Bestil

Øhop i den kroatiske skærgård

Kroatien | Cykelkrydstogt | Sværhedsgrad 2-3

Panoramaudsigterne står i kø på dette cykelkrydstogt i det krystalklare Adriaterhav i den kroatiske skærgård, hvor du bl.a. kan opleve Nationalparken Krka og dets brusene vandfald. 

In stock
Travel Code
KR-105
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkMulighed for snorkling i det krystalblå Adriaterhav
blue encircled checkDen gamle bydel og katedral i Šibenik, UNESCOs verdensarv
blue encircled checkSmag på dalmatiske specialiteter som crni rizot
calendar icon7 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

En oplevelsesrig og aktiv ferie, hvor mange forskellige og storslåede naturscenerier venter dig. Du kan nyde det klareste hav med fine muligheder for snorkling, opleve dramatiske klipper og storslåede bjerge, der er krydret med pragtfulde kystbyer samt besøge små kendte og mindre kendte øsamfund. Glæd dig til duften af rosmarin, og at se vinområder i lange baner samt et utal af oliven- og figentræer.

Blandt højdepunkterne kan du glæde dig til Krka Nationalpark, der er udsmykket med smukke søer og brusende vandfald. Se frem til et bølgende landskab med frodig, grøn bevoksning, som du oplever både sejlende på floden og til fods. I Kornati Nationalpark, hvor 89 småøer indgår, hersker et rigt dyreliv. Her ligger både golde og frodige småøer side om side kastet ud som perler i vandet. I den fine, gamle middelalderbydel i Trogir, beliggende på en lille ø, får du kroatisk charme for fuld udblæsning i de smalle gader med vidunderlige, gamle bygninger. I den idylliske by Šibenik venter der i katedralen et af Kroatiens vigtigste arkitektoniske monumenter fra renæssancen, og i Primošten kan du lade dig imponere af en af landets smukkeste kystbyer.

På de fleste afgange med M/S San Snova er der mulighed for at vælge mellem den almindelige cykelrute eller en mountainbike rute. På disse afgange vil det være muligt at leje mountainbikes.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Check-in på båden i Trogir havn – Rogoznica
Der er mulighed for check-in på båden i tidsrummet 14.00-14.30. Kort efter stævner krydstogtskibet ud i det turkisblå hav med kursen langs kysten forbi de første småøer i den vidunderlige kroatiske skærgård mod Rogoznica. Den charmerende lille by ligger på en mindre ø, godt beskyttet i en bugt i Adriaterhavet og forbundet til fastlandet via en dæmning. Her ligger skibet til for natten. På dækket kan du nyde dagens sidste solstråler med udsigt over de mange fiskerbåde i havnen.

Dag 2: Rogoznica – Primošten – Šibenik - Skradin, cykling ca. 20 km
Fra morgenstunden starter vi dagens cykeltur fra Rogoznica mod en af Kroatiens smukkeste kystbyer, Primošten, der glimter som en perle lige ud til det klareste turkisgrønne Adriaterhav. Her findes der små butikker og restauranter, der bl.a. serverer dalmatiske specialiteter som den klassiske sorte risotto med blæksprutte, også kaldet crni rizot. Når du igen går ombord, kan du slappe af i en liggestol, mens der sejles videre blandt forrevne klipper og småøer. Du risikerer at tabe pusten over den store skønhed i den kroatiske skærgård. Næste stop er den idylliske by Šibenik ved Krka flodens udmunding, hvor du besøger den gamle bydel samt katedralen, som er på UNESCOs verdensarvsliste, der er et af landets vigtigste arkitektoniske monumenter fra renæssancen. Herefter sejles der ind på den 73 km lange Krka flod mod dagens endestation, den hyggelige lille havneby Skradin, der har en helt betagende placering omkranset af grønklædte bakkedrag.

Dag 3: Krka Nationalpark – Vodice, cykling ca. 36 km
Storslåede naturscenerier venter dig i dag i den mest spektakulære del af den unikke Krka Nationalpark, der også er kendetegnet ved de mange brusende vandfald. Med det gode fodtøj på vandrer du omgivet af frodig bevoksning ad fine gangstier i træ, der kun svæver et lille stykke over det glimtende irgrønne vand. Et rigt dyreliv med fisk og frøer udfolder sig under dine fødder. Lyden af brusende vandfald skærper dine sanser, før de pludseligt rejser sig foran dig i voldsomme fald ned over de grønklædte klippevægge. Om sommeren er der mulighed for at tage en dukkert i nogle af søerne, så tag badetøj og håndklæde med i rygsækken. Først om eftermiddagen sætter du dig igen i sadlen, denne gang med kurs mod den kendte ferie-by Vodice. Her vil MS San Snova vente din ankomst, og du får mulighed for at bruge aftenen i skønne Vodice.Dag 4: Vodice – øen Murter – Kornati øgruppen - Telašćica Naturpark, cykling ca. 25 km
Det er tid til at spænde cykelhjelmen igen og forlade Vodice med kurs mod den 19 km2 store ø Murter, der er forbundet med fastlandet via en bro fra den lille by Tisno. Du lægger nu det bjergrige fastland bag dig og cykler over broen til øen, hvor turen fortætter langs kystlinjen forbi 2 små landsbyer til en lille anløbsbro. Ombord igen kan du læne dig tilbage og nye sejladsen gennem den smukke og tætpakkede øgruppe Kornati. Området med 140 småøer er spredt over 300 km2, hvoraf de 89 øer indgår i Kornati Nationalpark. Her venter dig azurblåt hav med et rigt dyreliv, hvor både golde og mere frodige småøer blander sig, indtil du når dagens endestation, Telašćica Naturpark. Naturparken skyder op af havet med sine stejle og helt lyse klipper med en frodig, tæt bevoksning på toppen samt en karakteristisk smaragdgrøn saltsø. Nyd den stille aften i det store natursceneri og nyd en gåtur gennem parken langs de imponerende klippeskrænter.

Dag 5: Øen Dugi Otok – Zadar, cykling ca. 28 km
Efter morgenmaden cykler du på den stille vej hen over øen, akkompagneret af en række uforglemmelige panoramaudsigter til naboøerne, der ligger som perler på en snor i det dybblå hav. Skibet venter på dig i Savar og tager dig med på overfarten mod fastlandet og Zadar, der i mange år var Dalamtiens politiske og kulturelle centrum. 3000 års historie ligger godt og strategisk gemt i ly af øen Ugljan, og historien trækker tråde til det romerske og byzantiske rige, som byen tidligere var underlagt. Desværre blev mange historiske bygninger ødelagt i Balkan krigen, men der står heldigvis stadig bygninger tilbage, der har bevaret sin unikke arkitektur. I dag er byen også kendt for sit lysorgel ved havet, der spiller ved hjælp af bølgerne. Ved ankomst til Zadar er det muligt at deltage i en gåtur rundt i den gamle bydel med små, krogede gyder, hvis du er nysgerrig på at vide mere om byens fascinerende historie. Natten tilbringes ombord i Zadar.

Dag 6: Øerne Ugljan og Pašman – Primosten, cykling ca. 33 km
Under morgenmaden sejler skibet til øen Ugljan. Her har du god tid til at cykle rundt og udforske øerne Ugljan og Pašman, der er forbundet via en bro. Ugljan kaldes ”den grønne ø”, fordi den bugner af oliventræer, figentræer, fyrretræer og vinmarker. Idet du cykler langs østkysten, har du samtidig en fremragende udsigt til det bølgende landskab på fastlandet, og på Pašman er det tydeligt, at øens beboere lever af olivenolieproduktion og fiskeri. Efter cykelturen sejler du tilbage til Primošten, hvor der er tid til en dukkert og en tur rundt i den maleriske kystby, hvor også natten tilbringes ombord.

Dag 7: Øen Šolta - Trogir, cykling ca. 15 km
Fra morgenstunden stævnes der ud mod den mindre kendte ø Šolta. Duften af rosmarin ligger hele tiden som en behagelig undertone på dagens cykeltur rundt på den rolige ø, indtil du når den lille hovedby Grohote, hvor øens eneste skole ligger. Langs ruten ser du, at jorden er frugtbar og god at dyrke, og hvem kan blive træt af synet af smukke oliven- og figentræer? Ved middagstid stævnes der ud på turens sidste sejlads, hvor du sidder på dækket med en velfortjent forfriskende drink, som kan indprente dig de sidste indtryk fra den skønne kroatiske skærgård. Tilbage i Trogir er der nu tid til at gå på opdagelse i den forførende gamle middelalderbydel, som er UNESCO verdensarv. Sæt dig på en hyggelig café og sug til dig af indtryk fra livet i byen med de hyggelige smalle gader, det lokale marked og de meget smukke, gamle bygninger. Til aftenens afskedsmiddag på skibet er det tid til at mindes turens højdepunkter og sige farvel til dine medrejsende og skibets besætning.

Dag 8: Check-out i Trogir
Efter morgenmaden forlades skibet kl. 9 efter et oplevelsesrigt cykelkrydstogt og en masse gode minder i bagagen.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Indkvartering

down v arrow

San Snova

Flodbåden San Snova fungerer som dit flydende hjem under din rejse til søs. Båden er bygget i eg og kombinerer på fornem vis de klassiske skibstraditioner med et flot og moderne interiør, som er med til at skabe en hyggelig atmosfære ombord. Under din rejse bliver du indkvarteret på San Snovas rummelige og komfortable kahytter, der alle er indrettet med eget badeværelse, aircondition og hårtørrer. Når du ikke er i kahytten, kan du bl.a. opholde dig på bådens eminente soldæk, der har en god udsigt til alle de forbipasserende serværdigheder. Du kan glæde dig til en sørejse i stor stil, da San Snova tilhører kategorien Premium. 

Sværhedsgrad: 2-3

down v arrow

Dette cykelkrydstogt må ikke sammenlignes med vores krydstogter langs floder og kanaler. De Dalmatiske Øer er alle bjergrige, og de daglige etaper på 15-35 km vil byde på 100-300 højdemeter. Du cykler gennem kuperet terræn, hvor der indimellem vil være nogle lange og mere krævende stigninger. Men det er selvfølgelig altid tilladt at stige af cyklen og trække den lidt, hvis det skulle være nødvendigt. Der er ikke cykelstier, men det meste af cykelruten er asfalteret og oftest med sparsom trafik og sjældent tung eller generende trafik. I højsæsonen i juli og august må der dog forventes mere trafik.

Der følger en cykelguide med ud på etaperne, men du kan også vælge at køre på egen hånd (kort udleveres). På turens cykelture bestemmer deltagerne på almindelige cykler tempoet. Hvis du har reserveret en elcykel, skal du være opmærksom på det forhold. Cyklerne er lavt gearede, tempoet fornuftigt, og dagsetaperne er meget overskuelige.  

Har du brug for en fridag, kan du selv afsætte en halv eller hel dag til at gå på opdagelse til fods, hoppe en tur i det krystalklare hav eller slappe af ombord på båden i stedet.
For at få det bedste ud af turen, anbefaler vi, at du har en basal god grundform og er vant til at cykle i din hverdag. 

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Du kan leje en hybrid-cykel med 21 gear, der har en bagtaske og en vandflaskeholder. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der byder på stejlere passager og ujævnt underlag.
Der kan også lejes elcykler og børnecykler fra højde 130 cm. Der er et begrænset antal elcykler, så det anbefales at bestille i god tid. 

Cykelforsikring mod skader og tyveri kan tegnes ombord. Alternativt kan du medbringe egen cykel. Det er dog ikke muligt at medbringe egen elcykel.

Cykelhjelm er obligatorisk, og det anbefales derfor at medbringe cykelhjelm hjemmefra.

På de fleste afgange med M/S San Snova er det muligt at leje mountainbikes og el-mountainbikes. Dette vil fremgå under "Bestil".

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan flyve til Split, hvorfra der kun er 6 km til Trogir. Fra Split lufthavn kan du tage en taxa til Trogir havn.

Kør selv:
Der kan bestilles parkering i Trogir. Bestilles hjemmefra og afregnes lokalt.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klimabeskrivelse Split

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
           

Uge 19: Startdato 03.05.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 25: Startdato 14.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 27: Startdato 28.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.998,- DKK

Uge 34: Startdato 16.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.198,- DKK

Uge 36: Startdato 30.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.198,- DKK

Uge 38: Startdato 13.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.198,- DKK

Uge 41: Startdato 04.10.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning i kahyt
 • 2x helpension, 5x halvpension (mulighed for picnic til frokost)
 • Guidede cykelture og sightseeing 
 • Engelsktalende cykelguide
 • Oversigtskort over dagens cykeltur (ombord)
 • Sengelinned og håndklæder
 • Adgang til nationalparker (gruppe)

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning og guide
 • Drikkevarer om bord (betales ombord)
 • Øvrige drikkevarer 
 • Transport fra Danmark til Trogir t/r
 • Entré til seværdigheder
 • Turistskat

Mulige tilkøb (se prisen under "Bestil")

 • Cykelleje
 • Elcykel 
 • Mountainbike
 • El-mountainbike
 • Transfer mellem Split lufthavn og Trogir havn: bookes hjemmefra
 • Forsikring mod tyveri og skade på cykel/elcykel
 • Parkeringsplads i Trogir

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Island Hopping, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Island Hopping. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden