INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Mosel - langs skønne vinmarker

Cykelkrydstogt med fly og dansk rejseleder

Floderne Mosel og Saar snor sig gennem et smukt landskab af vinmarker, skovklædte bjergskråninger, historiske slotte og hyggelige småbyer. Let cykling på gode cykelstier efterfulgt af afslapning på bådens dejlige soldæk. Det er opskriften på en skøn ferie.

In stock
Travel Code
KRG-70

Det kan du glæde dig til

Denne herlige strækning langs Mosel flodens mange sving betegnes som en af Europas absolut smukkeste cykelstrækninger. Her finder du fortryllende gamle byer helt tilbage fra romertiden samt Europas stejleste vinbjerge, hvor de grønne vinmarker afløser slotte og borge på bjergskråningerne så langt øjet rækker. En cykelferie langs Mosel opleves bedst i roligt tempo ad de fredfyldte stier, og ombord på den hyggelige båd MS Patria.

Turen går fra Koblenz til Saarburg langs Mosel og bifloden Saar. Mosel snor sig gennem et fantastisk landskab med stejle skråninger, hvor vinstokkene står i snorlige rækker. De hyggelige vinbyer som Traben-Trabach, Bernkastel-Kues og Tysklands ældste vinby, Neumargen-Drohn, ligger som perler på snor på begge sider af floden. Her er skønne pladser med velholdte bindingsværkshuse, små brostensbelagte gader og fristende cafeer. Ved romerbyen Trier drejer ruten ned ad bifloden Saar, for så at slutte af i den lille eventyrby Saarburg.

Det er helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb. Cykeletaperne er forholdsvis korte, og dermed er der rigelig tid til sightseeing i de skønne gamle byer. Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der en del sluser, som skal passseres.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København til Koblenz
Vi flyver direkte fra København til Frankfurt. Herfra med bus til Koblenz, hvor MS Patria ligger ved kaj. Check-in på båden. Velkomstdrink og efterfølgende middag. 

Dag 2: Koblenz - Alken (sejlads) / Alken -  Moselkern - Cochem, cykling ca. 29 km 
Første dag byder på en herlig sejltur, mens vi nyder morgenmaden ombord. I Alken begynder cykelturen langs floden igennem skønne landskaber og landsbyer med smukke bindingsværkhuse pyntet med farverige blomsterkasser. Dertil en fantastisk udsigt til Europas stejleste vinbjerge, som spejler sig ned i floden med de mange sving, og du vil derved hele tiden få nye oplevelser. Dagens etapemål er Cochem, en af de større byer med den flotte borg "Reichsburg". Om aftenen kan vi slentre en aftentur langs den flotte havnepromenade.

Dag 3: Cochem- Zell an der Mosel, cykling ca. 39 km 
Du starter på dagens cykeletape efter morgenmaden og cykler mod Beilstein, kendt som "Rothenburg an der Mosel", med skønne, gamle bindingsværkhuse. Derfra går det videre langs med flodens mange sving og forbi et af Europas stejleste vinbjerge, "dem Bremmer Calmont", og videre til Zell, kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Om aftenen tilbydes der vinsmagning ved en vinbonde; en udflugt som kan tilmeldes og betales ombord. 

Dag 4: Zell - Bernkastel-Kues, cykling ca. 43 km 
Fra Zell cykler vi først til byen Traben-Trarbach, som er karakteriseret ved mange bygninger i Jugendstil. Derfra går turen videre langs med vandet og de skønne vinmarker til en af de allersmukkeste byer ved Mosel, Bernkastel-Kues, med de farverige, gamle, blomstersmykkede gavlhuse på torvet og i de brostensbelagte gader. Tag en velfortjent pause på den middelalderlige markedsplads inden du igen går ombord på MS Patria i Kues. 

Dag 5: Bernkastel-Kues - Piesport - Mehring , cykling ca. 47 km 
I dag cykler vi i et ældgammelt, romersk område. Først til Piesport, det ældste vindyrkningsområde ved Mosel. På cykeletapen kommer vi til Tysklands ældste vinby, Neumagen-Dhron, hvor du kan se gamle, romerske "billedtavler" med forskellige motiver og en nybygget romersk "vinbåd", der i mål og lighed er opført som kopi af de gamle både. Besøg de romerske kældre og vingårde på egen hånd. Fra Neumagen-Dhron følger du de flotte landskaber til feriebyen Mehring, beliggende direkte ved de stejle vinbjerge.

Dag 6: Mehring - Trier, cykling ca. 26-29 km 
Dagens cykeletape går via Pfalzel til Trier, en imponerende by kendt helt tilbage til romertiden og med den fantastisk velbevarede romerske byport "Porta Nigra", den mægtige Konstantin basilikakirke samt det romerske amphiteater. Båden venter på os i Trier, hvor der er overnatningstop, så vi tager os tid til sightseeing og shopping i denne herlige, gamle by. 

Dag 7: Trier - Wasserbillig (Luxembourg) - Saarburg, cykling ca. 38 km 
På denne uges sidste dag drejer vi væk fra Mosel og følger nu bifloden Saar ind over grænsen til Wasserbillig i Luxembourg. Båden sejler til Saarburg. Vi følger en direkte cykelrute fra Trier til Saarburg, som kun er ca. 20 km. Når vi er fremme i Saarburg, kan vi nyde denne fantastiske, fortryllende by, der har fået tilnavnet "lille Venedig". Der er et vandfald midt i byen, små kanaler, farverige, blomstersmykkede barokbygninger og en hyggelig atmosfære på det smukke torv. Man kan næsten ikke løsrive sig fra byen.

Dag 8: Hjemrejse
Check-ud efter morgenmad og bustransfer til Frankfurt, hvorfra vi flyver til København. 

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Gode cykelstier på hele strækningen, hvor dags-etaperne er fra 30 til 50 km i let terræn uden nævneværdige stigninger. Turen kan derfor anbefales til enhver med almindelig kondition. Cykeldistancerne er med forbehold og cirka angivelser. I tilfælde af f.eks. ændret vandstand på Mosel kan sejlplanen variere, men det tilstræbes at gennemføre ovennævnte program.

Indkvartering

Du bor hele ugen på MS Patria, en dejlig båd med plads til 68 gæster, fordelt på hoveddæk og øverste dæk. Kahytterne er 7 m2 og praktisk indrettede med 2 senge, der står vinkelret på hinanden. Alle kahytter har eget bad og toilet, vinduer (kan åbnes på øverste dæk) og air-condition i kahytterne på hoveddækket.
På øverste dæk finder du en hyggelig opholdssalon med en bar samt panoramavinduer. På hoveddækket finder du spiserestauranten. Derudover har båden et delvist overdækket soldæk med borde og stole, hvor man kan slappe af og nyde de forbipasserende landskaber.

På denne afgang har vi inkluderet flyrejsen, transfer til/fra båden, ophold med helpension, cykelleje og dansk turleder.

Der følger en dansk rejseleder med på turen hele vejen fra København. Rejselederen er ikke guide i traditionel forstand, og vil ikke underholde om Mosels historie, kultur osv. Man kan vælge at følges med guiden på de daglige cykelture, eller man kan cykle på egen hånd i mindre grupper.
Guiden hjælper, hvor der er brug for det, f.eks. hvis der skulle være sproglige problemer ombord.

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan du vælge mellem 3 forskellige cykeltyper:

 • unisex-cykel med 7 gear med kun håndbremser
 • unisex-cykel med 7 gear med fod- og håndbremser
 • elcykel (unisex) med 8 gear - der er begrænset antal – book i god tid

Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske, lås, pumpe, ét sæt lappegrej og ét sæt kortmateriale per kahyt. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Det er ikke noget krav i Tyskland at bære cykelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Rejsen er inklusiv fly fra Billund eller Frankfurt t/r. Herfra er der bustransfer til båden t/r. Ønsker du selv at stå for transporten fra Danmark til båden og retur, tilbyder vi et fradrag i prisen. Du vælger transportønske ved bestilling, hvor vælger mellem afrejselufthavne og fradrag for selv at komme frem. 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 33: Startdato 13.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK

Uge 35: Startdato 27.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK

Uge 39: Startdato 24.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Frankfurt t/r
 • Bustransfer til/fra skibet
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i udvendig, airconditioneret kahyt med eget bad og toilet 
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Detaljeret kortmateriale (1 sæt pr. kahyt)
 • Tysk- og engelsktalende rejseleder ombord
 • Dagligt informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Dansk turleder
 • Afrejseinformation på dansk 
 • Havne- og slusegebyr

Ikke inkluderet i prisen:

 • Cykelleje
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge

Fradrag

 • Fradrag for egen transport

Drikkepenge:
Turprisen er excl. drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 28 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden

Loading...