Nordruten, skøn kystrute

Holland | Cykelkrydstogt med MS Serena | Sværhedsgrad 1

Nordruten - også kaldet KYSTRUTEN med hav, strand, klitter og nordsø-øen Texel. I sejler med den dejlige båd MS Serena til charmerende fiskerbyer gennem det gamle, traditionelle Holland.

In stock
Travel Code
KR-69
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOverkommelige cykeletaper i et af Europas bedste cykellande
blue encircled checkOplev kulturbyerne Enkhuizen, Hoorn og Alkmaar
blue encircled checkHel dag tilbringes på Hollands største ø i Nordsøen, Texel
calendar icon11 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Afvekslende naturoplevelser er i højsædet på denne fantastisk flotte tur. I oplever alt lige fra inddæmmet, fladt marskland, nordsø-øen Texel, som minder om vores danske vadehavsøer, sejlads på indsøen Ijsselmeer, klitområder, lange hvide sandstrande og saftige, grønne enge med fugleliv langs kanalerne og hyggelige små fiskerbyer langs med hele kystlinien.

Livet ved de hollandske kyster er ofte helt anderledes end i de fortravlede storbyer. Her i nord hersker der en helt speciel stemning, hvor befolkningen er varm og gæstfri. På dette cykelkrydstogt i Holland oplever du de specialiteter, som landet er kendt for som oste, øl fra bryggeriet Texels, fisk fra røgerierne i de små fiskerlejer, og de utallige vindmøller i marsken, hvor du endnu kan finde traditionelt klædt befolkning med de typiske hollandske "klumpen" (træsko).

Turen fører dig også ind i gamle kulturbyer som Enkhuizen, Hoorn og Alkmaar med traditionel arkitektur, og slutter med sejlads på floder og kanaler i området nordvest for Amsterdam. En pragtfuld og afvekslende cykelrute, med utallige forskelligartede oplevelser i et af Europas allerbedste cykellande. Glæd dig til daglige overkommelige cykeletaper, der kan klares af enhver med helt almindelig kondition. Du kan også altid vælge at blive ombord hvis du har lyst til en hel dags afslapning på din ferie - du kan nyde den friske luft og udsigten oppe fra soldækket på dit dejlige flydende hotel, MS Serena.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst Enkhuizen
Check-in om eftermiddagen. Når du har fundet dig til rette på båden, kan du gå en tur gennem den hyggelige havneby Enkhuizen.

2. dag. Enkhuizen, cykling ca. 29 - 36 km 
Denne by har en ganske speciel atmosfære, hvor smalle brostensbelagte passager krydser smalle kanaler, og i Enkhuizen finder du også Zuiderseemuseet, hvor du kan se billeder fra før inddæmningen sammen med moderne hollandsk kunst. Museet er absolut et besøg værd. Hvis du ønsker at tilbringe en dag i Amsterdam, kan du nemt tage toget direkte fra Enkhuisen station hver halve time.Turen tager ca. 1 time.

3. dag. Enkhuizen – Lemmer, cykling ca. 33 eller 41 km (rundtur)
Dagen starter med sejlads tværs over indsøen Ijsselmeer til byen Lemmer, der er kendt for sin gamle bykerne med de smukke, traditionsrige hollandske gavlhuse. Cykelturen går rundt i de nærliggende naturområder til Oosterzee Buren, Tjeukemeer, Munnekeburen, Scherpenzeel og Schoterzilj og tilbage til Lemmer, hvor båden bliver natten over. For de energiske kan der laves en afstikker til verdens største damp-pumpestation, der stadig er i brug. Var det ikke for disse pumpestationer, lå Holland under vand. 

4. dag. Lemmer - Stavoren, cykling ca. 32 - 41 km + sejlads til Oudeschild på øen Texel
En dag med forskellige oplevelser venter. Først en skøn cykel etape til Sandeler Leijen søen og igennem herlige skovområder ved Rijsterbos, forbi fuglereservatet Mokkebank til Roode Klif ved Stavoren. Herfra sejlads til Oudeschild på Nordsø-øen Texel, hvor der er overnatning. En anbefaling fra Ruby Rejser: prøv en køligt fadøl fra bryggeriet Texels.

5. dag. Texel, cykling 29-49 km 
Hele dagen tilbringes på Hollands største ø i Nordsøen, Texel, og der er flere forskellige cykelruter at vælge imellem. Du kan enten vælge en kort cykeltur og nyde strandlivet på Texels lange, hvide sandstrande, eller cykle ad den godt skiltede ”Thijsseroute” igennem idylliske landsbyer og skønne fugle- og naturreservater. Et besøg hos sælopdræt-virksomheden, ”EcoMare” er også en mulighed i dag. En dag hvor du har frit valg og mange muligheder for forskellig aktivitet og afslapning. Bryggeriet Texel kan også besøges i dag. Afsejling ca. kl. 18 til Den Helder på fastlandet.

6. dag. Den Helder - Sint Maartensvlotbrug - Alkmaar, cykling ca. 27-57 km
Denne dag har du også flere muligheder. Du kan vælge mellem 2 korte cykel etaper eller én lang. Den første strækning går fra Den Helder langs med kysten igennem klitlandskaber til Sint Maartensvlotburg. Her har båden et lille stop - så kan du enten gå ombord igen, eller cykle herfra til Alkmaar. Ellers kan du cykle hele denne herlige strækning på ca. 55 km. I Alkmaar er der overnatningsstop.

7. dag. Sejlads Alkmaar - Wormerveer, cykling til Hoorn ca. 55 km
Fra morgenstunden går turen til frilandsmusset Zaanse Schans, museet emmer af gammel hollandsk landsbyidyl med boder som i gammel tid. Man kan også se hvordan man laver træsko. Efter dit besøg fortsætter din tur mod Volendam. På vejen har du mulighed for, at besøge en ostefabrik. Dagens slutdestination er Hoorn, en historisk by, med mange smukke bygninger fra 17-tallet.

8. dag. Hjemrejse fra Enkhuizen
Tidligt om morgenen sejler i fra Hoorn til Enkhuizen. Check-ud inden kl. 9.00 og herfter hjemrejse.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

 

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Hele cykelstrækningen er på ca. 205-279 km afhængigt af hvilke ruter du vælger fra dag til dag. De daglige cykeletaper er fra 27 til 57 km. Terrænnet er fladt og uden bakker, så alle med normal kondition kan klare de daglige cykeletaper uden problemer. 

Cykelturen er selvguidet og du bestemmer helt selv dit eget tempo undervejs på ruten, dine pauser og lige netop de seværdigheder, som du har lyst til at udforske nærmere. 
Du får ombord udleveret rigtig gode oversigtskort over de forskellige dagsetaper enten på engelsk eller tysk. Disse oversigtskort indeholder nummererede "knotenpunkte" (knudepunkter), som man cykler efter. 1 sæt materiale pr. kahyt.
Derudover informerer rejselederen ombord hver dag om morgendagens cykeletape, ligesom du kan få tips og gode råd, før du cykler ud på ruten.

Indkvartering

down v arrow

Krydstogtskibet MS Serena fungerer som dit flydende hjem under denne formidable rejse til søs, hvor du sejler forbi fantastiske landskaber, alt imens du slapper af og nyder din tilværelse på skibet. Under rejsen kan du benytte dig af skibets faciliteter, som bl.a. består af en restaurant og bar, et soldæk og en fænomenal panoramasalon, hvorfra du altid har den bedste udsigt over de forbipasserende seværdigheder. Du bliver indkvarteret på en af MS Serenas komfortable og udvendige kahytter, der fungerer som det perfekte skjulested fra den stressende hverdag. Glæd dig til en fantastisk ferie til søs.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan du leje en unisex-cykel (damemodel) med 7 gear. Vælg mellem en cykel kun med håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel. Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende bagtaske, evt. styrtaske, cykellås, samt 1 sæt med cykelpumpe og lappegrej pr kahyt.
Ønsker man at medbringe egen cykel, er dette på forespørgsel pga. den begrænsede plads ombord og det skal bekræftes på forhånd.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Tog:
Man kan tage toget fra Flensborg. Det tager ca. 8 timer. Se mere på Deutsche Bahn. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht. efterspørgslen.

Fly:
Flere flyselskaber flyver direkte til Amsterdam. Ankommer du med fly, er der togforbindelser fra Amsterdams lufthavn, Schiphol til banegården. Herfra kan du hver halve time tage toget direkte til Enkhuizen. Tog-turen tager ca. 1 time.

Kør selv:
Der er gratis parkering ved stationen i Enkhuizen, som ligger lige ved havnen. Forudbestilling er ikke muligt.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
         

Uge 31: Startdato 27.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 33: Startdato 10.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 34: Startdato 17.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 35: Startdato 24.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 36: Startdato 31.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.898,- DKK

Uge 37: Startdato 07.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 38: Startdato 14.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 39: Startdato 21.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 40: Startdato 28.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 41: Startdato 05.10.2024 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. 

Prisen inkluderer: 

 • 7x overnatning
 • Helpension – morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te 
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • GPS ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Drikkepenge

Tillæg: (se priser under "bestil":

 • Cykelleje

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden