INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt med MS Serena - herlig hotelbåd

Holland Nordruten, skøn kystrute

Nordruten - også kaldet KYSTRUTEN med hav, strand, klitter og Nordsø øen Texel. I sejler med den dejlige båd MS Serena til charmerende fiskerbyer gennem det gamle, traditionelle Holland.

3.798,00 kr
In stock
Travel Code
KR-69
Holland - Nordruten

Igen i 2018 tilbydes dette cykelkrydstogt med den populære og skønne båd MS Serena. 

Turen er i den grad afvekslende, fra inddæmmet, fladt marskland via nordsøøen Texel, som kan sammenlignes med vore danske øer som Fanø og Rømø. Nordsøsejlads, klitområder, lange hvide sandstrande og saftige, grønne enge med fugleliv langs kanalerne og hyggelige små og store havnebyer langs med hele kystlinien.

Livet ved de hollandske kyster er ofte helt anderledes end i de fortravlede storbyer. Her hersker der en helt speciel stemning, hvor befolkningen er varm og gæstfri. Her oplever du det Holland, som er kendt for sine specialiteter, som osterier, bryggeriet Texels, fiskerøgerierne i de små fiskerlejer, og de utallige vindmøller i marsken, hvor du endnu kan finde traditionelt klædt befolkning med de typiske hollandske "klumpen" (træsko). 

Turen fører dig også ind i gamle kulturbyer som Enkhuizen, Hoorn og Alkmar og slutter med sejlads på floder og kanaler i området nordvest for Amsterdam. En pragtfuld og afvekslende cykelrute med utallige, forskelligartede oplevelser i et af Europas allerbedste cykellande med daglige, overkommelige cykeletaper, der kan klares af enhver med helt almindelig kondi. Du kan også altid vælge at blive ombord, hvis du har lyst til en hel dags afslapning i din ferie, hvor du kan nyde den friske luft, sejlads og udsigt oppe fra soldækket på dit dejlige flydende hotel, MS Serena. 

Indkvartering

MS Serena er en stor, flot båd med plads til godt og vel 100 personer. Båden er blevet fuldstændig renoveret i sæson 2010/2011, så både soldæk, spisesal og opholdssalon med tilstødende bar fremstår med helt nyt inventar i elegant og smukt design.

Kahytterne er beliggende på øverste dæk og hoveddækket. De er kun 8-9 m2, men her er hvad du har brug for, enkeltstående senge på gulvet (ingen køjesenge), og pladsen er godt udnyttet, og der er eget bad/toilet til hver kahyt.
Alle kahytter på begge dæk har klimaanlæg og vinduer, der kan åbnes.
Ombord på båden er der gæster af mange forskellige nationaliteter.

Du har helpension hele ugen. Morgenbuffet, madpakke til dagens cykeltur (eller lille frokost ombord), eftermiddagskaffe /-te og en 3-rettes menu om aftenen.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Amsterdam 
Check-in ca. kl.15.00 til 16.30. Allerede kl. 18.00 er der afgang til den historiske by Hoorn ved Ijsselmeer, og under sejladsen får du serveret din første middag ombord.

Dag 2. Hoorn – Enkhuizen, cykling ca. 20 - 26 km 
Der må være tid til en lille rundtur i Hoorn med de gamle historiske bygningsværker fra 1700-tallet og den charmerende havn, før du starter på den første cykel etape til Enkhuizen. Denne by har en ganske speciel atmosfære, hvor smalle brostensbelagte passager krydser små intime kanaler, og i Enkhuizen finder du også Zuiderseemuseet, hvor du kan se billeder fra før inddæmningen sammen med moderne hollandsk kunst. Museet er abslout et besøg værd.

Dag 3. Enkhuizen – Lemmer, cykling ca. 32 eller 45 km (rundtur)
Dagen starter med sejlads tværs over Ijsselmeer til byen Lemmer, der er kendt for sin gamle bykerne med de smukke, traditionsrige hollandske gavlhuse. Ellers går turen rundt i naturområder ved Lemmer, bl.a. til Oosterzee Buren, Tjeukemeer, Munnekeburen, Scherpenzeel og Schoterzilj og tilabge til Lemmer, hvor der er overnatningsstop. For de energiske kan der laves en afstikker til verdens største damp-pumpestation, der stadig er i brug. Var det ikke for disse pumpestationer, lå Holland under vand. 

Dag 4. Lemmer -Stavoren, cykling ca. 33 km + sejlads til Oudeschild på øen Texel
En dag med forskellige oplevelser venter. Først en skøn cykel etape til Sandeler Leijen søen og igennem herlige skovområder ved Rijsterbos, forbi fuglereservatet Mokkebank til Roode Klif med slut i Stavoren. Herfra sejlads til Oudeschild på Nordsø-øen Texel, hvor der er overnatning. En anbefaling fra Ruby Rejser: et glas køligt fadøl fra bryggeriet Texels

Dag 5. dag. Texel, cykling op til ca. 70 km (rundtur) 
Hele dagen tilbringes på Hollands største ø i Nordsøen, Texel. Du kan enten vælge en kort cykeltur og nyde strandlivet på Texels lange, hvide sandstrande, eller cykle ad den godt skiltede ”Thijsseroute” igennem idylliske landsbyer og skønne fugle- og naturreservater. Et besøg hos sælopdræt-virksomheden, ”EcoMare” er også en mulighed i dag. En dag hvor du har frit valg og mange muligheder for forskellig aktivitet og afslapning. Bryggeriet Texel kan også besøges idag. Cykelruterne varierer denne dag mellem 29 og 70 km. Ca. kl. 18.00 er der planlagt sejlads til fastlandet, Den Helder.

Dag 6. Den Helder - Sint Maartensvlotbrug - Alkmar, cykling ca. 25/55 km
Denne dag har du også flere muligheder. Du kan vælge mellem 2 korte cykel etaper eller een lang. Den første strækning går fra Den Helder langs med kysten igennem klitlandskaber til Sint Maartensvlotburg. Her har båden et lille stop, så du kan enten gå ombord igen eller gå fra borde og så først cykle herfra til Alkmar. Eller du kan cykle hele denne herlige strækning på ca. 55 km. I Alkmar er der overnatningsstop.

Dag 7. Sejlads Alkmaar-Wormerveer, cykling til Amsterdam ca. 35 km
I Alkmar er der fra april til september det berømte, store ostemarked, så båden sejler først ved middagstid til Wormerveer, hvor der er et lille stop, så du kan cykle den sidste strækning ind til Amsterdam herfra. Turen går til frilandsmusset Zaanse Schans, gammel hollandsk landsbyidyl med boder som i gammel tid. Man kan også her se hvordan man laver træsko. Derfra igennem ferieområdet ”Twiske” før du når frem til Amsterdam og denne sidste aften på dit cykelkrydstogt. Og har du endnu ikke været på en kanalrundfart, er der nu mulighed for dette. Kan evt. bestilles ombord.

Dag 8. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.

Udflugtsprogram for 2018 foreligger ikke endnu, men her er udvalget fra 2017: 
1) Besøg på Zuiderzee Museum i Enkhuizen
2) Besøg på bryggeriet "Texels Bierbrouwerij"
3) Rundtur på Amsterdams kanaler
4) Besøg på Damp-pumpestation
5) Tilbud om leje af TUK-TUK køretøjer på Texel
Tilmelding og betaling på båden

Rejsefakta

Ankomst og afrejse: Hver lørdag i hele sæsonen.
Første afgang 31. marts 2018. Sidste afgang 6. oktober 2018

Turen starter og slutter i Amsterdam.

Check-in mellem kl. 15.00 og 16.30. Afgang første sejlads til Hoorn ca. kl. ca. 17.30-18
Check-ud efter morgenmaden (lørdagen efter).

Ekstra overnatninger i Amsterdam
Ønsker du at forlænge din ferie med et par ekstra dage i Amsterdam, kan du gå ind på www.hotels.com og søge hoteller.

Turprisen er eksklusiv drikkepenge. Niveauet er ca. 5 € pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad og kort

Hele cykelstrækningen er på ca. 175-265 km afhængigt af hvilke ruter du vælger fra dag til dag. De daglige cykel etaper er fra 20 til 70 km. Terrænnet er fladt og uden bakker, så alle med normal kondi kan klare de daglige cykeletaper uden problemer af nogen art. 

Cykelturen er selvguidet og du bestemmer helt selv dit eget tempo undervejs på ruten, dine pauser og lige netop de seværdigheder, som du har lyst til at udforske nærmere. 
Du får om bord udleveret rigtig gode oversigtskort over de forskellige dagsetaper enten på engelsk eller tysk. Disse oversigtskort indeholder nummererede "knotenpunkte" (knudepunkter), som man cykler efter. 1 sæt materiale pr. kahyt.
Derudover informerer rejselederen ombord hver dag om morgendagens cykeletape, ligesom du kan få tips og gode råd, før du cykler ud på ruten.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje en 7-gears unisex cykler med hånd- og fodbremser. Der medfølger en cykeltaske. Cykelforsikring er inkluderet. 
Du kan også vælge en elcykel (begrænset antal ombord - bestil i god tid). 

Det er tilladt at medbringe egne cykler. Der er dog begrænset plads ombord så det skal forhåndsgodkendes. Skal meddeles ved bestilling.

Cykelhjelme kan ikke lejes ombord. Disse skal selv medbringes, hvis man ønsker at cykle med hjelm. Men det er ikke noget krav i Holland.

Hvordan kommer man frem

Tog
En nem løsning vil være togrejse t/r fra Danmark til Amsterdam. Fra Kolding eller København er der direkte forbindelse til Amsterdam og Sentralstation (banegården) er beliggende meget tæt på kajpladsen. (Gåafstand). En ca. pris kunne være kr. 1300/1400, men ofte kan der spørges efter de billige "orange" billetter eller en anden rabatform som gruppe eller senior billet, og togbilletter er billigst, jo tidligere de bestilles. Kontakt DSB udland for yderligere information. 

Fly
Kontakt Ruby Rejser for afrejser 14.-21. april og 21.-28. april. Vi har et godt tilbud på fly på disse datoer. 

Ankommer du med fly, er der togforbindelser (ca. hvert 10. minut) fra Amsterdams lufthavn, Schiphold til Sentralstationen. 
Eksempler på flyselskaber med direkte afgang til Amsterdam (Shiphold).
SAS: www.sas.dk 
KLM: www.klm.dk 
Norwegian: http://www.norwegian.dk 

Bil
Parkeringsudgifter i Amsterdam er dyre og koster fra ca. 100 € pr. uge. En anden mulighed er "Valet parking": man kører direkte til kajpladsen hvor man afleverer bilen og så bringes bilen retur til kajpladsen igen, når turen er slut. Pris 150 € pr. uge. Skal forudbestilles. Betaling på stedet.
Yderligere info og bestillingsformular i afrejseinformationen som fremsendes senest 3 uger før afrejse. 

Bestil rejse

Uge 14: Ankomstdato 31.03.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK

Uge 15: Ankomstdato 07.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 16: Ankomstdato 14.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 17: Ankomstdato 21.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 18: Ankomstdato 28.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 19: Ankomstdato 05.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 12.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 19.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 26.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 23: Ankomstdato 02.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 24: Ankomstdato 09.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 25: Ankomstdato 16.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 23.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 30.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 07.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 14.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 21.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 28.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 04.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 33: Ankomstdato 11.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 18.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 25.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 01.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 08.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 38: Ankomstdato 15.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 39: Ankomstdato 22.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 40: Ankomstdato 29.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 41: Ankomstdato 06.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Helpension – morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te 
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.

Tillæg

 • 7-gears uni-sexcykel: 525 kr. (inkl. cykelforsikring) 
 • El-cykel (uden fodbremse): kr.1250 (begrænset antal) 
 • Evt. tilbudte udflugter. Bestilles og betales om bord
 • Dobbeltkahyt som enkeltkahyt + 50 % tillæg (Der er 1 enkeltkahyt på øverste dæk og 2 på hoveddækket, som er uden ekstra pristillæg - disse bliver meget tidligt udsolgt, så bestil i god tid). 
OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her.

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden