INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Nordruten med MS Serena

Cykelkrydstogt i det nordlige Holland – Gruppetur

Et nemt cykelkrydstogt med utrolig smuk natur, helt fantastiske cykelstier og gamle fiskerbyer, der får dig til at føle dig på et frilandsmuseum. Det dejlige skib MS Serena er dit flydende hotel.
Kun én grupperejse inkl. fly og dansk turleder: 6. juli 2019

In stock
Travel Code
KR-63
Oplev det nordlige Hollands smukke natur

Afgangen den 6. juli har vi valgt at lave som gruppetur. Dvs. vi sørger for flyrejsen, bustransfer til/fra båden, og dansk rejseleder. Nemmere kan det ikke blive.

Naturen nord for Amsterdam er utroligt afvekslende. Vi oplever inddæmmet, fladt marskland, nordsøøen Texel, sejlads på indsøen Ijsselmeer, klitområder, lange hvide sandstrande og grønne enge og floder og kanaler. Vi besøger gamle byer som Enkhuizen, Hoorn og Alkmaar med tradtionel hollandsk arkitektur.

En pragtfuld og afvekslende cykelrute med utallige, forskelligartede oplevelser i et af Europas allerbedste cykellande med daglige, overkommelige cykeletaper, der kan klares af enhver med helt almindelig kondi. Du kan vælge at følges med turlederen eller cykle på egen hånd.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark - ankomst Amsterdam 
Vi flyver fra Billund og København til Amsterdam, og kører i bus til skibet. Allerede kl. 17.30 er der afgang til den historiske by Hoorn ved Ijsselmeer, og under sejladsen får vi serveret din første middag ombord.

Dag 2. Hoorn – Enkhuizen, cykling ca. 20 - 26 km 
Der må være tid til en lille rundtur i Hoorn med de gamle historiske bygningsværker fra 1700-tallet og den charmerende havn, før vi starter på den første cykel etape til Enkhuizen. Denne by har en ganske speciel atmosfære, hvor smalle brostensbelagte passager krydser smalle kanaler, og i Enkhuizen finder vi også Zuiderseemuseet, hvor vi kan se billeder fra før inddæmningen sammen med moderne hollandsk kunst. Museet er absolut et besøg værd.

Dag 3. Enkhuizen – Lemmer, cykling ca. 32 eller 45 km (rundtur)
Dagen starter med sejlads tværs over indsøen Ijsselmeer til byen Lemmer, der er kendt for sin gamle bykerne med de smukke, traditionsrige hollandske gavlhuse. Cykelturen går rundt i de nærliggende naturområder til Oosterzee Buren, Tjeukemeer, Munnekeburen, Scherpenzeel og Schoterzilj og tilbage til Lemmer, hvor båden bliver natten over. For de energiske kan der laves en afstikker til verdens største damp-pumpestation, der stadig er i brug. Var det ikke for disse pumpestationer, lå Holland under vand. 

Dag 4. Lemmer -Stavoren, cykling ca. 33 km + sejlads til Oudeschild på øen Texel
En dag med forskellige oplevelser venter. Først en skøn cykel etape til Sandeler Leijen søen og igennem herlige skovområder ved Rijsterbos, forbi fuglereservatet Mokkebank til Roode Klif ved Stavoren. Herfra sejlads til Oudeschild på Nordsø-øen Texel, hvor der er overnatning. En anbefaling fra Ruby Rejser: prøv et glas køligt fadøl fra bryggeriet Texels.

Dag 5. dag. Texel, cykling 29-70 km 
Hele dagen tilbringes på Hollands største ø i Nordsøen, Texel, og der er flere forskellige cykelruter at vælge imellem. Du kan enten vælge en kort cykeltur og nyde strandlivet på Texels lange, hvide sandstrande, eller følge med på den længere cykeltur ad den godt skiltede ”Thijsseroute” igennem idylliske landsbyer og skønne fugle- og naturreservater. Et besøg hos sælopdræt-virksomheden, ”EcoMare” er også en mulighed i dag. En dag hvor der er frit valg og mange muligheder for forskellig aktivitet og afslapning. Bryggeriet Texel kan også besøges i dag. Afsejling ca. kl. 18 til Den Helder på fastlandet.

Dag 6. Den Helder - Sint Maartensvlotbrug - Alkmaar, cykling ca. 25-55 km
Denne dag er der også flere muligheder. Du kan vælge mellem 2 korte cykel etaper eller een lang. Den første strækning går fra Den Helder langs med kysten igennem klitlandskaber til Sint Maartensvlotburg. Her har båden et lille stop, så vi kan enten gå ombord igen eller gå fra borde og så først cykle herfra til Alkmaar. Eller du kan cykle med på hele denne herlige strækning på ca. 55 km. I Alkmaar er der overnatningsstop.

Dag 7. Sejlads Alkmaar-Wormerveer, cykling til Amsterdam ca. 35 km
I Alkmaar er der fra april til september det berømte, store ostemarked, så båden sejler først ved middagstid til Wormerveer, hvor der er et lille stop, så vi kan cykle den sidste strækning ind til Amsterdam herfra. Turen går til frilandsmusset Zaanse Schans, gammel hollandsk landsbyidyl med boder som i gammel tid. Man kan også her se hvordan man laver træsko. Derfra igennem ferieområdet ”Twiske” før vi når frem til Amsterdam. Har du endnu ikke været på en kanalrundfart, er der nu mulighed for dette (tilkøb ombord).

Dag 8. Hjemrejse til Danmark. 
Check-ud efter morgenmaden og bustransfer til lufthavnen og hjemrejse til Billund og København.

Indkvartering

MS Serena er en stor, flot båd med plads til godt og vel 100 personer. Båden er blevet fuldstændig renoveret i sæson 2010/2011, så både soldæk, spisesal og opholdssalon med tilstødende bar fremstår med helt nyt inventar i elegant og smukt design.

Kahytterne er beliggende på øverste dæk og hoveddækket. De er kun 8-9 m2, men her er hvad du har brug for, enkeltstående senge på gulvet (ingen køjesenge), og pladsen er godt udnyttet, og der er eget bad/toilet til hver kahyt.
Alle kahytter på begge dæk har vinduer, der kan åbnes.
Ombord på båden er der gæster af mange forskellige nationaliteter.

Du har helpension hele ugen. Morgenbuffet, madpakke til dagens cykeltur (eller lille frokost ombord), eftermiddagskaffe /-te og en 3-rettes menu om aftenen.

Sværhedsgrad 1

Hele cykelstrækningen er på ca. 175-265 km afhængigt af hvilke ruter du vælger fra dag til dag. De daglige cykel etaper er fra 20 til 70 km. Terrænnet er fladt og uden bakker, så alle med normal kondi kan klare de daglige cykeletaper uden problemer af nogen art. 

Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Disse oversigtskort indeholder nummererede "knotenpunkte" (knudepunkter), som man cykler efter. Desuden holder bådens rejseleder hver dag informationsmøde på engelsk og tysk omkring morgendagens cykeletape, og den danske rejseleder oversætter for dem der ikke er så gode til det sproglige. Ruby-turlederen tager også med ud på cykelruterne hver dag. Man kan vælge at cykle sammen med den danske turleder eller cykle på egen hånd eller i små grupper. Mange vil gerne følges med turlederen den første dag, men som regel cykler folk mere spredt i løbet af ugen og vælger de ruter, der passer bedst til dem. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

På denne tur er en unisex-cykel (damemodel) med 7 gear inkluderet i prisen. Vælg mellem en cykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). 
Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske. 
Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. 
På denne rejse er det ikke muligt at medbringe egen cykel. 

Hvordan kommer man frem

Flybillet og bustransfer til/fra kajpladsen er inkluderet. 
Vælg mellem afrejse fra Billund eller København. 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

2 personer. 2 sengs kahyt, øvre dæk

Fra 11.998,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, hoveddæk

Fra 10.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flybillet fra København til Amsterdam tur/retur
 • Bustransfer til/fra båden
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad og toilet
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost ombord, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Cykelleje (7 gears cykel)
 • Dagligt informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Tysk-og engelsktalende cykelguide
 • Dansk turleder
 • Rutebeskrivelse og detaljeret kortmateriale, 1 sæt pr. kahyt
 • Afrejseinformation på dansk
 • Havne- og slusegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Opgradering til el-cykel (uden fodbremse): 725 kr. (begrænset antal - bestil i god tid). 
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge

Gå til toppen af siden