ur. Aftenen klinger ud med en veltilberedt afskedsmiddag om bord i hyggeligt selskab med medrejsende, og den servicerende besætning. 

8. dag søndag: Prag afrejse. 
Check-ud efter morgenmaden. Eller måske vil du nyde et par ekstra feriedage i Prag, før det går hjemad. Find hoteller på websiden www.hotels.com

Ret til ændringer forbeholdes ved højvande, lavvande eller andet dårligt vejrlig

Rejsefakta

Vær opmærksom på, at der er søndagsafgange på denne tur.

Afgang på 6 søndage i juli-august 2018 fra 1. juli til og med afgangen 5. august

Turprisen er eksklusive drikkepenge. Niveauet er ca. 5 € pr. person pr. dag og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Cykler og udstyr

Der udleveres gode 7 gears cykler med hånd- og fodbremser, lav indstigning og 1 sæt cykeltasker.
Det er også muligt at leje El-cykler - dog kun på forespørgsel og i begrænset omfang
Pris  Euro 165 pr. uge

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, men det er ikke noget krav i Tjekkiet.

 

Hvordan kommer man frem

Der kører nattog direkte fra København/Prag

Ønsker man at flyve har Norwegien direkte fly fra København til Prag. men ligeså Chech Airlines samt mange andre fly selskaber har fly til Prag, så det burde være nemt med en flyrejse T/R. Og ofte meget billige fly billetter hvis an bestiller i god tid.

Fra Prags lufthavn går der bus ind til centrum, hvor kajpladsen ligger meget centralt.

I bil er der ca 1000 km fra Danmark til Prag
Parkering (mod betaling) i garagen Spanelska – pris ca. 7 Euro pr.dag – og ligger ca. 4,5 km fra båden. Se mere på www.mrparkit.com/de/mr-parkitspanelska-garage
Herfra kan man tage U-bahn eller taxi.

Links til fly og tog:
momondo
sas
lufthansa
ryan air
norwegian
deutsche bahn

Bestil rejse

Uge 27: Ankomstdato 01.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 08.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 15.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 22.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 29.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 05.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer/pr.person:

 • Ophold med helpension som beskrevet
 • Vekomstdrink
 • daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder v/behov
 • Havne og slusegebyrer
 • Rejseleder om bord 
 • Daglig information af morgendagens cykeletape
 • Cykelkort (1 sæt pr. khyt)

Tillæg:

 • Elektrocykel (uden fodbremse), pris Euro 165 / kr. 1240 mod forudbestilling
 • 7-gears uni-sexcykel, pris euro 70 /525 kr. mod forudbestilling. Bestilles sammen med reservationen, og betales til Ruby Rejser
 • Enkeltkahyt - kun på forespørgsel
 • Parkering i garage Spanelska, i nærheden af Wenzelsplatz. pris ca. 7 Euro pr.dag, kan reserveres på www.mrparkit.com/de/mr-parkit-spanelska-garage.  

Fradrag: OBS. Enkelte db. kahytter på hoveddækket med let motorstøj kan reserveres med et fradrag i prisen på kr. 600 pr. person.

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden