INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fra Stralsund til Berlin

Tyskland | Cykelkrydstogt i den nordlige del af Tyskland | Sværhedsgrad 2

Fra historiske Stralsund ved Østersøen, langs Oder-kanalen til farverige Berlin. Udforsk de smukke, tyske og polske områder til lands og til vands på et uforglemmeligt cykelkrydstogt på MS Princess.

In stock
Travel Code
KR-108

Det kan du glæde dig til

Fra den gamle hansestad Stralsund sejler du langs den unikke Boddenkyst til Tysklands største øer, Rügen og Usedom. Stettin-bugten fører dig til den polske by Stettin med sit famøse slot. Herefter fortsætter turen gennem det fredelige, unikke Oderlandskab til Schwedt og videre til Eberswalde og Oranienburg ad Oder-Havel-kanalen. Du sejler gennem et smukt skovområde, indtil du når frem til rejsens slutdestination, metropolen Berlin.

Hvad er mere vidunderligt end at sidde på solterrassen og nyde den fantastiske udsigt over landskabet, der langsomt passerer forbi, og samtidig få et fascinerende kendskab til landet, folket, kulturen og naturen på de dejlige cykelture? Oplev den nordtyske badeby arkitektur, barokslotte, murstensgotik og den varierede flora og fauna i disse unikke flodlandskaber.

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Stralsund
Du ankommer på egen hånd til Stralsund. Det er muligt at stige ombord på skibet fra kl. 16.00 – og i mellemtiden kan du gå en tur i byens historiske centrum, som ligger på en lille ø. Byen har en vigtig fortid, og huser derfor en lang række spændende seværdigheder.

Dag 2. Stralsund - Lauterbach – Peenemünde. Ca. 48 km
Dagens cykeltur fører dig gennem Stralsund, over Rügen-dæmningen til Gustow, der er kendt for sin unikke landsbykirke. Derefter kører du forbi byerne Poseritz, Groß Schoritz (Ernst Moritz Arndts fødeby), Garz og Putbus - gå ikke glip af den berømte, cirkulære plads bestående af klassiske bygninger, hvor alle gaderne løber sammen. Derefter går turen til Lauterbach i den sydøstlige del af øen Rügen. Her går du om bord på båden. Der er afgang til Usedom omkring kl. 18.30.

Dag 3. Peenemünde – Wolgast. Ca. 16-20 km
I dag har du masser af tid til at udforske øen Usedom. Her kan du fx se det Historiske/Tekniske Museum i Peenemünde. Du kan også vælge "strandruten" via Trassenheide og Zinnowitz. Herefter cykler du forbi Karlshagen havn, Zecherin og Wolgast, også kendt som "porten til øen Usedom". Den middelalderlige, historiske bykerne med rådhuset og Sankt Petri-kirken er under alle omstændigheder interessante attraktioner, som du ikke bør gå glip af.

Dag 4. Wolgast – Stettin. Hviledag ombord
I dag vil du tilbringe hele dagen ombord på MS Prinsess. Skibet krydser de vidstrakte farvande i Stettin-bugten (Oder La-goon) og når frem til Stettin, den grønne by ved Oder-mundingen, som er en af Østersøens største havnebyer. Hold øje med det rekonstruerede slot fra hertugerne af Pommern, der ligger i byens historiske centrum.

Dag 5. Stettin – Mescherin – Schwedt. Ca. 30 km
Om morgenen sejler skibet fra Stettin til Mescherin. På denne cykeldag kommer du til at cykle forbi Gartz og gennem en del af det unikke naturreservat Nationalpark Nedre Odertal, inden du når frem til Schwedt, som er dagens slutdestination.

Dag 6. Schwedt – Eberswalde. Ca. 32 km
Om morgenen sejler du fra Schwedt til Hohensaaten. Efter landgang cykler du i retning af Niederfinow (det er muligt at sejle dertil i stedet), gennem det pragtfulde landskab, forbi små bakker, lysninger og idylliske skove. Det sidste stykke foregår på Treidel-cykelruten langs Finow-kanalen til Eberswalde. I hjertet af byen i Finow-kanalen ligger den ældste fungerende sluse i Tyskland, som har været et teknisk monument siden 1978.

Dag 7. Eberswalde - Oranienburg – Berlin. Ca. 38 km
Fra morgenstunden går turen til Oranienburg, hvor der er flere flotte seværdigheder, som du ikke bør gå glip af: Barokslottet med en tilhørende park, museum og et idyllisk orangeri. Derefter fører den velmarkerede cykelrute dig sydpå gennem Ruppin-havområdet og ender i sprudlende Berlin. Brug den sidste tid på at se nogle af hovedstadens mange unikke seværdigheder såsom Brandenburger Tor, TV-tårnet og Risdagsbygningen.

Dag 8. Hjemrejse
Afrejse fra skibet inden kl. 9 efter morgenmad. 

Sværhedsgrad 2

Denne tur har sværhedsgrad 2. Du cykler både ad bilfrie stier, landeveje med lidt trafik, asfalterede cykelstier, markveje og grusveje. Dagsetapperne ligger mellem 16 og 48 km. Hver kahyt får udleveret en rutevejledning og et kort.

Ruterne er for det meste flade med enkelte, stejle stigninger og nedkørsler.

Indkvartering

Undervejs bor du på MS Princess , som vil fungere som dit flydende hjem. Det komfortable cykelkrydstogt har både en restaurant og en hyggelig salon. Alle kahytter har eget badeværelse, en hårtørrer, tv, aircondition og sikkerhedsskab.

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan der lejes 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller med fod- og håndbremser. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal – book derfor i god tid).
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 

Grundet den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Ønsker du at medbringe din egen cykel, skal dette derfor bekræftes ved bestilling. 

Cykelhjelm er ikke inkluderet i lejen. Det anbefales, at du medbringer sin egen.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det er også muligt at flyve til Rostock Laage. Lufthavnen er cirka 120 km fra molen. På hjemrejsen kan du flyve fra Berlin Brandenburg BER Airport. Lufthavnen er cirka 30 km fra molen i tog.

Tog:
Du kan også tage toget til Stralsund. Togbilletter kan købes ved DSB Udland. Togstationen i Stralsund ligger 2 km fra molen. På hjemrejsen kan du tage et tog fra Berlin til Danmark.

Kør selv:
Stralsund er i kør-selv afstand fra Danmark. Det er muligt, mod et beløb, at parkere din bil i Stralsund og tage toget fra Berlin tilbage til Stralsund, når rejsen er slut.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Den nærmeste lufthavn er Hamborg. Kontakt os for at høre nærmere.

Klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 21: Startdato 20.05.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 23: Startdato 03.06.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 25: Startdato 17.06.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 27: Startdato 01.07.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 29: Startdato 15.07.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 31: Startdato 29.07.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 33: Startdato 12.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 35: Startdato 26.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 37: Startdato 09.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatninger
 • Helpension (7x morgenmad, 6x frokostmadpakke til cykelturene eller snacks om bord (til dem der ikke cykler), 7x 3-retters middag, 6x eftermiddagskaffe eller te.
 • Dagligt møde inden cykelturene
 • International turleder om bord
 • Rutevejledninger og kort (1 pr. kahyt)
 • GPX-tracks
 • Alle afgifter for havne, broer og sluser
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengøring af kahyt, udskiftning af håndklæder og sengetøj efter behov

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Danmark
 • Parkeringsafgifter og shuttle
 • Turistskat
 • Entreer og udflugter
 • Færgeafgifter
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer ombord

Tillæg:

 • Cykelleje
 • Elcykel

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af Rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden