INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Gruppetur på Donau gennem 3 hovedstæder

Cykelkrydstogt på Donau, Passau, Bratislava, Budapest, Wien, Passau

Oplev 3 skønne hovedstæder med dette populære cykelkrydstogt langs Donau. Båden MS Arlene II er dit flydende hotel på hele turen igennem Tyskland, Slovakiet, Ungarn og Østrig. 

12.498,00 kr
In stock
Travel Code
KR-101
Det kan du glæde dig til

Donau er en populær destination blandt vores cykelkrydstogtgæster. Denne tur tager dig igennem hele 4 lande fra Tyskland igennem Østrigs forskelligartede, hyggelige landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, kendt for sin velsmagende gullash og paprika. Der gøres ophold i de 3 hovedstæder, Wien, Bratislava og Budapest. 

Cykelkrydstogtet starter og slutter i Passau i Sydtyskland og består af ca.200 km cykling. På næsten hele turen cykler I på fredelige cykelstier i vidunderlige landskaber langs med Donauflodens bredder. Overalt vil der være hyggelige landsbyer med brostensbelagte, krogede gader, prangende slotte og borgruiner, herlige grønne vinmarker i området ved Wachau. Turen er med dansk turleder, og ombord på skibet er der en engelsk-talende tour guide. Du kan vælge at cykle på egen hånd eller med gruppen.  

Vælg denne tur hvis I er mest til storbyer og lidt mindre cykling og lidt mere sejlads.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Passau
Ankomst til den gamle by Passau om eftermiddagen sammen med jeres turleder, hvor der er ombordstigning. Passau er kendt for stedet, hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Jeres første aftensmåltid nydes under sejlads til Obernzell.

Dag 2. Obernzell - Aschach - Devin, ca. 40 km cykling
Jeres første cykeldag starter i Obernzell via Engelhartzell. I cykler imod den fantastiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Her kan I sejle med en af de små cykel-flodfærger over til den anden flodbred.
I vil cykle igennem små hyggelige landsbyer og "bier-gardens", som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning. I Aschach går I igen om bord og har en natsejlads til Devin.

Dag 3. Devin til Bratislava eller Bratislava rundtur - ca. 54 km cykling
Cykelturen går fra Devin via Slottet Hof og det tidligere "Jerntæppe" mod Bratislava der ligger ved foden af bjergkæden Karpaterne. Gå på opdagelse i Bratislavas gader eller tag en tur rundt i byen med et mini tog. 
Om natten vil I sejle til Budapest. 

Dag 4. Sightseeing i Budapest eller cykeltur til Szentendre - ca. 40 km cykling.
Fra soldækket kan I nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest.
Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, som f.eks. de imponerende regeringsbygninger, Fiskerbastionen, Markedshallen, byens ”navle” med de ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø, Margretheøen, som egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og parker med herlige, grønne områder.
Dagen er til egen disposition. Tag rundt på egen hånd eller tag med på en organiseret udflugt (tilkøb) eller hop på cyklen og cykel til den hyggelige gamle by Szentendre. 
Aftenen kan nydes med musik og med et fantastisk blik på de illuminerende parlamentsbygninger beliggende lige ved floden. Natsejlads til Visegrad.

Dag 5. Visegrad-Esztergom ca. 25/60 km cykling
Denne dag kan I vælge mellem 2 forskellige cykelture. Dagens etape starter i Visegrad med den gamle borgruin. Du kan cykle den lange tur fra Visegrad til Szentrendre Øen, som er en smuk og romantisk tur og videre herfra med færge langs flodens krumninger. Den anden cykelstrækning fører dig direkte til Esztergom, hvor Ungarns største kirke, basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv. I Esztergom går I igen om bord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien.

Dag 6. Wien-Nussdorf (eller Korneuburg). Overliggerdag. Mulighed for cykling
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Bådens turleder vil aftenen forinde komme med anbefalinger til hvad I kan bruge dagen i Wien på. Der vil muligvis blive tilbudt en interessant, guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. Du kan også vælge at gå rundt i Wien på egen hånd, og evt. besøge  det berømte Wiener ”Prater”, som er et stort offentligt parkområde. I kan også tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden til vinområdet Wachau og lægger til i Rossatz, Dürnstein eller Krems (Wachau). 

Dag 7. Wachau - Emmersdorf eller omegn. Ca. 35-52 km cykling
I starter den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet, Wachau. I oplever den pragtfulde landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor du kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før I atter går om bord på skibet. Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning om bord. Turen går nu tilbage til Passau. 

Dag 8. Passau. Check-ud.
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau omkinrg kl. 10. Afmønstring sker kortid efter ankomst til Passau. I har nu dagen til fri disposition. Afgang mod Munchen lufthavn sker sidst på eftermiddagen.

Forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute og fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. På Donau kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis floden ikke er sejlbar. 

Sværhedsgrad 1 og kort

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km  afhængigt af hvilke ruter I vælger de enkelte dage. Dagsetaperne er mellem ca. 25 og 60 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Du cykler i nemt og fladt terræn langs med floden. Der er 2 overliggerdage, en i Wien og en i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du ønsker det. Cykelstierne er på strækningerne i Østrig asfalteret og helt uden biltrafik. Men i Ungarn cykler du også på grusveje, eller på mindre trafikerede biveje.Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 

Kort følger. 

Indkvartering

Dit flydende hotel er motorsejleren MS ARLENE II, som i vinteren 2017/2018 blev renoveret til et 4-stjernet skib. Skibet består af et hoveddæk, øvre dæk og et soldæk. Det delvist overdækkede soldæk har fin plads til gæsterne til at se landskabet glide forbi og til opbevaring af cyklerne. 

Øverste dæk: Alle kahytter på øverste dæk har store panoramavinduer, som kan åbnes. Derudover er der 8 suiter (ca.15 m2) med fransk balkon, skydedør og et lille sofaområde. På dette dæk finder du også den indbydende panorama-salon (med air-condition), hvor du kan nyde en forfriskende drink og dele ud af dagens gode historier og oplevelser. 

Hoveddæk: Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. På hoveddækket finder du restauranten (med air-condition). 

Standardkahytterne har 2 enkeltsenge og har en størrelse på ca. 10-11 m².

Alle kahytter er udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, tv, pengeskab (depositum) og air-condition. 

Skibet har plads til 98 passagerer men pladsen føles aldrig trang, da man som regel er spredt ud over hele skibets fællesarealer. 

Standard kahyt Reception Suite øvredækBestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

2 personer. 2 sengs kahyt, hoveddæk

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3129-07-201905-08-20197 nætter12.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3129-07-2019712.498,- DKKBESTIL

2 personer. 2 sengs kahyt, øvre dæk, suite - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3129-07-201905-08-20197 nætter14.898,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3129-07-2019714.898,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

 • Flybillet fra København - München lufthavn tur/retur
 • Bustransfer München Lufthavn - Passau tur/retur
 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytsrengøring
 • Helpension på båden- morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Afrejseinformationer på dansk 
 • Leje af cykel med 7 gear og cykeltaske
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Dansk turleder
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer for personer over 12 år
Tillæg:
 • Fly fra Billund
 • Opgrading til el-cykel (på forespørgsel)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 2-3 euro pr. overfart (i alt ca. 100 kr. for hele ugen)
 • Frokost i Passau den sidste dag
Rabat: 
 • Kør-selv rabat: 2000 kr. 
Drikkepenge: 
På krydstogter er det normalt med drikkepenge til  mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. rejsedeltager pr. dag , og der er som oftest klargjort en konvolut i
kahytten til drikkepengene.

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres kun ved minimum 16 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 28 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. Maximum antal deltagere: 28. 

Gå til toppen af siden