INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Gruppetur langs Rhinen igennem skønne vinbyer

Cykelkrydstogt langs Rhinen fra Köln til Mainz

Nyd Rhinens herlige vinbyer, og cykel gennem den smukke UNESCO-fredede Rhinen-dal, der snor sig gennem gamle byer med flotte bindingsværkshuse. MS Arkona er dit flydende hotel på hele turen. 

13.298,00 kr
In stock
Travel Code
KR-102
Det kan du glæde dig til

I et pragtfuldt og urgammelt område sejler flodbåden MS Arkona fra Köln til Mainz. Langs floden findes der utallige gamle borgruiner på vinskråningerne, og lige akkurat denne flodstrækning er af UNESCO udvalgt til at være verdenskulturarv. Floden baner sig vej igennem klippepartier med den sagnomspundne klippe Loreley, hvor sagnet siger at den skønne jomfru sang så smukt at søfolk forulykkede her på dette farlige og smalle sted af floden. Turen starter i Köln med den store og imponerende domkirke. Undervejs besøges små og store vinbyer med bindingsværksidyl, heriblandt den verdenskendte vinby Rüdesheim med det smalle brolagte stræde "Drosselgasse". Skiftevis på cykel og ombord dit flydende hotel nyder du smukke udsigter undervejs til slutdestinationen, Mainz. Turen er med dansk turleder, og ombord på skibet er der en engelsktalende turguide. Du kan frit vælge mellem enten at cykle på egen hånd eller med gruppen.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Köln
Vi ankommer til båden sidst på eftermiddagen, hvor der er indtjekning sammen med turlederen. Nyd den første aften ombord, eller gå en aftentur rundt i Köln og nyd en ”Kölsch”-øl med udsigt udover Rhinen.Glæd dig især til at se Kölns domkirke, som om aftenen er flot oplyst,


Dag 2: Köln til Bonn, cykling ca. 37 km
Inden dagens cykeletape starter, er der mulighed for at besøge Kölns gamle bydel. Derefter går cykelturen mod Beethovens fødeby, Bonn. Dagens forløb vil blive præsenteret af turguiden ombord. På turen cykler vi forbi fritidsøen Groov, som ligger i en forstad til Köln. I Bonn kan du bl.a. besøge Beethovens tidligere hjem eller besøge det populære museum ”House of History” og blive klogere på Tysklandshistorie.   


Dag 3: Bonn til Andernach, cykling ca. 45 km
En spændende dag hvor du passerer byen Königswinter med slottet Drachenburg oppe på Dranchenfelsklippen. Der er lidt stejlt derop, men absolut et besøg værd. I Königswinter kan du også besøge det store akvarium med ikke mindre end 6.000 forskellige fisk og havdyr. I dagens etapemål, byen Andernach, finder du en verdenskendt koldtvands-gejser der springer ca. 60 meter højt – et flot syn!


Dag 4: Andernach til Koblenz, cykling ca. 25 km
Efter morgenmaden går det igen løs på cyklen, og i dag venter en kort etape. Først et kort stykke til Neuwied med det flotte slot Engers på venstre flodbred. Cykler I på højre flodbred, skal I over broen hvis I vil besøge slottet. I fortsætter igen langs floden til I kommer til selve Koblenz og ”Deutsche Eck”. Her flyder Moselfloden ud i Rhinen, og det er et skønt naturpanorama. Borgen Ehrenbreitstein, som ligger på modsatte flodbred, kan tilgås fra Koblenz via den imponerende "Rheinseilbahn" (sejlbane) der går tværs over floden med en helt fantastisk udsigt. Billetter til sejlbanen kan købes om bord.


Dag 5: Koblenz til St. Goar, cykling ca. 38 km
Dagens etape vil både til vands og på cykel føre os gennem den øvre og mellem del af Rhindalen som af UNESCO er udnævnt til verdensnaturarv. Her bugter floden sig i skønne landskaber, og den ellers så store flod snævrer ind til en smal flod netop på dette stykke ved Boppard og St. Goar. Der er også flere borge på strækningen, bl.a. den romantiske Marksburg som aldrig har været bombet, selve Kurfyrstens slot i Boppard, Burg Rheinfels, som er den allerstørste borgruin ved Rhinen, samt borgene "Katz und Maus" på den anden flodbred i St. Goarshausen.


Dag 6: St. Goar til Rüdesheim, cykling ca. 32 km
Igen en dag præget af smuk natur, borge og skønne cykelstier langs floden. Vi passerer den sagnomspundne klippe Loreley, hvor mange søfolk er forulykket i gamle dage, og videre gennem andre småbyer. Langs hele ruten følger vi cykelstierne helt nede ved floden med udsigt til skønne vinbjerge på den modsatte flodbred. På modsatte flodbred ligger også Rüdesheim, og der går en lille færge over floden så det er nemt at komme frem og tilbage, hvis kajpladsen er i byen Bingen. Rüdesheim er vinbyen over alle vinbyer, og det er et "must" at slentre en tur her i Drosselgasse og nyde et glas af den lokale vin i en af de mange vinstuer. Du kan også tage kabelbanen op til Niederwald-monumentet. Herfra er der en imponerende udsigt over Rüdesheim og floden. Tag en snak med turlederen hvis du ønsker en guidet rundtur i Rüdesheim (rundturen skal tilkøbes og kan ikke garanteres).


Day 7: Rüdesheim – Mainz, cykling ca. 32 km
Sidste dag på denne skønne rute er lige så interessant som alle de tidligere dage. Først passerer vi byen Eltville med den velkendte kurfyrste-borg. Vi fortsætter videre rundt i våd-landskaber med kanaler og grønne enge indtil vi kommer til byen Mainz. Mainz er en herlig by, og her bør du tage dig tid til lidt sightseeing denne sidste dag. Besøg bl.a. den kejserlige St. Martin Domkirke, Altstadt, den gamle bydel med snævre brostensbelagte gader, blomsterrige torve ved Augustinerstrasse og Kirschgarten med de flotte restaurerede bindingsværkshuse. Her finder du gemytlige Weinstuben hvor man altid kan få skænket et glas af den lokale vin. Den sidste aften har kokken om bord på MS Arkona ofte forberedt en rigtig god middag, så nyd denne sidste aften med god mad, vin og socialt samvær.


Dag 8: Hjemrejse
Efter morgenmaden er der check-ud og hjemrejse. Turlederen vil informere om hvornår transferbussen samler dig op og kører til Frankfurt Lufthavn. 

 

Ret til ændringer af dagsprogram forbeholdes ved høj eller lav vandstand, slusetrafik eller andet vejrlig. 

Indkvartering

MS Arkona er dit flydende hotel på denne skønne tur langs Rhinen. 

Skibet er i vinteren 2017/2018 blevet ombygget til et 4-stjernet skib og fået 48 nyrenoverede kahytter. 

På øvre dæk finder du den smagfuldt indrettede salon med bar og en lys og indbydende restaurant. Det rummelige soldæk er delvis overdækket og har komfortable liggestole hvorfra du kan nyde det forbipasserende landskab.
Både hoveddækket og øvre dæk har komfortable og moderne indrettede kahytter på ca. 11 m². Alle kahytter har separate senge, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, tv, pengeskab og individuelt styret klimaanlæg.

På hoveddækket findes 34 to-sengs kahytter med vinduer som ikke kan åbnes. 

Arkona Arkona Arkona
Standardkahyt Arkona Restaurant Arkona
Kort og sværhedsgrad

Hele strækningen er på ca. 200 km med dagsetaper fra 25 til 45 km. Sværhedsgraden er nogenlunde som i Danmark; mest fladt, men med lette bakker som kan klares af enhver med almindelig kondition. Du får udleveret detaljeret cykelkort på båden, og rejselederen ombord forklarer hver aften på tysk (og engelsk ved behov) om morgendagens cykeletape. Du kan vælge at cykle på egen hånd eller sammen med den danske turleder, som deltager på cykeletaperne. 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

2 personer. 2 sengs kahyt, hoveddæk

Fra 13.298,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, øvre dæk

Fra 14.798,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse København-Frankfurt tur/retur
 • Bustransfer Frankfurt Lufthavn-Köln/Mainz
 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytsrengøring
 • Helpension ombord (morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu)
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Afrejseinformationer på dansk 
 • Leje af cykel med 7 gear
 • Detaljerede cykelkort og informationspakke
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder ombord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer for personer over 12 år
 • Dansk rejseleder

Tillæg:

 • Opgrading til el-cykel (på forespørgsel)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
Rabat:
 • Kør-selv-rabat: 1500 kr. 

Drikkepenge:

På krydstogter er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. rejsedeltager pr. dag , og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene.


Rejsen gennemføres kun ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 40 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden