INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt gennem det flade Holland og Flandern

Holland og Belgien på samme tur

To af Europas flotte kulturbyer, Amsterdam og Brügge krydret med daglige cykelture i cykellandet Holland og franskpræget charme i Flandern med de gamle byer som bl.a. Gent og Brügge. Det klassiske skib MS Fluvius er dit flydende hotel. 

6.398,00 kr
In stock
Travel Code
KR-64
Oplev Holland og Belgien

Med hotel flodbåden MS FLUVIUS oplever du charmerende floder og kanaler i det flade Holland, spændende storbyatmosfære i Amsterdam og den helt vidunderlige by Brügge i Belgien, også kaldet "Nordens Venedig" med de mange kanaler og de farverige, karakteristiske husfacader.

Belgien og netop Flandern-området med de gamle byer, Gent og Brügge er et fantastisk cykel område med fransk charme og ”islæt”. Og ikke at forglemme alle de gode belgiske gourmet-specialiteter som muslinger, pommes frites, vafler, chokolade og de hundredevis af forskellige, populære belgiske øl-sorter. 

I Holland krydser du det enormt store og vandrige Rhinen-delta med de store floder og grønne marskområder. Men du cykler også langs små intime kanaler, passerer gamle vindmøller på stribe og oplever charmerende byer med vidt forskellig kultur i området syd for Amsterdam. Dertil den imponerende grænseby, Antwerpen, som er kendt for sine mange diamantsliberier og den store havn, hvor båden ligger ved kaj tæt ved centrum. 

Du har god tid både ude på cykelruten og i de spændende byer, hvor båden har overnatningstop. Og du bestemmer helt selv hvor meget og hvor lidt du vil cykle. Dit flydende hotel følger med hele ugen, - hver dag en ny havn, hvor du kan gå på opdagelse og sightseeing, ligegyldigt om du har tilbragt dagen ude på cykelruten eller bare slappet af på soldækket på båden.

Indkvartering

MS Fluvius er en klassisk flodbåd bygget i 2001. Den bliver i vinteren 2017-18 lettere ombygget og renoveret. Udover 18 standard dobbeltkahytter kommer der 4 nye premium kahytter med fransk balkon og skydedør. 

Båden er i flot stil med en hyggelig spise- og opholdssalon, store panorama vinduer og en veludstyret bar.
Øverst på båden finder du det store soldæk med borde og bænke, hvor du kan slappe af og nyde sejladsen samt de flotte landskabspanoramer, som glider forbi.

Opholdet er med helpension og en velkomstdrink lørdag efter ankomst. Hver dag morgenbuffet, madpakke til cykelturen eller en let frokost ombord, eftermiddagskaffe/te og 3-retters aftensmad.

Der er kun 2-sengs kahytter ombord. Max 2 kahytter pr. afgang kan benyttes som enkeltkahyt. Disse bliver hurtigt udsolgt, så book i særdeles god tid.
Båden har 2 kahytsdæk, hvor langt de fleste kahytter befinder sig på hoveddækket. Alle kahytter har eget bad/toilet samt vinduer (ikke koøjer),men disse kan ikke åbnes. Til gengæld er der i alle kahytter klimaanlæg. Kahytterne er 10-12 m2 med 2 enkeltstående senge og TV.
Båden sejler under hollandsk flag, og der er plads til max 44 gæster samt en 5 til 6 mands besætning, som servicerer dig på alle måder.

MS Fluvius er en populær hotelbåd, som tidligere har sejlet på Mosel- og Rhinenturene. Der er nu et nyt skipperpar ombord, som hygger om alle gæster, så der opstår en familiær atmosfære, når man mødes efter dagens oplevelser i baren eller opholdssalonen til en snak på tværs af alle nationaliteter.

MS Fluvius er en international båd og har som oftest gæster fra mange forskellige lande ombord. Vores samarbejdspartner på turen her er tysk, så sproget ombord er tysk, men skipper og guide er også engelsktalende, hvis man har brug for lidt oversættelse.

Billeder af standard-kahytter (før renovering)

Fluvius FluviusDagsprogram

MS Fluvius sejler skiftevis Brügge - Amsterdam og Amsterdam - Brügge. Se under Rejsefakta i hvilken retning der sejles på din tur. 

Rutebeskrivelsen her er med afgang fra Brügge. Fra Amsterdam til Brügge læses beskrivelsen i omvendt rækkefølge. 

Dag 1. Ankomst til Brügge.
Check-in på båden kl.16. Tag dig endelig ekstra tid til sightseeing i denne gamle middelalderby, også kaldet "Nordens Venedig" med de mange intime kanaler, blomstersmykkede husfacader og det flotte torv. Båden bliver liggende i Brügge natten over.

Dag 2. Brügge - Gent, cykling ca. 56 km.
En klassisk cykelrute mellem 2 vidunderlige byer. Du følger Gent-Oosteende-kanalen igennem typisk,flamsk landskab med skovstrækninger, grønne enge og igennem små landsbyer. Byen Gent var i middelalderen kendt for sin handelsvirksomhed og har en pragtfuld, bilfri, gammel bydel, en flot borg i bymidten samt alle de mange hyggelige kanaler midt igennem denne herlige bys centrum, hvor båden har overnatningsstop ved slusen Merelbeke, en lille forstad til Gent.

Dag 3. Gent - Dendermonde / St Amands, cykling ca. 40-53 km
Dagens cykeletape kan være med ændringer, afhængig af tidevandet ved floderne Schelde og Dender. Men turen er planlagt fra slusen Merelbeke langs med Scheldekanalen igennem småbyer som Wichelen, Berlare og Appels indtil du kommer til den hyggelige by Dendermonde med det pragtfulde, typisk flamske ”Grote Markt” (torvet) midt i byen. Her er det oplagt at nyde en af de gode og kendte belgiske øl på en af de mange, hyggelige caféer. Der er overnatningsstop i Dendermonde eller i Sint Amands.

Dag 4. St Amands/Dendermonde - Temse - Antwerpen, cykling ca. 55 km
Mens du nyder morgenmaden sejler båden til Temse, eller måske får du tilbudt at tage cyklen en lidt længere strækning straks fra morgenstunden forbi en lille færgehavn og herlige udflugtssteder til Temse. (Start på etapen afhænger af overnatningsstedet). Fra Themse følger du de smukt anlagte cykelstier langs med den store flod Schelde, indtil du når til dagens etapemål, havnebyen Antwerpen, hvor du igen går ombord på dit flydende hotel. Byen er kendt som diamantbyen og den berømte maler Rubens’ fødeby. Aftenen bør nydes med sightseeing i denne interessante og smukke by.

Dag 5. Antwerpen – Tholen – Willemstad - Dordrecht, cykling ca. 34-43 km 
Fra Antwerpen går turen over grænsen til Holland og gennem den enorme sluse Kreekrak til den tidligere fiskerlandsby Tholen. Herfra videre langs den imponerende Volkerak sluse til den gamle fæstningsby, Willemstad, som bl.a. byder på et keramikmuseum, indrettet i det tidligere ”Stadhuis” med sit ottekantede tårn og sort/hvide vinduer en meget specielt bygning. Byens rådhus er det tidligere ” Prinsenhof ”som blev bygget til Wilhelm Schweigers søn Moritz, den første prins af Oranien. Sidst på dagen kommer du til en af Hollands ældste byer Dordrecht, hvor der er overnatningsstop. Da denne dags tur er meget under indflydelse af tidevandet, besluttes det først i sidste øjeblik, hvilken strækning der vælges som cykelstrækning og hvilken som sejlads.

Dag 6. Dordrecht - Kinderdijk - Vianen, cykling ca. 55 km
Dagens store oplevelse er de 19 vindmøller på rad og række ved Kinderdijk. Den første strækning på dagens etape tager du med ”Waterbussen” til Alblasserdam (pris ca. 4 €). Herfra er der kun en kort tur til Hollands mest berømte vindmøller. Møllerne blev opført i det 18. århundrede for at pumpe vand ud af det lavtliggende område. Når du evt. har besigtiget en af de møller, som er åben for publikum, går det videre langs med floden Lek til byen Schoonhoven, som er meget kendt for sin sølvsmedekunst. Sidste strækning går til etapemålet, fæstningsbyen Vianen, hvor du så finder frem til dit flydende hotel og aftensmaden ombord efter en begivenhedsrig dag.

Dag 7. Vianen - Breukelen - Amsterdam, cykling ca. 46 km
På denne sidste dag ombord kan du nyde en morgensejlads til byen Breukelen, hvor du finder din cykel frem til denne uges sidste cykeletape. Langs med floden Vecht cykler du nu i et herligt ferieområde syd for Amsterdam. Helt tilbage fra det 17. århundrede er dette område kendt som de rige Amsterdam-beboeres ferieparadis. Store, gamle villaer, blomsterfyldte parker og små slotte skifter med flotte landskabsscenerier via landsbyerne Nieuwersluis, Loenen og Vreeland. I Nightevecht har du mulighed for et besøg på et osteri, før du til sidst cykler gennem den historiske by Muiden og langs med Amstel-floden, indtil du når Amsterdam, byen med de "1000 kanaler", hvor man må opleve den klassiske kanalrundtur. Her har du sidste overnatning på båden før check-ud lørdag.

Dag 8. Check- ud 
Hjemrejse efter morgenmaden. Og har du ikke nået at være på kanalrundturen, bør du måske tage dig tid til dette før hjemrejsen.

På dagsetaper med flere kilometer-angivelser er det muligt at vælge en kort eller en lang cykeltur. Kilometerangivelserne er vejledende. 
Ret til ændringer af ugeprogram forbeholdes i henhold til vandstand, slusetrafik, tidevand og vejrlig eller andre forhold som vi ikke har indflydelse på. 

Rejsefakta

MS Fluvius har følgende afgange i 2018: 

Fra Amsterdam til Brügge:
21. april, 5. og 19. maj, 2., 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 11. og 25. august, 8. og 22. september 
Vær opmærksom på, at der er afgang fra Amsterdam allerede kl. 14.00 om lørdagen.

Fra Brügge til Amsterdam:
28. april, 12. og 26. maj, 9. og 23. juni, 7. og 21. juli, 4. og 18. august, 1., 15. og 29. september 
I Brugge bliver båden liggende den første nat fra lørdag til søndag.

Men afgangene kan blive udsolgt forholdsvis hurtigt, da der kun er plads til max 44 gæster om bord på båden MS Fluvius.

Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad og kort

Hele cykelruten er på ca. 286-308 km med dagetaper fra 34 til 56 km og mulighed for at afkorte nogle af dagenes etaper. Det er en let rute, hvor der kun i Flandern er få bakkede områder som i Danmark. Etaperne i Holland er helt uden bakker.
Kvaliteten af cykelvejen er ret god. De fleste steder er der asfalteret, og der er kun få lette bakker. Alle med almindelig god kondition kan køre turen. 
Turen her er en guidet tur, hvor den engelsk- og tysktalende cykelguide følger med ud på ruten hver dag. Du bestemmer dog selv, om du vil cykle på egen hånd eller følges med gruppen og cykelguiden, som også gerne giver tips og gode råd.
Ombord får du udleveret rutebeskrivelse og detaljerede cykelkort. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Der er gode unisex lejecykler ombord. Dvs. cykler af damemodel med 7 gear. Har du præferencer for kun håndbremser eller hånd- og fodbremse bedes dette oplyst ved bestilling.
Der følger en cykeltaske med. 


Der kan lejes elcykel i begrænset omfang. Bestilling i god tid tilrådes. 


Du kan medbringe din egen cykel, men der medtages kun egne cykler i begrænset omfang på grund af pladsmangel, så dette skal meddeles ved bestilling.

Hvordan kommer man frem

Du skal selv komme frem til Brügge eller Amsterdam, afhængig af hvilken by turen starter fra.
Transfer retur til startbyen er ikke inkluderet i prisen, derfor er denne tur oplagt med udrejse til startbyen og hjemrejse fra slutbyen. Der er billige flyforbindelser både til Amsterdam og Bruxelles, og fra Brügge til Bruxelles eller omvendt en nem togtur evt. i forbindelse med en flyrejse. 

Fly
Der er mange billige flyforbindelser fra Danmark til Amsterdam og Bruxelles.
Eksempler på flyselskaber:
SAS: www.sas.dk
Brussels Airlines: www.brusselsairlines.com
KLM: www.klm.com

En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo

Ruby Rejser kan være behjælpelig med at booke flybilletter til dagspris plus et ekspeditionsgebyr på 300 kr. Billetten skal betales sammen med depositum og købes først ved registrering af betaling. Den opgivne pris vil derfor være med forbehold for prisændringer, indtil billetten er købt.

Tog
En god transportform vil også være en togrejse fra Danmark til startbyen, Brügge eller Amsterdam og så hjemrejse direkte fra slutbyen, så sparer du en returtransfer. En ca. pris fra Danmark vil være 1300 kr afhængig af om du vælger dag-eller nattog. Henvend dig til DSB-udland i god tid, så er priserne ofte billigere, spørg f.eks. efter "orange" eller undersøg nærmere på www.dsb.dk. Prøv også Deutsche Bahns hjemmeside www.bahn.de
Der er gode togforbindelser fra Bruxelles Lufthavn til Brügge, hvis du har bestilt flyrejse ud eller hjem fra Bruxelles. Turen tager ca. 1½ time og der er togskift i Bruxelles Gare du Noord.

Bil
Vælger du at køre selv, skal du også selv sørge for P-plads i Amsterdam eller Brügge, pris ca. 60/100 Euro for 8 dages parkering i P-kælder, og du har så en returtransfer tilbage til startbyen. Amsterdam er dyrest med parkering.
Evt. Returbillet med tog til startbyen (Amsterdam eller Brügge) tager ca. 4 timer og koster ca. 50 Euro pr. person.

Du får mere detaljerede oplysninger om lokaltransport i din afrejseinformation. 

Bestil rejse

Uge 17: Ankomstdato 21.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK

Uge 18: Ankomstdato 28.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 19: Ankomstdato 05.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 12.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 19.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 26.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 23: Ankomstdato 02.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 24: Ankomstdato 09.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 25: Ankomstdato 16.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 23.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 30.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 07.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 14.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 21.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 28.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 04.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 33: Ankomstdato 11.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 18.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 25.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 01.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 08.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 38: Ankomstdato 15.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 39: Ankomstdato 22.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 40: Ankomstdato 29.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.398,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad og toilet
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Velkomstdrink
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost ombord, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Dagligt informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Tysk-og engelsktalende cykelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljeret kortmateriale, 1 sæt pr. kahyt
 • Afrejseinformation på dansk
 • Havne- og slusegebyrer

Tillæg:

 • 7-gears uni-sex cykel med cykeltaske: 575 kr. (skal forudbestilles)
 • El-cykel (uden fodbremse): 1250 kr. (begrænset antal - bestil i god tid). 
 • Opgradering fra standard kahyt på øvre dæk til Premium kahyt med fransk balkon: 750 kr. pp. 

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden