INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Mosel - Midt i vinhøsten

Cykelkrydstogt med fly og dansk rejseleder

Floderne Mosel og Saar snor sig gennem vinmarker, bjergskråninger, slotte og hyggelige småbyer. Let cykling på gode cykelstier efterfulgt af afslapning på bådens dæk. Dét er opskriften på en skøn ferie.

In stock
Travel Code
KRG-70

Det kan du glæde dig til

Denne herlige strækning langs Mosel flodens mange sving betegnes som en af Europas absolut smukkeste cykelstrækninger. Her finder du fortryllende gamle byer helt tilbage fra romertiden samt Europas stejleste vinbjerge, hvor de grønne vinmarker afløser slotte og borge på bjergskråningerne så langt øjet rækker. En cykelferie langs Mosel opleves bedst i roligt tempo ad de fredfyldte stier, og ombord på den hyggelige båd MS Olympia.

Turen starter i Saarburg, der er en charmerende lille by. Her bør man give sig tid til at opleve vandfaldet midt i byen, de hyggelige gader og torvet med caféer. Alle vegne er der pyntet med blomster. Herfra snor floden sig gennem et fantastisk landskab med stejle skråninger, hvor vinstokkene står i snorlige rækker. De hyggelige vinbyer som Traben-Trabach, Bernkastel-Kues og Tysklands ældste vinby, Neumargen-Drohn, ligger som perler på en snor på begge sider af floden. Her er skønne pladser med velholdte bindingsværkshuse, små brostensbelagte gader og fristende caféer. Turen slutter i Koblenz, hvor Rhinen og Mosel mødes ved ”Deutches Eck”. 

Det er helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb. Cykeletaperne er forholdsvis korte, og dermed er der rigelig tid til sightseeing i de skønne gamle byer. Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der en del sluser, som skal passseres.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra København til Saarburg
Vi flyver direkte fra København eller Billund til Frankfurt, hvor alle mødes i lufthavnen. Der må forventes lidt ventetid. Herfra med bus til Saarburg, hvor MS Olympia ligger ved kaj. Efter check-in på båden er der velkomstdrink og efterfølgende middag. Saarburg er en helt vidunderlig lille by, som også kaldes ”Klein Venedig ” på grund af de mange små kanaler, den skønne atmosfære, det 20 m høje vandfald og et gammelt system af vandmøller, der er midt i byen. I aften har vi mulighed for at slentre en tur i denne skønne by. 

Dag 2. Saarburg – Wasserbillig (Luxemborg) – Trier, cykling ca. 38 km
I dag cykler vi fra Saarburg langs Saar-floden, der idyllisk bugter sig gennem det fredfyldte landskab. Vi cykler gennem Wasserbillig i Luxemburg og videre til Igeler Säule, der er en 23 m høj obelisk fra romertiden. Til slut kommer vi til Trier, hvor båden venter på os. Trier har en over 2000 år gammel historie med den kendte romerske byport Porta Nigra og den berømte basilika kirke. Lige præcis arven fra romertiden er årsagen til, at Trier er på UNESCOs verdensarvsliste. 

Dag 3. Trier- Mehring, cykling ca. 26-29 km 
Efter morgenmaden starter dagens cykeletape via Pfalzel til Mehring. Vi cykler gennem store vinområder med stejle skråninger på begge sider af floden, der bugter sig afsted. Strækningen her regnes for det største vinområde i regionen Mosel-Saar-Ruwer, og hele dagen cykler vi i grønne områder ad fredelige cykelstier til feriebyen Mehring.

Dag 4. Mehring – Piesport -Bernkastel-Kues, cykling ca. 47 km 
I dag fortsætter vi på cykel langs Mosel. Vi følger cykelstien, der snor sig gennem landskabet tæt på flodbredden. Her er grønne vinklædte skråninger så langt øjet rækker. Vi besøger Tysklands ældste vinby Neumagen-Dhron og Piesport, hvor nogle af Mosels fineste Riesling-vine fremstilles. I Piesport er der mulighed for at tage med på en guidet tur blandt vinmarkerne og i de romerske kældre (tilkøb ombord). Vi slutter turen i Bernkastel-Kues, der oprindeligt var to byer, som var forbundet med en bro over floden. Byens torv, der er omkranset af flotte bindingsværkshuse, er et besøg værd.

Dag 5. Bernkastel-Kues – Traben Trarbach - Zell, cykling ca. 43 km
Fra Bernkastel-Kues cykler vi langs den højre flodbred igennem de små byer, Zeltingen, Lösnich og Wolf til Traben-Trarbach med fine bygninger i Jugend-stil. Herfra fortsætter vi til landsbyerne Enkirch, Burg og Pünderich, for til slut at nå vinbyen Zell, mest kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Om aftenen kan vi besøge en lokal vinbonde og nyde et glas af den berømte Mosel-vin (tilkøb ombord). 

Dag 6. Zell – Beilstein – Cochem, cykling ca. 39 km
Efter morgenmaden hopper vi på cyklen igen og cykler langs skønne, grønne vinmarker og igennem hyggelige, små landsbyer til Beilstein. Byen har et meget velbevaret historisk centrum og betegnes af mange som den smukkeste og mest romantiske af alle byerne langs Mosel. Vi slutter dagens etape i Cochem, med borgen ”Reichsburg” højt beliggende over floden. Cochem er en hyggelig, lille by med bindingsværkshuse og et charmerende gammelt centrum.

Dag 7. Cochem -Alken –Koblenz, cykling ca. 50 km
Vi slutter ugen af med en cykeltur på ca. 50 km. På cykelturen bliver der gjort stop ved den imponerende Burg Eltz, der regnes for et af de vigtigste tyske slotte. Det ligger på en bakketop omgivet af skov, og virker som trukket ud af et eventyr. Hvis du vil besøge slottet, skal du afsætte ca. 40 min. til gåturen op og ned. Hvis du ikke har mod på at cykle i dag, kan du bruge dagen på afslapning på soldækket på den sidste, skønne sejlads ind til Koblenz. Her kan du så bruge lidt tid på sightseeing i denne smukke by, hvor Mosel flyder ud i Rhinen ved ”Deutsches Eck”. 

Dag 8. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmad og bustransfer til Frankfurt, hvorfra vi flyver til København eller Billund 

Sværhedsgrad 1

Gode cykelstier på hele strækningen, hvor dags-etaperne er fra 30 til 50 km i let terræn uden nævneværdige stigninger. Turen kan derfor anbefales til enhver med almindelig kondition. Cykeldistancerne er med forbehold og cirka angivelser. I tilfælde af f.eks. ændret vandstand på Mosel kan sejlplanen variere, men det tilstræbes at gennemføre ovennævnte program.

Indkvartering

Under din rejse til søs bliver du indkvarteret på det hyggelige og komfortable krydstogtskib, MS Olympia , der tilbyder en række faciliteter såsom en panoramasalon, en bar og en overdådig restaurant m.m. Du kommer til at bo på en af de udvendige kahytter, der alle er indrettet med et vindue, så du altid har den bedste udsigt over de skiftende og naturskønne landskaber. Du kan godt begynde at glæde dig til en fantastisk sørejse på MS Olympia, hvor du kan nyde lækre delikatesser i restauranten, udsøgt vin i baren og bare den gode stemning ombord. Dette krydstogt giver dig det perfekte pusterum fra den travle hverdag.

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan du vælge mellem 3 forskellige cykeltyper:

 • unisex-cykel med 7 gear med kun håndbremser
 • unisex-cykel med 7 gear med fod- og håndbremser
 • elcykel (unisex) med 8 gear 

Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske, lås, pumpe, ét sæt lappegrej og ét sæt kortmateriale per kahyt. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Det er ikke noget krav i Tyskland at bære cykelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Rejsen er inklusiv fly fra Billund eller København til Frankfurt t/r. Herfra er der bustransfer til båden t/r. Ønsker du selv at stå for transporten fra Danmark til båden og retur, tilbyder vi et fradrag i prisen. Du vælger transportønske ved bestilling, hvor vælger mellem afrejselufthavne og fradrag for selv at komme frem. 

Vejr og klima

Klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 16.09.23 - 23.09.23

Billund → Frankfurt   Kl. 10.55 - 12.20

Frankfurt → Billund   Kl. 12.30 - 13.45

København → Frankfurt   Kl. 09.35 - 11.05

Frankfurt → København   Kl. 12.55 - 14.15

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Mosel - Midt i vinhøsten
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København eller Billund til Frankfurt t/r
 • Bustransfer til/fra skibet
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i udvendig, airconditioneret kahyt med eget bad og toilet 
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Detaljeret kortmateriale (1 sæt pr. kahyt)
 • Tysk- og engelsktalende rejseleder ombord
 • Dagligt informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Dansk turleder
 • Afrejseinformation på dansk 
 • Havne- og slusegebyr

Ikke inkluderet i prisen:

 • Cykelleje
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge

Fradrag

 • Fradrag for egen transport

Drikkepenge:
Turprisen er excl. drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 28 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden