INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Ø-hop sydlige Dalmatien med Premium båd

Cykelkrydstogt i naturskønne Kroatien

Ø-hop på cykel på de Dalmatiske øer i det sydlige Kroatiske øhav.
International gruppe med engelsktalende turleder. 

In stock
Travel Code
KR-52
Cykelkrydstogt i Det Dalmatiske ø-hav

Gruppe-tur i international gruppe med tysk/engelsktalende guide

En uges cykelkrydstogt mellem de kuperede dalmatiske øer i det tyrkisblå farvand ud for Split. Du kommer med skib og på cykel rundt på 5 skønne øer, samt ad småveje på fastlandet. En landskabsmæssig meget varieret tur gennem afvekslende natur. Du passerer igennem lavendelmarker, olivenlunde, vinmarker og masser af plantager med kiwier, morbærtræer og figentræer. Belønningen for anstrengelserne på cykel for at komme op på højderyggene udmynter sig i vidunderlige panoramaudsigter til hele øhavet. 
Oplevelserne på cykel krydres med svalende bade- eller snorkelture (tag selv maske med), afslapning på soldækket eller måske et slag kort i skyggen med dine medrejsende. Der vil være sightseeing i de mange små havne og laguner, vi passerer samt spændende besøg på lokale restauranter og barer i småbyerne undervejs. 

Cyklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Ønsker du i stedet at gå på opdagelse på land eller at blive på båden til næste mødested, er du velkommen til det, men bemærk at skibets rute og anløb er fastlagt ud fra cyklisternes behov.

Turen er for alle, dog vil de cykelmæssige udfordringer nok sætte en nedre aldersgrænse, og vi anbefaler derfor at deltagende børn er mindst 12 år.

På disse ture med gæster fra forskellige lande knyttes der ofte venskaber på tværs af alle sprogbarrierer, og det er spændende at finde sammen igen efter dagens forskellige oplevelser ved aftenhyggen. 

Dagsprogram

Med MS Romantica: 20. april, 4. og 18. maj, 1.,15. og 29. juni, 17. og 31. august, 28. september, 12. oktober 2019 
Med MS San Snova: 20. og 27. april, 4. og 25. maj, 1.,15. og 22. juni, 24. og 31. august, 5. oktober 2019 

Dag 1. Ankomst til Trogir Havn 
Der er check-in på båden mellem kl. 14-14.30 og allerede kl. 15 sejler båden ud på det første cruise til øen Solta. Overnatning i Stomorska.  

Dag 2. Øerne Solta og Hvar, cykling ca. 20 km + 20 km
Vi starter ud med den første cykeltur på Solta. Øen Solta betegnes som "Den stille Ø". Vi cykler langs indhegnede marker, adskillige olivenlunde, figentræer og herligt duftende lavendel marker, som blander sig med den krydrede duft af rosmarin. Nyd farverne, duftene og den friske luft på denne cykeletape. Vi besøger en lokal biavler, som fortæller om bierne, honning og propolis og dens helbredende effekt. Vi returnerer til Stomorska og sejler over til den dejlige naturhavn ved Stari Grad. Om eftermiddagen napper vi endnu en cykeltur til de små havnebyer Jelsa og Vrboska (kaldet Lille Venedig). Vi returnerer til Stari Grad (Den gamle stad) som ikke uden grund er blevet et mecca for kunstnere og kunstelskere. Overnatning i Starigrad. 

Dag 3. Øerne Hvar og Korcula, cykling ca. 22 km
Hvar er den længste ø i Adriaterhavet og den ø, der nyder flest solskinstimer. Vi tager på en cykeltur langs en næsten trafikfri vej gennem smukt beliggende små landsbyer og videre til øens hovedstad, Hvar. Vi besøger den storslåede renæssanceplads og nyder udsigten fra den spanske fæstning, der ligger højt over byen. Vi hopper ombord igen, og cruiser over til Korcula Island. Overnatning i Vela Luka.

Dag 4. Øen Korcula, cykling ca. 60 km.
Korcula betragtes af mange som den smukkeste af øerne. I cypressernes skygge og igennem fantastisk smuk natur krydser vi øen fra vest mod øst. Vores cykeltur fører os via landsbyen Blato, der ligesom Rom er bygget på syv høje. Vi følger vejen over passet til Pupnat-bugten med en helt betagende udsigt og endelig til byen Korcula, hvor vi har tid til at tage en tur gennem den vidunderlige gamle bydel med sine smalle stræder. Frokoststoppet bliver i en lokal restaurant undervejs. Vi overnatter i Korčula. 

Dag 5. Øen Brac, cykling ca. 27 km
Vi sejler til øen Brac, som er berømt for sit skinnende hvide marmor, der bl.a. er blevet brugt i Det Hvide Hus i Washington og i Rigsdagsbygningen i Berlin. Efter frokost cykler vi fra Sumartin til Selca og videre til den smukke by Pučišća. Overnatning i Pučišća.

Dag 6. Omis - Split, cykling ca. 25 eller 44 km
Om morgenen sættes kursen mod Omis, hvorfra vi cykler igennem Cetina Valley med flotte, forrevne klippepartier langs med selve floden. Efter 18 km har vi valget mellem at deltage på en fire timers rafting tur på Cetina floden (ikke inkluderet i turens pris) og bagefter en lille cykeltur på ca 7 km tilbage til båden - eller at udvide cykelturen (ingen rafting) til 44 km ad småveje og alsidige landskaber, indtil vi igen når Omiš og dets piratslotte. Om eftermiddagen sejler vores skib os til Split. Den gamle bydel i Split, bygget omkring den romerske Cæsar Diocletians palads i omkring år 300, tilhører UNESCOs verdensarv. Overnatning i Split.

Dag 7. Split – Trogir, cykling ca. 15 km
Om morgenen forbereder vi os på vores sidste cykeltur til Marjan. Et populært rekreativt område for indbyggerne i Split. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende øer. Herefter går vi ombord på skibet og nyder den sidste sejlads til Trogir. Der er stadig masser af tid til at besøge den gamle bydel, opført som et verdens kulturarvssted. Denne sidste aften klinger ud med en god middag i festligt samvær med alle gæster, besætningen og turguiderne.

Dag 8. Trogir - hjemrejse
Efter morgenmaden hjemrejse, eller hvis du har booket ekstra nætter på hotel i Trogir.


Forbehold: Det anførte dagsprogram er vejledende. Hvis vejrforhold el.lign. gør det nødvendigt at ændre sejlplaner, er det kaptajnen, der træffer afgørelsen.

Indkvartering

Vi har to forskellige både på denne tur. På nogle datoer sejler begge både og på andre datoer kun den ene af bådene. Der er også uger hvor der ingen tur er, da bådene enten sejler andre ture (Dalmatiens Nationalparker, Multiadventure Cruise eller er chartret ud - bl.a. til Ruby Rejser - Se Dalmatiske ø-hav SYD med Ruby-gruppe. 

Bemærk at dette cykelkrydstogt er med nyere Premium både med rummelige kahytter . Det er meget veldrevne både med høj kvalitet og god service. 
Alle kahytter har eget bad og toilet, aircondition, hårtørrer. Kahytterne på underdækket har vinduer, der kan åbnes, når man er i havn. De øvrige kahytter kan åbne døren ud i det fri. Alle køjer er 200 cm lange

M/S Romantica er en moderne motorsejler, bygget i 2007. Båden er 32 m lang og 7 m bred. De 16 kahytter er 9-10 kvm store og med lidt skabsplads. 7 dobbeltkahytter under dæk (2 med dobbeltseng, 2 med dobbeltseng og en ekstra køje, 3 med 2 enkeltstående senge). 9 kahytter ligger over dæk (5 med dobbeltseng og 4 med 2 senge). Dobbeltsengene er ca 160 cm brede. 
Der er kælet for de fælles opholdssaloner, og der er god plads på alle fællesarealerne. Agter er der en badeplatform, så det er nemt at hoppe i det tyrkisblå hav, og det aller vigtigste et stort soldæk, hvor du kan slappe af og nyde solen og udsigten.

Få her et virtuelt indblik i hvordan MS Romantica er indrettet.

Romantica Romantica Romantica
M/S Romantica Standard kahyt Spisesal

M/S San Snova er en charmerende motorsejler i kategorien Premium. Kahytterne er mere rummelige og med aircondition, så man kan lukke dørene for støj fra kajen og de andre både. Skibet er bygget i 2009 udelukkende til brug i ø-havet ved Kroatien. Det er bygget i eg og kombinerer på fornem vis de klassiske skibstraditioner med et flot og moderne interiør. Båden er 31 m lang og 8 m bred. De 14 kahytter er 9-14 kvm store. Der er 11 kahytter over dæk, alle med dobbeltseng (140 cm bred). 5 af disse kahytter har en ekstra køje med rabat til 3. person i kahytten. Der er 3 kahytter under dæk med 3 køjer (en køjeseng og en enkeltstående seng). Alle kahytter har eget bad og toilet, aircondition, hårtørrer. Kahytterne på underdækket har vinduer, der kan åbnes, når man er i havn. De øvrige kahytter kan åbne døren ud i det fri. Alle køjer er 200 cm lange. Der er dejlige fællesområder med soldæk og overdækning, så man kan sidde udenfor i skyggen. 

Tag en virtuel tour og få et indblik i hvordan San Snova er indrettet. 

M/S San Snova Kahyt underdæk  Kahyt øvredæk

Opholdet er med delvis helpension, 4 dage med helpension (morgenmad, frokost eller madpakke og aftensmad). 3 dage med halv pension (morgenmad og enten frokost/picnic eller aftensmad afhængigt af dagsprogram). Forplejningen starter med aftensmaden på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Der er en cykelguide ombord, som følger med ud på etaperne, så måltiderne er tilpasset dagsetaperne.

Cykler og cykeludstyr

I kan vælge selv at medbringe cykler (max 22 kg) eller leje (skal bestilles på forhånd). 

Standardcyklerne er 21 gears hybrid-cykler udstyret med bagtaske og vandflaske. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag. 
Cykelforsikring mod skader og tyveri kan tegnes ombord.

Der kan lejes elcykler (begrænset antal). Skal forudbestilles.

Brug af cykelhjelm er obligatorisk - medbring din egen eller lej ombord (begrænset antal - reservation anbefales). 

Sværhedsgrad 3

Dette cykelkrydstogt må ikke sammenlignes med vore krydstogter langs floder og kanaler. De Dalmatiske øer er alle bjergrige, og de daglige etaper på 20-60 km vil byde på 2-500 højdemeter. Stigningerne kan være lange, men ikke uoverskuelige, og enhver i rimeligt god form skulle kunne deltage på denne kategori 3 tur. Du belønnes med forrygende udsigter over havet og skønne nedfarter. 
Der er ikke cykelstier, men der er sparsom trafik og sjældent tung eller generende trafik. Rutevalget er fortrinsvis på mindre asfalt- eller grusveje, men da der på mange øer kun er den samme vej, kan du ikke undgå at skulle dele nogle strækninger med bilerne. Cyklerne er lavt gearede, tempoet fornuftigt, og dagsetaperne er overskuelige. Nogle steder kan man enten afkorte ruten eller vælge mellem mere eller mindre kuperede alternativer. 
For at få det fulde udbytte af turen, skal man kunne lide udfordringer og have en rimelig kondition. 

Der følger en cykelguide med ud på etaperne, men du kan også vælge at køre på egen hånd (kort udleveres). Det er også muligt at springe cykelture over og blive på båden eller gå på opdagelse i land. 

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Hvordan kommer man frem

Fly transport
Rejsen her er eksklusive transport fra/til Danmark. Trogir ligger kun ca. 6 km fra lufthavnen i Split. Taxa fra Split Lufthavn til Trogirs havn er cirka 20 € hver vej.
Der er direkte fly fra Kastrup til Split, og fra Billund er der også fly, men ikke direkte forbindelser. 

Egen bil
Gæster i egen bil kan evt. få anvist parkeringsplads. Pris ca. 50 € pr. uge

Bestil

Uge 40: Startdato 28.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 9.798,- DKK

Uge 41: Startdato 05.10.2019 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 42: Startdato 12.10.2019 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK
Praktiske Informationer

OBS. Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Prisen inkluderer :

 • 7 nætter i dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • 4 x helpension, 3 x halvpension
 • Guidede cykelture og sightseeing 
 • Engelsk/tysk talende cykelguide
 • Oversigtskort over dagens cykeltur (om bord)
 • Skift af sengelinned og håndklæder ved behov

Prisen inkluderer ikke:

 • Leje af cykel med 21 gear: 600 kr.
 • Leje af el-cykel: 1.250 kr (begrænset antal)
 • Forsikring mod tyveri og skade på cykel/el-cykel: 10/20 €
 • Øvrige drikkevarer 
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning, normalt 30 euro pr person
 • Turistskat + drikkevand om bord 40 euro pr person (betales ombord)
 • Transport fra Danmark til Trogir t/r 

Rabat :

 • I kahytter med plads til 3 personer får 3. person 50% rabat (uanset alder) - noter ønsket i Bemærkninger i bestillingen. Så retter vi prisen til.  

Parkering: 

 • For gæster i egen bil ca. 50 euro pr. uge for parkeringsplads (forhør nærmere)

Ekstra overnatning

 • Der kan tilbydes ekstra overnatning i Trogir. Forskellige hoteller (priser på forespørgsel). 

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er InselHopping og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser.
Se betingelser og læs om InselHopping her www.islandhopping.com

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden