Donau fra Passau - Wien - Passau

Østrig | Cykelkrydstogt langs Donau | Sværhedsgrad 1

MS Swiss Crown sejler på den smukkeste del af Donau fra Passau og Wien på dette pragtfulde cykelkrydstogt. Oplev dejlige natur- og kulturoplevelser, du sent vil glemme, på dette spændende eventyr!

In stock
Travel Code
KR-91
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkNem cykling af bilfrie cykelstier
blue encircled checkSmag på et sandt gourmetparadis og lokale vine
blue encircled checkMulighed for at opleve klassisk operettemusik
calendar icon11 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Det populære Donaukrydstogt med cykling og sejlads fra Passau til Wien i vidunderlige landskaber langs med Donaufloden. Her oplever du fredelige bilfrie cykelstier langs med flodbredden, hyggelige landsbyer, grønne vinmarker, eventyrlige slotte og borge, før turen går tilbage mod Passau. Området er et sandt gourmet paradis, der er kendt for sine kager, wienerbrød og andre uimodståelige kulinariske opleveser.

Turen er selv-guidet, så I cykler på egen hånd i jeres eget tempo. I kan derfor selv bestemme hvor I tager en pause og nyder et glas skummende øl eller den lokale vin i en af de små landsbyer.

Turen er som skabt for vennegrupper med forskellig kondition og krav til aktiviteter. Har du ikke lyst til dagens cykeletape, kan du blive ombord, slappe helt af og nyde sejladsen fra soldækket. Hver dag får du nye oplevelser og oplever en ny kajplads. En helt perfekt kombination af afslapning og aktiv ferie i den udstrækning, som du selv ønsker det.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Passau
Byen ved de 3 floder: Donau, Inn og Ilz. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en pragtfuld gammel bydel og barokdomkirken med et af verdens største orgeler. Check-in på båden fra kl. 16.00. Velkomstdrink og aftensmad ombord til live musik. Turen starter med aftensejlads med silhuetter af Passaus smukke kirketårne i horisonten. 

2. dag. Engelhartszell – Brandstatt. Ca. 45 km cykling
Indånd duften af den tætte skov og nyslåede enge. Udforsk det uberørte landskab i den øvre del af Donau-dalen. Små rustikke kroer i udkanten af stien inviterer dig til at blive hængende. Schlögener Blick udkigspunktet er et must-see på dagens etape. En forbløffende udsigt over Schlögener Schlinge, hvor Donau skærer sig igennem et sving.

3. dag. Brandstatt - Linz. Ca. 24 km cykling
Om formiddagen kan du igen indsnuse den friske landluft. Omkring frokosttid ankommer du til Linz. Oplev den europæiske kulturhovedstad fra 2009. Her ligger den største kirke i Østrig og verdens stejleste sporvogn. ARS elektronik museum er bestemt også et besøg værd.

4. dag. Tulln - Wien. Ca. 31 km cykling
Ved indgangen til Wien, indlejret i et betagende landskab, ligger klosteret Klosterneuburg. Du kan se kuplen på denne 900 år gamle barok bygning på lang afstand. "Kahlenbergerdorf" med sine vintaverner ligger nær havnen og er bestemt et besøg værd. Efter en spadseretur gennem vinmarker kan du nyde panoramaudsigten over Wien. Om eftermiddagen kan du tilkøbe en byrundtur med bus, hvor du vil passere de fleste af de mange og berømte seværdigheder og har en guidet vandretur gennem det historiske centrum i Østrigs hovedstad (ikke inkl.).

5. dag. Overliggerdag i Wien
På en bytur i Wien er alle seværdigheder indenfor rækkevidde fra sadlen på din cykel eller på HOP ON HOP OFF bus (ikke inkl.). Den storslåede Ringstraße minder dig om fortiden, og indbydende kaffehuse frister dig med lækre wienerbrød og kager, mens Naschmarket er en fest for alle sanser. Afslut eksempelvis aftenen på magisk vis med en koncert med vals og klassisk operettemusik (ikke inkl.).

6. dag. Rundtur i Wachau-dalen. Ca. 37 km cykling
En uforglemmelig dag i det maleriske Wachau. Cykel igennem dejlige landsbyer omgivet af terrasserede vinmarker og abrikostræer. Den charmerende lille by i Dürnstein, med sine smalle gader, er et absolut højdepunkt.

7. dag. Grein-Mauthausen. Ca. 36 km cykling
Det er tid til at nyde den lille middelalderby Grein med sine barokke facader, imponerende slot og det ældste kommunale teater i Østrig. Her venter en smuk og varieret rute, hvor i kommer forbi den keltiske landsby Mitterkirchen, det barokke og de romantiske ruiner af Burg Clam-slottet. Afslut eventuelt dagen med et besøg ved Mauthausen-mindesmærket, et mindesmærke fra 2.verdenskrig.

8. dag. Passau. Check-ud
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau kl. 11.00. Derefter indviduel hjemrejse. Det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 12.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Den samlede cykelstrækning er på ca. 180 km i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 25 til 45 km, hvor du tilmed har en overliggerdag i Wien.
Der udleveres gode detaljerede cykelkort, så det er nemt at finde vej. Hver aften gennemgår bådens rejseleder morgendagens cykeletape, både på engelsk og tysk.

Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene klare luft fra cykelsadlen.
Denne rute
kan anbefales til alle med forskellig kondition og forskellige krav til mere eller mindre afslapning og aktivitet på ferien.

Indkvartering

down v arrow

Krydstogtskibet MS Swiss Crown  til at fungere som din base under din rejse. Du kommer til at bo på en af skibets komfortable og udvendige kahytter, der alle har et elegant og tidsløst design, som skaber en hyggelig atmosfære. Skibet tilbyder desuden en række faciliteter såsom en restaurant, en pool, et bibliotek, en lounge med panoramabar, et wellnessområde m.m. Glæd dig til en fænomenal rejse til søs på MS Swiss Crown, som tilbyder et pustereum fra den hverdag hjemme i Danmark.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

I kan leje en unisex cyke med 21 gear og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel.
På grund af begrænset plads ombord, er det på forespørgsel at medbringe egen cykel. Der opkræves et gebyr for at medbringe egen cykel.
Du kan låne en cykeltaske og lås til din egen cykel.

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås.
Du kan tilkøbe en cykelhjelm ved booking eller medbringe din egen.
I Østrig er det pligt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
München er nærmeste lufthavn. Derfra kan man tage bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid. 

Alternativt kan man flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Det tager ca. 15-18 timer med tog fra Danmark, afhængigt af antal skift undervejs. Bemærk at billetpriser løbende justeres ift. efterspørgslen.

Kør selv:
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. Bestilles hjemmefra og betales lokalt. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
         

Uge 25: Startdato 15.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.698,- DKK

Uge 26: Startdato 22.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 27: Startdato 29.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 28: Startdato 06.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 29: Startdato 13.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 30: Startdato 20.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 31: Startdato 27.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 34: Startdato 17.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 35: Startdato 24.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 37: Startdato 07.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 39: Startdato 21.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS: 
Alle kahytter er på forespørgsel, vi anbefaler derfor altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge (ca. 5 EUR pr person pr dag)
 • Transport til/fra Danmark
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 1-1,5 EUR pr. overfart (i alt ca. 100 kr.)

Tilkøb (se priser under "bestil":

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Medbring egen cykel
 • Cykelhjelm
 • Udflugter (bestilles ombord på skibet)
 • Særlig kost
  Vegetarkost eller anden speciel skånekost, f.eks. diabetes-kost eller glutenfri kost, kan arrangeres mod et tillæg. Ønsker du særlig kost, skal det oplyses ved bestilling. Beløbet betales ombord. Ved behov er du velkommen til at medbringe dit eget supplement til måltiderne.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rad & Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden