INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Donau – 4 lande og 3 hovedstæder

Cykelkrydstogt: Passau - Bratislava - Budapest - Wien - Passau

Oplev højdepunkterne langs Donau på et dejligt hotelskib. Nyd de vidunderlige landskaber og de 3 skønne hovedstæder: Bratislava, Budapest og Wien.

In stock
Travel Code
KR-57

Det kan du glæde dig til

Tag med på et af vores mest populære cykelkrydstogter, hvor du kommer igennem hele fire lande. Med start i Tyskland fortsætter du igennem Østrigs forskelligartede, hyggelige landskaber til det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, der er kendt for sin velsmagende gullash og paprika, inden du igen når tilbage til Tyskland. Undervejs gøres der ophold i de tre charmerende hovedstæder: Wien, Bratislava og Budapest.  

På næsten hele turen cykler du på fredelige cykelstier i vidunderlige landskaber langs med Donauflodens bredder. Overalt kan du glæde dig til hyggelige landsbyer med brostensbelagte, krogede gader, prangende slotte og borgruiner, herlige grønne vinmarker i området ved Wachau og små cykelfærger, som du krydser floden med. Turen er selvguidet, og du bestemmer derfor helt selv dit tempo ude på cykelruten. 

Med start og slut i Passau i Sydtyskland byder dette cykelkrydstogt på ca. 750 km flodsejlads og ca. 200 km cykling. Vælg derfor denne tur hvis du er til lidt mindre cykling og lidt mere sejlads, og du samtidig ønsker at udforske spændende storbyer. Det er en international afgang, og der vil derfor være gæster fra mange forskellige nationer ombord. 

Cykelkrydstogt med dansk rejseleder

Du kan også tilmelde dig Gruppetur på Donau gennem 3 hovedstæder med dansk rejseleder.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Turen sejles af de to flotte både MS Prinzessin Katharina og MS SE-Manon.
Dagsprogrammet for bådene er næsten ens, men der er små variationer i anløbshavne. 

1. dag. Ankomst til Passau
Ankomst til den gamle by Passau, som er kendt for at være stedet hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Hvis du ankommer i god tid, kan vi anbefale dig at besøge Stephansdom og se det imponerende kirkeorgel, som er et af verdens største. Ombordstigning kl. 16. Nyd middagen under aftensejladsen til Engelhartszell.

2. dag. Engelhartszell - Untermühl- Bratislava, ca. 35 km cykling
Du cykler fra Engelhartzell, hvor det eneste Trappist-kloster ligger i Østrig, hen mod "The Great Loop", hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. På hele strækningen kan du nyde den skønneste natur, og du vil komme igennem små landsbyer med hyggelige restauranter og "biergartens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning.
Program for Prinzessin Katharina: I Untermühl går du igen om bord og har en natsejlads til Devin.
Program for SE-Manon: I Untermühl går du igen om bord og har en natsejlads til Bratislava. 

3. dag. Devin - Bratislava. Eller Bratislava rundtur, ca. 54 km cykling
Program for Prinzessin Katharina: Cykelturen går fra Devin, via Slottet Hof og det tidligere "Jerntæppe", mod Bratislava, der ligger ved foden af bjergkæden Karpaterne. 
Program for SE-Manon: Ankomst til Bratislava om morgenen. Cykelturen starter og slutter i Bratislava i dag. Du cykler via byen Hainburg til Slottet Hof, som er kendt for sin flotte have. Herfra cykler du tilbage til Bratislava via Devin.
Begge både: Om aftenen er der sejlads mod Budapest.

4. dag. Sightseeing i Budapest eller cykeltur til Szentendre, ca. 48 km cykling
Fra soldækket kan du nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest. Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, heriblandt de imponerende regeringsbygninger, Fiskerbastionen, Markedshallen kendt som byens ”navle” med ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø Margretheøen, der egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og parker med herlige grønne områder.
Dagen er til fri disposition. Tag rundt på egen hånd, tag med på en organiseret udflugt (tilkøb), eller hop på cyklen og cykel til den hyggelige gamle by Szentendre. 
Aftenen kan nydes med musik og en fantastisk udsigt til de illuminerede parlamentsbygninger beliggende lige ved floden. Natsejlads til Visegrad.

5. dag. Visegrad - Esztergom, ca. 25/60 km cykling
Denne dag kan du vælge mellem to forskellige cykelture. Du starter i Visegrad med den gamle borgruin, og cykelstrækningen fra Visegrad til Szentendre-øen er en smuk og romantisk tur. Herfra fortsætter du videre med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største kirke, Basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv. I Esztergom går du igen om bord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien.

6. dag. Wien (Nussdorf eller Korneuburg). Overliggerdag. Cykling mulig
Du kan bruge dagen på flere måder afhængigt af lyst og interesse. Der tilbydes en interessant guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. Du kan også vælge en bytur på egen hånd og evt. med besøg i den berømte park "Wiener Prater”. Eller du kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden til vinområdet Wachau og lægger til i Rossatz, Dürnstein eller Krems. 

7. dag. Wachau - Emmersdorf / Melk / Pöchlarn, ca. 39 km cykling
Du starter den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau. Du oplever den pragtfulde landsby Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor du kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før du atter går om bord i Pöchlarn/Krems. Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning ombord.

8. dag. Passau. Udtjekning
Under morgenmaden kan du nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen inden du ankommer til Passau.
Program for Prinzessin Katharina: Ankomst til Passau ca. kl. 11. Derefter er der individuel hjemrejse. Rejser du med tog, anbefales det at evt. togbillet bestilles med afgang tidligst kl. 15.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.
Program for SE-Manon: Ankomst til Passau ca. kl. 10. Derefter er der individuel hjemrejse. Rejser du med tog, anbefales det at evt. togbillet bestilles med afgang tidligst kl. 14.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km afhængigt af hvilke ruter du vælger de enkelte dage. Dagsetaperne er mellem ca. 25 og 60 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Du cykler i nemt og fladt terræn langs med floden. Der er to overliggerdage, én i Wien og én i Budapest, hvor du kun cykler hvis du har meldt dig til en guidet tur.
På strækningerne i Østrig er cykelstierne asfalteret og helt uden biltrafik, mens du i Ungarn også cykler på grusveje eller på mindre trafikerede biveje.
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der hver aften gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape af bådens rejseleder. 

Indkvartering

MS Prinzessin Katharina
Skibet er blevet renoveret i 2015 og har plads til 140 passagerer. Ombord på skibet kan du forvente klassisk elegance, smagfuldt interiør og en venlig besætning. Nyd den behagelige atmosfære og lad dig forkæle af det gode køkken. På det øvre dæk finder man panorama restauranten, en behagelig salon, to barer og en indbydende foyer, et boghjørne, en lille butik samt en massør. Soldækket er rummeligt og delvist overdækket. Et perfekt sted at nyde en drink imens landskabet flyder forbi.

Kahytterne er udvendige og er ca. 11 m². Alle kahytter har eget bad/toilet, hårtørrer, aircondition, TV, radio, telefon og et lille køleskab.

Øvre dæk: Alle kahytter har fransk balkon med panoramavinduer, der kan åbnes. På øvre dæk er der 2-sengs kahytter og enkeltkahytter. Der desuden en 3-sengs kahyt på dækket. Her kan den 3. seng foldes ned fra væggen (max. 80 kg).
Hoveddæk: Alle kahytter har vinduer. Vinduerne kan ikke åbnes. På hoveddækket er der både 2-sengs kahytter og en enkelt kahyt. 
ECO: Økonomikahyt placeret på hoveddæk enten forrest eller bagerst i skibet og har mere motorstøj. Disse kahytter koster mindre end de andre kahytter. 

MS Prinzessin Katharina MS Prinzessin Katharina MS Prinzessin Katharina
Kahyt øvre dæk, Prinzessin Katharina Kahyt hoveddæk, Prinzessin Katharina Restaurant, Prinzessin Katharina

MS SE-Manon
Det komfortable premium skib er blevet renoveret i 2019 og ombord er der en behagelig atmosfære. Der er rig mulighed for at slappe af ombord, f.eks. i bibliotek eller panorama salonen eller under middagen, hvor du kan nyde udsigten fra restaurantens panorama vinduer. Skibet har et stort delvist overdækket soldæk med solstole. Der er også en udendørs pool. Skibet har desuden et mindre wellness område med sauna og jacuzzi.

Der kan være 150 passagerer ombord.
Alle kahytter er udvendige og er ca. 14 m². Kahytterne har eget bad/toilet, hårtørrer, TV, pengeskab, minibar og justerbar aircondition.

Øvre dæk: Kahytterne har gulv-loft vinduer, med fransk balkon. Vinduerne kan åbnes.
Mellemdæk:
Kahytterne har store panorama vinduer, der kan åbnes.
Hoveddæk: Kahytterne har vinduer, der ikke kan åbnes.

MS SE-Manon MS SE-Manon MS SE-Manon
Kahyt øvre dæk, MS SE-Manon Kahyt mellemdæk, MS SE-Manon Kahyt hoved dæk, MS SE-Manon

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan der lejes 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller med fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal – book derfor i god tid).
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig.

Grundet den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Ønsker du at medbringe din egen cykel, skal dette derfor bekræftes ved bestilling. 

I Østrig er det lovpligtigt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt. 
I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse ved cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal du som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Cykelhjelme kan købes ombord (begrænset udvalg). 

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
München er nærmeste lufthavn. Videre transport herfra med bus og tog til Passau (ca. 2 timers transport).
Alternativt kan du flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer, afhængigt af antallet af skift undervejs.
For mere information kontakt Deutsche Bahn eller DSB Udland.

Kør selv:
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau.
Inden afrejse formidler vi kontakt til et parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften.
Der er mulighed for både udendørs og indendørs parkering. Parkering skal bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Afrejseinformationen vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 28: Startdato 09.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 30: Startdato 23.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 32: Startdato 06.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 32: Startdato 05.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.598,- DKK

Uge 33: Startdato 12.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.598,- DKK

Uge 34: Startdato 20.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 34: Startdato 19.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.598,- DKK

Uge 35: Startdato 26.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.598,- DKK

Uge 36: Startdato 02.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.598,- DKK

Uge 37: Startdato 10.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 37: Startdato 09.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.598,- DKK

Uge 39: Startdato 24.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 41: Startdato 08.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension (morgenmad, let frokost ombord eller madpakke, 3-retters aftenmenu)
 • Daglig kahytrengøring og skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Daglig kaffe og kage og live musik
 • 4-retters festmiddag 
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog (på engelsk) med beskrivelser af seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder ombord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer for personer over 12 år
 • GPS ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Flodbåde når du skal krydse floden. Beregn ca. 2 EUR pr. overfart 
 • Drikkepenge
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Tillæg:

 • Cykelleje (se pris under bestilling)
 • Elcykel (se pris under bestilling)
Afgangsdage:
 • MS Prinzessin Katharina sejler lørdage
 • MS SE-Manon sejler fredage

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af Rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden