INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fra Brügge til Amsterdam

Cykelkrydstogt gennem det flade Holland og Flandern

To af Europas flotte kulturbyer, Amsterdam og Brügge krydret med daglige cykelture i cykellandet Holland og franskpræget charme i Flandern med de gamle byer som bl.a. Gent og Brügge. Turen er med cykelguide. 

In stock
Travel Code
KR-64

Det kan du glæde dig til

Med flodbåden oplever du charmerende floder og kanaler i det flade Holland, spændende storbyatmosfære i Amsterdam og den helt vidunderlige by Brügge i Belgien, med de mange kanaler og de farverige, karakteristiske husfacader.

Belgien og netop Flandern-området med de gamle byer Gent og Brügge, er et fantastisk cykelområde med fransk charme og gode belgiske gourmet-specialiteter som muslinger, pommes frites, vafler, chokolade og de hundredevis af forskellige, populære belgiske øl-sorter. 

I Holland krydser du det enormt store og vandrige Rhinen-delta, med de store floder og grønne marskområder. Men du cykler også langs smalle kanaler, passerer gamle vindmøller på stribe og oplever charmerende byer med vidt forskellig kultur. Dertil den imponerende grænseby, Antwerpen, som er kendt for sine mange diamantsliberier og den store havn. 

Du har god tid både ude på cykelruten og i de spændende byer, hvor båden har overnatningstop. Og du bestemmer helt selv hvor meget og hvor lidt du vil cykle. Dit flydende hotel følger med hele ugen - hver dag en ny havn, hvor du kan gå på opdagelse og sightseeing, ligegyldigt om du har tilbragt dagen ude på cykelruten eller har slappet af på skibets soldæk.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Se også turen fra Amsterdam til Brügge her

Dag 1. Ankomst til Brügge, cykling ca. 11 km/Brügge - Gent, cykling ca. 15 km
Fluvius: Check-in på båden mellem kl. 13 og 14. Efter et velkomstmøde med besætningen er det tid til en kort cykeltur i landskaberne omkring Brügge. Efter middagen vil der være en guidet gåtur rundt i Brügge. Båden bliver liggende i Brügge natten over.
Magnifique: Check-in på båden mellem kl. 13 og 13:30. Efter et velkomstmøde med besætningen er det tid til en kort cykeltur i landskaberne omkring Brügge. Under aftensmaden sejler skibet til Gent.

Dag 2. Brügge - Gent, cykling ca. 57 km/Gent - Dendermonde el. St. Amands, cykling ca. 40 km
Fluvius: En klassisk cykelrute mellem to vidunderlige byer. Du følger Gent-Oosteende-kanalen igennem typisk, flamsk landskab med skovstrækninger, grønne enge og igennem små landsbyer. Byen Gent var i middelalderen kendt for sin handelsvirksomhed, og har en pragtfuld bilfri bydel, en flot borg i bymidten samt mange hyggelige kanaler, som løber igennem denne herlige bys centrum. Båden har overnatningsstop ved slusen Merelbeke, en lille forstad til Gent.
Magnifique: Morgenen tilbringes i Gent. Senere cykler I gennem et af naturhøjdepunkterne på turen, nemlig landskabet langs Schelde floden på vej til Dendermonde. Båden lægger til i St. Amands for natten.

Dag 3. Gent - Dendermonde el. St. Amands, cykling ca. 40 km/St. Amands - Antwerp, cykling 32 km
Fluvius: Dagens cykeletape kan være med ændringer, afhængig af tidevandet ved floderne Schelde og Dender. Men turen er planlagt fra slusen Merelbeke, langs med Scheldekanalen igennem småbyer som Wichelen, Berlare og Appels, indtil du kommer til den hyggelige by Dendermonde med det pragtfulde, typisk flamske ”Grote Markt” (torvet) midt i byen. Her er det oplagt at nyde en af de gode og kendte belgiske øl på en af de mange, hyggelige caféer. Der er overnatningsstop i Dendermonde eller i St. Amands.
Magnifique: I cykler videre langs Schelde og videre gennem Temse regionen. Havnebyen Antwerp, der er dagens mål, er kendt som diamantbyen og den berømte maler Rubens’ fødeby. Aftenen bør nydes med sightseeing i denne interessante og smukke by.

Dag 4. St Amands/Dendermonde - Temse - Antwerpen, cykling ca. 48-63 km/ Antwerp
Fluvius: I følger floden Schelde via Temse til Antwerpen. I følger de smukt anlagte cykelstier langs med floden, indtil I når til dagens etapemål, havnebyen Antwerpen. Byen er kendt som diamantbyen og den berømte maler Rubens’ fødeby. Aftenen bør nydes med sightseeing i denne interessante og smukke by.
Magnifique: Skibet bliver i Antwerp hele dagen og natten. Det betyder at I har hele dagen til at gå på oplevelse i byens kultur, brosten og flamske barokke mesterværker. Besøg f.eks. det berømte ølbryggeri, De Koninck eller museet, Aan de Stroom. Aftensmaden er på egen hånd i dag, så hvorfor ikke prøve kræfter med én af byens mange gode restauranter.

Dag 5. Antwerpen – Tholen – Dordrecht, cykling ca. 20-36 km 
Fra Antwerpen går turen over grænsen til Holland, og gennem den enorme sluse Kreekrak til skovområdet Wouwse, inden I når den tidligere fiskerlandsby Tholen i provinsen Zeeland. I Tholen går I igen ombord og sejler til den smukke by og en Hollands ældste byer Dordrecht, hvor der er overnatningsstop. Undervejs passeres den imponerende Volkerak sluse.

Dag 6. Dordrecht - Kinderdijk - Vianen, cykling ca. 57 km
Dagens store oplevelse er de 19 vindmøller på rad og række ved Kinderdijk. Den første strækning på dagens etape tager du med vandtaxaen til Alblasserdam (ca. 10 min.). Herfra er der kun en kort tur til Hollands mest berømte vindmøller. Møllerne blev opført i det 18. århundrede for at pumpe vand ud af det lavtliggende område. Når du evt. har besigtiget en af de møller, som er åben for publikum, går det videre langs med floden Lek til byen Schoonhoven, som er meget kendt for sin sølvsmedekunst. Sidste strækning går til etapemålet, fæstningsbyen Vianen, hvor du så finder frem til dit flydende hotel og aftensmaden ombord efter en begivenhedsrig dag.

Dag 7. Vianen - Breukelen - Amsterdam, cykling ca. 36-46 km
På denne sidste dag ombord kan du nyde en morgensejlads til byen Breukelen, hvor du finder din cykel frem til denne uges sidste cykeletape. Langs med floden Vecht cykler du nu i et herligt ferieområde syd for Amsterdam. Helt tilbage fra det 17. århundrede er dette område kendt som de rige Amsterdam-beboeres ferieparadis. Store gamle villaer, blomsterfyldte parker og små slotte skifter med flotte landskabsscenerier via landsbyerne Nieuwersluis, Loenen og Vreeland. I Nightevecht har du mulighed for at besøge et osteri, før du til sidst cykler gennem den historiske by Muiden. Du cykler langs med Amstel-floden, indtil du når Amsterdam, byen med de "1000 kanaler", hvor man må opleve den klassiske kanalrundtur. Her har du sidste overnatning på båden.

Dag 8. Check- ud 
Hjemrejse efter morgenmaden.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Indkvartering

MS Fluvius
En klassisk flodbåd bygget i 2001. Den blev i vinteren 2017-18 lettere ombygget og renoveret.

Båden er i flot stil med en hyggelig spise- og opholdssalon, store panorama vinduer og en veludstyret bar.
Øverst på båden finder du det store soldæk med borde og bænke, hvor du kan slappe af og nyde sejladsen samt de flotte landskabspanoramer, som glider forbi.

Hoveddæk: 14 x 2-sengskahytter (ca. 11m2) og 1 x 2-sengs kahyt (ca. 10m2). Vinduerne på hoveddækket kan ikke åbnes.
Øvre dæk: 4 premium kahytter (ca. 12m2) med dobbeltseng (140 x 200 cm) og vinduer, som kan åbnes. Der findes også 3 x 2 sengskahytter (ca. 11m2) med vindue, som ikke kan åbnes. 

