Bestil

Donau gennem 3 hovedstæder

Tyskland | Cykelkrydstogt - Grupperejse med dansk turleder | Sværhedsgrad 1

Oplev de tre skønne hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien på dette populære cykelkrydstogt langs Donau. Undervejs cykler og sejler du gennem både Tyskland, Slovakiet, Ungarn og Østrig.

In stock
Travel Code
KRG-101
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Cykl og sejl gennem fire lande i Østeuropa
blue encircled check Nyd de smukkeste landskaber langs Donaufloden
blue encircled check Gå på opdagelse i hyggelige landsbyer og prangende slotte
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/i/c/ico_car.png Fly fra København, Billund eller kør selv
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Donau er altid en populær destination blandt vores cykelkrydstogtgæster, og på denne tur følger du floden gennem hele fire lande. Båden MS Prinzessin Katharina er dit flydende hotel på hele turen gennem Tyskland, Østrigs forskelligartede og hyggelige landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, kendt for sin velsmagende gullash og paprika. Undervejs er der ophold i de tre hovedstæder: Wien, Bratislava og Budapest. 

Cykelkrydstogtet starter og slutter i Passau i Sydtyskland, og med kun ca. 200 km cykling, skal du vælge denne tur hvis du er til lidt mindre cykling, lidt mere sejlads og godt kan lide at gå på opdagelse i storbyer. På næsten hele turen cykler du på fredelige cykelstier i vidunderlige landskaber langs med Donauflodens bredder. Overalt vil der være hyggelige landsbyer med brostensbelagte, krogede gader, prangende slotte og borgruiner samt herlige grønne vinmarker i området ved Wachau.

Cykelkrydstogtet er med dansk turleder, og ombord på skibet er der også en engelsktalende turguide. På turen kan du vælge at cykle på egen hånd eller sammen med gruppen.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Passau
Du flyver fra København til München, hvorfra du sammen med turlederen og de øvrige deltagere på turen kører i bus til Passau. Hen på eftermiddagen ankommer du til den gamle by Passau og stiger ombord på båden. Passau er kendt for at være stedet, hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Aftensmåltidet nydes under sejladsen til Engelhartszell.

2. dag. Engelhartszell - Donausløjfen - Branbdstatt - Bratislava, ca. 46 km cykling
Første cykeldag starter i Engelhartszell, hvor Østrigs eneste trappist-kloster ligger. Du cykler gennem den fantastiske floddal Donausløjfen,”Schlögener Schlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader om en klippeformation. Det er et af de allerskønneste landskaber på hele turen, og her kan du sejle med en af de små cykel-flodfærger over til den anden flodbred. Du vil cykle gennem små hyggelige landsbyer og forbi biergartens, som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning. I Brandstatt går du igen ombord og har en natsejlads til Bratislava.

3. dag. Bratislava, rundtur i Bratislava
Båden lægger til i Bratislava omkring middagstid. Opdag i eftermiddag den lille livlige hovedstad i Slovakiet. Tip: Nyd en storslået panoramaudsigt fra slottet og tag en tur med et minitog gennem den fortryllende gamle bydel. Alternativt kan du udforske byen under en guidet cykeltur. 
Om natten sejler vi videre til Budapest.

4. dag. Sightseeing i Budapest eller cykeltur til Szentendre, ca. 48 km cykling
Tidligt om morgenen kan du nyde panoramaudsigten over Donaus smukke landskab på Soldækket. Porten til Budapest er overvældende, da mange af de berømte turistattraktioner ligger direkte ud til flodbredden. Om eftermiddagen kan du udforske byens mange attraktioner. I nærheden finder du Margaretheninsel, som er fremragende til en lille cykeltur eller den charmerende by Szentendre med middelhavsatmosfære og livligt kunstliv.
Aftenen kan nydes med musik og med en fantastisk udsigt til de illuminerede parlamentsbygninger, der ligger lige ved floden. Natsejlads til Visegrad.

5. dag. Visegrad - Esztergom, ca. 25/60 km cykling
Donausløjfen er absolut en af de dejligste og mest attraktive strækninger på Donau floden og kaldes Den Ungarske Wachau. Dagens cykeletape starter ved Visegrad med dens berømte fæstning og ruinerne af det tidligere palads. Du kan vælge mellem 2 forskellige ruter: Den længere inkluderer en afstikker til øen Szentendre og den barokke landsby Vác, som er blevet inspireret af den østrigske kejserinde Maria Theresias arkitekter. Den anden rute fører dig direkte til bispebyen Esztergom, med dens pragtfulde basilika – Ungarns største katolske kirke – med udsigt over landsbyen. Natsejlads til Wien.
(60 km-tur er kun designet til stærke cyklister).


6. dag. Wien (Nussdorf eller Korneuburg). Overliggerdag. Mulighed for cykling
Du kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Bådens turleder vil aftenen forinden komme med anbefalinger til, hvad du kan bruge dagen i Wien på. Der vil muligvis blive tilbudt en interessant guidet tur i Wien, enten på cykel eller i bus. Du kan også vælge at gå rundt i Wien på egen hånd og evt. besøge "Wiener Prater”, som er en stor berømt offentlig park. Du kan også tage på en cykeltur til wienernes bilfrie ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden til vinområdet Wachau og lægger til i Rossatz eller Dürnstein. 

7. dag. Wachau - Melk - P¨chlarn, ca. 40 - 49 km cykling
Du starter den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau. Du oplever den pragtfulde landsby Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor du kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før du atter går ombord på båden. Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning ombord. Turen går nu tilbage til Passau.

8. dag. Passau. Udtjekning
Under morgenmaden kan du nyde den sidste skønne sejlads gennem den meget betagende Donausløjfe og Donaudalen, inden du ankommer tilbage til Passau omkring kl. 10. Afmønstring sker kort tid efter ankomst til Passau, og du kører i bus til München Lufthavn, hvorfra du flyver hjem til Danmark.

Programændringer kan forekomme undervejs pga. f.eks. vandstanden i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km, afhængigt af hvilke ruter du vælger de enkelte dage. Dagsetaperne er mellem ca. 25 og 60 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Du cykler i nemt og fladt terræn langs med floden. Der er to overliggerdage, én i Wien og én i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du ønsker det. På strækningerne i Østrig er cykelstierne asfalteret og helt uden biltrafik, mens du i Ungarn også cykler på grusveje eller på mindre trafikerede biveje. Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 

Indkvartering

down v arrow

Krydstogtskibet MS Prinzessin Katharina fungerer som dit flydende hjem under din pragtfulde rejse til søs. Skibet er indrettet med 71 udvendige kahytter, og de er præget af et klassisk og elegant design, hvilket skaber en hyggelig og charmerende atmosfære ombord. Udover et lækkert design tilbyder krydstogtskibet flere forskellige faciliteter såsom en overdådig panorama-restaurant, bar, et hyggeligt boghjørne, et soldæk m.m. MS Prinzessin Katharina tilbyder dig en gloriøs pause fra den travle hverdag.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan du vælge mellem 3 forskellige cykeltyper:

 • unisex-cykel med 7 gear med kun håndbremser
 • unisex-cykel med 7 gear med fod- og håndbremser
 • elcykel (unisex) med 8 gear 

Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske, lås, pumpe, ét sæt lappegrej og ét sæt kortmateriale per kahyt. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Det er ikke noget krav i Tyskland at bære cykelhjelm.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Rejsen er inklusiv fly fra Danmark tur/retur. Ønsker du selv at stå for transporten fra Danmark til båden og retur, tilbyder vi et fradrag i prisen. Du vælger transportønske ved bestilling, hvor du også kan se fradraget. 

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 2023, uge 32 og 39:

Billund → München   Kl. 13.10 - 14.50

München → Billund   Kl. 21.45 - 23.20

København → München   Kl. 12.45 - 14.20

München → København   Kl. 17.20 - 18.50

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Donau gennem 3 hovedstæder
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Fly København/Billund-München tur/retur
 • Bustransfer fra München Lufthavn til Passau tur/retur
 • Ophold i valgte kahytskategori med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Helpension (morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu)
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning den sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Afrejseinformationer på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende turleder ombord
 • Dansk turleder
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Cykelleje 
  • Flodbåde når du skal krydse floden. Beregn ca. 2-3 EUR pr. overfart (i alt ca. 100 kr. for hele ugen)
  • Frokost i Passau den sidste dag
  • Drikkepenge
  • Afbestillings- og rejseforsikring

  Fradrag:

   • Fradrag for selv at komme frem til båden
   Drikkepenge:
    krydstogter er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 EUR pr. dag pr. rejsedeltager, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene.

   Bemærkning:
   Deltagerantal er minimum 16 personer og maximum 32 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.
   Gå til toppen af siden