INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Mosel - Midt i vinhøsten

Cykelkrydstogt med fly og dansk rejseleder

Skøn gruppetur med fly og bustransfer, sejlads på Mosel og Saar, let cykling og dejlig hotelbåd med højt serviceniveau. Afslapning på soldækket og socialt samvær på MS Patria.
Inklusiv fly og dansk rejseleder.

In stock
Travel Code
KR-70
Det kan du glæde dig til

På denne tur får du mulighed for at opleve de smukke landskaber langs floderne Mosel og Saar. Turen starter i Saarburg, en charmerende lille by. Her bør man give sig tid til at opleve vandfaldet midt i byen, de hyggelige gader og torvet med cafeer. Alle vegne er der pyntet med blomster.
Herfra snor floden sig gennem et fantastisk landskab med stejle skråninger hvor vinstokkene står i snorlige rækker. De hyggelige vinbyer såsom Traben-Trabach, Bernkastel-Kues og Tysklands ældste vinby, Neumargen-Drohn ligger som perler på snor på begge sider af floden. Her er skønne pladser med fristende cafeer, velholdte bindingsværkshuse og små brostensbelagte gader. En ferie langs Mosel må opleves bedst i roligt tempo på cykel ad fredfyldte stier eller ombord på den hyggelige båd MS Patria.
Turen slutter i Koblenz, hvor Rhinen og Mosel mødes ved ”Deutches Eck”. Vi kører med bus til Frankfurt og flyver hjem til København. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Afrejse fra København til Saarburg
Vi flyver direkte fra København til Frankfurt. Herfra med bus til Saarburg, hvor MS Patria ligger ved kaj. Check-in på båden. Velkomstdrink og efterfølgende middag. Saarburg er en helt vidunderlig, lille by, også kaldet ”Klein Venedig ” på grund af de mange små kanaler, en skøn atmosfære, og midt i byen finder du et flot 20 m højt vandfald og et gammelt system af vandmøller. Nyd byen her på en aftentur.

2. dag. Saarburg – Wasserbillig – Trier, cykling ca. 38 km
I dag cykler vi fra Saarburg langs Saar-floden, der idyllisk bugter sig gennem det fredfyldte landskab. Vi cykler gennem Wasserbillig i Luxemburg og videre til Igeler Säule, en 23 m høj obelisk fra romertiden. Til slut kommer vi til Trier, hvor båden venter på os.
Byen har en over 2000 år gammel historie med den kendte romerske byport Porta Nigra og den berømte Basilika kirke. Vi har mulighed for at booke en byvandring med turistfører (engelsk/tysk - tilkøb ombord)

3. dag. Trier- Mehring, cykling ca. 26-29 km
Efter morgenmaden starter dagens cykeletape via Pfalzel til Mehring. Vi cykler gennem store vinområder med stejle skråninger på begge sider af flod, der bugter sig afsted. Strækningen her regnes for det største vinområde i regionen Mosel-Saar-Ruwer og hele dagen cykler vi i grønne områder ad fredelige cykelstier til feriebyen Mehring.

4. dag. Mehring – Piesport -Bernkastel-Kues, cykling ca. 47 km
I dag fortsætter vi på cykel langs Mosel. Vi følger cykelstien, der snor sig gennem landskabet tæt på flodbredden. Her er grønne vinklædte skråninger så langt øjet rækker.
Vi besøger Tysklands ældste vinby Neumagen-Dhron og Piesport, hvor nogle af Mosels fineste Riesling fremstilles. I Piesport er der mulighed for at tage med på en guidet tur blandt vinmarkerne og i de romerske kældre (tilkøb ombord). 
Vi slutter turen i Bernkastel-Kues, der oprindelig var 2 byer forbundet med en bro over floden. Byens torv,der er omkranset af flotte bindingsværkshuse, er et besøg værd.

5. dag. Bernkastel-Kues – Traben Trarbach - Zell, cykling ca. 43 km
Fra Bernkastel-Kues cykler vi langs den højre flodbred igennem de små byer, Zeltingen, Lösnich og Wolf til Traben-Trarbach med fine bygninger i Jugend stil. Herfra fortsætter vi til landsbyerne Enkirch, Burg og Pünderich for til slut at nå vinbyen Zell, mest kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Om aftenen kan vi besøger  en lokal vinbonde og nyde et glas af den berømte Mosel-vin (tilkøb ombord). 

6. dag. Zell – Beilstein – Cochem, cykling ca. 39 km
Efter morgenmaden på cykel igen og langs med alle de skønne, grønne vinmarker, igennem hyggelige, små landsbyer til Beilstein. Byen har et meget velbevaret historisk centrum og betegnes af mange som den smukkeste og mest romantiske af alle byerne langs Mosel. Vi slutter dagens etape i Cochem, med den borgen ”Reichsburg” højt beliggende over floden. Cochem er en hyggelig, lille by med bindingsværkshuse og et charmerende gammelt centrum.

7. dag. Cochem -Alken –Koblenz, cykling ca. 29 km
Efter en fredfyldt cykeltur kommer vi til den lille by, Alken, én af de ældste byer langs Mosel. Her går vi ombord og kan nu nyde en skøn sejlads ind til Koblenz, hvor Mosel flyder ud i Rhinen ved ”Deutsches Eck”.

8. dag. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmad og bustransfer til Frankfurt, hvorfra vi flyver til København. 

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Gode cykelstier på hele strækningen, hvor dags etaperne er fra 30 til 50 km i let terræn uden nævneværdige stigninger, så turen kan anbefales til enhver med almindelig kondition. Cykeldistancerne er med forbehold og cirka angivelser. I tilfælde af f.eks. ændret vandstand på Mosel kan sejlplanen variere, men det tilstræbes at gennemføre ovennævnte program.

Indkvartering

Du bor hele ugen på MS Patria, en dejlig båd med plads til 68 gæster fordelt på hoveddæk og øverste dæk. Kahytterne er 7 m2 og praktisk indrettede med 2 senge der står vinkelret på hinanden. Alle kahytter har eget bad og toilet, vinduer (kan åbnes på øverste dæk) og air-condition i kahytterne på hoveddæk.
På øverste dæk finder du en hyggelig opholdssalon med en bar samt panoramavinduer. På hoveddækket finder du spiserestauranten. Derudover har båden et delvist overdækket soldæk med borde og stole, hvor man kan slappe af og nyde de forbipasserende landskaber.

På denne afgang har vi inkluderet flyrejsen, transfer til/fra båden, ophold med helpension, cykelleje og dansk turleder.

Der følger en dansk rejseleder med på turen hele vejen fra København. Rejselederen er ikke guide i traditionel forstand og vil ikke underholde om Mosels historie, kultur osv. Man kan vælge at følges med guiden på de daglige cykelture, eller man kan cykle på egen hånd i mindre grupper.
Guiden hjælper, hvor der er brug for det, f.eks. hvis der skulle være sproglige problemer ombord.

Cykel og cykeludstyr

På denne rejse er cykellejen inkluderet.
Det er gode, nye unisex cykler, 7 gear, hånd- og fodbremser, eller kun med håndbremser samt cykeltasker.
Dertil udleveres en cykeltaske med reparationssæt.

Leje af el-cykel kan tilkøbes (begrænset antal - bestil i god tid). 
Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord, men det er ikke noget krav i Tyskland.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltkahyt, hoveddæk

Fra 13.998,- DKK

1 person. Enkeltkahyt, øvre dæk

Fra 14.998,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, øvre dæk

Fra 11.998,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, hoveddæk

Fra 10.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Frankfurt tur/retur (Afrejse og hjemrejse er omkring middagstid)
 • Bustransfer til/fra kajpladserne
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i udvendig delt dobbeltkahyt med eget bad og toilet 
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Cykelleje (7-gears cykel)  
 • Detaljeret kortmateriale (1 sæt pr. kahyt)
 • Tysk- og engelsktalende rejseleder ombord
 • Daglig informationsmøde på engelsk eller tysk med gennemgang af næste dags rute
 • Dansk turleder
 • Afrejseinformation på dansk 
 • Havne- og slusegebyr

Ikke inkluderet i prisen:

 • Opgradering til el-cykel (begrænset antal - book i god tid) 
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge

Tillæg:

 • Opgradering til el-cykel (begrænset antal - book i god tid) 
 • Afbestillingsforsikring

Rabat:
Kør-selv rabat ved egen transport fra Danmark til Tyskland t/r.

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Drikkepenge:
Turprisen er excl. drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Agentforbehold:
Din rejse er dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. 

Gå til toppen af siden