Donau – 4 lande og 3 hovedstæder

Tyskland | Cykelkrydstogt langs smukke Donau | Sværhedsgrad 1

Oplev højdepunkterne langs Donau på et dejligt hotelskib. Nyd de vidunderlige landskaber og de 3 skønne hovedstæder: Bratislava, Budapest og Wien.

In stock
Travel Code
KR-57
Rejsens højdepunkter
blue encircled check3 unikke hovedstæder på én gang: Bratislava, Budapest, Wien
blue encircled check”The Great Loop” – utrolig flot strækning på Donaufloden
blue encircled checkSmag på lokale delikatesser, og nyd den livlige stemning
calendar icon39 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med på et af vores mest populære cykelkrydstogter, hvor du kommer igennem hele fire lande. Med start i Tyskland fortsætter du igennem Østrigs forskelligartede, hyggelige landskaber til det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, der er kendt for sin velsmagende gullash og paprika, inden du igen når tilbage til Tyskland. Undervejs gøres der ophold i de tre charmerende hovedstæder: Wien, Bratislava og Budapest.  

På næsten hele turen cykler du på fredelige cykelstier i vidunderlige landskaber langs med Donauflodens bredder. Overalt kan du glæde dig til hyggelige landsbyer med brostensbelagte, krogede gader, prangende slotte og borgruiner, herlige grønne vinmarker i området ved Wachau og små cykelfærger, som du krydser floden med. Turen er selvguidet, og du bestemmer derfor helt selv dit tempo ude på cykelruten. 

Med start og slut i Passau i Sydtyskland byder dette cykelkrydstogt på ca. 750 km flodsejlads og 116 - 247 km cykling (forskellige valgmuligheder). Vælg derfor denne tur hvis du er til lidt mindre cykling og lidt mere sejlads, og du samtidig ønsker at udforske spændende storbyer. Det er en international afgang, og der vil derfor være gæster fra mange forskellige nationer ombord.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Turen sejles af de to flotte både MS Prinzessin Katharina og MS SE-Manon.
Dagsprogrammet for bådene er næsten ens, men der er små variationer i anløbshavne. 

1. dag. Ankomst til Passau
Ankomst til den gamle by Passau, som er kendt for at være stedet hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Hvis du ankommer i god tid, kan vi anbefale dig at besøge Stephansdom og se det imponerende kirkeorgel, som er et af verdens største. Ombordstigning kl. 16. Nyd middagen under aftensejladsen til Engelhartszell.

2. dag. Engelhartszell - "Great loop" - Aschach/Wien-Nussdorf - Brandstatt/Bratislava, cykling ca. 40-47 km
Den første skønne cykelstrækning går forbi bjergene, som falder smukt og stejlt ned mod Donauflodens bredder. I Trappist-klosteret ved Engelhartszell kan I evt. få en forfriskning i form af en af de specielle likører eller øl, som de brygger her. Herefter forsætter vi i mod "The Great Loop" - en at de smukkeste stækninger ved Donau, hvor i vil passere små hyggelige landsbyer og taverner. Hvis I sejler med MS Prinzessin Katharina, går I igen ombord i Aschach og vil i løbet af natten blive sejlet til Wien-Nussdorf. Sejler I med MS SE-Manon går I ombord i Brandstatt og vil i løbet af natten blive sejlet til Bratislava.

3. dag. Fridag i Wien-Nussdorf eller cykelrute i Bratislava, ca. 53 km
Program for Prinzessin Katharina: Fridag i Wien-Nussdorf. Højdepunkterne ligger og venter på dig i denne by. Gå ikke glip af St. Stephens Katedralen, Hofburg, den smukke boulevard, Ringstraβe, eller operahuset. Om aftenen er der sejlads mod Budapest.
Program for SE-Manon: Cykelrute i Bratislava, ca. 53 km eller Rundtur i Bratislava by. Cykelturen starter og slutter i Bratislava i dag. Du cykler via byen Hainburg til Slottet Hof, som er kendt for sin flotte have. Herfra cykler du tilbage til Bratislava via Devin. Om aftenen er der sejlads mod Budapest.

4. dag. Sightseeing i Budapest eller cykeltur til Szentendre, ca. 48 km cykling
Fra soldækket kan du nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest. Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, heriblandt de imponerende regeringsbygninger, Fiskerbastionen, Markedshallen kendt som byens ”navle” med ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø Margretheøen, der egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og parker med herlige grønne områder.
Dagen er til fri disposition. Tag rundt på egen hånd, tag med på en organiseret udflugt (tilkøb), eller hop på cyklen og cykel til den hyggelige gamle by Szentendre. 
Aftenen kan nydes med musik og en fantastisk udsigt til de illuminerede parlamentsbygninger beliggende lige ved floden. Natsejlads til Visegrad.

5. dag. Visegrad - Esztergom, ca. 36/49 km cykling
Program for Prinzessin Katharina: Visegrad - Vác - Visegrad, ca. 36 km. Glæd dig til at opleve Donau "svinget", der bestemt er et af højdepunkterne på rejsen. Dagens cykeltur starter i Visegrad, Du cykler gennem den idylliske landside, gennem Szentendre halvøen til barokbyen, Vác. Vác bærer stærkt præg af at være arkitektonisk influeret af den østrigske kejserinde, Maria Theresia. Gennem ungarske landsbyer vender du tilbage til Visegrad. Om eftermiddagen er der sejlads til Bratislava.
Program for SE-Manon: Vác - Esztergom, ca. 49 km cykling. Dagen starter i Visegrad med den gamle borgruin, og cykelstrækningen fra Visegrad til Szentendre-øen er en smuk og romantisk tur. Herfra fortsætter du videre med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største kirke, Basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv. I Esztergom går du igen om bord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien.

6. dag. Fridag (mulighed for cykeltur) i Bratislava eller fridag i Wien-Nussdorf
Program for Prinzessin Katharina: Ankomst til Bratislava om morgenen. Tag en rundtur i Slovakiets livlige hovedstad - nyd panorama udsigten fra slottet eller tag på en togtur gennem den gamle by. Alternativt kan du også udforske byen på en guidet cykeltur. Sen aften sejler båden til vinområdet Wachau og lægger til i Rossatz eller Dürnstein.
Program for SE-Manon: Højdepunkterne ligger og venter på dig i Wien-Nussdorf. Gå ikke glip af St. Stephens Katedralen, Hofburg, den smukke boulevard, Ringstraβe, eller operahuset. Sen aften sejler båden til vinområdet Wachau og lægger til i Rossatz eller Dürnstein.


7. dag. Wachau - Emmersdorf / Melk / Pöchlarn, ca. 40 -50 km cykling
Du starter den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau. Du oplever den pragtfulde landsby Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor du kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før du atter går om bord i Pöchlarn/Krems. Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning ombord.

8. dag. Passau. Udtjekning
Under morgenmaden kan du nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen inden du ankommer til Passau.
Program for Prinzessin Katharina: Ankomst til Passau ca. kl. 11. Derefter er der individuel hjemrejse. Rejser du med tog, anbefales det at evt. togbillet bestilles med afgang tidligst kl. 13.30, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.
Program for SE-Manon: Ankomst til Passau ca. kl. 10. Derefter er der individuel hjemrejse. Rejser du med tog, anbefales det at evt. togbillet bestilles med afgang tidligst kl. 13.30, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km afhængigt af hvilke ruter du vælger de enkelte dage. Dagsetaperne er mellem ca. 36 og 53 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Du cykler i nemt og fladt terræn langs med floden. Der er to overliggerdage, én i Wien og én i Budapest, hvor du kun cykler hvis du har meldt dig til en guidet tur.
På strækningerne i Østrig er cykelstierne asfalteret og helt uden biltrafik, mens du i Ungarn også cykler på grusveje eller på mindre trafikerede biveje.
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der hver aften gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape af bådens rejseleder. 

Indkvartering

down v arrow

MS Prinzessin Katharina

Krydstogtskibet MS Prinzessin Katharina fungerer som dit flydende hjem under din pragtfulde rejse til søs. Skibet er indrettet med 71 udvendige kahytter, og de er præget af et klassisk og elegant design, hvilket skaber en hyggelig og charmerende atmosfære ombord. Udover et lækkert design tilbyder krydstogtskibet flere forskellige faciliteter såsom en overdådig panorama-restaurant, bar, et hyggeligt boghjørne, et soldæk m.m. MS Prinzessin Katharina tilbyder dig en gloriøs pause fra den travle hverdag.

MS SE-Manon

Du kommer til at bo på det eventyrlige krydstogtskib, MS SE-Manon , der kommer til at fungere som din base under rejsen, og det er det perfekte skjulested fra dagligdagens travlhed. Skibet er udstyret med 75 udvendige kahytter, der alle har et indbydende og hotellignende design. Derudover har MS SE-Manon en lang række skønne faciliteter såsom en spa, en hyggelig læsestue med bibliotek, en panoramarestaurant, et soldæk og meget mere. Glæd dig til en storslået sørejse, hvor mulighederne er uendelige.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan der lejes 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller med fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal – book derfor i god tid).
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 

Grundet den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Ønsker du at medbringe din egen cykel, skal dette derfor bekræftes ved bestilling.
Hvis du ønsker at medbringe din egen elcykel, skal batteriet kunne fjernes fra cyklen.

I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse ved cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal du som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Cykelhjelme kan købes ombord (begrænset udvalg). 

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
München er nærmeste lufthavn. Videre transport herfra med bus og tog til Passau (ca. 2 timers transport).
Alternativt kan du flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer, afhængigt af antallet af skift undervejs.
For mere information kontakt Deutsche Bahn eller DSB Udland.

Kør selv:
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau.
Inden afrejse formidler vi kontakt til et parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften.
Der er mulighed for både udendørs og indendørs parkering. Parkering skal bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Afrejseinformationen vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
                   

Uge 25: Startdato 15.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 26: Startdato 21.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 27: Startdato 28.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 28: Startdato 05.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 29: Startdato 13.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 30: Startdato 20.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 31: Startdato 26.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 32: Startdato 02.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 33: Startdato 09.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 34: Startdato 17.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 35: Startdato 24.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 36: Startdato 30.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 37: Startdato 06.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 38: Startdato 13.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 39: Startdato 20.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 40: Startdato 28.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 41: Startdato 05.10.2024 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 16: Startdato 12.04.2025 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 18: Startdato 26.04.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 20: Startdato 10.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 22: Startdato 24.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 23: Startdato 31.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 27: Startdato 27.06.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 28: Startdato 04.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 29: Startdato 11.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 30: Startdato 19.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 31: Startdato 26.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 32: Startdato 01.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 33: Startdato 08.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 34: Startdato 15.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 35: Startdato 23.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 36: Startdato 30.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 37: Startdato 05.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 37: Startdato 06.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 38: Startdato 12.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 39: Startdato 19.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.698,- DKK

Uge 40: Startdato 26.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 8.698,- DKK

Uge 40: Startdato 27.09.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.198,- DKK

Uge 41: Startdato 04.10.2025 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension (morgenmad, let frokost ombord eller madpakke, 3-retters aftenmenu)
 • Daglig kahytrengøring og skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Daglig kaffe og kage og live musik
 • 4-retters festmiddag 
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog (på engelsk) med beskrivelser af seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder ombord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer for personer over 12 år

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Flodbåde når du skal krydse floden. Beregn ca. 2 EUR pr. overfart 
 • Drikkepenge
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Tillæg:

 • Cykelleje (se pris under bestilling
Afgangsdage:
 • MS Prinzessin Katharina sejler lørdage
 • MS SE-Manon sejler fredage

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden