INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Donau med MS Theodor Körner

Cykel-/vandrekrydstogt Passau - Bratislava - Wien - Passau

Theodor Körner sejler på den smukkeste del af Donau fra Passau til Bratislava og Wien. Dejlige natur- og kulturoplevelser du sent vil glemme. I stedet for at leje en cykel er det muligt at tilkøbe en vandrepakke med guidede vandreture på 3 afgange i 2019. 

In stock
Travel Code
KR-91
Det kan du glæde dig til

Det populære Donaukrydstogt med cykling og sejlads fra Passau til Wien i vidunderlige landskaber langs med Donaufloden. Her oplever du fredelige, bilfrie cykelstier langs med flodbredden, hyggelige landsbyer og grønne vinmarker, eventyrlige slotte og borge, og med hovedstæderne Bratislava og Wien som skønne etapemål før turen går tilbage mod Passau. Lige netop her i dette område får du de allersmukkeste indtryk af ferielandet Østrig med sine mange pragtfulde landskabsscenerier

Turen er selv-guidet, så I cykler på egen hånd i jeres eget tempo og kan selv bestemme hvor I tager en pause og nyder et glas skummende øl eller en den lokale vin i en af de små landsbyer.

Turen er som skabt for vennegrupper med forskellig kondi og krav til aktiviteter. Har du ikke lyst til dagens cykeletape, kan du bare blive om bord, slappe helt af og nyde sejladsen fra soldækket. Hver dag en ny kajplads og nye oplevelser. En helt perfekt kombination af afslapning og aktiv ferie i den udstrækning, som du selv ønsker det.


Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Passau
Byen ved de 3 floder, Donau, Inn og Ilz. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en pragtfuld gammel bydel og barokdomkirken med et af verdens største orgeler. Check-in på båden fra kl. 16.00. Velkomstdrink og aftensmad ombord til live musik. Turen starter med aftensejlads gennem den romantiske Donau-dal til Mauthausen.

2. dag. Mauthausen – Grein - Devin. Ca. 35 km cykling
Fra Mauthausen går turen langs med Donaufloden igennem grønne engdrag, forbi campingpladser og typisk østrigske, blomstersmykkede huse. Den keltiske by Mitterkirchen kaster jer langt tilbage i historien. 
Ønsker I en lidt længere cykelrute, kan I cykle via Borgen "Clam" i baglandet Strudengau. Hele dagen et afvekslende landskab forbi majsmarker og skov. Dagens etapemål er den lille, fortryllende by Grein med borgen, Greinburg og Østrigs ældste teater, hvor båden venter jer ved kajpladsen.

3. dag. Devin - Bratislava. Ca. 43 km cykling
I ankommer om morgenen til Devin med den mægtige borgruin, der troner over byen og floden. Fra Devin kan I cykle langs det tidligere jerntæppe, der delte Øst- og Vesteuropa under den kolde krig. I krydser grænsen og kommer snart til det imponerende barokke slot Hof med sit kunstneriske haveanlæg. 
Cykelturen går videre gennem "Østrigs køkkenhave" til kroningsbyen og Ungarns tidligere hovedstad Bratislava for foden af bjergkæden Karpaterne. Udforsk de snævre gyder og Bratislavas seværdigheder. Guidet byrundtur til fods (tilkøb). Natsejlads videre til Wien.

4. dag. Overliggerdag i Wien
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en meget interessant, guidede cykeltur rundt i Wien med engelsk- eller tysktalende guide. I kan også vælge en bytur på egen hånd i Wien. Eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donau-insel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Om aftenen er det oplagt at besøge en af de mange små ”heurigen” restauranter i Wien/Nussdorf, og I kan også vælge tilbuddet på koncertbilletter inkl. bustransport til den populære Wiener-koncertaften. Om natten sejler båden til Krems.

I dag er en ganske særlig cykeldag gennem et af Østrigs allerflotteste landskaber. Dette bakkede landskab mellem små listige landsbyer, abrikosplantager, vinmarker, slotte, klostre og ruiner fortryller enhver. I vil cykle i "den syvende himmel". Ovenfor den barokke landsby Dürnstein med de krogede gader og toppede brosten ligger ruinen af borgen, hvor Richard Løvehjerte sad i fangenskab. Klosterkirkens blå spir er et vartegn for Wachau-dalen. Den lille by Weissenkirchen er omgivet af vinmarker og der er rig mulighed for vinsmagning på de mange vinstuer langs cykelstien. Gå ikke glip af den lokale Marillenlikør (abrikos).

6. dag. Melk - Grein. Ca. 50 km cykling
Efter den dejlige morgenbuffet har I god tid til at udforske Melks barokke benediktinerkloster. Dagens cykeletape er præget af mangfoldighed. I starter i Nibelungengau's brede dale og følger Donau ind i Strudengau - et smalt og berygtet sted blandt skippere. Dagens mål er byen Grein med Østigs ældste teater (besøg mulig). Natsejlads til Obermühl.

7. dag. Obermühl - Engelhartszell. 25 km cykling
På dagens strækning har du skøn natur og små landsbyer med hyggelige restauranter og "bier-gartens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning. Et besøg i Stift Engelszell, som er kendt for dets klosterlikør, er oplagt på dagens etape. Det er også i dag hvor I har muligheden for at cykle op og få en flot udsigt over hvor Donau slynger sig 180 grader. 
Denne sidste aften er der gallamiddag med underholdning om bord.

8. dag. Passau. Check-ud
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau kl. ca. 10.00. Derefter indviduel hjemrejse. Det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 12.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Der tilbydes forskellige udflugter i ugens løb. Byrundtur i Linz med ”den gule cityekspres”, guidede ture i Wien, enten på cykel eller i bus samt den populære koncertaften i Wien med bl.a. Straussmusik i det gamle kejserpalads, Wiener Hofburg. 
Udflugterne 

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Dagsprogram for vandring

I stedet for at leje en cykel kan man tilkøbe en vandrepakke som inkluderer erfaren lokalguide. Små grupper på min. 8 og max 16 deltagere.  Hver dag vil en bus bringe dig komfortabelt til udgangspunktet for vandreturen og derefter i slutningen af dagen tilbage til skibet. Alle turene er 12-13 km lange og vil have mellem 500 og 700 højdemeter hver dag. Vandringerne vil tage ca. 4 timer. 
Kan tilkøbes på afgangene 18. maj, 20. juli, 14. september 2019. 

Denne tur er kategori 3. Se turbeskrivelsen herunder for antal højdemeter op og ned for hver dag. Alle med en god grundform kan være med. Læs om sværhedsgrader, udstyr og vores forskellige vandretyper  her.

1. dag. Passau

Ankomst ombord.

2. dag. Bad Kreuzen – Grein ca. 13 km (+530 m./-725 m.)
Dagen byder på en smuk og varieret vandrerute i det idylliske bagland Strudengau. Ruten tager dig bl.a. forbi Wolfsschlucht kløften, Martinstein stenformation og den grønne Stillensteinklamm kløft, før I går ombord på skibet igen i Grein. En middelalderlig by med imponerende slotte.

3. dag. Devin – Bratislava ca. 12 km (+613 m./-529 m.)
Borgruinen ovenfor Devin er resterne af et af de ældste slotte i Slovakiet og herfra er der en fantastisk udsigt
over Donau-Auen nationalpark. Vandreturen starter fra Devin til bjergtoppen Devinska Kobyla, som er det højeste punkt i Bratislava. Herfra bevæger vi os videre til den livlige by Bratislava.

4. dag. Wien – hviledag
Her kan I udforske Wien på egen hånd og nyde byens lækre kager og bagværk, eller deltage i en af de guidede udflugter (tilkøb). I kan eventuel slutte aftenen af med en smuk koncert i en af Wiens historiske paladser. Natsejlads til Krems.


5. dag. Weißenkirchen – Bacharnsdorf ca. 13 km (+741 m./-739 m.)
I kører med bus fra Krems til Weißenkirchen, hvor I krydser Donau med færge til St. Lorenzen. Her starter vandreturen til Hirschwand og bjergområdet Seekopf. Nyd udsigterne over Wachaus vinterrasser, smukke landsbyer og historiske slotte omgivet af abrikosplantager. Fra Kreuzberg går turen nedad til Bacharnsdorf, hvorfra I kører til den lille by Melk, hvor du kan besøge det berømte kloster Melk Abbey, som er på UNESCO’s verdensarvsliste.


6. dag. Krummnußbaum – Maria Taferl – Granz ca. 13 km (+509 m./-515 m.)
I kører fra Melk til Krummnußbaum hvorfra I vandrer i det grønne landskab ved Strudengau og Nibelungengau, Et af turens højdepunkter er pilgrimskirken Maria Taferl. Herfra er der en flot udsigt udover Donau dalen. Turen går videre til Steinbach slugten og langs bifloden Tümlingbach tilbage til Donau. Vandreturen slutter i Granz, hvorfra en taxa vil fragte dig tilbage til Grein.


7. dag. Inzell – Freizell ca. 12 km (+525 m./-545 m.)
Dagen starten med en af de små færger der sejler over floden til Kobling, hvorfra en taxa vil køre jer til den lille by Inzell.  I vandrer via Steinerfelsen udsigtspunkt til det berømte udsigtspunkt Schlögener Blick, hvorfra I kan nyde en fantastisk udsigt over Schlögener Schlinge, hvor Donau-floden svinger 180 grader. Vel nede fra udsigtspunktet tager I en lille færge over til Au og fortsætter turen videre forbi ruinerne af Haichenbach slottet, inden I når frem til byen Freizell. Herfra kører I tilbage til båden som ligger ved kaj i Engelhartszell. Her kan I se Østrigs eneste trappistkloster med sin berømte ”helbredende” urtesnaps, likører og klosterøl.

8. dag. Passau
Her kan du nyde de sidste solstråler og stilheden i Donau-dalen fra skibsdækket før ankomsten til Passau, hvor der er landgang. 

Sværhedsgrad

Den samlede cykelstrækning er på ca. 220 km i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 35 til 60 km, hvor du tilmed har en overliggerdag i Wien.
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Tilligemed er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 

Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj. 
Og absolut et cykelkrydstogt, der kan anbefales til alle med forskellig kondition og krav til mere eller mindre afslapning og aktivitet i ferien.

Indkvartering

MS Theodor Körner er et rummeligt og nostalgisk skib, som i 2014 blev totalrenoveret. Skibet har en hyggelig atmosfære i Art Deco stil. Personalet er helt på dupperne og yder en yderst professionel service. Skibet har 3 forskellige dæk og derudover en Panoramabar med dansegulv, en overdækket terrasse, et lille bibliotek, en sauna og selvfølgelig en dejlig spiserestaurant samt det store soldæk med liggestole og bordarrangementer. 

60 komfortable kahytter: Hver kahyt er ca. 8-16 kvm. De fleste kahytter vi booker er 10-11 m2 og med 2 enkeltstående senge, klimaanlæg, varme, toilet, bruser, hårtørrer, LCD TV, og panoramavinduer.

Promenadedæk: Alle kahytter med vinduer, der kan lukkes op. Kahytterne på Promenadedækket er de mest populære og dem der bliver udsolgt først, så det er om at booke i god tid. 
Øvre dæk: Alle kahytter med vinduer, der kan lukkes op. 
Hoveddæk: Ganske få kahytter. Vinduerne kan ikke lukkes op. 

Junior Suite: Der er ganske få af disse kahytter på Øvre dæk og Promenadedækket. Kahytterne er 13-16 m2 og har dobbeltseng. Disse kahytter koster generelt 1000-1200 kr. pr. person mere end de øvrige kahytter.  

Turen er med helpension, dvs. morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. Det er nærmest en kulinarisk rejse, hvor retterne afspejler de forskelligartede regioner, I bevæger jer igennem. Der er levende musik hver aften, og den sidste aften arrangeres en gallaaften med 4-retters festmenu og underholdning af skibets crew. Når båden ligger i havn, er klimaanlæg som regel ikke tilsluttet. 
Båden er international, og I vil møde mange forskellige nationaliteter om bord.
Der er WIFI ombord (forbindelse er ikke garanteret). 

Cykel og cykeludstyr

I kan leje en unisex cykel med 7 (fodbremse) eller 21 gear (håndbremser). Ved bestilling af rejsen opgiv venligst din højde (og evt. ønske om cykeltype). I kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. Medbringer I egne cykler er der et gebyr på 15 € pr. cykel for håndteringen ombord (betales hjemmefra). Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås. Vi anbefaler at medbringe egen cykelhjelm. Hjelme og cykeltøj kan købes ombord. I Østrig er det pligt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt.

Hvordan kommer jeg frem?

Du skal selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

München er nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Fra Billund skal der skiftes fly undervejs. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid. 
Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.
Du kan finde en samlet oversigt over flymulighederne på Momondo.

Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs. Tjek tider og priser på Deutsche Bahns, bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht. efterspørgslen.

Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. Udendørs parkering koster 66 euro og indendørs parkering 77 euro pr. uge. Bestilles hjemmefra og betales lokalt. Link til online reservation kommer i jeres afrejseinformation senest 3 uger inden afrejse. 

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Bestil

Uge 30: Startdato 20.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 31: Startdato 27.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 34: Startdato 17.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 35: Startdato 24.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 38: Startdato 14.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 39: Startdato 21.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • Festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti


Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 1-1,5 euro pr. overfart (i alt ca. 100 kr.)
 • Enkeltkahytstillæg (50%) - altid på forespørgsel. Ring og hør nærmere. 
 • Afbestillings- og rejseforsikring


Drikkepenge:
Turprisen er eksklusiv drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag.

OBS: 
Alle kahytter er på forespørgsel, vi anbefaler derfor altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. Ønsker du en længere tur med Theodor Körner, er der også et 15 dages sejlads igennem Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Serbien

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rad & Reisen.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden