INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt Passau - Wien - Passau

Donau gruppe tur med MS Arlene

NYHED Gammel tur i ny forklædning. Denne smukke tur sejles af den nye båd for sæsonen: MS Arlene. Nem cykling ad bilfri cykelstier mellem Passau og Wien.  Grupperejse for medlemmer af Ældre Sagen
Kun én afrejse med fly og dansk rejseleder: 25. juni 2018

10.998,00 kr
In stock
Travel Code
KR-77
Den smukkeste strækning af Donau på cykel og med båd

Igen i 2018 tilbyder vi i samarbejde med Ældre Sagen en grupperejse til den skønne Donaudal, hvor vi bor om bord på flodbåden MS Arlene, der er ny for sæsonen 2018. Vi cykler ad herlige bilfrie cykelstier fra Passau til Wien, den allersmukkeste strækning langs Donau. 

Rejsen inkluderer fly fra København og transfer til båden. Med på rejsen har vi en dansk turleder, som man kan cykle sammen med eller man kan cykle på egen hånd eller i små grupper. 

Indkvartering

MS ARLENE er et populært mellemklasse skib med en personlig og familær atmosfære og jeres flydende hotel på hele turen. På øverste dæk ligger panorama-salonen og på hoveddækket finder du restauranten (begge med aircondition). Det delvist overdækkede soldæk har fin plads til gæsterne til at se landskabet glide forbi og til opbevaring af cyklerne. Kahytterne har 2 enkeltsenge og har en størrelse på ca. 10-11 m². Alle kahytter er udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, tv, pengeskab (depositum) og central air-condition. Enkeltkahytterne ligger på øverste dæk og har en størrelse på 8-9 m². Alle kahytter på øverste dæk har store panoramavinduer, som kan åbnes, mens kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. 
Skibet har plads til 100 passagerer men pladsen føles aldrig trang da man som regel er spredt ud over hele skibets fællesarealer. 

Turen er med helpension, morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, eftermiddagskaffe og om aftenen en min. 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. Der er levende musik hver aften og den sidste aften arrangeres der en gallaaften med 4-retters festmenu og underholdning af skibets crew.

Det er en international afgang, hvor Ruby Rejser råder over et antal kahytter, og I vil sammen med den danske gruppe, også være sammen med gæster fra andre nationer.

MS arlene

Arlene

Arlene

Dagsprogram

Dag 1. København - Passau.
Afrejse midt på dagen med direkte fly fra København til München. Bustransfer til den flotte by Passau, som er kendt for stedet hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Vi tager direkte til båden og checker ind. Velkomstdrink og første middag ombord mens der sejles til Engelhartszell
 
Dag 2. Engelhartszell – Untermühl – Linz, cykling ca. 35 km. 
Den første skønne cykelstrækning går forbi Mühlviertel bjergene, som falder smukt og stejlt ned mod Donauflodens bredder. Ved Schlögen slynger floden sig 180 grader i et fantastisk betagende landskab, hvor vi sejler med en af de små cykelfærger over til den anden bred. I Untermühl går vi igen om bord på skibet for så at sejle den sidste strækning til Linz, denne store og smukke by, hvor vi har kajplads lige ved centrum og det fantastisk flotte torv, som ligger lige til en dejlig spadseretur. Mulighed for udflugt med det lille gule ”tog” Linzer City Express.

Dag 3. Linz-Mauthausen-Grein, cykling ca. 36-42 km. 
Tidlig morgen sejler vi til Mauthausen. Mulighed for at lave en afstikker op til Mauthausen konzentrationslejr der ligger på en bakketop over byen. Fra Mauthausen går cykelturen langs med Donaufloden igennem grønne engdrag, forbi campingpladser og typisk østrigske, blomstersmykkede huse. Ønsker I en lidt længere cykelrute, kan I cykle via borgen "Clam" i baglandet Strudengau. Hele dagen oplever vi et afvekslende landskab forbi majsmarker og skov. Dagens etapemål er den lille, fortryllende by Grein med borgen, Greinburg og Østrigs ældste teater. Mulighed for guidet rundtur på borgen Greinburg (tilkøbes ombord).

Dag 4. Grein-Melk-Tulln, cykling ca. 50 km. 
Dagens cykeletape går gennem det vildsomme Strudengau område, hvor floden flere steder er ret smal og med kraftige strømninger. I gamle dage en frygtet strækning af søfolk. Derfra gennem området Nibelungengau med gamle byer og borgruiner til de 2 byer Emmersdorf og Melk, som er forbundet med en bro. Melk er specielt kendt for det pragtfulde barokke kloster “Stift Melk”, som ligger højt og flot på bakkedraget ved byen. Fra Melk nyder vi sejladsen og solnedgangen på vej gennem den flotte vindal Wachau til dagens destination blomsterbyen Tulln.

Dag 5. Tulln – Wien/Nussdorf, cykling ca. 35 km. 
En nem dagsetape ind til det smukke Wien. Umiddelbart før vi kommer til hovedstaden, ligger Klosterneuburg som et pragtfuldt barokt bygningsværk med den 900 år gamle kuppel og et vidunderligt guldsmedehåndværk fra middelalderen. Kort før ankomst til skibskajen i Wien-Nussdorf kommer vi til den lille "heurigen" landsby Kahlenbergerdorf, hvor I kan nyde en dejlig slentretur gennem vinmarkerne med en vidunderlig udsigt til millionbyen, Wien. Udflugt med bus og til fods rundt i Wien sen eftermiddag (tilkøb)

Dag 6. Fridag i Wien. 
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en meget interessant, guidet cykeltur rundt i Wien med engelsk- eller tysktalende guide (tilkøb). I kan også vælge en bytur på egen hånd i Wien. Og/eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Om aftenen kan I vælge tilbuddet på koncertbilletter inkl. bustransport til den populære Wiener-koncertaften med et potpourri af musik, opera og ballet. Om natten sejler båden til Dürnstein eller Rossatz.

Dag 7. Wachau– Pöchlarn, cykling ca. 39 km. 
I dag starter den sidste og utroligt smukke cykeletape igennem et af Østrigs allerflotteste landskaber. Her oplever vi den gamle landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med de toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige Gasthöfe og heurigen. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor vi kan smage på den lokale Marillenlikør (abrikos) eller måske blot nyde stemningen her, før vi i Pöchlarn igen går om bord på båden for at sejle tilbage mod Passau. Denne sidste aften er der gallamiddag med underholdning om bord.

Dag 8. Passau. Check-ud. 
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden vi ankommer til Passau sidst på formiddagen. Bussen henter os og kører os retur til München lufthavn, hvorfra vi flyver til København. 

Rejsefakta

Dette er en pakkerejsen med flyrejse fra Danmark, bustransfer, ophold med helpension på båden og leje af gode 7-gears cykler inkluderet i prisen, og der er en Ruby turleder med på hele turen.

Flytider (med forbehold for ændringer)
25. juni 2018. Udrejse fra Kastrup   12.55  ankomst München 14.30
2. juli 2018. Hjemrejse München   16.45  ankomst Kastrup 18.15

Der tilbydes forskellige udflugter i ugens løb. Guidede ture i Wien enten på cykel eller i bus samt den populære koncertaften i Wien med bl.a. Straussmusik. 
Udflugterne beskrives i jeres afrejseinformationer men bestilles og betales først om bord på båden efter check-in og informationsmøde. Udflugterne er med tysk-/engelsktalende guide. 

Turprisen er eksklusive drikkepenge. På krydstogter er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad og kort

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden. De fleste dage er der mulighed for at vælge en rute på den ene eller anden side af floden. Cykelruterne der går væk fra flodbredden kan være mere kuperet og det kan være nødvendigt at stå af og trække cyklen. Dagsetaperne er fra ca. 35 til 50 km. 

Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden holder bådens rejseleder hver dag informationsmøde på engelsk og tysk omkring morgendagens cykeletape, og den danske rejseleder oversætter for dem der ikke er så gode til det sproglige. Ruby-turlederen tager også med ud på cykelruterne hver dag. Man kan vælge at cykle sammen med den danske turleder eller cykle på egen hånd eller i små grupper. Mange vil gerne følges med turlederen den første dag, men som regel cykler folk mere spredt i løbet af ugen og vælger de ruter, der passer bedst til dem. 

Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj.
Absolut et cykelkrydstogt, der kan anbefales til alle med forskellig kondition og krav til mere eller mindre afslapning og aktivitet i ferien.

Cykler og cykeludstyr

Du får udleveret en 7 gears cykel med lav indstigning, cykeltaske og gode cykelkort (gratis og inkluderet i prisen, ét sæt pr. kahyt). 
Du kan også bestille el-cykel, hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. Tillæg 725 kr. 

Bestil rejse

Uge 26: Ankomstdato 25.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer/pr.person:

 • Flybillet København - München lufthavn tur/retur
 • Bustransfer München Lufthavn - Passau tur/retur
 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring
 • Helpension på båden- morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Leje af 7 gear cykel med cykeltasker
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Dansk turleder
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer kr. 450 for personer over 12 år
 • Dækning under Rejsegarantifonden

Tillæg:

 • Opgradering til elcykel 725 kr. (på forespørgsel) 
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 2-3 euro pr. overfart (i alt ca. 100 kr. for hele ugen)
 • Drikkepenge til skibets besætning. Ca. 5 euro pr. person/dag. 
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Kør-selv-rabat: 1.500 kr. (turen starter og slutter så i Passau).

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden