INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt Passau - Bratislava - Budapest - Wien - Passau

Donau 4 lande 3 hovedstæder.

Oplev Donaus højdepunkter med den populære båd MS Normandie og MS Arkona og med fokus på de 3 skønne hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien.

6.598,00 kr
In stock
Travel Code
KR-57
DONAU, 4 lande - 3 hovedstæder

I flere år har Ruby Rejser tilbudt dette populære cykelkrydstogt og ikke uden grund. Også i år bliver det med den flotte båd MS Normandie og pga den store efterspørgsel på Donau, hvor mange afgange allerede er udsolgt, når vi når på den anden side af nytår, er der sat en ekstra båd ind på mandagsafgange i juni og juli. Båden hedder MS Arkona. Sejlruten og cykelruten er langs den skønne Donauflod, og I kommer igennem hele 4 lande fra Tyskland igennem Østrigs forskelligartede, hyggelige landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn kendt for sine Puszta-sletter og farvestrålende krydderier. Der gøres ophold i de 3 hovedstæder, Wien, Bratislava og Budapest.  

Cykelkrydstogtet starter og slutter i Passau i Sydtyskland, og på næsten hele turen cykler I på fredelige cykelstier uden biltrafik langs med Donauflodens bredder. Overalt hyggelige landsbyer, slotte, borgruiner, herlige grønne vinmarker i området ved Wachau.

I alt ca. 750 km flodsejlads med forskelligartede oplevelser og daglige cykeletaper i vidunderlige landskaber
En ”magelig aktiv” ferie, hvor I har hele dagen til din rådighed, hvad enten I vælger at blive om bord og nyde sejladsen, eller I vælger cykeletapen med fornøjelige oplevelser som f.eks. de små cykelfærger, der krydser floden flere steder, hyggelige rastepladser, der indbyder til pauser i det grønne og stemningsfyldte landsbyer med brostensbelagte, krogede gader. 

I kan både nyde aktiv cykling, sejlads og ægte krydstogtstemning på soldækket om bord på jeres ”flydende hotel ”, en tur for alle aldre, både de magelige og de lidt mere motionsivrige. Der er ingen cykelguide om bord, så I bestemmer helt selv jeres tempo ude på cykelruten. 

Vi tilbyder også cykelferie fra hotel til hotel langs Donau fra Passau til Wien inkl. bagagetransport - se mere her
samt fra Wien til Budapest inkl. bagagetransport - se her.

Indkvartering på Normandie - lørdagsafgange

Båden MS Normandie er jeres flydende hotel på hele turen. Det er en nyere super flot båd med plads til 100 gæster. Den er blevet moderniseret i 2011, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

På øverstedæk ligger den hyggelige Panoramasalon med bar, og på hoveddækket den smagfulde indrettede restaurant. Hver kahyt er på ca. 11 m2, har eget bad/toilet. Alle har store vinduer, som giver et dejligt lys ind i kahytten.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinjen og alle kahytter er udvendige.  
Øverste dæk: Alle kahytter med vinduer, der kan lukkes op og regulerbar klimaanlæg. Enkeltstående senge 
Hoveddæk: Alle kahytter med vinduer og regulerbar klimaanlæg. Enkeltstående senge.

Turen er med helpension, morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en min. 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. Der er levende musik hver aften og den sidste aften arrangeres der en gallaaften med 4-retters festmenu og underholdning af skibets crew.

Når båden ligger i havn, er klimaanlæg som regel ikke tilsluttet.

Det er en international afgang, hvor Ruby Rejser råder over et antal kahytter, og at I vil møde mange forskellige nationaliteter om bord.

Normandie Normandie Normandie soldæk
Standardkahyt Normandie Restaurant Normandie Soldæk Normandie
Indkvartering på Arkona - mandagsafgange

MS Arkona er en ny båd for sæsonen 2018. Pga. den store efterspørgsel på Donau-turene, hvor mange afgange allerede er udsolgt når vi når på den anden side af nytår, er denne båd sat ind på ekstra-afgangene på mandage. I første omgang var det kun i juni og juli måned men det er nu udvidet til at være helt fra midten af maj til september. 
Skibet er ved at blive ombygget til et 4-stjernet skib og får 48 nyrenoverede kahytter.  

På øvre dæk finder I den smagfuldt indrettede salon med bar og en lys og indbydende restaurant. Det rummelige soldæk er delvis overdækket og har komfortable liggestole, hvorfra man kan nyde det forbipasserende landskab. Både hoveddækket og øvre dæk har komfortable og moderne indrettede kahytter på 11 m². Alle kahytter har separate senge, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, tv, pengeskab og individuelt styret klimaanlæg.

Øvre dæk: to kahytter med panoramavinduer der kan åbnes og 12 Premium kahytter med glasdøre og fransk altan. Hoveddæk: 34 to-sengs kahytter med vinduer som ikke kan åbnes. 

Premium kahyt
Premiumkahyt med fransk balkon Arkona Standardkahyt Arkona

Arkona Arkona
Restaurant Arkona Arkona

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Passau
Ankomst i den gamle by Passau, som er kendt for stedet hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Hvis I ankommer i god tid, kan vi også anbefale at besøge Stephansdom og se det imponerende kirkeorgel, som er et af verdens største. 
Ombordstigning fra kl.17. Afgang fra Passau kl. 19.00. Nyd middagen under aftensejladsen til Engelhartszell hvor I ankommer ca. kl. 21.00

Dag 2. Engelhartszell – Brandstatt – Bratislava - ca. 46 km cykling
Fra Engelhartszell cykler I gennem den romantiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Her kan I sejle med en af de små cykel-flodfærger over til den anden flodbred, og på hele strækningen har I den skønneste natur igennem små landsbyer med hyggelige restauranter og "bier-gardens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning. I Brandstatt går I igen om bord, og båden sejler videre til Bratislava.

Dag 3. Bratislava, rundtur - ca. 54 km cykling
Ankomst til Bratislava til middag. Cykelturen starter og slutter i Bratislava i dag
I cykler via  byen Hainburg til Slottet Hof, som er er kendt for sin flotte have, herfra tilbage til Bratislava via Devin. Om aften bliver der tilbudt en guidet byrundtur. Sen aften er der sejlads videre mod Budapest.
På mandagsafgangene med Arkona går båden ind til Devin, hvorfra man så cykler mod Bratislava. 

Dag 4. Budapest. Overliggerdag - (ca. 40 km cykling)
Fra soldækket kan I nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest.
Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, som f.eks. de imponerende regeringsbygninger, Markedshallen, byens ”navle” med de ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø, Margretheøen, som egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og dertil parker med herlige, grønne områder.
Dagen er til egen disposition, og I kan også vælge at tage med på 2 forskellige udflugter. 
Aftenen kan nydes med musik og med et fantastisk blik på de illuminerende parlamentsbygninger beliggende lige ved floden. Sen aften sejlads til Visegrad

Dag 5. Visegrad-Esztergom ca. 25/60 km cykling
Denne dag kan I cykle forskellige strækninger. Cykelstrækningen fra Visegrad til Szentrendre Øen er en smuk og romantisk tur og videre herfra med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største kirke, basilikaen, er et fantastisk stykke kultur arv og en skønhed i sig selv. I Esztergom går I igen om bord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien/Nussdorf

Dag 6. Wien. Overliggerdag. Cykling mulig
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en interessant, guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. Du kan også vælge en bytur på egen hånd, og evt. med besøg i det berømte Wiener ”Prater”. I kan også tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden til Rossatz. 

Dag 7. Rossatz-Melk-Pöchlarn. Ca. 42-52 km cykling
I Rossatz starter I den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet, Wachau. I oplever den pragtfulde landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor du kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før I atter går om bord i Melk. Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning om bord.

Dag 8. Passau. Check-ud.
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau ca. kl. 11.30. Derefter individuel hjemrejse. Det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 14.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

I kan før eller efter turen bestille ekstra overnatninger på hotel i Passau eller Wien, hvis I vil forlænge ferien med et par dage.

Rejsefakta

MS Normandie og MS Arkona sejler skiftevis turen fra Passau til Wien og fra Passau helt til Budapest og tilbage. Det er ikke konsekvent hver anden uge, så se under datoer og priser, hvornår der sejles. 

Se også andre afgange på samme strækning med den 4-stjernede MS Carissima.

Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrader og kort

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km i nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 17 til 57 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Samtidig er der 2 overliggerdage, en i Wien og en i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du har meldt dig til en guided tur.

Cykelstierne er på strækningerne i Østrig asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj. Men i Ungarn cykler du også på grusveje, eller på mindre trafikerede biveje.

Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 
Men absolut et cykelkrydstogt, der kan anbefales til alle med forskellig kondition og krav til mere eller mindre aktivitet.  

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Cykel og cykeludstyr

Der kan lejes fine 7-gears unisex-cykler med lav indstigning. Ved bestilling af rejsen opgiv venligst din højde og om du foretrækker cykel med fodbremse frem for kun håndbremser.
Pris: 525 kr. for hele ugen.

Du kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. Husk at opgive din højde.
Pris: 1.250 kr. for hele ugen. 

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås. 

Cykelhjelme kan købes ombord, pris: 35 euro. Begrænset antal. Forudbestil eventuelt. 

I Østrig er det lovpligtigt at bære cykelhjelm for børn op til 12 år og frivilligt for voksne.
I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse af cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal man som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Hvordan kommer man frem

Som udgangspunkt skal du selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

FLY
München er nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Fra Billund skal der skiftes fly undervejs. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid. 
Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.
En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo 

Ruby Rejser kan være behjælpelig med at booke flybilletter til dagspris plus et ekspeditionsgebyr på 300 kr. pr. billet. Billetten skal betales sammen med depositum og købes først ved registrering af betaling. Den opgivne pris vil derfor være med forbehold, indtil billetten er købt.

TOG

Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs.
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht.  efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp:
Eller ring til DSB Udland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. 
Udendørs parkering koster 63 euro og indendørs parkering koster 74 euro pr. uge. Bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse.

Bestil rejse

Uge 18: Ankomstdato 28.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 12.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.598,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 19.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.598,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 21.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.598,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 26.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.948,- DKK

Uge 23: Ankomstdato 04.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 24: Ankomstdato 09.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.948,- DKK

Uge 25: Ankomstdato 18.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 23.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.948,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 02.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 07.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 16.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 21.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 28.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 30.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 04.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 33: Ankomstdato 13.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 18.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 27.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 01.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.648,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 10.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 38: Ankomstdato 15.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.598,- DKK

Uge 40: Ankomstdato 29.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring og skift af håndklæder/sengetøj når ønsket
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage og live musik
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog (på engelsk) med beskrivelser af seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer kr. 450 for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti

Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje - se mulighederne under Cykler og udstyr
 • Enkelt-kahyt 1900 kr. på øverste dæk (kun på forespørgsel og i begrænset omfang)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 1-1,5 euro pr. overfart. 
 • Drikkepenge til skibets besætning. Ca. 5 euro pr. person/dag. 
 • Afbestillings- og rejseforsikring
OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden