INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Donau – 4 lande og 3 hovedstæder

Cykelkrydstogt: Passau - Bratislava - Budapest - Wien - Passau

Oplev højdepunkterne langs Donau med en af de to populære både MS Normandie eller MS Arlene. Nyd de vidunderlige landskaber og de 3 skønne hovedstæder: Bratislava, Budapest og Wien.

In stock
Travel Code
KR-57
Det kan du glæde dig til

Tag med på et af vores mest populære cykelkrydstogter, hvor du kommer igennem hele fire lande. Med start i Tyskland fortsætter du igennem Østrigs forskelligartede, hyggelige landskaber til det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, der er kendt for sin velsmagende gullash og paprika, inden du igen når tilbage til Tyskland. Undervejs gøres der ophold i de tre charmerende hovedstæder: Wien, Bratislava og Budapest.  

På næsten hele turen cykler du på fredelige cykelstier i vidunderlige landskaber langs med Donauflodens bredder. Overalt kan du glæde dig til hyggelige landsbyer med brostensbelagte, krogede gader, prangende slotte og borgruiner, herlige grønne vinmarker i området ved Wachau og små cykelfærger, som du krydser floden med. Turen er selvguidet, og du bestemmer derfor helt selv dit tempo ude på cykelruten. 

Med start og slut i Passau i Sydtyskland byder dette cykelkrydstogt på ca. 750 km flodsejlads og ca. 200 km cykling. Vælg derfor denne tur hvis du er til lidt mindre cykling og lidt mere sejlads, og du samtidig ønsker at udforske spændende storbyer. Det er en international afgang, og der vil derfor være gæster fra mange forskellige nationer ombord. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Turen sejles af de to flotte både MS Normandie og MS Arlene II.
Dagsprogrammet for de to både er næsten ens, men der er små variationer i anløbshavne. 

MS Normandie: 13. og 27. maj, 10. og 24. juni, 8. og 22. juli, 5. og 19. august, 2., 16. og 30. september 2019

MS Arlene: 20. maj, 3. og 17. juni, 1., 15. og 29. juli, 12. og 26. august, 9. september 20191. dag. Ankomst til Passau
Ankomst til den gamle by Passau, som er kendt for at være stedet hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Hvis du ankommer i god tid, kan vi anbefale dig at besøge Stephansdom og se det imponerende kirkeorgel, som er et af verdens største.
Ombordstigning ca. fra kl.16-17.
Program for Arlene: Skibet bliver i Passau natten over.  
Program for Normandie: Afgang fra Passau omkring kl. 19.00. Nyd middagen under aftensejladsen til Engelhartszell.

2. dag. Passau - Obernzell - Great Loop - Aschach - Devin, ca. 40 km cykling. Eller Engelhartszell - Brandstatt - Bratislava, ca. 46 km cykling

Program for Arlene: Tidligt om morgen er der sejlads til Obernzell. Herfra cykler du via Engelhartzell, hvor det eneste Trappist-kloster ligger i Østrig, hen mod "The Great Loop", hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Her kan du sejle med en af de små cykel-flodfærger over til den anden flodbred. På hele strækningen kan du nyde den skønneste natur, og du vil komme igennem små landsbyer med hyggelige restauranter og "biergartens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning. I Aschach går du igen om bord og har en natsejlads til Devin. 

Program for Normandie: Du starter dagen igennem den romantiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Her kan du sejle med en af de små cykel-flodfærger over til den anden flodbred. På hele strækningen kan du nyde den skønneste natur, og du vil komme igennem små landsbyer med hyggelige restauranter og "biergartens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning. I Brandstatt går du igen om bord og har en natsejlads til Bratislava. 

3. dag. Devin - Bratislava. Eller Bratislava rundtur, ca. 54 km cykling

Program for Arlene: Cykelturen går fra Devin, via Slottet Hof og det tidligere "Jerntæppe", mod Bratislava, der ligger ved foden af bjergkæden Karpaterne. 

Program for Normandie: Ankomst til Bratislava om morgenen. Cykelturen starter og slutter i Bratislava i dag. Du cykler via byen Hainburg til Slottet Hof, som er kendt for sin flotte have. Herfra cykler du tilbage til Bratislava via Devin.

Begge både: Om aften bliver der tilbudt en guidet byrundtur. Natsejlads mod Budapest.

4. dag. Sightseeing i Budapest eller cykeltur til Szentendre, ca. 40 km cykling
Fra soldækket kan du nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest. Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, heriblandt de imponerende regeringsbygninger, Fiskerbastionen, Markedshallen kendt som byens ”navle” med ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø Margretheøen, der egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og parker med herlige grønne områder.
Dagen er til fri disposition. Tag rundt på egen hånd, tag med på en organiseret udflugt (tilkøb), eller hop på cyklen og cykel til den hyggelige gamle by Szentendre. 
Aftenen kan nydes med musik og en fantastisk udsigt til de illuminerede parlamentsbygninger beliggende lige ved floden. Natsejlads til Visegrad.

5. dag. Visegrad - Esztergom, ca. 25/60 km cykling
Denne dag kan du vælge mellem to forskellige cykelture. Du starter i Visegrad med den gamle borgruin, og cykelstrækningen fra Visegrad til Szentendre-øen er en smuk og romantisk tur. Herfra fortsætter du videre med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største kirke, Basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv. I Esztergom går du igen om bord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien.

6. dag. Wien (Nussdorf eller Korneuburg). Overliggerdag. Cykling mulig
Du kan bruge dagen på flere måder afhængigt af lyst og interesse. Der tilbydes en interessant guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. Du kan også vælge en bytur på egen hånd og evt. med besøg i den berømte park "Wiener Prater”. Eller du kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden til vinområdet Wachau og lægger til i Rossatz, Dürnstein eller Krems. 

7. dag. Wachau - Emmersdorf / Melk / Pöchlarn, ca. 35-52 km cykling
Du starter den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau. Du oplever den pragtfulde landsby Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor du kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før du atter går om bord i Pöchlarn/Krems. Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning ombord.

8. dag. Passau. Udtjekning
Under morgenmaden kan du nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen inden du ankommer til Passau ca. kl. 10. Derefter er der individuel hjemrejse. Rejser du med tog, anbefales det at evt. togbillet bestilles med afgang tidligst kl. 14.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.


Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstanden i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus. 

Sværhedsgrad 1

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km afhængigt af hvilke ruter du vælger de enkelte dage. Dagsetaperne er mellem ca. 25 og 60 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Du cykler i nemt og fladt terræn langs med floden. Der er to overliggerdage, én i Wien og én i Budapest, hvor du kun cykler hvis du har meldt dig til en guidet tur.
På strækningerne i Østrig er cykelstierne asfalteret og helt uden biltrafik, mens du i Ungarn også cykler på grusveje eller på mindre trafikerede biveje.
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der hver aften gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape af bådens rejseleder. 

Indkvartering

MS Normandie:
MS Normandie har efterhånden sejlet denne tur i flere år. Normandie sejler turen hver anden uge fra april til oktober. De øvrige uger sejler Normandie turen der går helt til Bratislava og Budapest.
Det er en nyere og super flot båd med plads til 100 gæster. Båden blev moderniseret i 2011, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

Kahytter og dæk:
Begge dæk på Normandie er beliggende over vandlinjen. Alle kahytter er udvendige og ca. 11 m2 i størrelse. Alle kahytter har eget bad/toilet samt store vinduer der giver et dejligt lys ind i kahytten.

Øvre dæk: 
Kahytterne har vinduer der kan lukkes op, regulerbart klimaanlæg og enkeltstående senge. På øvre dæk er også den hyggelige Panoramasalon med bar. 

Hoveddæk:
Kahytterne har vinduer (kan ikke åbnes), regulerbart klimaanlæg og enkeltstående senge. På hoveddækket ligger den smagfuldt indrettede restaurant.

Normandie Normandie Normandie soldæk
Standardkahyt på Normandie Restaurant på Normandie Soldæk på Normandie

MS Arlene II:
MS Arlene II blev i vinteren 2017/2018 renoveret til et 4-stjernet skib.

Kahytter og dæk:
Kahytterne har to enkeltsenge og er ca. 10-11 m² i størrelse. Alle kahytter er udstyret med eget bad/toilet, hårtørrer, tv, pengeskab (depositum) og central aircondition.  

Øvre dæk: 
På øvre dæk ligger panoramasalonen (med aircondition). Enkeltkahytterne ligger på øvre dæk og er 8-9 m² i størrelse. Alle kahytter på øvre dæk har store panoramavinduer som kan åbnes.

Hoveddæk:
På hoveddækket finder du restauranten (med aircondition). Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer som ikke kan åbnes. 

Det delvist overdækkede soldæk har fin plads til gæsterne og til at se landskabet glide forbi, samt til opbevaring af cyklerne. Skibet har plads til 98 passagerer, men pladsen føles aldrig trang, da man som regel er spredt ud over alle skibets fællesarealer. 

Premium Standard
Premiumkahyt på Arlene Standardkahyt på Arlene
Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan der lejes 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremsere eller med fod- og håndbremsere. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal – book derfor i god tid).
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. Grundet den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Ønsker du at medbringe din egen cykel, skal dette derfor bekræftes ved bestilling. 

I Østrig er det lovpligtigt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt. 
I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse ved cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal du som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Cykelhjelme af mærket Uvex I-vo kan købes ombord (begrænset udvalg). 

Hvordan kommer jeg frem?

Du står selv for at arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.
Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Fly:
München er nærmeste lufthavn. Videre transport herfra med bus og tog til Passau – ca. 2 timers transporttid. 
Alternativt kan du flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.
Få et overblik over flymulighederne på Momondo.

Tog:
Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer, afhængigt af antallet af skift undervejs.
Find tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres i henhold til efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahn for yderligere hjælp eller ring til DSB Udland på 70131418.

Bil:
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Find evt. kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi kontakt til et parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften.
Der er mulighed for både udendørs og indendørs parkering. Parkering skal bestilles hjemmefra og betales lokalt. Link til online-reservation af parkering får du i afrejseinformationen senest 3 uger inden afrejse. 

Afrejseinformationen vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Bestil

Uge 35: Startdato 26.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 36: Startdato 02.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.948,- DKK

Uge 37: Startdato 09.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK

Uge 38: Startdato 16.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK

Uge 40: Startdato 30.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.648,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig kahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring og skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Helpension (morgenmad, let frokost ombord eller madpakke, 3-retters aftenmenu)
 • Daglig kaffe og kage og live musik
 • 4-retters festmiddag 
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog (på engelsk) med beskrivelser af seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur.

Tillæg:

 • Cykelleje
 • Enkeltkahyt: 1900 kr. på øverste dæk (kun på forespørgsel og i begrænset omfang)
 • Flodbåde når du skal krydse floden. Beregn ca. 2 € pr. overfart (ca. 100 kr. i alt)
 • Drikkepenge til skibets besætning. Ca. 5 € pr. person/dag
 • Afbestillings- og rejseforsikring.

Alternativ rejse:
Ønsker du turen inklusiv fly fra Danmark, transfer til/fra båden og dansk rejseleder, har vi vores Gruppetur på Donau gennem 3 hovedstæder med afrejse den 29. juli 2019.

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af Rejsegarantifonden, medl.nr. 206.
Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk! Du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning.

Gå til toppen af siden