INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Donau 4 lande 3 hovedstæder

Cykelkrydstogt Passau - Bratislava - Budapest - Wien - Passau

Oplev Donaus højdepunkter med den populære både MS Normandie og MS Arlene og med fokus på de 3 skønne hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien.

5.998,00 kr
In stock
Travel Code
KR-57
DONAU, 4 lande - 3 hovedstæder

Et af vores mest populære cykelkrydstogter. I 2019 sejles turen af med de flotte både MS Normandie og MS Arlene II. I kommer igennem hele 4 lande fra Tyskland igennem Østrigs forskelligartede, hyggelige landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, kendt for sin velsmagende gullash og paprika. Der gøres ophold i de 3 hovedstæder, Wien, Bratislava og Budapest.  

Cykelkrydstogtet starter og slutter i Passau i Sydtyskland med ca. 750 km flodsejlads og ca. 200 km cykling. På næsten hele turen cykler I på fredelige cykelstier vidunderlige landskaber langs med Donauflodens bredder. Overalt hyggelige landsbyer med brostensbelagte, krogede gader, prangende slotte og borgruiner, herlige grønne vinmarker i området ved Wachau, små cykelfærger som I krydser floden med. Turen er selvguidet, så I bestemmer helt selv jeres tempo ude på cykelruten. 

Vælg denne tur hvis I er mest til storbyer og lidt mindre cykling og lidt mere sejlads. Det er en international afgang, og der vil være gæster fra mange forskellige nationer ombord. 

Vi tilbyder også cykelferie fra hotel til hotel langs Donau fra Passau til Wien inkl. bagagetransport,

samt fra Wien til Budapest inkl. bagagetransport.

Dagsprogram

MS Normandie: 29. april, 13. og 27. maj, 10. og 24. juni, 8. og 22. juli, 5. og 19. august, 2. og 16. og 30. september 2019

MS Arlene: 20. maj, 3. og 17. juni, 1. og 15. og 29. juli, 12. og 26. august, 9. september 2019

Dagsprogrammet for de to både er næsten ens men der er små variationer i anløbshavne. 

Dag 1. Ankomst til Passau
Ankomst i den gamle by Passau, som er kendt for stedet hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Hvis I ankommer i god tid, kan vi også anbefale at besøge Stephansdom og se det imponerende kirkeorgel, som er et af verdens største. 
Ombordstigning ca. fra kl.16-17. Afgang fra Passau kl. 19.00. Nyd middagen under aftensejladsen til Obernzell / Engelhartszell. 

Dag 2. Obernzell - Aschach - Devin, ca. 46 km cykling eller Engelhartszell – Brandstatt – Bratislava - ca. 40 km cykling
Program for Arlene: I gennem den romantiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Her kan I sejle med en af de små cykel-flodfærger over til den anden flodbred, og på hele strækningen har I den skønneste natur igennem små landsbyer med hyggelige restauranter og "bier-gardens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning.    I Aschach går I igen om bord og har en natsejlads til Devin
Program for Normandie: I gennem den romantiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Her kan I sejle med en af de små cykel-flodfærger over til den anden flodbred, og på hele strækningen har I den skønneste natur igennem små landsbyer med hyggelige restauranter og "bier-gardens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning.  I Brandstatt går I igen om bord og har en natsejlads til Bratislava 

Dag 3. Devin til Bratislava eller Bratislava rundtur - ca. 54 km cykling
Program for Arlene: Cykelturen går fra Devin via Slottet Hof og det tidligere "Jerntæppe" mod Bratislava der ligger ved foden af bjergkæden Karpaterne. 
Program for Normandie: Ankomst til Bratislava om morgenen. Cykelturen starter og slutter i Bratislava i dag. I cykler via  byen Hainburg til Slottet Hof, som er er kendt for sin flotte have, herfra tilbage til Bratislava via Devin.
Begge både: Om aften bliver der tilbudt en guidet byrundtur. Natsejlads mod Budapest.

Dag 4. Sightseeing i Budapest eller cykeltur til Szentendre - ca. 40 km cykling.
Fra soldækket kan I nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest.
Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, som f.eks. de imponerende regeringsbygninger, Fiskerbastionen, Markedshallen, byens ”navle” med de ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø, Margretheøen, som egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og parker med herlige, grønne områder.
Dagen er til egen disposition. Tag rundt på egen hånd eller tag med på en organiseret udflugt (tilkøb) eller hop på cyklen og cykel til den hyggelige gamle by Szentendre. 
Aftenen kan nydes med musik og med et fantastisk blik på de illuminerende parlamentsbygninger beliggende lige ved floden. Natsejlads til Visegrad

Dag 5. Visegrad-Esztergom ca. 25/60 km cykling
Denne dag kan I vælge mellem 2 forskellige cykelture. I starter i Visegrad med den gamle borgruin 
Cykelstrækningen fra Visegrad til Szentrendre Øen er en smuk og romantisk tur og videre herfra med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største kirke, basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv. I Esztergom går I igen om bord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien.

Dag 6. Wien (Nussdorf eller Korneuburg). Overliggerdag. Cykling mulig
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en interessant, guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. Du kan også vælge en bytur på egen hånd, og evt. med besøg i det berømte Wiener ”Prater”. I kan også tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden til vinområdet Wachau og lægger til i Rossatz, Dürnstein eller Krems. 

Dag 7. Wachau - Emmersdorf / Melk / Pöchlarn. Ca. 35-52 km cykling
I starter den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet, Wachau. I oplever den pragtfulde landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor du kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før I atter går om bord i Pöchlarn / Krems. Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning om bord.

Dag 8. Passau. Check-ud.
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau ca. kl. 10. Derefter individuel hjemrejse. Det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 14.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute og fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. På Donau kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis floden ikke er sejlbar. 

Indkvartering

MS Normandie har efterhånden sejlet denne tur i flere år. Normandie sejler turen hver anden uge fra april til oktober. De øvrige uger sejler Normandie turen der går helt til Bratislava og Budapest. 

Det er en nyere super flot båd med plads til 100 gæster. Båden er blevet moderniseret i 2011, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinjen, og alle kahytter er udvendige.
Øverste dæk: Kahytterne har vinduer, der kan lukkes op og regulerbart klimaanlæg. Enkeltstående senge. På øverstedæk er der den hyggelige Panoramasalon med bar. 
Hoveddæk: Alle kahytter med vinduer (kan ikke åbnes) og regulerbart klimaanlæg. Enkeltstående senge. På hoveddækket ligger den smagfuldt indrettede restaurant.

Hver kahyt er på ca. 11 m2, har eget bad/toilet. Alle har store vinduer, som giver et dejligt lys ind i kahytten.

Normandie Normandie Normandie soldæk
Standardkahyt Normandie Restaurant Normandie Soldæk Normandie

MS Arlene II er i vinteren 2017-18 blevet renoveret til et 4-stjernet skib.

Øverste dæk: På øverste dæk ligger panorama-salonen (med aircondition). Enkeltkahytterne ligger på øverste dæk og har en størrelse på 8-9 m². Alle kahytter på øverste dæk har store panoramavinduer, som kan åbnes.
Hoveddækket: På hoveddækket finder du restauranten (med aircondition). Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. 

Kahytterne har 2 enkeltsenge og har en størrelse på ca. 10-11 m². Alle kahytter er udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, tv, pengeskab (depositum) og central air-condition.  

Det delvist overdækkede soldæk har fin plads til gæsterne til at se landskabet glide forbi og til opbevaring af cyklerne.

Skibet har plads til 98 passagerer men pladsen føles aldrig trang, da man som regel er spredt ud over hele skibets fællesarealer. 

Premium Standard
Premium kahyt Standard kahyt
Sværhedsgrad 1

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km  afhængigt af hvilke ruter I vælger de enkelte dage. Dagsetaperne er mellem ca. 25 og 60 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Du cykler i nemt og fladt terræn langs med floden. Der er 2 overliggerdage, en i Wien og en i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du har meldt dig til en guided tur.
Cykelstierne er på strækningerne i Østrig asfalteret og helt uden biltrafik. Men i Ungarn cykler du også på grusveje, eller på mindre trafikerede biveje.

Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan man leje 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). 
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 
Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. 
Pga. den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Skal bekræftes ved bestilling. 

I Østrig er det pligt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt. 
I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse af cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal man som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Cykelhjelme af mærket Uvex I-vo kan købes ombord. Begrænset udvalg. 

Hvordan kommer man frem

Som udgangspunkt skal du selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

FLY
München er nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Fra Billund skal der skiftes fly undervejs. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid. 
Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.
En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo 

TOG
Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs.
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht.  efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp:
Eller ring til DSB Udland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. 

Udendørs parkering koster 66 euro og indendørs parkering koster 77 euro pr. uge (2018-priser). Bestilles hjemmefra og betales lokalt. Link til online reservation kommer i jeres afrejseinformation senest 3 uger inden afrejse. 

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Bestil

Uge 18: Startdato 29.04.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 20: Startdato 13.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK

Uge 21: Startdato 20.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK

Uge 22: Startdato 27.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK

Uge 23: Startdato 03.06.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 24: Startdato 10.06.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 25: Startdato 17.06.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 26: Startdato 24.06.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 27: Startdato 01.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 28: Startdato 08.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 29: Startdato 15.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 30: Startdato 22.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 32: Startdato 05.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 33: Startdato 12.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 34: Startdato 19.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 35: Startdato 26.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 36: Startdato 02.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 37: Startdato 09.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK

Uge 38: Startdato 16.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK

Uge 40: Startdato 30.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK
Praktiske Informationer

Ønsker du turen inklusiv fly fra Danmark, transfer til/fra båden og danske rejseleder har vi en gruppetur med afrejse den 29 juli 2019: Donau gruppetur med MS Arlene II

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring og skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Helpension - morgenmad, let frokost ombord eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage og live musik
 • 4-retters festmiddag 
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog (på engelsk) med beskrivelser af seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer kr. 450 for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti

Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje, 7 gear: 525 kr. 
 • Cykelleje, elcykel: 1250 kr. 
 • Enkelt-kahyt: 1900 kr. på øverste dæk (kun på forespørgsel og i begrænset omfang)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn ca. 2 € pr. overfart (ca. 100 kr. i alt)
 • Drikkepenge til skibets besætning. Ca. 5 euro pr. person/dag. 
 • Afbestillings- og rejseforsikring

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours her 

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden