Donau Cruise og Balkan-cocktail

Tyskland | Cykelkrydstogt i 5 lande og 4 hovedstæder | Sværhedsgrad 1-2

En forrygende ferie-cocktail med sejlads ombord på MS Swiss Crown. Du cykler gennem Østrig, Ungarn, Kroatien, Slovakiet og Serbien - for ikke at glemme 4 fantastiske hovedstæder. 

In stock
Travel Code
KR-81
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSpændende og dramatiske 15-dages Balkan-eventyr
blue encircled checkOplev 4 hovedstæder: Wien, Bratislava, Budapest og Beograd
blue encircled checkKombination af aktiv og afslappet ferie efter ønske og behov
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon14 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med på en fyrig og forrygende ferie-cocktail med skøn Donau-sejlads og let cykling. Båden MS Swiss Crown tager dig igennem denne spændende og dramatiske 15-dages tur, hvor du besøger 5 lande med hovedstæderne Wien, Bratislava, Budapest og Beograd som højdepunkter. Du oplever også Puszta i Ungarn, fyrige Balkan med både Kroatien og Serbien, Slovakiet med skønne, barokke bygningsværker i Bratislava og de dramatiske flod- og klippeformationer på den ukendte Donau ved "Jernporten". Sidst men ikke mindst besøger du kejserbyerne Budapest og Wien med alle deres vidunderlige seværdigheder.

Du kan se frem til en fornøjelig, oplevelsesrig og magelig aktivferie, hvor du krydrer spændende flodsejlads med cykelture igennem farverige, pragtfulde byer og deres sydlandske temperament. Hvad enten du cykler eller bliver ombord på dit flydende hotel, så kommer du igennem naturskønne floddale med bløde bjerge i vandspejlet, dramatiske klipper, vinområder, landsbyer med borgruiner, ungarsk puszta-romantik og uberørte nationalparker.

Turen starter og slutter i Passau - en skøn by i Sydtyskland, hvor de 3 floder, Inn, Iltz og Donau løber sammen. Du har 14 overnatninger på dit flydende hotel og flere dage med cykelaktivitet i Østrig, Ungarn, Kroatien og Slovakiet. Dertil kommer en række overliggerdage i herlige byer på ruten som Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. Der tilbydes også udflugter på egen hånd i forskellige former, som i Pusztatur med hesteshow, Folkloreshow i Beograd og guidede byrundture. Hver aften oplever du et nyt spændende sted, hvor båden ligger ved kaj, og der er mulighed for særprægede oplevelser blandet med cykelmotion og afslapning - du kan være aktiv og afslappet lige akkurat som du ønsker det og har behov for.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Passau
Efter ankomst til Passau er der check-in kl. 16.00 og båden har afgang allerede kl. 17.00. Hvis du kommer i god tid, bør du tage en lille bytur i Passau, der er en utrolig smuk by med 3 floder, som påvirker havnekvarteret med spændende flodtrafik og pulserende liv.

Dag 2. Doanuschlinge / Engelhartszell - Aschach (cykling ca. 42 km)
Denne første cykeldag er en af de allersmukkeste på hele turen, så nyd den endelig. Du cykler fra Engelhartszell med det smukke Trappistenkloster af samme navn langs med floden og den vildt romantiske "Donauschlinge", hvor floden slår et sving igennem skønne skovområder. Langs med ruten kan du stoppe ved nogle af de mange mosterier med kølige drikkevarer, og de mange små drømmende landsbyer indbyder til pauser undervejs i det smukke flodområde. I markedsbyen Aschach går du igen om bord, hvorefter båden sejler på en skøn aften/natsejlads.

Dag 3. Devin - Bratislava (cykling ca. 15 - 43 km)
Dagens cykeletape går langs med den gamle Østgrænse (jerntæppet). Du starter på en smal cykelsti til du når det imponerende slot "Hof" med de pragtfulde barokke haveanlæg, der er en stor kontrast til det næste stykke cykelsti, som går igennem landskabsscenerier og uberørt natur. Til slut nærmer du dig Slovakiets hovedstad: den pulserende by, Bratislava, hvor der tilbydes en udflugt med "oldtimer-citytoget" op til den flotte borg, hvorfra der er en åndeløs flot udsigt ud over byen. Byrundturen slutter af med en gåtur i den gamle, restaurerede bydel. Men man kan også vælge at gå på egen hånd rundt i denne spændende storby.

Dag 4. Budapest - evt. udflugt til Szentendre (cykling ca. 27 -54 km eller hviledag)
I dag er der frit valg om du vil cykle med på turen til Szentendre-øen eller gå på opdagelse i Budapest. Allerførst skal du dog nyde den vidunderlige udsigt fra båden ved indsejlingen til Budapest, der går forbi de kendte, majestætiske regeringsbygninger og ind til kajpladsen midt i denne pulserende hovedstad. Tag evt. med på cykelturen til kunstner-bydelen Szentendre med alle gallerierne og de små hyggelige cafeer på hvert et gadehjørne. Du kan også vælge at nyde en bytur på egen hånd. Det tilbydes at deltage i et fyrigt arrangement med ungarsk folklore show med traditionel folkemusik og dans, samt ungarske madspecialiteter med lokale vine og drikkevarer.

Dag 5. Baja - Mohacs (cykling ca. 37 km)
Efter en dag med storbykultur og ungarsk folklore cykler du på denne sidste dag i Ungarn fra Baja, byen med den berømte fiskesuppe, til Ungarns sydligste by langs Donaufloden, Mohacs. Dagen i dag går igennem natur i store og smukke mængder. Sovende flodlandskaber og udstrakte, farverige, solsikkemarker veksler med skovområder. På sidste del af etapen tager du den lille færge over floden til selve byen Mohacs, som er berømt for sine 2 krigsslag med "Ottoman-tyrkerne". 

Dag 6. Beograd (overliggerdag)
Overligger dagen i Beograd byder på frit valg af oplevelser. Tag evt. på sightseeing rundt i den serbiske hovedstad med så mange historiske mindesmærker fra dannelsen af staten, Jugoslavien, med alle de mange forskellige folkeslag til dets fald og igen en splittelse af Balkan halvøen til de mange nuværende forskellige stater. Man kan også tage rundt på cykel eller benytte turistbusserne. Om aftenen ligger byen badet i et fantastisk lyshav og der tilbydes igen et farverigt folkloreshow i den kendte kunstner bydel "Skadarlija" med serbiske dansere og kulinariske, serbiske specialiteter.

Dag 7. Katarakt-Strækning /nationalparken "Jernporten" (hviledag)
I dag kommer oplevelserne til dig om bord på båden med helt fantastiske naturpanoramaer. På denne flodstrækning skærer floden sig igennem bjergkæden Karpaterne med dramatiske fjordlandskaber, der kan minde om Norges flotte kyststrækning. Stejle klippepartier og snævre passager med dybe slugter, der spejler sig i vandoverfladen ganske tæt på vores flydende hotel, hvor du fra soldækket kan betragte et vidunderligt natursceneri, når båden sejler igennem nationalparken " Iron Gates National Park ". Dybe skove, forrevne klippepartier, grønne moseområder med rigt fugleliv veksler med gamle borgruiner tæt på flodbredden.Nyd denne skønne dagsejlads med en afslapningsdag om bord inden båden vender om, for at sejle på andre flodstrækninger på hjemturen.

Dag 8. Novi Sad – Illok (cykling ca. 48 km)
På denne dags cykeletaper er en af de første oplevelser provinshovedstaden Vojvodina med dens imponerende fæstning Petrovaradin højt beliggende over byen. Men vi cykler langs med floden og dens flade flodbred tæt på grænsen til Kroatien, og krydser floden med en lille flodfærge over til foden af bjergene Fruska Gora med deres frugtplantager, vinmarker og idylliske landbrugsbyer. Et smukt naturområde med bløde, grønklædte bakker, dybe skove og små drømmende landsbyer. Du cykler nu lige ind i Serbiens største vinområde, enorme vinmarker og med middelalderbyen Ilok som Kroatiens vinkonge-by. Og naturligvis tilbydes der her en aften byrundtur med vinsmagning i en af byens mange vinkældre, så du kan smage kroatiske vine.

Dag 9. Batina-Mohacs  (cykling ca. 42 km)
Dagens cykeletape foregår på idylliske cykelstier langs floden og på mindre befærdede landeveje igennem "Batschka"-region. Turen går forbi små drømmende landsbyer, store gule raps-marker og uendeligt flot landskab med landmænd der smilende vinker når man kører forbi. Videre igennem byen, Sombor, en romantisk by med bygningsværker og mindesmærker helt tilbage fra Habsburger-kejsertiden.
Etapemålet er Mohacs, hvor man på vejen derhen kommer forbi deres nationale mindested til ære for den store krig i 1526.

Dag 10. Kalocsa - Solt (cykling ca. 50 km)
Så er vi tilbage i Ungarn igen og Kalocsa er paprikaens hovedstad med farverige, særprægede huse, blomsterudsmykninger og et domkirkespir, der kan ses langvejs fra som en smuk silhuet imod den blå himmel. Besøg evt. Paprikamuseet og få en masse viden om Ungarns foretrukne krydderi. Cykelstrækningen er på den udbyggede cykelsti igennem endeløse Puszta-vidder og med blik langt ud i horisonten med frugtplantager og majsmarker så langt øjet rækker. Etapemålet er fødebyen for den kendte dirigent Sir George Solti. Byen Solt, som også er kendt for slottet Vecsey og det kæmpestore bibliotek med over 34.000 bøger.

Dag 11. Donau Bend – Esztergom (cykling ca. 43 km)
En cykeletape i dag langs Donauflodens skønneste områder i Ungarn. Du cykler igennem landskaber med ægte puszta romantik, idylliske cykelstier og gamle maleriske landsbyer, som indbyder til et stop ved udskænkningsstederne. Befolkningen er gæstfri og landskabet ved ”Donauknæet”, hvor floden svinger 180 grader, er et af de smukkeste på hele turen. Når du nærmer dig etapemålet Esztergom ses den imponerende Basilika Dom med sin enorme kuppel på lang afstand. Det er Ungarns største og flotteste kirke højt beliggende over byen og absolut et besøg værd.

Dag 12. Ankomst til Wien
Nu bliver tiden helt din egen, hvor der er mange muligheder for både cykling, shopping og skøn sightseeing i en af verdens smukkeste hovedstæder, Wien. Men nyd først den fantastiske indsejling til byen, under utallige broer og med en herlig udsigt fra soldækket indtil denne livlige by. Der er rig mulighed for cykelture, bl.a. på ”Danube Island”, wienernes ø-paradis midt i Donaufloden. Her kan du cykle, vandre, bade eller blot slappe helt af og dase i et af de skønne, grønne områder. Eller du kan tage med på en lille cykeltur til Klosterneuburg, et velbevaret kloster, beliggende lige uden for byen. Om aftenen er der tilbud om en Wienerkoncert med Strauss melodier akkurat som nytårskoncerten.

Dag 13. Wien (overliggerdag)
Endnu en spændende dag i Wien, så du kan nå det hele. Tag evt. med HOP ON-HOP-OFF busserne rundt til alle de kendte sightseeings, eller måske blot en slentretur på strøget (Kärntner Strasse) med cafebesøg i en af de mange fortovsrestauranter. Du kan også besøge det skønne slot, Schönbrunn, Wiener Prater (forlystelsespark), besøge Naschmarkt, som er en fryd for sanserne eller lægge vejen forbi Ringstrasse med indbyende caféer der kan friste med den lækre Sachertorte og andet bagværk, hvis du ikke har nået det på en af de foreslåede cykelture dagen før. Mulighederne er mange, og en af dagene tilbydes der en guided cykeltur rundt i byen. Det er oplagt at afslutte dagen i en af de små ”Heurigen” Kneiper i havneområdet med et glas af den lokale vin.

Dag 14. Wachau/Krems – Melk (cykling ca. 37 km)
Turen slutter som den begyndte med cykling i fantastisk smukke områder på bilfri cykelstier igennem Østrigs kendte vinområde, Wachau. Små intime vinlandsbyer, som perler på en snor langs den bugtende flod, grønne vinmarker og vingårde med tilbud om vinsmagning overalt hvor du kommer frem. I vil muligvis komme forbi den gamle landsby Dürnstein med borgruinen og hovedgaden med de toppede brosten og handel med den lokale Marillen likør.I Weißenkirchen er der langs cykelstien hyggelige taverner og her bør du helt sikkert forkæle dig selv og tage en velfortjent pause. Der vil være mulighed for vinsmagning. Etapemålet er Krems/Melk med det fantastisk velbevarede kloster. Denne sidste aften er der festmiddag om bord og show med optræden af skibets crew.

Dag 15. Passau og check ud
Check ud omkring kl. 11.00. Nyd en sidste stille morgensejlads ind til Passau, og kast et sidste blik på den skønne natur ved Schlögener Schlinge, og lad tankerne gå tilbage til alle de forskelligartede oplevelser på denne tur. Det anbefales, at man ikke bestiller hjemrejse før efter kl. 12.00, da der kan være forsinkelser undervejs.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.


Sværhedsgrad 1-2

down v arrow

Det er en 15-dages tur, hvor der tilbydes cykling på velfriserede, bilfri cykelstier i Østrig. I Ungarn cykler du på cykelstier og små biveje, og på grænsen langs Kroatien og Serbien cykler du i lidt mere uvejsomme områder, men med fantastisk smuk natur og nationalparker. Dagsetaperne er fra 15 til 54 km, og strækningerne er overvejende flade med bakker som i Danmark. Der er dog også områder i det sydlige Balkan med grusveje og bakker. Der udleveres et detaljeret cykelkort pr. kahyt. Der er ingen cykelguide, der cykler med ud på ruten, men en daglig information af rejselederen ombord om morgendagens cykeletape.

Indkvartering

down v arrow

MS Swiss Crown

Krydstogtskibet MS Swiss Crown  til at fungere som din base under din rejse. Du kommer til at bo på en af skibets komfortable og udvendige kahytter, der alle har et elegant og tidsløst design, som skaber en hyggelig atmosfære. Skibet tilbyder desuden en række faciliteter såsom en restaurant, en pool, et bibliotek, en lounge med panoramabar, et wellnessområde m.m. Glæd dig til en fænomenal rejse til søs på MS Swiss Crown, som tilbyder et pustereum fra den hverdag hjemme i Danmark.Cykler og udstyr

down v arrow

Der kan lejes 24 gears unisex cykler. Dertil cykeltaske med reparationssæt. Også muligt er leje elcykel.
Man kan medbringe egen cykel mod gebyr (på forespørgsel).

Cykelhjelm kan tilkøbes ved booking eller medbringes hjemmefra.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer man frem?

down v arrow

Fly:
München er den nærmeste lufthavn. Videre transport med bus og tog til Passau (ca. 2 timer).
Alternativt kan man flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Muligt at tage toget fra Danmark, det tager cirka 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs. Se mere hos Deutsche Bahn eller DSB Udland.

Kør selv:
Der er ca. 10 timers kørsel til Passau fra den dansk-tyske grænse.
Før afrejse fremsender vi afrejseinformationer, med information om parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
         

Uge 32: Startdato 03.08.2024 varighed 14 nætter

Fra 20.698,- DKK

Uge 40: Startdato 28.09.2024 varighed 14 nætter

Fra 17.698,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 14 x overnatning på flodbåd
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Festmiddag med cocktail og underholdning sidste aften
 • Daglig underholdning
 • Daglige informationsmøder
 • Rejseleder ombord (cykler ikke med gruppen)
 • Afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt)
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport tur/retur fra Danmark
 • Drikkepenge
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Tillæg (se priser under "bestil":

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Medbring egen cykel
 • Cykelhjelm
 • Ekstra nætter i Passau
 • Udflugter i henhold til program (bestilles og betales ombord)
 • Særlig kost
  Vegetarkost eller anden speciel skånekost, f.eks. diabetes-kost eller glutenfri kost, kan arrangeres mod et tillæg. Ønsker du særlig kost, skal det oplyses ved bestilling. Beløbet betales ombord. Ved behov er du velkommen til at medbringe dit eget supplement til måltiderne.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rad & Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden