INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Donau fra Passau - Wien - Passau

Cykelkrydstogt med MS Carissima

MS Carissima sejler på den smukkeste del af Donau fra Passau og Wien. Dejlige natur- og kulturoplevelser du sent vil glemme.

In stock
Travel Code
KR-91

Det kan du glæde dig til

Det populære Donaukrydstogt med cykling og sejlads fra Passau til Wien i vidunderlige landskaber langs med Donaufloden. Her oplever du fredelige bilfrie cykelstier langs med flodbredden, hyggelige landsbyer, grønne vinmarker, eventyrlige slotte og borge, før turen går tilbage mod Passau. Området er et sandt gourmet paradis, der er kendt for sine kager, wienerbrød og andre uimodståelige kulinariske opleveser.

Turen er selv-guidet, så I cykler på egen hånd i jeres eget tempo. I kan derfor selv bestemme hvor I tager en pause og nyder et glas skummende øl eller den lokale vin i en af de små landsbyer.

Turen er som skabt for vennegrupper med forskellig kondition og krav til aktiviteter. Har du ikke lyst til dagens cykeletape, kan du blive ombord, slappe helt af og nyde sejladsen fra soldækket. Hver dag får du nye oplevelser og oplever en ny kajplads. En helt perfekt kombination af afslapning og aktiv ferie i den udstrækning, som du selv ønsker det.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Passau
Byen ved de 3 floder: Donau, Inn og Ilz. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en pragtfuld gammel bydel og barokdomkirken med et af verdens største orgeler. Check-in på båden fra kl. 16.00. Velkomstdrink og aftensmad ombord til live musik. Turen starter med aftensejlads med silhuetter af Passaus smukke kirketårne i horisonten. 

2. dag. Engelhartszell – Brandstatt. Ca. 45 km cykling
Indånd duften af den tætte skov og nyslåede enge. Udforsk det uberørte landskab i den øvre del af Donau-dalen. Små rustikke kroer i udkanten af stien inviterer dig til at blive hængende. Schlögener Blick udkigspunktet er et must-see på dagens etape. En forbløffende udsigt over Schlögener Schlinge, hvor Donau skærer sig igennem et sving.

3. dag. Brandstatt - Linz. Ca. 26 km cykling
Om formiddagen kan du igen indsnuse den friske landluft. Omkring frokosttid ankommer du til Linz. Oplev den europæiske kulturhovedstad fra 2009. Her ligger den største kirke i Østrig og verdens stejleste sporvogn. ARS elektronik museum er bestemt også et besøg værd.

4. dag. Mauthausen - Grein. Ca. 35 km cykling
En smuk og varieret rute ligger for dagen. I udforsker det idylliske bagland Strudengau på cykel. I kommer forbi den keltiske landsby Mitterkirchen, det barokke kloster i Baumgartenberg og de romantiske ruiner af Burg Clam-slottet. Derefter er det tid til at nyde den lille middelalderby Grein med sine barokke facader, imponerende slot og det ældste kommunale teater i Østrig. Efter en sejltur forbi byer fyldt med funklende lys, ankommer I til Wien tidligt om morgenen.

5. dag. Tulln - Wien. Ca. 35 km cykling
Ved indgangen til Wien, indlejret i et betagende landskab, ligger klosteret Klosterneuburg. Du kan se kuplen på denne 900 år gamle barok bygning på lang afstand. "Kahlenbergerdorf" med sine vintaverner ligger nær havnen og er bestemt et besøg værd. Efter en spadseretur gennem vinmarker kan du nyde panoramaudsigten over Wien. Om eftermiddagen kan du tilkøbe en byrundtur med bus, hvor du vil passere de fleste af de mange og berømte seværdigheder og har en guidet vandretur gennem det historiske centrum i Østrigs hovedstad.

6. dag. Overliggerdag i Wien
På en bytur i Wien er alle seværdigheder indenfor rækkevidde fra sadlen på din cykel eller på HOP ON HOP OFF bus (ikke inkl.). Den storslåede Ringstraße minder dig om fortiden, og indbydende kaffehuse frister dig med lækre wienerbrød og kager, mens Naschmarket er en fest for alle sanser. Afslut eksempelvis aftenen på magisk vis med en koncert med vals og klassisk operettemusik (ikke inkl.).

7. dag. Rundtur i Wachau-dalen. Ca. 35 km cykling
En uforglemmelig dag i det maleriske Wachau. Cykel igennem dejlige landsbyer omgivet af terrasserede vinmarker og abrikostræer. Den charmerende lille by i Dürnstein, med sine smalle gader, er et absolut højdepunkt.

8. dag. Passau. Check-ud
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau kl. 09.00. Derefter indviduel hjemrejse. Det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 10.30, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

Den samlede cykelstrækning er på ca. 180 km i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 25 til 45 km, hvor du tilmed har en overliggerdag i Wien.
Der udleveres gode detaljerede cykelkort, så det er nemt at finde vej. Hver aften gennemgår bådens rejseleder morgendagens cykeletape, både på engelsk og tysk.

Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene klare luft fra cykelsadlen.
Denne rute
kan anbefales til alle med forskellig kondition og forskellige krav til mere eller mindre afslapning og aktivitet på ferien.

Indkvartering

MS Carissima
Skibet har 75 udvendige kahytter fordelt på 3 dæk. Kahytterne er større (14) og mere luksuriøse end vores andre både på Donau. Dobbeltsengen kan konverteres til to enkeltsenge. Alle kahytter har aircondition, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, TV og pengeskab.

Øverste dæk: Superior kahyt hvor vinduerne kan åbnes.
Mellemdæk: 
Komfort kahyt hvor vinduerne kan åbnes. 
Hoveddæk: Standardkahyt hvor vinduerne er lidt mindre og ikke kan åbnes.
ECO: Økonomikahyt på enten mellemdæk eller hoveddæk. Kahytten er placeret forrest eller bagerst i skibet og har derfor mere motorstøj. Disse kahytter koster mindre end de andre kahytter.

Udover restaurant, panoramasalon med bar og et bibliotek, er der en spa-afdeling med jacuzzi og sauna. På soldækket er der liggestole og en swimmingpool (tilgængelig juni-august). Wifi tilgængeligt ombord (forbindelsen kan variere efter hvor skibet befinder sig - betaling ombord). 

Carissima hoveddæk Carissima restaurant Carissima soldæk pool
Carissima kahyt hoveddæk Carissima restaurant Carissima soldæk

Cykel og cykeludstyr

I kan leje en unisex cykel med 7 (fodbremse) eller 21 gear (håndbremser). Det er også muligt at leje elcykel.
På grund af begrænset plads ombord, er det på forespørgsel at medbringe egen cykel. Det koser desuden et gebyr.

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås.
Vi anbefaler at medbringe egen cykelhjelm.
Hjelme og cykeltøj kan købes ombord.
I Østrig er det pligt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
München er nærmeste lufthavn. Derfra kan man tage bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid. 

Alternativt kan man flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Det tager ca. 15-18 timer med tog fra Danmark, afhængigt af antal skift undervejs. Bemærk at billetpriser løbende justeres ift. efterspørgslen.

Kør selv:
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. Bestilles hjemmefra og betales lokalt. 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 18: Startdato 30.04.2022 varighed 7 nætter

Fra 4.598,- DKK

Uge 21: Startdato 21.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 23: Startdato 04.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 26: Startdato 25.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 28: Startdato 09.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 31: Startdato 30.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 32: Startdato 06.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 35: Startdato 27.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 37: Startdato 10.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 40: Startdato 01.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 4.598,- DKK
Praktiske Informationer

OBS: 
Alle kahytter er på forespørgsel, vi anbefaler derfor altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu (inkl. øl, vin eller vand)
 • Daglig kahytrengøring
 • Daglig kaffe og kage
 • Festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge (ca. 5 EUR pr person pr dag)
 • Transport til/fra Danmark

Tillæg:

 • Cykelleje: 680 kr.
 • Elcykel: 1500 kr.
 • Medbring egen cykel: 280 kr. pr cykel
 • Udflugter (bestilles ombord på skibet)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 1-1,5 EUR pr. overfart (i alt ca. 100 kr.)

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rad & Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...