Max 2 kahytter pr. afgang kan benyttes som enkeltkahyt. Disse bliver hurtigt udsolgt, så book i særdeles god tid. 
De fleste kahytter findes på hoveddækket. Alle kahytter har eget bad/toilet samt vinduer (ikke koøjer). Alle kahytter har klimaanlæg. 
Max 44 gæster. 

Fluvius
Spisesalon/Opholdssalon Premium kahyt - øvredæk Standardkahyt (før renovering)

Magnifique IV
Skibet har en stor og moderne indrettet opholdssalon med bar og loungeområde. Her er der store panorama vinduer og TV. Restauranten og køkken er adskilt af en glas væg, så du kan se de talentfulde kokke i imens de tilbereder maden. Gennem de store glasdøre kan man gå ud på det delvist overdækkede soldæk og slappe af. På øvre dæk er der også jacuzzi, hvorfra du kan nyde udsigten. Skibet er 67 m langt og 7 m bredt og har plads til 36 gæster.

Alle kahytter har eget bad og toilet, klimaanlæg, TV, pengeskab og hårtørrer.

Øvre dæk: 10 suiter med dobbeltseng samt fransk balkon med panorama glasdøre. En suite er ca. 16 m².
Under dæk: 8 x 2-sengs kahytter på ca. 12 m². Kahytterne har koøje, der ikke kan åbnes.

Opholdssalon Restaurant Suite, øvre dæk

Sværhedsgrad og kort

Hele cykelruten er på ca. 264-319 km. med dagetaper fra 36-56 km, og mulighed for at afkorte nogle af dagenes etaper. Det er en let rute, da der i Flandern kun er få bakkede områder som i Danmark. Etaperne i Holland er helt uden bakker.
Kvaliteten af cykelvejen er ret god. De fleste steder er vejene asfalteret, og der er kun få lette bakker. Alle med almindelig god kondition kan gennemføre turen. 
Turen her er en guidet tur, hvor den engelsk- og tysktalende cykelguide følger med ud på ruten hver dag. Du bestemmer dog selv, om du vil cykle på egen hånd eller følges med gruppen og cykelguiden, som også gerne giver tips og gode råd. Ombord får du udleveret rutebeskrivelse og detaljerede cykelkort. 

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje unisex cykler med 7 gear og håndbremser. Der følger en cykeltaske med.
Der kan også lejes elcykel.

På Magnifique er cykelhjelm inkl. i cykellejen og på MS Fluvius kan der lejes hjelm.

Vejr og klima

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det letteste er at flyve til Bruxelles. Der er gode togforbindelser fra Bruxelles lufthavn til Brügge. Turen tager ca. 1½ time og der er togskift i Bruxelles Gare du Noord.
Man kan med fordel flyve hjem fra Amsterdam.

Tog:
En god transportform vil også være en togrejse fra Danmark til Brügge og så hjemrejse fra Amsterdam, så sparer du en returtransfer. Se mere hos DSB Udland og www.bahn.de

Kør selv:
Vælger du at køre, skal du også selv sørge for p-plads i Brügge. Parkeringsmuligheder formidles i afrejseinformationen, som tilsendes inden afrejse.

Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
HotelNætterPris pr. person
MS Fluvius
7
 
Fra 7.798,- DKK
Magnifique IV
7
 
Fra 10.198,- DKK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost ombord, 3-retters aftenmenu (NB: ingen aftensmad på dag 4)
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Velkomstdrink
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Dagligt informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Tysk-og engelsktalende cykelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljeret kortmateriale, 1 sæt pr. kahyt
 • Afrejseinformation på dansk
 • Havne- og slusegebyrer
Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkepenge
 • Transport til og fra Danmark

Tillæg:

 • Cykelleje: 720 kr.
  • Cykelforsikring: 100 kr.
 • Elcykel (begrænset antal): 1760 kr
  • Cykelforsikring: 240 kr.

Rabat:
Man kan også vælge at købe turen uden cykelguide og cykle på egen hånd. Man vil få kort og rutemarteriale udleveret ombord og turguiden ombord vil foretage daglige cykelbriefings.  

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Boat Bike Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Boat Bike Tours her. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden

Loading...