INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Holland Nordruten, skøn kystrute

Cykelkrydstogt med MS Serena - herlig hotelbåd

Nordruten - også kaldet KYSTRUTEN med hav, strand, klitter og Nordsø øen Texel. I sejler med den dejlige båd MS Serena til charmerende fiskerbyer gennem det gamle, traditionelle Holland.

In stock
Travel Code
KR-69
Det kan du glæde dig til

Afveklende naturoplevelser er i højsædet på denne fantastisk flotte tur. I oplever alt lige fra inddæmmet, fladt marskland, nordsøøen Texel, som minder om vores danske vadehavsøer, sejlads på indsøen Ijsselmeer, klitområder, lange hvide sandstrande og saftige, grønne enge med fugleliv langs kanalerne og hyggelige små fiskerbyer langs med hele kystlinien.

Livet ved de hollandske kyster er ofte helt anderledes end i de fortravlede storbyer. Her i nord hersker der en helt speciel stemning, hvor befolkningen er varm og gæstfri. Her oplever du det Holland, som er kendt for sine specialiteter som oste, øl fra bryggeriet Texels, fisk fra røgerierne i de små fiskerlejer, og de utallige vindmøller i marsken, hvor du endnu kan finde traditionelt klædt befolkning med de typiske hollandske "klumpen" (træsko). 

Turen fører dig også ind i gamle kulturbyer som Enkhuizen, Hoorn og Alkmaar med traditionel arkitektur og slutter med sejlads på floder og kanaler i området nordvest for Amsterdam. En pragtfuld og afvekslende cykelrute med utallige, forskelligartede oplevelser i et af Europas allerbedste cykellande med daglige, overkommelige cykeletaper, der kan klares af enhver med helt almindelig kondi. Du kan også altid vælge at blive ombord, hvis du har lyst til en hel dags afslapning i din ferie, hvor du kan nyde den friske luft, sejlads og udsigt oppe fra soldækket på dit dejlige flydende hotel, MS Serena.

Vi tilbyder også cykelkrydstogtet som gruppetur med dansk turleder. Læs mere om gruppeturen Marskland, strande og hyggelige, gamle byer.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst Amsterdam 
Check-in mellem kl.15 og 16. Allerede kl. 17.30 er der afgang til den historiske by Hoorn ved Ijsselmeer, og under sejladsen får du serveret din første middag ombord.

2. dag. Hoorn – Enkhuizen, cykling ca. 20 - 26 km 
Der må være tid til en lille rundtur i Hoorn med de gamle historiske bygningsværker fra 1700-tallet og den charmerende havn, før du starter på den første cykel etape til Enkhuizen. Denne by har en ganske speciel atmosfære, hvor smalle brostensbelagte passager krydser smalle kanaler, og i Enkhuizen finder du også Zuiderseemuseet, hvor du kan se billeder fra før inddæmningen sammen med moderne hollandsk kunst. Museet er absolut et besøg værd.

3. dag. Enkhuizen – Lemmer, cykling ca. 32 eller 45 km (rundtur)
Dagen starter med sejlads tværs over indsøen Ijsselmeer til byen Lemmer, der er kendt for sin gamle bykerne med de smukke, traditionsrige hollandske gavlhuse. Cykelturen går rundt i de nærliggende naturområder til Oosterzee Buren, Tjeukemeer, Munnekeburen, Scherpenzeel og Schoterzilj og tilbage til Lemmer, hvor båden bliver natten over. For de energiske kan der laves en afstikker til verdens største damp-pumpestation, der stadig er i brug. Var det ikke for disse pumpestationer, lå Holland under vand. 

4. dag. Lemmer -Stavoren, cykling ca. 33 km + sejlads til Oudeschild på øen Texel
En dag med forskellige oplevelser venter. Først en skøn cykel etape til Sandeler Leijen søen og igennem herlige skovområder ved Rijsterbos, forbi fuglereservatet Mokkebank til Roode Klif ved Stavoren. Herfra sejlads til Oudeschild på Nordsø-øen Texel, hvor der er overnatning. En anbefaling fra Ruby Rejser: prøv et glas køligt fadøl fra bryggeriet Texels.

5. dag. Texel, cykling 29-70 km 
Hele dagen tilbringes på Hollands største ø i Nordsøen, Texel, og der er flere forskellige cykelruter at vælge imellem. Du kan enten vælge en kort cykeltur og nyde strandlivet på Texels lange, hvide sandstrande, eller cykle ad den godt skiltede ”Thijsseroute” igennem idylliske landsbyer og skønne fugle- og naturreservater. Et besøg hos sælopdræt-virksomheden, ”EcoMare” er også en mulighed i dag. En dag hvor du har frit valg og mange muligheder for forskellig aktivitet og afslapning. Bryggeriet Texel kan også besøges i dag. Afsejling ca. kl. 18 til Den Helder på fastlandet.

6. dag. Den Helder - Sint Maartensvlotbrug - Alkmaar, cykling ca. 25-55 km
Denne dag har du også flere muligheder. Du kan vælge mellem 2 korte cykel etaper eller een lang. Den første strækning går fra Den Helder langs med kysten igennem klitlandskaber til Sint Maartensvlotburg. Her har båden et lille stop, så du kan enten gå ombord igen eller gå fra borde og så først cykle herfra til Alkmaar. Eller du kan cykle hele denne herlige strækning på ca. 55 km. I Alkmaar er der overnatningsstop.

7. dag. Sejlads Alkmaar-Wormerveer, cykling til Amsterdam ca. 35 km
I Alkmaar er der fra april til september det berømte, store ostemarked, så båden sejler først ved middagstid til Wormerveer, hvor der er et lille stop, så du kan cykle den sidste strækning ind til Amsterdam herfra. Turen går til frilandsmusset Zaanse Schans, gammel hollandsk landsbyidyl med boder som i gammel tid. Man kan også her se hvordan man laver træsko. Derfra igennem ferieområdet ”Twiske” før du når frem til Amsterdam. Har du endnu ikke været på en kanalrundfart, er der nu mulighed for dette (tilkøb ombord).

8. dag. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.


Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Hele cykelstrækningen er på ca. 175-265 km afhængigt af hvilke ruter du vælger fra dag til dag. De daglige cykel etaper er fra 20 til 70 km. Terrænnet er fladt og uden bakker, så alle med normal kondi kan klare de daglige cykeletaper uden problemer af nogen art. 

Cykelturen er selvguidet og du bestemmer helt selv dit eget tempo undervejs på ruten, dine pauser og lige netop de seværdigheder, som du har lyst til at udforske nærmere. 
Du får om bord udleveret rigtig gode oversigtskort over de forskellige dagsetaper enten på engelsk eller tysk. Disse oversigtskort indeholder nummererede "knotenpunkte" (knudepunkter), som man cykler efter. 1 sæt materiale pr. kahyt.
Derudover informerer rejselederen ombord hver dag om morgendagens cykeletape, ligesom du kan få tips og gode råd, før du cykler ud på ruten.

Indkvartering

MS Serena er en stor, flot båd med plads til godt og vel 100 personer. Båden er blevet fuldstændig renoveret i sæson 2010/2011, så både soldæk, spisesal og opholdssalon med tilstødende bar fremstår med helt nyt inventar i elegant og smukt design.

Kahytterne er beliggende på øverste dæk og hoveddækket. De er kun 8-9 m2, men her er hvad du har brug for, enkeltstående senge på gulvet (ingen køjesenge), og pladsen er godt udnyttet, og der er eget bad/toilet til hver kahyt.
Alle kahytter på begge dæk har vinduer, der kan åbnes.
Ombord på båden er der gæster af mange forskellige nationaliteter.

Du har helpension hele ugen. Morgenbuffet, madpakke til dagens cykeltur (eller lille frokost ombord), eftermiddagskaffe /-te og en 3-retters menu om aftenen.

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan du leje en unisex-cykel (damemodel) med 7 gear. Vælg mellem en cykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). 
Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske. 
Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. 
Ønsker man at medbringe egen cykel, er dette på forespørgsel pga. den begrænsede plads ombord og det skal bekræftes på forhånd

Hvordan kommer jeg frem?

Du skal selv arrangere din transport frem til Amsterdam, hvor turen starter og slutter.

Hvis du ønsker at tage toget tager det cirka 8 timer fra Flensborg afhængigt at antal skift undervejs. Tjek tider og priser på Deutsche Bahns. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht. efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp.

Ankommer du med fly, er der togforbindelser (ca. hvert 10. minut) fra Amsterdams lufthavn, Schiphol til Sentralstationen. Flere flyselskaber flyver direkte til Amsterdam, som eksempelvis  SAS, KLM eller Norwegian. Få et overblik over alle flymulighederne på eksempelvis Momondo

Du kan også køre i bil til Amsterdam, men vær opmærskom på at parkeringsudgifter i Amsterdam er dyre og koster fra ca. 150 € pr. uge. Der tilbydes "Valet parking": man kører direkte til kajpladsen, hvor man afleverer bilen og så bringes bilen retur til kajpladsen igen, når turen er slut. 
Yderligere info og bestillingsformular i afrejseinformationen som fremsendes senest 3 uger før afrejse. 

Bestil

Uge 30: Startdato 20.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 31: Startdato 27.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 33: Startdato 10.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 34: Startdato 17.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 35: Startdato 24.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 36: Startdato 31.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 37: Startdato 07.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 38: Startdato 14.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 39: Startdato 21.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 40: Startdato 28.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 41: Startdato 05.10.2019 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK
Praktiske Informationer

Ønsker du en pakkerejse som inkluderer fly, transfer til/fra båden og dansk rejseleder. Læs mere om turen her: Nordruten med Serena - gruppetur

Prisen inkluderer: 

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Helpension – morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te 
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.


Ikke inkluderet:

 • Transport til og fra Danmark
 • Drikkepenge
 • Udflugter - bestilles og betales ombord


Tillæg:

 • 7-gears uni-sexcykel (inkl. cykelforsikring) 
 • El-cykel (uden fodbremse), begrænset antal 
 • Dobbeltkahyt som enkeltkahyt + 50 % tillæg (Der er 1 enkeltkahyt på øverste dæk og 2 på hoveddækket, som er uden ekstra pristillæg - disse bliver meget tidligt udsolgt, så bestil i god tid). 


OBS:
Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Alle kahytter er på forespørgsel. 

Drikkepenge:
Turprisen er eksklusiv drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser.
Se betingelser og læs om SE-Tours her. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden