INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt i Kroatien

Ø-hop sydlige Dalmatien med comfort båd

NYHED i 2018. Dette er en billigere udgave af den tilsvarende tur med Premium båd. International gruppe med engelsktalende cykelguide.
9 afgange fra april til oktober 

7.498,00 kr
In stock
Travel Code
KR-54
Sejlads og cykling på paradisiske øer

Gruppe-tur i international gruppe med tysk/engelsktalende guide

En uges cykelkrydstogt mellem de kuperede dalmatiske øer i det tyrkisblå farvand ud for Split. Du kommer med skib og på cykel rundt på 5 skønne øer, samt ad småveje på fastlandet. En landskabsmæssig meget varieret tur gennem afvekslende natur. Du passerer igennem lavendelmarker, olivenlunde, vinmarker og masser af plantager med kiwier, morbærtræer og figentræer. Belønningen for anstrengelserne på cykel for at komme op på højderyggene udmynter sig i vidunderlige panoramaudsigter til hele øhavet. 
Oplevelserne på cykel krydres med svalende bade- eller snorkelture (tag selv maske med), afslapning på soldækket eller måske et slag kort i skyggen med dine medrejsende. Der vil være sightseeing i de mange små havne og laguner, vi passerer samt spændende besøg på lokale restauranter og barer i småbyerne undervejs. 

Cyklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Ønsker du i stedet at gå på opdagelse på land eller at blive på båden til næste mødested, er du velkommen til det, men bemærk at skibets rute og anløb er fastlagt ud fra cyklisternes behov.

Turen er for alle, dog vil de cykelmæssige udfordringer nok sætte en nedre aldersgrænse, og vi anbefaler derfor at deltagende børn er mindst 12 år.

På disse ture med gæster fra forskellige lande knyttes der ofte venskaber på tværs af alle sprogbarrierer, og det er spændende at finde sammen igen efter dagens forskellige oplevelser ved aftenhyggen. 

Indkvartering

Turen sejles af båden Kapetan Jure, som er bygget i klassisk stil i år 2000. Båden er 27 meter lang og 7 meter bred. 

Der er 15 hyggelige dobbeltkahytter på ca. 7-8 m2. Nogle kahytter er med dobbeltseng, andre med to enkeltstående senge eller køjeseng. Alle kahytter har aircondition og eget toilet og brusebad. Ved booking kan afgives ønske om kahyt men vi kan ikke garantere at det kan opfyldes. 

Der er en rummelige salon hvor dagens måltider indtages. Soldækket har polstrede måtter hvor man kan slappe af under sejlturene, eller man kan finde skygge flere steder på mellemdækket. 

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Trogir Havn 
Der er check-in på båden mellem kl. 14-14.30 og allerede kl. 15 sejler båden ud på det første cruise til øen Brac. Overnatning i Milna.  

Dag 2. Øerne Solta og Hvar, cykling ca. 20 km + 20 km
Efter en kort morgensejlads til Stomorska på næste ø, Solta. Øen Solta betegnes som "Den stille Ø". Vi cykler langs indhegnede marker, adskillige olivenlunde, figentræer og herligt duftende lavendel marker, som blander sig med den krydrede duft af rosmarin. Nyd farverne, duftene og den friske luft på denne cykeletape. Vi besøger en lokal biavler, som fortæller om bierne, honning og propolis og dens helbredende effekt. Vi returnerer til Stomorska og sejler over til den dejlige naturhavn ved Stari Grad. Om eftermiddagen napper vi endnu en cykeltur til de små havnebyer Jelsa og Vrboska (kaldet Lille Venedig). Vi returnerer til Stari Grad (Den gamle stad) som ikke uden grund er blevet et mecca for kunstnere og kunstelskere.

Dag 3. Øerne Hvar og Korcula, cykling ca. 22 km
Hvar er den længste ø i Adriaterhavet og den ø, der nyder flest solskinstimer. Vi tager på en cykeltur langs en næsten trafikfri vej gennem smukt beliggende små landsbyer og videre til øens hovedstad, Hvar. Vi besøger den storslåede renæssanceplads og nyder udsigten fra den spanske fæstning, der ligger højt over byen. Vi hopper ombord igen, og cruiser over til Korcula Island. Overnatning i Vela Luka.

Dag 4. Øen Korcula, cykling ca. 62 km.
Korcula betragtes af mange som den smukkeste af øerne. I cypressernes skygge og igennem fantastisk smuk natur krydser vi øen fra vest mod øst. Vores cykeltur fører os via landsbyen Blato, der ligesom Rom er bygget på syv høje. Vi følger vejen over passet til Pupnat-bugten med en helt betagende udsigt og endelig til byen Korcula, hvor vi har tid til at tage en tur gennem den vidunderlige gamle bydel med sine smalle stræder. Frokoststoppet bliver i en lokal restaurant undervejs. Vi overnatter i Korčula by. 

Dag 5. Øen Brac, cykling ca. 27 km
Vi sejler til øen Brac, som er berømt for sit skinnende hvide marmor, der bl.a. er blevet brugt i Det Hvide Hus i Washington og i Rigsdagsbygningen i Berlin. Efter frokost cykler vi fra Sumartin til Selca og videre til den smukke by Pučišća. Overnatning i Pučišća.

Dag 6. Omis - Split, cykling ca. 25 eller 44 km
Om morgenen sættes kursen mod Omis, hvorfra vi cykler igennem Cetina Valley med flotte, forrevne klippepartier langs med selve floden. Efter 18 km har vi valget mellem at deltage på en fire timers rafting tur på Cetina floden (ikke inkluderet i turens pris) og bagefter en lille cykeltur på ca 7 km tilbage til båden - eller at udvide cykelturen (ingen rafting) til 44 km ad småveje og alsidige landskaber, indtil vi igen når Omiš og dets piratslotte. Om eftermiddagen sejler vores skib os til Split. Den gamle bydel i Split, bygget omkring den romerske Cæsar Diocletians palads i omkring år 300, tilhører UNESCOs verdensarv. Overnatning i Split.

Dag 7. Split – Majan, cykling ca. 15 km
Om morgenen forbereder vi os på vores sidste cykeltur til Marjan. Et populært rekreativt område for indbyggerne i Split. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende øer. Herefter går vi ombord på skibet og nyder den sidste sejlads til Trogir. Der er stadig masser af tid til at besøge den gamle bydel, opført som et verdens kulturarvssted. Denne sidste aften klinger ud med en god middag i festligt samvær med alle gæster, besætningen og turguiderne.

Dag 8. Trogir - hjemrejse
Efter morgenmaden hjemrejse, eller hvis du har booket ekstra nætter på hotel i Trogir.

Forbehold: Det anførte dagsprogram er vejledende. Hvis vejrforhold el.lign. gør det nødvendigt at ændre sejlplaner, er det kaptajnen, der træffer afgørelsen.

Rejsefakta

Der er 9 afgange fra april til oktober. 

I 2018 er der afgang på følgende datoer: 28. april, 12. og 26. maj, 9. juni,  25. august, 8. og 22. september, 6. og 20. oktober.

Sværhedsgrad

Dette cykelkrydstogt må ikke sammenlignes med vore krydstogter langs floder og kanaler. De Dalmatiske øer er alle bjergrige, og de daglige etaper på 20-48 km vil byde på 2-500 højdemeter. Stigningerne kan være lange, men ikke uoverskuelige, og enhver i rimeligt god form skulle kunne deltage på denne kategori 3 tur. Du belønnes med forrygende udsigter over havet og skønne nedfarter. 
Der er ikke cykelstier, men der er sparsom trafik og sjældent tung eller generende trafik. Rutevalget er fortrinsvis på mindre asfalt- eller grusveje, men da der på mange øer kun er den samme vej, kan du ikke undgå at skulle dele nogle strækninger med bilerne. Cyklerne er lavt gearede, tempoet fornuftigt, og dagsetaperne er overskuelige. Nogle steder kan man enten afkorte ruten eller vælge mellem mere eller mindre kuperede alternativer. 
For at få det fulde udbytte af turen, skal man kunne lide udfordringer og have en rimelig kondition. 

Der følger en cykelguide med ud på etaperne, men du kan også vælge at køre på egen hånd (kort udleveres). Det er også muligt at springe cykelture over og blive på båden eller gå på opdagelse i land.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Cykler og udstyr

I kan vælge selv at medbringe cykler (max 22 kg) eller leje (skal bestilles på forhånd). 

Standardcyklerne er 21 gears hybrid-cykler udstyret med bagtaske og vandflaske. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag. 
Cykelforsikring mod skader og tyveri kan tegnes om bord, pris 10 Euro pr. uge.

Der kan lejes el-cykler (begrænset antal). Skal forudbestilles.

Brug af cykelhjelm er obligatorisk - medbring din egen eller lej ombord (begrænset antal - reservation anbefales). 

Hvordan kommer man frem

Fly transport
Rejsen her er eksklusive transport fra/til Danmark. Der er ca. 6 km fra Split lufthavn til havnen. Den lokale bus kører fra et stoppested lige udenfor lufthavnen. Eller tag en taxa (ca.150 kuna). 

Der er direkte fly om lørdagen fra Kastrup til Split med SAS og Norwegian, og fra Billund er der også fly, men ikke direkte forbindelser. Ny forbindelse med SAS fra Aarhus til Split hver fredag og søndag. 

Egen bil
Gæster i egen bil kan evt. få anvist parkeringsplads. Pris ca. 10 € pr. dag. 

 

Bestil rejse

Uge 18: Ankomstdato 28.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 12.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 26.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 24: Ankomstdato 09.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 25.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 08.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 39: Ankomstdato 22.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 41: Ankomstdato 06.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 43: Ankomstdato 20.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

 • 7 nætter i delt dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Delvis helpension (morgenmad, frokost, aftensmad)
 • Engelsk/tysktalende cykelguide
 • Guidede cykelture og sightseeing iflg. dagsprogram
 • Tilgang til cykelkort om bord
 • Skift af sengelinned og håndklæder ved behov

Tillæg:

 • Enkeltkahyt: 2275 kr. på underdæk, 3025 kr. over dæk (på forespørgsel - et begrænset antal kahytter)
 • Cykelleje: 600 kr. (bestilles og betales hjemmefra)
 • Elcykel: 1.250 kr. (begrænset antal)

Ikke inkluderet i prisen:

 • Havnepenge, turistskat og ubegrænset drikkevand: 40 € pr person (betales ombord) 
 • Drikkevarer samt 2 måltider ud over den inkluderede pension  
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning, normalt 30-40 € pr person 

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.


Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Inselhüpfen, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 

Se betingelser og læs om Inselhüepfen her

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medlemsnr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden