INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykel-/vandrekrydstogt Passau - Bratislava - Wien - Passau

Donau med MS Theodor Körner

Theodor Körner sejler på den smukkeste del af Donau fra Passau til Bratislava og Wien. Dejlige natur- og kulturoplevelser du sent vil glemme. 
NYHED i 2018 vil man på udvalgte afgange kunne tilkøbe en vandrepakke i stedet for cykelleje. 

5.248,00 kr
In stock
Travel Code
KR-91
Langs Donau fra Passau til Bratislava og Wien med MS Theodor Körner

Det populære Donaukrydstogt med cykling og sejlads fra Passau til Wien i vidunderlige landskaber langs med Donaufloden. Her oplever du fredelige, bilfrie cykelstier langs med flodbredden, hyggelige landsbyer, slotte og borge, og med hovedstaden Wien som sidste, skønne etapemål før retursejladsen til Passau. 

Ialt ca. 550 km flodsejlads krydret med daglige cykeletaper i skønne, østrigske landskaber med bjergpanoramer, en flod, der snor sig igennem blomstrende idyl, vinmarker og landsbyer,hvor du overalt mødes med gæstfrihed af den lokale befolkning. 

En ”magelig aktiv” ferie, hvor du har hele dagen til din rådighed ude på cykelstierne med fornøjelige oplevelser som f.eks. små cykelfærger, der krydser floden flere steder. Hyggelige rastepladser, der indbyder til pauser og et glas skummende øl eller den lokale vin i landsbyer med gamle krogede gader som f.eks. i den lille "perle" Dürnstein i Wachauområdet med de vidunderlige, grønne vinmarker. 

Lige netop her i dette område får du de allersmukkeste indtryk af ferielandet Østrig med sine mange pragtfulde landskabsscenerier, også kendt fra filmen "Sound of Music", hvor de fleste af optagelserne foregik akkurat her.

Og sidst men ikke mindst oplever du 2 hovestæder, både Bratislava og en af Europas flotteste hovedstæder, valsebyen Wien med de imponerende bygninger fra kejsertiden, som emmer af forgangen storhedstid. 

Turen er som skabt for vennegrupper med forskellig kondi og krav til aktiviteter. Har du ikke lyst til dagens cykeletape, kan du bare blive om bord, slappe helt af og nyde sejladsen fra soldækket. Hver dag en ny kajplads og et nyt sted,- en helt perfekt kombination af afslapning og aktiv ferie i den udstrækning, som du selv ønsker det.....!!

Vi tilbyder også cykelferie langs Donau fra hotel til hotel med bagagetransport - se mere her

Indkvartering

MS Theodor Körner er et rummeligt og nostalgisk skib, som i 2014 blev totalrenoveret. Skibet har en hyggelig atmosfære i Art Deco stil. Personalet er helt på dupperne og yder en yderst professionel service. 

Skibet har 3 forskellige dæk og derudover en Panoramabar med dansegulv, en overdækket terrasse, et lille bibliotek, en sauna og selvfølgelig en dejlig spiserestaurant samt det store soldæk med liggestole og bordarrangementer. 

60 komfortable kahytter: Hver kahyt er ca. 8-16 kvm. De fleste kahytter vi booker er 10-11 m2 og med 2 enkeltstående senge, klimaanlæg, varme, toilet, bruser, hårtørrer, LCD TV, og panoramavinduer.

Promenadedæk: Alle kahytter med vinduer, der kan lukkes op. Kahytterne på Promenadedækket er de mest populære og dem der bliver udsolgt først, så det er om at booke i god tid. 
Øvre dæk: Alle kahytter med vinduer, der kan lukkes op. 
Hoveddæk: Ganske få kahytter. Vinduerne kan ikke lukkes op. 

Junior Suite: Der er ganske få af disse kahytter på Øvre dæk og Promenadedækket. Kahytterne er 13-16 m2 og har dobbeltseng. Disse kahytter koster generelt 1000-1200 kr. pr. person mere end de øvrige kahytter.  

Turen er med helpension, dvs. morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. Det er nærmest en kulinarisk rejse, hvor retterne afspejler de forskelligartede regioner, I bevæger jer igennem. 

Der er levende musik hver aften, og den sidste aften arrangeres en gallaaften med 4-retters festmenu og underholdning af skibets crew. 
Når båden ligger i havn, er klimaanlæg som regel ikke tilsluttet. 

Båden er international, og I vil møde mange forskellige nationaliteter om bord.
Der er WIFI ombord (forbindelse er ikke garanteret). 

Soldæk Restaurant
Soldæk Restaurant

Juniorsuite Standard kahyt
Junior suite Standardkahyt
Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Passau
Byen ved de 3 floder, Donau, Inn og Ilz. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en pragtfuld gammel bydel og barokdomkirken med et af verdens største orgeler. Check-in på båden fra kl. 16.00. Velkomstdrink og aftensmad ombord til live musik. Turen starter med aftensejlads gennem den romantiske Donau-dal til Mauthausen. 

Dag 2. Mauthausen – Grein - Devin. Ca. 35 km cykling
Fra Mauthausen går turen langs med Donaufloden igennem grønne engdrag, forbi campingpladser og typisk østrigske, blomstersmykkede huse. Den keltiske by Mitterkirchen kaster jer langt tilbage i historien.
Ønsker I en lidt længere cykelrute, kan I cykle via Borgen "Clam" i baglandet Strudengau. Hele dagen et afvekslende landskab forbi majsmarker og skov. Dagens etapemål er den lille, fortryllende by Grein med borgen, Greinburg og Østrigs ældste teater, hvor båden venter jer ved kajpladsen.

Dag 3. Devin - Bratislava. Ca. 43 km cykling
Efter en rolig natsejlads ankommer I om morgenen til Devin med den mægtige borgruin, der troner over byen og floden. Der er forskellige ruteforslag i dag. Fra Devin kan I cykle langs det tidligere jerntæppe, der delte Øst- og Vesteuropa under den kolde krig. I krydser grænsen og kommer snart til det imponerende barokke slot Hof med sit kunstneriske haveanlæg.
Cykelturen går videre gennem "Østrigs køkkenhave" til kroningsbyen og Ungarns tidligere hovedstad Bratislava for foden af bjergkæden Karpaterne. Udforsk de snævre gyder og Bratislavas seværdigheder.

Dag 4. Overliggerdag i Wien
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en meget interessant, guidede cykeltur rundt i Wien med engelsk- eller tysktalende guide. I kan også vælge en bytur på egen hånd i Wien. Eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donau-insel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Om aftenen er det oplagt at besøge en af de mange små ”heurigen” restauranter i Wien/Nussdorf, og I kan også vælge tilbuddet på koncertbilletter inkl. bustransport til den populære Wiener-koncertaften. Om natten sejler båden til Krems.

Dag 5. Wachau/Krems - Melk. Ca. 37 km cykling  
I dag er en ganske særlig cykeldag gennem et af Østrigs allerflotteste landskaber. Dette bakkede landskab mellem små listige landsbyer, abrikosplantager, vinmarker, slotte, klostre og ruiner fortryller enhver. I vil cykle i "den syvende himmel". Ovenfor den barokke landsby Dürstein med de krogede gader og toppede brosten ligger ruinen af borgen, hvor Richard Løvehjerte sad i fangenskab. Klosterkirkens blå spir er et vartegn for Wachau-dalen. Den lille by Weissenkirchen er omgivet af vinmarker og der er rig mulighed for vinsmagning på de mange vinstuer langs cykelstien. Gå ikke glip af den lokale Marillenlikør (abrikos). 

Dag 6. Melk - Grein. Ca. 50 km cykling
Efter den dejlige morgenbuffet har I god tid til at udforske Melks barokke benediktinerkloster. Dagens cykeletape er præget af mangfoldighed. I starter i Nibelungengau's brede dale og følger Donau ind i Strudengau - et smalt og berygtet sted blandt skippere. Dagens mål er byen Grein med Østigs ældste teater (besøg mulig). 

Dag 7. Obermühl - Engelhartszell. 25 km cykling
På dagens strækning har du skøn natur og små landsbyer med hyggelige restauranter og "bier-gartens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning. Et besøg i Stift Engelszell, som er kendt for dets klosterlikør, er oplagt på dagens etape. Det er også i dag hvor I har muligheden for at cykle op og få en flot udsigt over hvor Donau slynger sig 180 grader.
Denne sidste aften er der gallamiddag med underholdning om bord.

Dag 8. Passau. Check-ud
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau kl. ca. 10.00. Derefter indviduel hjemrejse. Det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 12.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Der tilbydes forskellige udflugter i ugens løb. Byrundtur i Linz med ”den gule cityekspres”, guidede ture i Wien, enten på cykel eller i bus samt den populære koncertaften i Wien med bl.a. Straussmusik i det gamle kejserpalads, Wiener Hofburg. 
Udflugterne bestilles og betales først om bord på båden. 

Dagsprogram for vandring

I stedet for at leje en cykel kan man tilkøbe en vandrepakke som inkluderer erfaren lokalguide og transfers. Små grupper på min. 8 og max 16 deltagere. 

Hver dag vil en bus bringe dig komfortabelt til udgangspunktet for vandreturen og derefter i slutningen af dagen tilbage til skibet. 

Alle turene er omkring 13 km lange og vil have mellem 300 og 500 højdemeter hver dag. Vandringerne vil tage ca. 4 timer. 

Kan tilkøbes på afgangene 12. maj, 30. august, 18. september 2018. 

Denne tur er kategori 3. Alle med en god grundform kan være med. Læs om sværhedsgrader, udstyr og vores forskellige vandretyper her.

Dag 1. Passau
Før ombordstigning kl. 16.00, kan en gåtur nydes i den historiske by Passau. Du kan beundre verdens største kirkeorgel og nyde en kold øl i en typisk bayersk ølhave. Sejlturen begynder omkring 18.30, hvor skibet sætter kursen mod den romantiske Donau-dal.

Dag 2. Bad Kreuzen – Grein ca. 13 km (+530/-725)
Dagen byder på en smuk og varieret vandrerute i det idylliske bagland Strudengau. Ruten tager dig bl.a. forbi Wolfsschlucht kløften, Martinstein stenformation og den grønne Stillensteinklamm kløft, før du går ombord på skibet igen i Grein. En middelalderlig by med imponerende slotte.

Dag 3. Devin – Bratislava ca. 12 km (+613/-529)
Her starter turen i Slovakiets hovedstad Bratislava. Her kan du opleve Devin, som er et af Slovakiets ældste slotte, hvor der er en flot udsigt til Donau-Auen nationalpark. Fra Devin går turen til bjergområdet Devinska Kobyla, som er det højeste punkt i Bratislava. Herfra bevæger vi os videre til den livlige by Bratislava.

Dag 4. Wien – hviledag
Her kan du udforske Wien på egen hånd og nyde byens lækre kager og bagværk. Du kan eventuel slutte aftenen af med en smuk koncert i en af Wiens historiske paladser.

Dag 5. Weißenkirchen – Bacharnsdorf ca. 13 km (+741/-739)
Efter morgenmad er der arrangeret en bustur til Weißenkirchen, hvor du krydser Donau med færge til St. Lorenzen. Her starter vandreturen til Hirschwand og bjergområdet Seekopf. Dagen slutter i den lille by Melk, hvor du kan besøge det berømte kloster Melk Abbey, som er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Dag 6. Krummnußbaum – Maria Taferl – Granz ca. 13 km (+509/-515)
Denne dag byder på vandring omkring Strudengau og Nibelungengau, som ligger ved Donau-dalen. Højdepunktet for denne tur er Maria Taferl kirken, som tiltrækker pilgrimsrejserne. Herfra er der en flot udsigt udover Donau dalen. Turen går videre til Steinbach bjergkløft langs Tümlingbach tilbage til floden. Vandreturen slutter i Granz, hvorfra en taxa vil tage dig tilbage til Grein.

Dag 7. Inzell – Freizell ca. 12 km (+525/-545)
Dagen starten med en færgetur til Kobling, hvorfra en taxa vil køre dig til den bayeriske by Inzell. Via Steinerfelsen observations point fortsætter turen til det berømte Schlögener Blick, hvor man kan nyde en fantastisk udsigt over Schlögener Schlinge, hvor Donau-floden skærer igennem en kløft. Ved ankomst til Schlögen, fortsætter turen videre igennem ruinerne af Haichenbach slottet indtil du når byen Freizell. Herfra vil en taxa tage dig tilbage til båden i Engelhartszell, hvor du kan se Østrigs eneste trappistkloster med sin berømte ”helbredende” urtesnaps, likør og øl.

Dag 8. Passau
Her kan du nyde de sidste solstråler og stilheden i Donau-dalen fra skibsdækket før ankomsten til Passau, hvor der er landgang. 

Rejsefakta

Afgang hver lørdag fra 28. april  - 22. september 2018 (sidste afgang) - dog undtagen 2. og 9. juni og 4. og 11. august (på disse datoer sejles en lang 15 dages tur på Donau fra Passau til Rumænien og tilbage). 

Sværhedsgrad og kort

Den samlede cykelstrækning er på ca. 220 km i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 35 til 60 km, hvor du tilmed har en overliggerdag i Wien.
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Tilligemed er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 

Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj. 
Og absolut et cykelkrydstogt, der kan anbefales til alle med forskellig kondition og krav til mere eller mindre afslapning og aktivitet i ferien.

 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Cykler og udstyr

I kan leje en unisex cykel med 7 (fodbremse) eller 21 gear (håndbremser)
Ved bestilling af rejsen opgiv venligst din højde (og evt. ønske om cykeltype). 

I kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. 

Medbringer I egne cykler er der et gebyr på 15 € pr. cykel for håndteringen ombord (betales hjemmefra). 

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås. 

Vi anbefaler at medbringe egen cykelhjelm. Hjelme og cykeltøj kan købes ombord.  

I Østrig er det pligt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt.

Hvordan kommer man frem

Du skal selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

FLY
München er nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Fra Billund skal der skiftes fly undervejs. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid. 
Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.
En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo 

TOG

Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs.
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht.  efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp:
Eller ring til DSB Udland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. 
Udendørs parkering koster 66 euro og indendørs parkering koster 77 euro pr. uge. Bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse samt reservation af parkering. 

Bestil rejse

Uge 18: Ankomstdato 28.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.248,- DKK

Uge 19: Ankomstdato 05.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 12.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 19.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 26.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 25: Ankomstdato 16.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 23.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 30.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 07.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 14.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 21.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 28.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 18.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 25.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 01.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 08.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 38: Ankomstdato 15.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 39: Ankomstdato 22.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • Festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer kr. 450 for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti

Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje: 525 kr. 
 • Elcykel: 1250 kr. 
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 1-1,5 euro pr. overfart.
 • Enkeltkahytstillæg (50%) - altid på forespørgsel
 • Drikkepenge til skibets besætning. Ca. 5 euro pr. person/dag.
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om Rad & Reisen her http://en.radreisen.at/

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden