INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Donau Cruise med fantastisk Balkan-cocktail

5 spændende lande, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Serbien

En forrygende ferie-cocktail med sejlads ombord på MV Carissima. Du cykler gennem 5 lande og 4 hovedstæder i Puszta, Balkan og paprika-området og imponeres af dramatisk natur undervejs. 

In stock
Travel Code
kr-81

Det kan du glæde dig til

Båden MV Carissima tager dig igennem denne 15-dages spændende og dramatisk tur igennem 5 lande med hovedstæderne, Wien, Bratislava, Budapest og Beograd som højdepunkter i denne helt forrygende ferie-cocktail.
Oplev Puszta i Ungarn, fyrige Balkan med både Kroatien og Serbien, Slovakiet med skønne barokke bygningsværker i Bratislava, og de dramatiske flod- og klippeformationer på den ukendte Donau ved "Jernporten". Sidst men ikke mindst besøger man kejserbyerne Budapest og Wien med alle deres vidunderlige seværdigheder.

Dit flydende hotel er MV Carissima, hvor man i stor udstrækning nyder alle sejladserne igennem både vild natur og friseret kultur. Turen starter og slutter i Passau, denne skønne by i Sydtyskland, hvor de 3 floder, Inn, Iltz og Donau løber sammen.

En fornøjelig, oplevelsesrig og magelig aktiv ferie, hvor du har spændende flodsejlads krydret med farverig, sydlandsk temperament i pragtfulde byer og ude på cykelruten. Hvad enten du cykler eller bliver ombord, så kommer du igennem naturskønne floddale med bløde bjerge i vandspejlet, dramatiske klipper, vinområder, landsbyer med borgruiner, ungarsk puszta romantik og uberørte skønne nationalparker.

Du har 14 overnatninger på dit flydende hotel og flere dage med cykelaktivitet i Østrig, Ungarn, Kroatien og Slovakiet. Dertil overliggerdage i herlige byer på ruten, som Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. Og der tilbydes udflugter på egen hånd i forskellige former, som i Pusztatur med hesteshow, Folkloreshow i Beograd og guidede byrundture.

En fyrig og fantastisk ferie-cocktail med skøn Donau-sejlads og cykling, hvor dit flydende hotel følger med alle 15 dage, og man kan nyde en herlig, ægte krydstogt stemning ombord. Hver aften oplever man et nyt spændende sted, hvor båden ligger ved kaj, og der er mulighed for særprægede oplevelser blandet med cykelmotion og afslapning, akkurat som man ønsker det og har behov for.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Passau
Check-in kl. 16.00 og båden har afgang allerede kl. 17.00 så vær OBS på check-in tiden. Er der tid til en lille bytur i Passau, så er det en utrolig smuk by med 3 floder, som påvirker havnekvarteret med spændende flodtrafik og pulserende liv.

2. dag. Doanuschlinge / Engelhartszell - Aschach, cykling ca. 42 km
Denne første cykeldag er en af de allersmukkeste på hele turen, så nyd den endelig. Du cykler fra Engelhartszell med det smukke Trappistenkloster af samme navn langs med floden og den vildt romantiske "Donauschlinge", hvor floden slår et 180 gr. sving igennem skønne skovområder. Langs med ruten kan du stoppe ved nogle af de mange mosterier med kølige drikkevarer, og de mange små drømmende landsbyer indbyder til pauser undervejs i dette fantastisk smukke flodområde. I markedsbyen Aschach går du igen om bord, hvorefter båden sejler på en skøn aften/natsejlads.

3. dag. Devin - Bratislava, cykling ca. 43 km
Dagens cykeletape går langs med den gamle Østgrænse (jerntæppet) først på en smal cykelsti til det imponerende slot "Hof" med de pragtfulde barokke haveanlæg, som stor kontrast til det næste stykke cykelsti, som går igennem landskabs scenerier og uberørt natur, indtil du nærmer dig Slovakiets hovedstad, den pulserende by, Bratislava.  En spændende by hvor der tilbydes en udflugt med "oldtimer-citytoget" op til den flotte borg, hvorfra der er en åndeløs flot udsigt ud over byen. Byrundturen slutter af med en gåtur i den gamle, restaurerede bydel. Men man kan også vælge at gå på egen hånd rundt i denne spændende storby.

4. dag. Budapest - evt. udflugt til Szentrendre, cykling ca. 54 km eller hviledag
I dag er der frit valg, om du vil cykle med på turen til Szentendre-øen eller gå på oplevelser i Budapest. Men allerførst skal du nyde den vidunderlige udsigt fra båden ved indsejlingen til Budapest, forbi de kendte, majestætiske regeringsbygninger og ind til kajpladsen midt i denne pulserende hovedstad. Tag evt. med på cykelturen til kunstner by-delen Szentendre med alle gallerierne og de små hyggelige cafeer på hvert et gadehjørne. Du kan også vælge at nyde en bytur på egen hånd. Der tilbydes at deltage i og opleve et fyrigt arrangement med ungarsk folklore show med traditionel folkemusik og dans, samt ungarske madspecialiteter med lokale vine og drikkevarer.

5. dag. Baja - Mohacs, cykling ca. 50 km
Efter en dag med storbykultur og ungarsk folklore cykler du på denne sidste dag i Ungarn fra Baja, byen med den berømte fiskesuppe, til Ungarns sydligste by langs Donaufloden, Mohacs. Og dagen i dag går igennem natur....natur..natur. Sovende flodlandskaber og udstrakte, farverige, solsikkemarker veksler med skovområder. På sidste del af etapen tager du den lille færge over floden til selve byen Mohacs, som er berømt for sine 2 krigsslag med "Ottoman-tyrkerne". 

6. dag. Beograd (overliggerdag)
Overligger dagen i Beograd byder på frit valg af oplevelser. Tag evt. på sightseeing rundt i den serbiske hovedstad med så mange historiske mindesmærker fra dannelsen af staten, Jugoslavien, med alle de mange forskellige folkeslag til dets fald og igen en splittelse af Balkan halvøen til de mange nuværende forskellige stater. Man kan også tage rundt på cykel eller benytte turistbusserne. Om aftenen ligger byen badet i et fantastisk lyshav og der tilbydes igen et farverigt folkloreshow i den kendte kunstner bydel "Skadarlija" med serbiske dansere og kulinariske, serbiske specialiteter.

7. dag. Katarakt-Strækning /nationalparken "Jernporten" (hviledag)
I dag kommer oplevelserne til dig om bord på båden med helt fantastiske naturpanoramaer. På denne flodstrækning skærer floden sig igennem bjergkæden Karpaterne med dramatiske fjordlandskaber, der kan minde om Norges flotte kyststrækning. Stejle klippepartier og snævre passager med dybe slugter, der spejler sig i vandoverfladen ganske tæt på vores flydende hotel, hvor du fra soldækket kan betragte et vidunderligt natursceneri, når båden sejler igennem nationalparken " Iron Gates National Park ". Dybe skove, forrevne klippepartier, grønne moseområder med rigt fugleliv veksler med gamle borgruiner tæt på flodbredden.Nyd denne skønne dagsejlads med en afslapningsdag om bord inden båden vender om, for at sejle på andre flodstrækninger på hjemturen.

8. dag. Novi Sad – Illok, cykling ca. 51 km
På denne dags cykeletaper er en af de første oplevelser provinshovedstaden Vojvodina med dens imponerende fæstning Petrovaradin højt beliggende over byen. Men vi cykler langs med floden og dens flade flodbred tæt på grænsen til Kroatien, og krydser floden med en lille flodfærge over til foden af bjergene Fruska Gora med deres frugtplantager, vinmarker og idylliske landbrugsbyer. Et smukt naturområde med bløde, grønklædte bakker, dybe skove og små drømmende landsbyer. Du cykler nu lige ind i Serbiens største vinområde, enorme vinmarker og med middelalderbyen Ilok som Kroatiens vinkonge-by. Og naturligvis tilbydes der her en aften byrundtur med vinsmagning i en af byens mange vinkældre, så du kan smage kroatiske vine.

9. dag. Apatin-Bezdan (Batina), cykling ca. 54 km
Dagens cykeletape går langs med Donau-kanalen med besøg i Vest - Balkans mest kendte Øl-by, Apatin, hvor man måske skulle smage på den lokale øl. Herfra cykler man videre på idylliske cykelstier langs floden og på mindre befærdede landeveje igennem "Batschka"-region. Videre igennem byen, Sombor, en romantisk by med bygningsværker og mindesmærker helt tilbage fra Habsburger-kejsertiden.
Etapemålet er Bezdan, tæt på den ungarske grænse og en gammel by, som endnu har igangværende silke væverier, der væver på de originale træ-vævestole.

10. dag. Kalocsa - Solt, ca. 53 km
Så er vi tilbage i Ungarn igen og Kalocsa er paprikaens hovedstad med farverige, særprægede huse, blomsterudsmykninger og et domkirkespir, der kan ses langvejs fra som en smuk silhuet imod den blå himmel. Besøg evt. Paprikamuseet og få en masse viden om Ungarns foretrukne krydderi. Cykelstrækningen er på den udbyggede cykelsti igennem endeløse Puszta-vidder og med blik langt ud i horisonten med frugtplantager og majsmarker så langt øjet rækker. Etapemålet er fødebyen for den kendte dirigent Sir George Solti. Byen Solt, som også er kendt for slottet Vecsey og det kæmpestore bibliotek med over 34.000 bøger.

11. dag. Donau Bend – Esztergom, cykling ca. 43 km
En cykeletape i dag langs Donauflodens skønneste områder i Ungarn. Du cykler igennem landskaber med ægte puszta romantik, idylliske cykelstier og gamle maleriske landsbyer, som indbyder til et stop ved udskænkningsstederne. Befolkningen er gæstfri og landskabet ved ”Donauknæet”, hvor floden svinger 180 grader, er et af de smukkeste på hele turen. Når du nærmer dig etapemålet Esztergom ses den imponerende Basilika Dom med sin enorme kuppel på lang afstand. Det er Ungarns største og flotteste kirke højt beliggende over byen og absolut et besøg værd.

12. dag. Ankomst til Wien
Nu bliver tiden helt din egen, hvor der er mange muligheder for både cykling, shopping og skøn sightseeing i en af verdens smukkeste hovedstæder, Wien. Men nyd først den fantastiske indsejling til byen, under utallige broer og med en herlig udsigt fra soldækket indtil denne livlige by. Der er rig mulighed for cykelture, bl.a. på ”Danube Island”, wienernes ø-paradis midt i Donaufloden. Her kan du cykle, vandre, bade eller blot slappe helt af og dase i et af de skønne, grønne områder. Eller du kan tage med på en lille cykeltur til Klosterneuburg, et velbevaret kloster, beliggende lige uden for byen. Om aftenen er der tilbud om en Wienerkoncert med Strauss melodier akkurat som nytårskoncerten.

13. dag. Wien (overliggerdag)
Endnu en spændende dag i Wien, så du kan nå det hele. Tag evt. med HOP ON-HOP-OFF busserne rundt til alle de kendte sightseeings, eller måske blot en slentretur på strøget (Kärntner Strasse) med cafebesøg i en af de mange fortovsrestauranter. Du kan også besøge det skønne slot, Schönbrunn, Wiener Prater (forlystelsespark), besøge Naschmarkt, som er en fryd for sanserne eller lægge vejen forbi Ringstrasse med indbyende caféer der kan friste med den lækre Sachertorte og andet bagværk, hvis du ikke har nået det på en af de foreslåede cykelture dagen før. Mulighederne er mange, og en af dagene tilbydes der en guided cykeltur rundt i byen. Det er oplagt at afslutte dagen i en af de små ”Heurigen” Kneiper i havneområdet med et glas af den lokale vin.

14. dag. Wachau/Krems – Melk, cykling ca. 37 km
Turen slutter som den begyndte med cykling i fantastisk smukke områder på bilfri cykelstier igennem Østrigs kendte vinområde, Wachau. Små intime vinlandsbyer, som perler på en snor langs den bugtende flod, grønne vinmarker og vingårde med tilbud om vinsmagning overalt hvor du kommer frem. I vil muligvis komme forbi den gamle landsby Dürnstein med borgruinen og hovedgaden med de toppede brosten og handel med den lokale Marillen likør.I Weißenkirchen er der langs cykelstien hyggelige taverner og her bør du helt sikkert forkæle dig selv og tage en velfortjent pause. Der vil være mulighed for vinsmagning. Etapemålet er Krems/Melk med det fantastisk velbevarede kloster. Denne sidste aften er der festmiddag om bord show med optræden af skibets crew.

15. dag. Passau, check ud omkring kl. 10.00
Nyd en sidste stille morgensejlads ind til Passau, og kast et sidste blik på den skønne natur ved Schlögener Schlinge, og lad tankerne gå tilbage til alle de forskelligartede oplevelser på denne tur. Det anbefales, at man ikke bestiller hjemrejse før efter kl. 12.00, da der kan være forsinkelser undervejs.

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1-2

En helt ny og spændende rute. Det er en 15-dages tur, hvor der tilbydes cykling på velfriserede, bilfri cykelstier i Østrig. I Ungarn på cykelstier og små biveje og på grænsen langs Kroatien og Serbien i lidt mere uvejsomme områder, men fantastisk smuk natur og nationalparker. Dagsetaperne er fra 15 til 54 km mest flade strækninger med bakker som i Danmark, men også områder i det sydlige Balkan med grusveje og bakker.

Man cykler på cykelstier, grusveje og ikke-trafikerede landeveje og biveje, og der udleveres et detaljeret cykelkort pr. kahyt. Der er ingen cykelguide, der cykler med ud på ruten, men en daglig information af rejselederen om bord om morgendagens cykeletape.

Indkvartering

MV Carissima
Skibet har 75 udvendige kahytter fordelt på 3 dæk. Kahytterne er ca. 14m² og af luksuriøs standard. Dobbeltsengen kan konverteres til to enkeltsenge. Alle kahytter har aircondition, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, TV og pengeskab.

Øverste dæk: Superior kahyt hvor vinduerne kan åbnes.
Mellemdæk:  
Komfort kahyt hvor vinduerne kan åbnes. 
Hoveddæk: Standardkahyt hvor vinduerne er lidt mindre og kan ikke åbnes.
ECO: Økonomikahyt på enten mellemdæk eller hoveddæk. Kahytten er placeret forrest eller bagerst i skibet og har derfor mere motorstøj. Disse kahytter koster mindre end de andre kahytter.

Udover restaurant, panoramasalon med bar og et bibliotek, er der en spa-afdeling med jacuzzi og sauna. På soldækket er der liggestole og en swimmingpool (tilgængelig juni-august). WiFi tilgængeligt ombord (forbindelsen kan variere efter hvor skibet befinder sig - betaling ombord). 

Cykel og udstyr

Der kan lejes 24 gears unisex cykler. Dertil cykeltaske med reparationssæt. Også muligt er leje elcykel. Man kan medbringe egen cykel mod gebyr.

Cykelhjelme kan købes i bådens butik, men kan ikke lejes. Det anbefales at medbringe egen cykelhjelm.

Hvordan kommer man frem?

Fly:
München er den nærmeste lufthavn. Videre transport med bus og tog til Passau (ca. 2 timer).
Alternativt kan man flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Muligt at tage toget fra Danmark, det tager cirka 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs. Se mere hos Deutsche Bahn eller DSB Udland.

Kør selv:
Der er ca. 10 timers kørsel til Passau fra den dansk-tyske grænse.
Før afrejse fremsender vi afrejseinformationer, med information om parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 18: Startdato 25.04.2020 varighed 14 nætter

Fra 11.298,- DKK

Uge 22: Startdato 23.05.2020 varighed 14 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 26: Startdato 20.06.2020 varighed 14 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 30: Startdato 18.07.2020 varighed 14 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 33: Startdato 08.08.2020 varighed 14 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 36: Startdato 29.08.2020 varighed 14 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 40: Startdato 26.09.2020 varighed 14 nætter

Fra 11.998,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 14x overnatning
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Daglig kahytrengøring
 • Aftensnack
 • Daglig kaffe og kage
 • Festmiddag med cocktail og underholdning sidste aften
 • Daglig underholdning
 • Daglige informationsmøder
 • Rejseleder ombord (cykler ikke med gruppen)
 • Afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt)
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r Danmark
 • Drikkepenge
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Tillæg:

 • Cykelleje: 1060 kr.
 • Elcykel: 1900 kr.
 • Medbring egen cykel: 270 kr. 
 • Udflugter i henhold til program (bestilles og betales ombord)

Drikkepenge:
Turprisen er ekskl. drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 EUR pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rad & Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden