INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Fra Amsterdam til Brügge

Cykelkrydstogt i Holland og Belgien på samme tur

Daglige cykelture i cykellandet Holland og franskpræget charme i Flandern. Turen går gennem to af Europas flotte kulturbyer, Amsterdam og Brügge. Turen er med cykelguide. 


In stock
Travel Code
KR-64-1

Det kan du glæde dig til

Oplev charmen fra en svunden æra på denne tur hvor du vil opdage det bedste af hvad Holland og Belgien har at tilbyde. I løbet af dagen cykler du til verdensberømte destinationer som f.eks Amsterdam, Antwerpen, Gent og Brügge, mens du om aftenen slapper af ombord på dit flydende hotel. Cykling på denne tur gennem det smukke - og flade - hollandske landskab det vestlige Flandern i Belgien, der har ry for sin fremragende mad og drikke. Undervejs oplever I de charmerende landsbyer, et besøg i en hollandske ostegård og de berømte hollandske vindmøller i Kinderdijk. Du kommer også forbi den hollandske provins Zeeland, med Rhinen-deltaet og de store floder. Området er berømt for sine fantastiske strande og vandsportaktiviteter.

Undervejs på turen har du god tid, både på cykelturene og til at opleve byerne, hvor båden har overnatningstop. Det er op til dig selv hvor meget og hvor lidt du vil cykle, eller om du vil tilbringe dagen om skibets soldæk. Dit flydende hotel følger med hele ugen, - hver dag i en ny havn, der venter på du tager opdagelse.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Se også turen fra Brügge til Amsterdam her

Dag 1. Ankomst til Amsterdam, cykling ca. 5-15 km
Check-in kl. 13.00. Afgang fra Amsterdam allerede kl. 14.00 sejler båden ud på den første etape til Vianen, en lille befæstet landsby ved floden Lek. Herfra kan du cykle en lille rundtur.

Dag 2. Vianen–Schoonhoven –Kinderdijk -Dordrecht, cykling ca. 56 km
Først går turen til sølvsmedekunstens by, Schoonhoven. I fortsætter gennem regionen Alblasserwaard langs floden Lek til Kinderdijk, nok den mest kendte vindmøllepark i Holland med 19 vindmøller på rad og række. Et fantastisk flot ”skue” midt i marskområdet. Møllerne blev opført i det 18. århundrede for at pumpe vand ud af det lavtliggende område. Når du evt. har besigtiget en af de møller, som er åben for publikum, går det videre til Alblasserdam, hvorfra du tager vandbussen (ca. 10 min.) til Dordrecht, en af de ældste byer i Holland.

Dag 3. Dordrecht – Tholen - Antwerpen, cykling ca. 20-36 km
MS Fluvius: Dagen starter med en interessant sejltur til Tholen, som i gamle dage var en ø, men nu landfast med fastlandet.. Herfra op på cyklen og gennem skovområdet Wouwse til det enorme slusekompleks Kreekrak.
Magnifique: Efter morgenmaden sejler skibet til Willemstad, hvorfra dagens cykelrute starter. Willemstad er en flot gammel by og derfra cykler du til Tholen og Kreekrak slusekomplekset.
Begge skibe: Sejlads til Antwerpen, den store og pragtfulde havneby, mest kendt for sine talrige diamantsliberier og således hovedsæde for Europas diamantindustri, men Antwerpen er også den berømte maler Rubens fødeby. Programmet kan variere lidt fra tur til tur afhængigt af tidevandet.

Dag 4. Antwerpen – Temse - Dendermonde/St. Amands, cykling ca. 48-64 km (Fluvius)/34-49 km (Magnifique)
Efter morgenmaden cykler I fra havnen ad en smuk cykelrute langs den maleriske tidevandsflod Schelde. Det er uden tvivl et af de naturmæssige højdepunkter på turen.
MS Fluvius: Skibet lægger til i Dendermonde for natten.
Magnifique: Skibet lægger til i St. Amands for natten.

Dag 5. Dendermonde - Gent/St. Amands – Dendermonde - Gent, cykling ca. 52 km
MS Fluvius: Herlig cykling mellem Dendermonde og Gent. 
Magnifique: Cykelruten til Dendermonde og derefter til Gent.
Hele tiden følger du den store flod Schelde som løber igennem typisk flamske landskaber på gode cykelstier, hvor mange veje løber tæt op ad snorlige kanaler. Her kan du møde og overhale en hjuldamper, og her går det igennem små landsbyer med toppede brosten undervejs. Gent er en livlig universitetsby med en rig fortid. En vigtig handelsby i middelalderen med intim og hyggelig atmosfære. Om eftermiddagen har du mulighed for at opleve byen lidt mere eller at shoppe i det livlige centrum. Byen blev grundlagt i romertiden, hvor floderne Leie og Schelde løber sammen. Den bekvemme beliggenhed har i årenes løb medført stor velstand, der kulminerede i slutningen af 1300-tallet og begyndelsen af det 14. århundrede. Tekstilindustrien bragte stor rigdom. The Cloth Hall (1425) var stedet hvor tekstilhandlere mødtes. Hovedkirken er St. Bavo-katedralen, som er bygget i forskellige tidsaldre og i de forskellige tilsvarende stilarter. I katedralen er der nogle mesterværker af middelalderkunst, bl.a. Jan Beynes' ”Tilbedelse af det mystiske lam" er et af de mest berømte.

Dag 6. Gent - Brügge, cykling ca. 45 km
Dagens cykeletape er i et herligt område imellem 2 helt vidunderlige byer, nemlig Gent og Brügge. Du følger Gent –Ostende kanalen en del af vejen igennem flade områder i Vestflandern. Og når du kommer til Brügge, må der bruges lidt ekstra tid til sightseeing i denne perle af en flamsk by. Smalle kanaler med gamle, restaurerede bygningsværker helt ned til vandet, som summer af små udflugtsbåde på kanalrundfart. Blomstersmykkede husfacader, smalle gader med toppede brosten og små hyggelige caféer, som indbyder til et stop, hvor du så kan nyde hele denne pallette af farvestrålende indtryk.

Dag 7. Rundtur ved Brügge, cykling ca. 38-51 km
Denne dag er der frit valg, om man vil cykle eller blot gå rundt i Brügge. Båden bliver liggende og der er masser at se i Brügge. Men der tilbydes også en flot cykel rundtur ud til Nordsøen i meget skønne landskaber . Via byen Damme til Flanderns smukkeste landsby, Lissewege, med skønne husfacader på begge sider af kanalen, og ren glansbillede idyl. Målet er badebyen, Blankenberge, hvor der er rig mulighed for en dukkert fra den lange sandstrand og et cafébesøg. Når du kan løsrive dig, går turen tilbage til dit flydende hotel til en herlig afskedsmiddag ombord denne sidste aften.

Dag 8. Afrejse fra Brügge
Check-ud og hjemrejse efter morgenmaden.

På dagsetaper med flere kilometer-angivelser er det muligt at vælge en kort eller en lang cykeltur. Kilometerangivelserne er vejledende. 
Ret til ændringer af ugeprogram forbeholdes i henhold til vandstand, slusetrafik, tidevand og vejrlig eller andre forhold som vi ikke har indflydelse på.

Indkvartering

MS Fluvius
En klassisk flodbåd bygget i 2001. Den blev i vinteren 2017-18 lettere ombygget og renoveret.

Båden er i flot stil med en hyggelig spise- og opholdssalon, store panorama vinduer og en veludstyret bar.
Øverst på båden finder du det store soldæk med borde og bænke, hvor du kan slappe af og nyde sejladsen samt de flotte landskabspanoramer, som glider forbi.

Hoveddæk: 14 2-sengskahytter (ca. 11m2) og 1 x 2-sengs kahyt (ca. 10m2). Vinduerne på hoveddækket kan ikke åbnes.
Øvre dæk: 4 premium kahytter (ca. 12m2) med dobbeltseng (140x200 cm) med vinduer, som kan åbnes. Der findes også 3 x 2 sengskahytter (ca. 11m2) med vindue, som ikke kan åbnes. 

Max 2 kahytter pr. afgang kan benyttes som enkeltkahyt.
De fleste kahytter findes på hoveddækket. Alle kahytter har eget bad/toilet samt vinduer (ikke koøjer). Til gengæld er der i alle kahytter klimaanlæg. 
Max 44 gæster 

Fluvius
Spisesalon/Opholdssalon Premium kahyt - øvredæk Standardkahyt

Magnifique IV
Skibet har en stor og moderne indrettet opholdssalon med bar og loungeområde. Her er der store panorama vinduer og TV. Restauranten og køkken er adskilt af en glas væg, så du kan se de talentfulde kokke i imens de tilbereder maden. Gennem de store glasdøre kan man gå ud på det delvist overdækkede soldæk og slappe af. På øvre dæk er der også jacuzzi hvorfra du kan nyde udsigten. Skibet er 67 m langt og 7 m bredt og har plads til 36 gæster.

Alle kahytter har eget bad og toilet, klimaanlæg, TV, pengeskab og hårtørrer.

Øvre dæk: 10 suiter med dobbeltseng samt fransk balkon med panorama glasdøre. Suitere er ca. 16 m².
Under dæk: 8 2-sengs kahytter på ca. 12 m². Kahytterne har koøje, der ikke kan åbnes.

Opholdssalon Restaurant Suite, øvre dæk

Sværhedsgrad og kort

Hele cykelruten er på ca. 264-319 km med dagetaper fra 36 til 56 km og mulighed for at afkorte nogle af dagenes etaper. Ruten er let. Flad i Holland og med få bakkede områder i Flandern, sammenligneligt med Danmark.
Gode cykelveje, for det meste asfalteret. Du skal blot være i almindelig god kondition for at klare denne tur. 
Der er engelsk- og tysktalende cykelguide, som følger med ude på ruten hver dag. Du har også mulighed for at cykle på egen hånd. Du kan få udleveret rutebeskrivelse og detaljerede cykelkort ombord.

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje unisex med 7 gear med håndbremser. Der følger en cykeltaske med.
Der kan også lejes elcykel.

På Magnifique er cykelhjelm inkl. i cykellejen og på MS Fluvius kan der lejes hjelm.

Du kan medbringe din egen cykel på forespørgsel, på grund af begrænset plads ombord. 

Hvordan kommer man frem

Fly:
Det letteste er at flyve til Amsterdam.
Du kan med fordel flyve hjem fra Bruxelles. Der går tog fra Brügge til Bruxelles lufthavn. Turen tager ca. 1½ time og der er togskift i Bruxelles Gare du Noord.

Tog:
En god transportform vil også være en togrejse fra Danmark til Amsterdam og så hjemrejse direkte fra Brügge. Se mere hos DSB Udland og www.bahn.de

Kør selv:
Vælger du at køre, skal du også selv sørge for p-plads i Amsterdam. Parkeringsmuligheder formidles i afrejseinformatioen, som tilsendes inden afrejse.

Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Hoteller

HotelNætterPris pr. person
MS Fluvius
7
Fra
7.298,- DKK
Magnifique IV
7
Fra
9.798,- DKK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost ombord, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Velkomstdrink
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Dagligt informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Tysk-og engelsktalende cykelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljeret kortmateriale, 1 sæt pr. kahyt
 • Afrejseinformation på dansk
 • Havne- og slusegebyrer
Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkepenge
 • Transport til og fra Danmark

Tillæg:

 • Cykelleje: 650 kr.
 • Elcykel (begrænset antal): 1420 kr.
Sejlretning i 2020:
 • Brügge til Amsterdam: lige uger
 • Amsterdam til Brügge: ulige uger

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Boat Bike Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Boat Bike Tours her. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden