INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Holland Nordruten, skøn kystrute

Cykelkrydstogt med MS Serena - herlig hotelbåd

Nordruten - også kaldet KYSTRUTEN med hav, strand, klitter og nordsø-øen Texel. I sejler med den dejlige båd MS Serena til charmerende fiskerbyer gennem det gamle, traditionelle Holland.

In stock
Travel Code
KR-69

Det kan du glæde dig til

Afvekslende naturoplevelser er i højsædet på denne fantastisk flotte tur. I oplever alt lige fra inddæmmet, fladt marskland, nordsø-øen Texel, som minder om vores danske vadehavsøer, sejlads på indsøen Ijsselmeer, klitområder, lange hvide sandstrande og saftige, grønne enge med fugleliv langs kanalerne og hyggelige små fiskerbyer langs med hele kystlinien.

Livet ved de hollandske kyster er ofte helt anderledes end i de fortravlede storbyer. Her i nord hersker der en helt speciel stemning, hvor befolkningen er varm og gæstfri. Her oplever du det Holland, som er kendt for sine specialiteter som oste, øl fra bryggeriet Texels, fisk fra røgerierne i de små fiskerlejer, og de utallige vindmøller i marsken, hvor du endnu kan finde traditionelt klædt befolkning med de typiske hollandske "klumpen" (træsko). 

Turen fører dig også ind i gamle kulturbyer som Enkhuizen, Hoorn og Alkmaar med traditionel arkitektur og slutter med sejlads på floder og kanaler i området nordvest for Amsterdam. En pragtfuld og afvekslende cykelrute med utallige, forskelligartede oplevelser i et af Europas allerbedste cykellande med daglige, overkommelige cykeletaper, der kan klares af enhver med helt almindelig kondi. Du kan også altid vælge at blive ombord, hvis du har lyst til en hel dags afslapning i din ferie, hvor du kan nyde den friske luft, sejlads og udsigt oppe fra soldækket på dit dejlige flydende hotel, MS Serena.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst Amsterdam 
Check-in mellem kl. 15 og 16. Allerede kl. 17.30 er der afgang til den historiske by Hoorn ved Ijsselmeer, og under sejladsen får du serveret din første middag ombord.

2. dag. Hoorn – Enkhuizen, cykling ca. 20 - 26 km 
Der må være tid til en lille rundtur i Hoorn med de gamle historiske bygningsværker fra 1700-tallet og den charmerende havn, før du starter på den første cykel etape til Enkhuizen. Denne by har en ganske speciel atmosfære, hvor smalle brostensbelagte passager krydser smalle kanaler, og i Enkhuizen finder du også Zuiderseemuseet, hvor du kan se billeder fra før inddæmningen sammen med moderne hollandsk kunst. Museet er absolut et besøg værd.

3. dag. Enkhuizen – Lemmer, cykling ca. 32 eller 45 km (rundtur)
Dagen starter med sejlads tværs over indsøen Ijsselmeer til byen Lemmer, der er kendt for sin gamle bykerne med de smukke, traditionsrige hollandske gavlhuse. Cykelturen går rundt i de nærliggende naturområder til Oosterzee Buren, Tjeukemeer, Munnekeburen, Scherpenzeel og Schoterzilj og tilbage til Lemmer, hvor båden bliver natten over. For de energiske kan der laves en afstikker til verdens største damp-pumpestation, der stadig er i brug. Var det ikke for disse pumpestationer, lå Holland under vand. 

4. dag. Lemmer - Stavoren, cykling ca. 33 km + sejlads til Oudeschild på øen Texel
En dag med forskellige oplevelser venter. Først en skøn cykel etape til Sandeler Leijen søen og igennem herlige skovområder ved Rijsterbos, forbi fuglereservatet Mokkebank til Roode Klif ved Stavoren. Herfra sejlads til Oudeschild på Nordsø-øen Texel, hvor der er overnatning. En anbefaling fra Ruby Rejser: prøv et glas køligt fadøl fra bryggeriet Texels.

5. dag. Texel, cykling 29-70 km 
Hele dagen tilbringes på Hollands største ø i Nordsøen, Texel, og der er flere forskellige cykelruter at vælge imellem. Du kan enten vælge en kort cykeltur og nyde strandlivet på Texels lange, hvide sandstrande, eller cykle ad den godt skiltede ”Thijsseroute” igennem idylliske landsbyer og skønne fugle- og naturreservater. Et besøg hos sælopdræt-virksomheden, ”EcoMare” er også en mulighed i dag. En dag hvor du har frit valg og mange muligheder for forskellig aktivitet og afslapning. Bryggeriet Texel kan også besøges i dag. Afsejling ca. kl. 18 til Den Helder på fastlandet.

6. dag. Den Helder - Sint Maartensvlotbrug - Alkmaar, cykling ca. 25-55 km
Denne dag har du også flere muligheder. Du kan vælge mellem 2 korte cykel etaper eller een lang. Den første strækning går fra Den Helder langs med kysten igennem klitlandskaber til Sint Maartensvlotburg. Her har båden et lille stop, så du kan enten gå ombord igen eller gå fra borde og så først cykle herfra til Alkmaar. Eller du kan cykle hele denne herlige strækning på ca. 55 km. I Alkmaar er der overnatningsstop.

7. dag. Sejlads Alkmaar - Wormerveer, cykling til Amsterdam ca. 35 km
I Alkmaar er der fra april til september det berømte, store ostemarked, så båden sejler først ved middagstid til Wormerveer, hvor der er et lille stop, så du kan cykle den sidste strækning ind til Amsterdam herfra. Turen går til frilandsmusset Zaanse Schans, gammel hollandsk landsbyidyl med boder som i gammel tid. Man kan også her se hvordan man laver træsko. Derfra igennem ferieområdet ”Twiske” før du når frem til Amsterdam. Har du endnu ikke været på en kanalrundfart, er der nu mulighed for dette (tilkøb ombord).

8. dag. Hjemrejse fra Amsterdam
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.

Dagsprogram på afgange i perioden 28. marts - 30. maj (dag 6-8 er ændret)

6. dag. Medemblik - Hoorn, cykling ca. 24-38 km
I dag går turen atter til den storslåede by Hoorn. Overalt i byen har du mulighed for at opleve f
ortiden fra det mægtige østindiske selskab, som opretholdte handelsforbindelser med asiatiske lande i det 17. og 18. århundrede.
Overnatningsstop i Hoorn.

7. dag. Sejlads Hoorn - Zaandam, cykling til Amsterdam ca. 25 km
Tidligt om morgenen sejler vi fra Hoorn til Zaandam, hvorfra vi starter cykelturen. Gå ikke glip af et besøg på Zaanse Schans friluftsmuseum, hvor du kan opleve en gammel hollandsk landsby, vindmøller og meget mere. Turen går gennem "Twiske" på vejen tilbage til Amsterdam

8. dag. Hjemrejse fra Amsterdam
Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse.

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Hele cykelstrækningen er på ca. 175-265 km afhængigt af hvilke ruter du vælger fra dag til dag. De daglige cykel etaper er fra 20 til 70 km. Terrænnet er fladt og uden bakker, så alle med normal kondi kan klare de daglige cykeletaper uden problemer. 

Cykelturen er selvguidet og du bestemmer helt selv dit eget tempo undervejs på ruten, dine pauser og lige netop de seværdigheder, som du har lyst til at udforske nærmere. 
Du får om bord udleveret rigtig gode oversigtskort over de forskellige dagsetaper enten på engelsk eller tysk. Disse oversigtskort indeholder nummererede "knotenpunkte" (knudepunkter), som man cykler efter. 1 sæt materiale pr. kahyt.
Derudover informerer rejselederen ombord hver dag om morgendagens cykeletape, ligesom du kan få tips og gode råd, før du cykler ud på ruten.

Indkvartering

MS Serena er en stor, flot båd med plads til 99 passagerer. Både soldæk, spisesal og opholdssalon med tilstødende bar fremstår i elegant og smukt design.

Alle kahytter har vinduer, der kan åbnes samt eget bad/toilet, TV og ventilation.

Hoveddæk: 2-sengs kahytter på ca. 8-9m² eller suite på ca. 12m² med dobbeltseng (140x200)
Øvre dæk: 2-sengs kahytter på ca. 8-9m²

Ombord på båden er der gæster af forskellige nationaliteter.

Du har helpension hele ugen. Morgenbuffet, madpakke til dagens cykeltur (eller lille frokost ombord), eftermiddagskaffe/-te og en 3-retters menu om aftenen.

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan du leje en unisex-cykel (damemodel) med 7 gear. Vælg mellem en cykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal). Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske. 
Ønsker man at medbringe egen cykel, er dette på forespørgsel pga. den begrænsede plads ombord og det skal bekræftes på forhånd

Hvordan kommer jeg frem?

Du skal selv arrangere din transport til og fra Danmark, hvor turen starter og slutter.

Tog:

Man kan tage toget fra Flensborg. Det tager ca. 8 timer. Se mere på Deutsche Bahn. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht. efterspørgslen.

Fly:
Ankommer du med fly, er der togforbindelser fra Amsterdams lufthavn, Schiphol til banegården. Flere flyselskaber flyver direkte til Amsterdam.

Kør selv:
Du kan også køre i bil til Amsterdam, men vær opmærskom på at parkeringsudgifter i Amsterdam er dyre og koster fra ca. 150 EUR pr. uge. Der tilbydes 
"Valet parking": man kører direkte til kajpladsen i Amsterdam, hvor man afleverer bilen og så bringes bilen retur til kajpladsen igen, når turen er slut. 
Yderligere info og bestillingsformular i afrejseinformationen som fremsendes før afrejse.
NB: ved ture, der starter/slutter i Enkhuizen, er der mulighed for parkering her ved NS togstationen, tæt ved kajen. Alternativt kører der tog fra Enkhuizen til Amsterdam og modsat. 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 14: Startdato 28.03.2020 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK

Uge 15: Startdato 04.04.2020 varighed 7 nætter

Fra 4.398,- DKK

Uge 16: Startdato 11.04.2020 varighed 7 nætter

Fra 5.198,- DKK

Uge 17: Startdato 18.04.2020 varighed 7 nætter

Fra 5.698,- DKK

Uge 18: Startdato 25.04.2020 varighed 7 nætter

Fra 5.698,- DKK

Uge 19: Startdato 02.05.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 20: Startdato 09.05.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 21: Startdato 16.05.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 22: Startdato 23.05.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 23: Startdato 30.05.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 24: Startdato 06.06.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 25: Startdato 13.06.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 26: Startdato 20.06.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 27: Startdato 27.06.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 28: Startdato 04.07.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 29: Startdato 11.07.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 30: Startdato 18.07.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 31: Startdato 25.07.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 35: Startdato 22.08.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 36: Startdato 29.08.2020 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 37: Startdato 05.09.2020 varighed 7 nætter

Fra 5.698,- DKK

Uge 38: Startdato 12.09.2020 varighed 7 nætter

Fra 5.198,- DKK

Uge 39: Startdato 19.09.2020 varighed 7 nætter

Fra 5.198,- DKK

Uge 40: Startdato 26.09.2020 varighed 7 nætter

Fra 4.398,- DKK

Uge 41: Startdato 03.10.2020 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. 

Afgang d. 15. august
Ønsker du at starte turen d. 15. august er et ændret program grundet et sejl event i Amsterdam.
Se ruten her.

Prisen inkluderer: 

 • 7x overnatning
 • Helpension – morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te 
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • GPS ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Drikkepenge

Tillæg:

 • Cykelleje: 570 kr.
 • Elcykel (uden fodbremse): 1260 kr.
 • Udflugter - bestilles og betales ombord

Drikkepenge:
Turprisen er eksklusiv drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 EUR pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser.
Se betingelser og læs om SE-Tours her. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden