INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt - fra Frankfurt til Bamberg - med dansk rejseleder

Main floden med både vin- og humlemarker

NYHED. Med MS MERLIJN og Ældre Sagen på Mainfloden med de mange bugtende landskabsscenerier. Skønne byer, grønne vinmarker som afløses af humlemarker ved Øl-området ved Bamberg. Kun én afrejse: 19. august 2017

0,00 kr
In stock
Travel Code
KR-59
Main floden med både vin og humlemarker

I 2017 sejler vores herlige lille luxus hotelbåd MS Merlijn på Main floden. Turen tilbydes medlemmer i Ældre Sagen som specialtur med både fly og bustransfers, så man blot skal sørge for at komme til lufthavnen i Danmark. Herfra er alt arrangeret  med forskellige og spændende oplevelser i hele denne ferieuge.

Mainfloden bliver ofte sammenlignet med omårdet ved Moselfloden, hvor begge floder har naturlige sving igennem skønne naturscenerier med vinområder, flotte byer krydret med bindingsværkidyl, farverige blomster facader og skyggefulde torvepladser med hyggeligt café liv.
Og så kommer du igennem både vinområder med Frankens skønne vine i centrum. Og dertil ved Bamberg i Bayern et af Tysklands kendteste øl- områder. F.eks er der i Bamberg et utal af ølbryggerier. hvor man f.eks.også kan smage "Raucherbier" (røget øl).

Du bestemmer helt selv hvor meget og hvor lidt du vil cykle. Vil du bare slappe helt af en enkelt dag, så kan du nyde frisk luft og naturen fra båden, og så mødes du igen med dine medrejsende om eftermiddagen til en hyggesnak om dagens forskellige oplevelser.

I ugens løb  er der arrangeret både besøg på et ølbryggeri i Miltenberg samt vinsmagning af Frankens skønne vine med lokalinspireret aftensmad i Schweinfurt. Altsammen inkluderet i prisen.

En helt vidunderlig tur med en af vore allermest populære både og en ferie, som du sent vil glemme sammen med bådens hyggelige skipperpar, skipperfruen Jantien og kaptajn Henk.

Rejsefakta

OBS. Kun en afgang i 2017: LØRDAG d. 19. august 2017 arrangeret for medlemmer i Ældre Sagen

8 dags tur fra lørdag til lørdag og flyrejse med Lufthansa, flg. flytider:

Udrejse
Afgang Kastrup 10.05       Ankomst Frankfurt 11.35
Afgang Billund   10.30       Ankomst Frankfurt 11.55

Hjemrejse
Afgang Frankfurt 16.40      Ankomst Kastrup 18.00
Afgang Frankfurt 17.00      Ankomst Billund   18.20

MS Merlijn sejler på en anden rute i løbet af sommeren. F.eks. d. 8. 7. 2017 på Rhinen het fra Amsterdam til Koblenz.

Turprisen er excl. drikkepenge. Og på krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Indkvartering

Dit lille flydende luxus hotel, båden MS Merlijn, følger med på ruten hele tiden, så du har ingen problemer med kuffertpakning, og du indkvarteres i en flot kahyt med rigtig gode enkeltstående senge med luftmadrasser, der kan indstilles i hårdhed med en fjernbetjening. I kahytten er der endvidere et lille skrivebord, en safe og bad/toilet med føntørrer en suite.
Båden er særdeles velholdt og hyggeligt indrettet. Du har næsten fuld pension, dvs. morgenbuffet, madpakke/frokost og 3-retters middag om aftenen, veltilberedt af "skipperfruen" ombord, som servicerer dig på alle måder. Og du kan selv tage al det kaffe, te, latte, cacao og cappuchino, som du har lyst til, fra automaten, som er til fri afbenyttelse. Og der er en lille el-kande i kahyttten, hvis du foretrækker selv at lave te/kaffe.

1 aften i ugens løb holder køkkenet fridag, og der er rig mulighed for at finde en restaurant, hvor du så får mulighed for at vælge noget af områdets specialiteter for egen regning. 
Og 1 aften er der arrangeret vinsmagning med lokal inspireret aftensmad ved vinbonden. Og naturligvis er det helt oplagt at smage på de liflige og skønne Frankenvine i de smukke vinbyer langs floden. Men der er også oplevelser for øl-kendinge undervejs, hvor der i Miltenberg er arrangeret besøg på ølbryggeriet "Faust",  ligesom det vil være helt oplagt at slutte af med en special øl i byen Bamberg, byen med rigtig mange ølbryggerier og sjældne special øl.
Skipperfruen, Jantien, er flink til at skaffe og tilbyde lokale vinsorter, som henviser til området, hvor man også cykler og har overnatningsstop..

Der er kun Ruby-gæster ombord, og en Ruby turleder, som følger med ud på cykelturene, dog ikke lokal kendt. Ellers gælder det bare om at pleje det sociale samvær i bådens hyggelige opholdssalon med tilstødende lille bar. 

Man cykler efter gode udleverede kort, og kan helt og holdent selv bestemme sit eget tempo ude på cykelruten, så du kan stoppe op ved de sightseeings, som du finder mest interessant. Eller du kan vælge at følges med gruppen og tur-lederen.
Vores skipperpar Henk og Jantien kender ruten ud og ind, og de informerer hver aften om morgendagens etape på engelsk. De er hollændere og taler ikke dansk, men er fantastisk hyggelige og holder utrolig meget af vore danske gæster, så servicen er bare helt i top.

Sværhedsgrad og kort

Ruten er på ca. 270 cykel km. Ca. 35 til 50 km pr. dag på et godt udbygget net af gode cykelstier og mindre biveje i let terræn som i Danmark. 
Du får tilsendt summarisk rutebeskrivelse og praktiske informationer på dansk. Endvidere udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt. Og skipperfruen giver daglige informationer om morgendagens rute.

Dette er en af de lette ruter, som kan klares af enhver med normal kondition. Du kan vælge at følges med tur-lederen. Eller du kan cykle individuelt helt i dit eget tempo og holde pauser netop ved de sightseeings, som du har lyst til at udforske nærmere.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Frankfurt. Check in kl. 16.00
Afgang med fly til Frankfurt og derfra med bus til kajpladsen i FrankfurtCheck-in og velkomsdrink før første aftensmad serveres om bord. Båden bliver liggendei Frankfurt natten over, så der er tid til en aftentur i kaj området.

2. dag. Franfurt - Offenbach - Aschaffenburg, ca. 45 km
Skøn morgensejlads til Offenbach og så går det løs på dagens cykeletape  via Mühlheim til byen Hanau, som er kendt på grund af Brødrene Grimm, som er født og opvokset  i denne by. På modsat flodbred ser du det store, flotte slot, Phillippsruhe, men du fortsætter langs med samme flodbred til byerne Steinheim, Klein-Krotzenberg og til Seligenstadt, hvor du fint kan holde en lille pause. Her finder du en romantisk bykerne med små intime stræder omkranset af bindingsværkshuse, en rigtig lille "dukkehusby". Når du har løsrevet dig tager du færgen herfra over til modsatte flodbred og følger nu Main-cykelstierne til Dettingen og Kleinostheim, hvor du så forlader floden i retning mod Aschaffenburg, som er første ovenatningsstop. Denne aften holder køkkenet fridag, så du selv finder en restaurant og spiser aftensmad for egen regning.

3. dag.  Aschaffenburg - Miltenberg, ca. 40 km
Denne dags cykeletaper følger hele tiden floden Main, og du krydser floden flere gange, mens du passerer igennem små og store byer, som Klingenberg og Grossheubach, begge vinbyer med udmærkede rødvine som speciale. Dagen igennem cykler du i flotte landskaber og du nærmer dig langsomt  Frankens kendte vindistrikter. Etapemålet er Miltenberg med det store, flotte torv og igen utallige, smukke bindingsværkshuse, hvor du akkurat her  finder Tysklands ældste "Gasthaus"(restaurant) "Zum Riesen" fra det 13. århundrede. 
OBS: Og i dag er der så arrangeret et besøg på ølbryggeriet ”Faust” kl. 19.00.  Skipperfruen Jantien orienterer yderligere vedr.  spisetid denne aften.

4. dag. Miltenberg - Gemünden, ca. 50 km
Dagen starter heldigvis med sejlads til Wertheim, hvor floderne Main og Tauber løber sammen i denne lille historiske "perle" af en by. Her finder du på markedspladsen Frankens mindste bindingsværkshus, også navngivet som "Das Haus der Ritter von Zobel", og den flotte borgruin fra det 12. århundrede. Fra denne by Wertheim starter du på dagens cykeltur forbi bindingsværk-borgen Homburg og klosteret Triefenstein, flot beliggende imellem stejle vinbjerge og skovbevoksede bakkedrag. Sidst på eftermiddagen når du til byen Lohr med charmerende gotiske bygningsværker i Renaissance-stil før du kommer til etapemålet Gemünden, hvor de 3 floder, Sinn, Saale og Main løber sammen. Her finder du igen frem til dit flydende hotel, MS Merlijn, som servicerer dig med et dejigt aftenmåltid.

5. dag. Gemünden - Marktbreit, ca.45 km
Denne dags cykeletape starter fra morgenstunden og følger Mainflodens Zig-Zag sving mod byen Karlstadt, igen en by med en interessant historisk "Altstadt". Herfra går det videre via Zellingen og Erlabrunn til Würzburg, denne flotte Barockby ved floden Main. Her ligger den majestætiske festning Marienberg højt og flot over byen. Men der er en serpentinervej helt op til borgen, så du kan få cyklen med hele vejen op og nyde en fantastisk, betagende udsigt ud over selve byen med den gamle bykerne og de mange tårne. I Würzburg går du igen ombord og sejler så en smuk strækning omkranset af grønne vinbjerge og charmerende vinbyer langs med floden, som helt og aldeles kan hensætte dig til sydens atmosfære og stemning. Overnatningsstop er i Marktbreit.

6. dag. Marktbreit - Schweinfurt, ca. 55 km.
Igen en herlig morgensejlads forbi byerne Segnitz og Sulzfeld til Kitzingen, kendt for sit "skæve vandtårn", hvor sagnet siger, at man blandede vin i mørtlen (og ikke vand) og at bygmesteren var beruset ved sidste byggeetape af tårnet, hvorfor det står som et skævt tårn i dag. Dagens cykeletape starter ved slusen Gerlachshausen, og nu cykler du ind i de mest berømte vinbyer i Franken. Dettelbach, Sommerach, Nordheim og Volkach, hvor Main-floden ved sidstnævnte by slår sit 180 gr. store sving med flotte landskabscenerier, - lige før det kulturelle højdepunkt midt i vinbjergene, Valfartskirken "Maria im Weingarten" med den berømte "Madonna im Rosenkrantz". Cykelstræknningen går videre via byerne Fahr, Hirschfeld, Röthlein og Grafenrheinfeld til Schweinfurt. Og her skal du nu opleve et af ugens højdepunkter med vinsmagning og aftensmad ved vinbonde eller i vinkælder med restaurant.

7. dag. Schweinfurt - Bamberg, ca. 35 km
I dag må du nyde ferieugens sidste, herlige cykeletape fra Schweinfurt til Hassfurt, og måske godt at det er en kort strækning efter aftenens vinsmagning. Igen smukke landskaber og vinmarker på strækningen og i Hassfurt finder du den store, majestætiske Pfarrkirke på tovet med flotte, historiske statuer af Tilman Riemenschneider. I denne herlige by slutter din cykelstrækning og mon ikke der er tid til en pause og lidt sightseeing før du igen går ombord. Fra Hassfurt sejler du med båden ind til Bamberg og ved byen Zeil am Main passerer du grænsen fra vinområdet i Franken til ølområdet (Bierfranken). Bamberg er desuden kendt for Kaiserdom (domkirken), skønne kanalanlæg som kaldes "Lille-Venedig" og Det Gamle Rådhus, men ikke at forglemme hele 9 forskellige øl-bryggerier med specialiteter, som man bør smage, når man er i Øl-byen Bamberg. Som afslutning på en skøn ferieuge står skipperfruen Jantien for en ekstra lækker festmiddag denne aften.

8. dag. Check-ud og hjemrejse
Efter morgenmaden er der check-ud og bustransfer til Frankfurt Lufthavn, hvor det går videre medfly til Danmark

Der kan forekomme ændringer i dagsprogrammet ved højvande, slusetrafik og dårligt vejrlig.

Cykler og cykeludstyr

Du får udleveret nyindkøbte 24-gears cykler med opret siddestilling og let indstigning,  håndbremser, et sæt cykeltasker og en vandflaske.

Cykelhjelme er lagt frem i kahytten, hvis du vil bruge hjelm, men det er ingen krav.

Der er både en tandemcykel og el-cyklerl ombord, disse koster ekstra at leje. Pris € 25,00 pr. dag, hvis du vil prøve det. Men disse skal gerne forudbestilles, hvis de skal lejes for en hel uge og så er prisen € 125.

Hvordan kommer man frem

Denne tur med Ældre Sagen er inkluderet fly rejse og bus transfers, så alt er arrangeret, du skal blot komme til lufthavnen i enten Billund eller København.
Ruby turleder følger med på hele rejsen.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Main floden med både vin- og humlemarker
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer/pr.person:

 • Ophold med helpension som beskrevet (minus aftensmad 1 dag)
 • Flybilletter t/r til frankfurt
 • Bustransfers t/r lufthavn kajpladser
 • Velkomstdrink
 • Kaffe, te, latte, cappuchino, cacao hele dagen fra automat
 • Leje af 24-gears cykler med cykeltasker og vandflaske (evt.cykelhjelm)
 • Havne- og slusegebyr
 • Udførligt kortmateriale (1 sæt pr. kahyt)
 • Besøg på Ølbryggeri
 • Vinsmagning med aftensmad ved vinbonde
 • Ruby turleder hele ugen
 • Information på engelsk eller tysk ombord vedr. cykeletaperne

Tillæg (afregnes om bord i kontanter):

 • Evt. tilbudte guidede byture
 • Leje af el-cykel eller tandem (25 Euro pr. dag)
 • Lejes der el-cykel en hel uge, er der rabat (ca. 125 Euro)

Din rejse er dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen