INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

"Den gyldne stad", Prag ved Moldaufloden

På cykel og med hotelbåd i Tjekkiet

Oplev den gyldne stad Prag, og cykel langs floderne Vltava og Elben. Dette skønne cykelkrydstogt starter og slutter i Prag.

In stock
Travel Code
KR-94

Det kan du glæde dig til

Tjekkiet, det lille land i hjertet af Europa, imponerer med sine gamle flodlandskaber, maleriske landsbyer og romantiske slotte, hvis historie og arkitektur kan spores tilbage til middelalderen.
Turens udgangspunkt og endestation er Prag, som er kendt som "Den Gyldne Stad" og "Byen med de 100 spir". Denne smukke cykel- og sejltur tager dig omkring den øvre del af Moldau, på tjekkisk kaldet Vltava, og den enorme flod Elben. Når broerne over Moldau er badet i sollys og slottenes spir gnistrer i lyset, så er det indlysende, hvorfor Prag har sit kælenavn "Den Gyldne Stad"! Udforsk denne smukke by med den vidunderligt restaurerede markedsplads, den travle Wencelslas Plads og det jødiske kvarter.

Alsidig, unik, moderne og samtidig traditionsrig - oplev en af Europas smukkeste storbyer med sin gamle bydel, som er på UNESCOs verdensarvliste. MS Florentina er dit flydende hotel på denne tur, hvor dine smagsløg vil blive forkælet med lækker mad og god tjekkisk øl.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Prag
Check-in starter fra kl. 16:00.

2. dag. Prag til Kralupy. Cykling ca. 27 km
Fra morgenmstunden er der tid på egen hånd, hvor du kan gå en lille tur i Prag. Derefter bliver der udleveret cykler og turens første cykeltur starter. Du cykler langs med Vltava floden via den spændende by Troja, hvor du bl.a. kan besøge et barokslot og Det Nationale Kunstgalleri. Cykling videre til Klecánsky og mod slutningen af dagens etape, der ender i Kralupy.

3. dag. Kralupy - Mělnik - bådtur til Litoměřice. Cykling ca. 28 km
Efter morgenmaden er det op på cyklen igen, og ruten fortsætter mod Nelahozeves, for det meste langs Vltava floden. Her kan du besøge Antonin Dvořák og renæssance borgen, der er kendt som "Tjekkiets lille Louvre". Turen tager dig videre forbi Veltrusý Parkens utal af skulpture og pavillioner, mod den kongelige by, Mělnik. Først på eftermiddagen går du igen ombord på skibet, hvor der vil være sejlads ad Elben til Litoměřice.

4. dag. Litoměřice. Hviledag eller cykling til Usti og tilbage, ca. 53 km
Gå på opdagelse i en af Tjekkiets mange smukke byer, Litoměřice. Bliv fortryllet af byens renæssance og barokbygninger, som for det meste er omgivet af velbevarede gotiske fæstninger. Værd at se: St. Stephen katedralen i barokstil og dens historiske underjordiske tunnelsystem. Man kan også tage en individuel tur til Terezín Memorial (Theresienstadt) i byen Terezìn. Koncentrationslejrens mindesmærke ligger ca. 5 km væk fra Litoměřice. Har man lidt ekstra kræfter i benene, kan man cykle til Usti (ca. 53 km), som er beliggende i Elben flodens smalle dal. Du cykler forbi den gamle slotsruin Schreckenstein. Skibet MS Florentina er fortøjet i Litoměřice.

5. dag. Litoměřice– Roudnice – Mlčechvosty - Mělník - Mlčechvostyce. Cykling ca. 40 km
Tidligt om morgenen sejler skibet til Roudnice. Dagens cykeltur starter efter morgenmaden og går langs Elben, forbi Dobřín, Račice and Vliněves og tilbage til Mělník. Undervejs kan du nyde et panoramasyn fra toppen af en bakke af floderne Vltva og Elben, som løber sammen. Derfra går ruten videre til Mlčechvosty.

6. dag. Mlčechvosty - Prag. Cykling ca. 40 km
I dag kan du vælge at cykle forbi byerne Nelahozeves, Kralupy, Vodochody, Drasty og Klecánky. Eller du kan vælge at slappe af på soldækket. I løbet af eftermiddagen ankommer du til Prag, hvor eftermiddagen er til fri disposition.

7. dag. Prag - Zbraslav og tilbage. Cykling ca. 30 km
I dag er der rigelig tid til at gå på opdagelse i Prag. Du kan bl.a. opleve Vlatava flodens bred, højdepunkterne i den gamle by, den nye bydel samt det jødiske kvarter. Eller du kan slentre gennem gaderne og observere byens liv fra en café. Mulighederne er uendelige! Har du lyst til at cykle, så kan du tage en tur op langs Vltava floden til Zbraslav og tilbage.

8. dag. Hjemrejse fra Prag
Check-ud efter morgenmaden indtil kl. 09:30.  

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

Turen består af cykeldistancer mellem 26 til 58 km. og kan klares af alle med en normal kondition. Du cykler på cykelstier og mindre trafikerede landeveje. Grusveje kan også forekomme. Ind til byerne vil vejene være lidt mere trafikerede. Strækningen er forholdsvis flad, dog kan der forekomme nogle enkelte stejle op- og nedstigninger. Cykelturene er selvguidede. Der er ingen cykelguide med på cykelturene, men bådens rejseleder informerer hver dag om næste dags cykeltur, og du får ombord udleveret kort og rutebeskrivelse (på engelsk), så du kan finde vej på egen hånd.  

Indkvartering

MS Florentina er en flot båd bygget i 1980 og moderniseret i årene mellem 2008 og 2014. Der er en hyggelig og familiær atmosfære ombord. På øvre dæk finder du den hyggelige Panoramasalon, og den smagfuldt indrettede restaurant med bar. Ved siden af receptionen er en lille lounge. Øverst er det store soldæk med både liggestole, borde og stole.

Øvre dæk: 2-sengs kahytter og 4 enkeltkahytter. Alle disse kahytter har fransk balkon med vinduer/døre der kan åbnes.
Hoveddæk: 2-sengs kahytter. Vinduerne kan ikke åbnes.
NB: Kahytter på hoveddæk, som ligger forrest og bagerst i skibet kan have let motor- og/eller generatorstøj, hvorfor der gives rabat. 

Alle 46 kahytter er udvendige og med eget bad/toilet. Dobbeltkahytterne er ca. 10 m2 og med enkeltstående senge. Enkeltkahytterne er ca. 8 m2. Alle kahytter har regulerbart klimaanlæg, TV, sikkerhedsboks og hårtørrer. Der er Wi-Fi ombord (signalet kan variere).
Efter dagens cykeletape vil der også blive serveret eftermiddagskaffe med kage, hvis ikke du vælger at nyde naturen ude på ruten lidt længere.
Sproget ombord er engelsk og tysk, og gæsterne ombord er af mange forskellige nationaliteter. 

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan man leje 7-gears cykler af mærket Velo de Ville. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 
Pga. den sparsomme plads ombord, er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Skal bekræftes ved bestilling. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, men det er ikke noget krav i Tjekkiet.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det er muligt at flyve til Prag. Derfra kan man tage taxa til kajen.

Tog:
Det er også muligt at tage toget, se mere på Deutsche Banh.

Bil:
I bil er der ca. 900 km fra Danmark til Prag. Parkeringsmuligheder og lokaltransport vil være nærmere beskrevet i afrejseinformationen.

Vi anbefaler at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

"Den gyldne stad", Prag ved Moldaufloden
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, lille frokost ombord eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytsrengøring med skift af håndklæder og sengetøj efter behov
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Havne-, bro- og slusegebyrer
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt (engelsk eller tysk)
 • Tysk- og engelsktalende rejseleder ombord 
 • Daglig informationsmøde om morgendagens rute
 • Afrejseinformationer på dansk
 • GPS ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge (ca. 5 EUR pr person pr dag)
 • Transport til/fra Danmark
Tillæg:
 • Cykelleje: 700 kr.
 • Elcykel: 1570 kr.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...