INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Tre floder, seks vinområder og 7000 slotte fra Castets en Dorthe

Cykelkrydstogt i Frankrig med MS Bordeaux

Det perfekte cykelkrydstogt for den frankofile vinelsker gennem de legendariske vinområder Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes og Médoc. Turen starter i Castets en Dorthe og slutter i Libourne. 

In stock
Travel Code
KR-78

Det kan du glæde dig til

Med M/S Bordeaux har du nu mulighed for at opleve området omkring Bordeaux - et af de smukkeste og mest berømte i Frankrig. Her hvor floderne Garonne, Dordogne og Gironde mødes, før de fortsætter ud i Atlanterhavet, findes et af verdens fineste vinområder. På de frodige skråninger dyrkes nogle af Frankrigs mest berømte vine såsom Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes, Médoc og Margaux.

I løbet af ugen cykler du igennem seks forskellige vinområder og forbi et utal af stilfulde vinslotte og smukke vingårde – måske med mulighed for en vinsmagning eller to undervejs.

Midt på ugen lægger M/S Bordeaux til kaj i Bordeaux, og du har nu en hel dag til at udforske denne UNESCO by til fods eller på cykel. Nyd de fantastiske bygninger, de skønne pladser og denne hyggelige atmosfære langs floden. Besøg eventuelt også det nybyggede og spektakulære vinmuseum.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Ønsker du at sejle fra Libourne til Castets-en-Dorthe klik her

1. dag. Ankomst Castets-en-Dorthe
Individuel ankomst om eftermiddagen, hvor du har mulighed for en lille test cykeltur i Castets og langs kanalen Entre-deux-Mers, som forbinder Atlanterhavet med Middelhavet. Det flade og frugtbare område omkring Castets bliver også kaldt "Lille Holland". Fortsæt lidt ind i landet forbi lunde med valnødde- og kiwitræer og langs frodige marker. Hvis tiden tillader det, kan man også besøge slottet, Chateau du Hamel, som blev bygget i midten af det 16. århundrede. Din kahyt er klar om eftermiddagen. Herefter er der velkomstdrink og aftensmad ombord.

2. dag. Castets-en-Dorthe til Loupiac/Cadillac. Cykling ca. 27-46 km
I dag starter cykelturen hen mod den charmende by Saint Macaire. Her har du mulighed for at besøge forfatter, Francois Mauriac’s, tidligere bopæl. Han modtog i 1952 nobelprisen i litteratur. I byen har du også mulighed for at deltage i vinsmagning. Du cykler langs korn- og solsikkermarker og når byen La Réole, som huser broen der krydser floden Garonne. Broen er inspireret af Eiffeltårnet. Du kan nyde byens kirke og to slotte, mens du slentrer i de smalle brostensbelagte gader. Du slutter dagen af med cykling langs ”canal de la Garonne”, som blev anlagt under Napoleon. Du kan vælge at cykle direkte tilbage til båden eller cykle videre i det flotte landskab til Meilhan-sur-Garonne. Sejlads langs Garonne floden fører til Loupiac, som ligger tæt på byen Cadillac. Cadillac er en fæstningsby, på fransk en ”bastide”, beliggende i vinområdet Entre-deux-Mers mellem floderne Dordogne og Garonne.

3. dag.  Loupiac/Cadillac til Bordeaux. Cykling ca. 35-50 km
I dag er det Sauterne området, med de søde vine, der skal udforskes på cykel. Du cykler langs floden Ciron, der bugter sig gennem landskabet. Ciron flodens kølige vand blander sig med Garonneflodens varmere vand. Om efteråret, hvor klimaet er tørt og lunt, er det netop kombinationen af det lune og det kølige, der giver de gunstige betingelser for produktionen af den berømte Sauterne vin. Du cykler forbi populære vinmarker, som Château d’Yquem, Château Guiraud, Clos Haut Peyraguey og mange flere. Om eftermiddagen sejler I ad Garonnefloden til Bordeaux, hvor skibet ligger ved kaj midt i byen med udsigt til den berømte Stenbro, Place de la Bourse og Quai des Chartrons.
Nyd en dejlig aften rundt i Bordeauxs gamle gader og med velholdte paladser og hyggelige pladser. Eller slap af på båden med udsigt til lysene over Bordeaux og Garonnefloden.

4. dag. Bordeaux – UNESCO rundtur. Cykling ca. 16 km
Bystyret i Bordeaux har gjort rigtig meget for at gøre det nemt og sikkert at komme rundt som cyklist. Tag en tur langs floden eller følg cykelskiltene rundt i byen. Der er meget at se på, men blandt det mest kendte kan vi nævne Cailhau Gate (den kongelige byport), Pey Berlans klokketårn ved katedralen, området den Gyldne Trekant omkranset af tre fine boulevarder, det eventyrlige springvand Girondins, vandspejlet på Place de la Bourse, og meget mere. Der er masser af seværdigheder at gå på opdagelse efter, men glem ikke et café-besøg og smag den klassiske kage canelé fra Bordeaux. 
Besøg også det moderne vinmuseum La Cité du Vin.
Det er muligt at udvide cykelrundturen, hvor ”Roger Lapébie’s” cykelstien vil føre dig til vinregionen Entre-Deux-Mers.

5. dag. Bordeaux - Lamarque - Margaux (Medoc) - Bourg. Cykling ca. 42 km
Om morgenen sejler skibet fra Bordeaux til Lamarque i Gironde-flodmundingen, hvor du starter din cykeltur i det berømte vinområde Medoc. Som du snor dig igennem vinmarker, vil du opdage nogle af Médocs smukkeste slotte og prestigefyldte vingårde, som med stolthed kan præsentere adskillige præmievine. Stop ved en af disse store vingårde for et besøg / vinsmagning og lær alt om klassificering af vine og vinproduktion, før du vender tilbage til båden i Lamarque.

Sidst på eftermiddagen sejles der ad Girondes brede flodmunding til anløbsbroen ved Bourg, en malerisk lille by hvor floderne Gironde og Dordogne flyder sammen.

6. dag. Bourg - Blaye Fortress and vinmarker - Fronsac/Libourne. Cykling ca, 25-41 km
Din cykeltur starter fra Bourg og snart kommer du til Cotes de Blayes vinmarker. Områdets vinslotte er mindre kendte, men deres vinproduktion står fuldt mål med de mere berømte naboer på den modsatte flodbred af Médoc. Dagens etape byder på et lettere bakket terræn. Du vil blive imponeret over at se hvad denne region bærer på af hemmeligheder bag dens bakkede landskab dækket med endeløse vinstokke, og oversået med eventyrlige slotte og elegante herregårde. Siden middelalderen har utallige pilgrimme på vej til Santiago de Compostela passeret igennem denne region. I Blaye kan du tage en kort afstikker gennem Vauban fæstningen (på UNESCOs verdensarvsliste) for at beundre dette militære mesterværk bygget under kong Ludvig den 14.
Retur til Bourg ad en smuk stille vej langs flodlejet. Om aftenen sejles til Fronsac / Libourne på Dordogne-floden.

7. dag. Fronsac / Libourne - Pomerol & Saint-Émilion. Cykling ca. 21-43 km
I Libourne kan du spadsere til det maleriske torv, omgivet af bygninger fra så langt tilbage som det 16. århundrede. Du kan besøge det ugentlige marked fredag morgen, før du starter ud på cykel og udforsker de berømte Pomerol og St. Emilion vinområder. Igen i dag er landskabet præget af utallige vinstokke. Et sandt paradis for vinelskere! Udforsk de middelalderlige gader i den smukke landsby Saint-Emilion og de omkringliggende vinmarker. Det er ikke uden grund at området er fredet under UNESCO. Turen fortsætter ad små maleriske biveje og stier, hvor du vil få et glimt af nogle af verdens mest berømte vingårde som Angelus, Ausonne, Cheval Blanc og Petrus.

8. dag. Check-ud
Efter en begivenhedsrig uge er det blevet tid for hjemrejse. Afmønstring og evt. tilkøbt bustransfer til togstationen i Bordeaux sker efter morgenmad.   

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1-2

Turen er overvejende nem og i fladt terræn på fredelige småveje og cykelstier. På dag 6 er det dog mere udfordrende i bakket terræn. Den samlede cykelstrækning er cirka 200-250 km. Dagsetaperne er mellem 16-50 km og nogle dage kan du vælge mellem kortere eller længere etaper. Der udleveres gode detaljeret cykelkort, 1 sæt pr. kahyt, så det er nemt at finde vej.

Indkvartering

MS Bordeaux
Båden  er jeres flydende hotel på hele turen. Det er en ældre velholdt båd, 78 m lang og 10 m bred, med 49 kahytter og plads til 96 gæster. Af hensyn til gæsternes komfort medtages dog max 80 gæster. På øverste dæk finder man i den ene ende af båden den hyggelige panoramasalon med bar, sofahjørne og et lille dansegulv. I den anden ende af båden ligger restauranten, hvor morgen- og aftensmad serveres. Øverst på båden ligger soldækket med stole og borde – samt cykelparkering.

Det er en international afgang, og der vil være gæster fra mange forskellige nationer om bord. Meget tit knyttes der venskaber på tværs af alle grænser, når snakken går i baren efter dagens mange oplevelser.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinien. Alle kahytter er udvendige og har et lille vindue, der kan åbnes (ikke under sejlads), eget bad og toilet, air-condition, TV og mini-safe.
Øverste dæk: 11 dobbeltkahytter (ca. 8 kvm) med 2 adskilte senge samt 2 enkeltkahytter (ca. 6 kvm). 
Underste dæk: 34 dobbeltkahytter (ca. 8 kvm) med 2 adskilte senge samt 2 suiter (ca. 11,6 kvm).

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje cykel med 21 gear. I lejen er inkluderet cykeltaske, reparationssæt, cykelhjelm og lås.
Det er også muligt at leje hybrid cykel, elcykel eller tandem.

Alternativt kan du medbringe din egen cykel.

Hvordan kommer jeg frem?

Du kan flyve til Bordeaux. Der går lufthavnsbus fra Bordeaux Lufthavn ind til togstationen Bordeaux Gare St. Jean i centrum. Se mere her
Der kan arrangeres bustransfer fra togstationen Bordeaux Gare St. Jean ud til båden og retur igen, når turen er slut. Bestilles hjemmefra.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 15: Startdato 09.04.2022 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 17: Startdato 23.04.2022 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 19: Startdato 07.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 21: Startdato 21.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 23: Startdato 04.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 25: Startdato 18.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 27: Startdato 02.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 29: Startdato 16.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 31: Startdato 30.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 33: Startdato 13.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 35: Startdato 27.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 11.298,- DKK

Uge 37: Startdato 10.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 11.298,- DKK

Uge 39: Startdato 24.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 11.298,- DKK

Uge 41: Startdato 08.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 43: Startdato 22.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Kahytter er på forespørgsel, derfor anbefaler vi altid at du får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Priserne inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension (morgenmad, picnic, 3 retters middag) 
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengøring af kahyt
 • Kaffe og te hver eftermiddag
 • Rutebeskrivelser og kort (på engelsk)
 • Daglige briefinger af næste dags etape på engelsk/fransk 

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til/fra Danmark
 • Drikkepenge (ca. 5 EUR pr person pr dag)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

  Tillæg:

  • Cykel m. 21-gear: 800 kr.
  • Hybrid cykel: 1230 kr.
  • Tandem: 1600 kr.
  • Elcykel: 1660 kr. 
  • Bustransfer fra Bordeaux til/fra båden (ca. 1 time): 475 kr. 
   • Afgang fra Bordeaux Gare St. Jean kl. 14.00. 
   • Afgang fra båden retur til Bordeaux Gare St. Jean kl. 09.00
  • Engelsktalende cykelguide med på ruten: 1420 kr. pr person
  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Aquitaine-Cruises og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Aquitaine-Cruises. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

  Gå til toppen af siden

  Loading...