Øhop i det sydlige Dalmatien

Kroatien | Naturskønt cykelkrydstogt | Sværhedsgrad 3-4

Øhop på cykel på de Dalmatiske øer i det sydlige Kroatiske øhav. Lev ombord på et fantastisk krydstogtskib og sejl Dalmatien rundt. International gruppe med engelsktalende cykelguide.

In stock
Travel Code
KR-52
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkCykelkrydstogt mellem de kuperede dalmatiske øer ud for Split
blue encircled checkKombiner cykling, sejlads og panoramaudsigter til øhavet
blue encircled checkOplev flere seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste
calendar icon3 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

En uges cykelkrydstogt i Kroatien mellem de kuperede dalmatiske øer i det tyrkisblå farvand ud for Split. Du kommer med skib og på cykel rundt på skønne øer, samt ad småveje på fastlandet. En landskabsmæssig meget varieret tur gennem afvekslende natur. Du passerer igennem lavendelmarker, olivenlunde, vinmarker og masser af plantager med kiwier, morbærtræer og figentræer. Belønningen for anstrengelserne på cykel for at komme op på højderyggene udmynter sig i vidunderlige panoramaudsigter til hele øhavet.

Oplevelserne på cykel krydres med svalende bade- eller snorkelture (tag selv maske med), afslapning på soldækket eller måske et slag kort i skyggen med dine medrejsende. Der vil være sightseeing i de mange små havne og laguner, vi passerer samt spændende besøg på lokale restauranter og barer i småbyerne undervejs. 

Cyklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Ønsker du i stedet at gå på opdagelse på land eller at blive på båden til næste mødested, er du velkommen til det, men bemærk at skibets rute og anløb er fastlagt ud fra cyklisternes behov.

På disse ture med gæster fra forskellige lande knyttes der ofte venskaber på tværs af alle sprogbarrierer, og det er spændende at finde sammen igen efter dagens forskellige oplevelser ved aftenhyggen. 

På de fleste afgange med M/S San Snova er der mulighed for, at vælge mellem den almindelige cykelrute eller en mountainbike rute. På disse afgange vil det være muligt at leje mountainbikes.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Trogir Havn
Der er check-in på båden mellem kl. 14-14.30 og allerede kl. 15 sejler båden ud på det første cruise til Šolta, hvor vi lægger til for natten.  

Dag 2. Vis, cykling ca. 31 km
Dagen bliver brugt på at udforske den mest befolkede ø Vis. På grund af militær zoner, har øen været lukket for turister indtil 1995, så der er rig mulighed for at nyde øen og tilbringe endnu en nat der.

Dag 3. Korčula, cykling ca. 30 km
Om morgenen sejler vi fra Vis og ankommer til Vela Luka havnen på Korčula. Undervejs smider vi ankeret og der er mulighed for at hoppe en tur i det skønne vand. I Vela Luka er der mulighed for at få en rundtur til landsbyen Blato, der ligesom Rom er bygget på syv bakker, og tilbage til Vela Luka igen hvor vi tilbringer natten.

Dag 4. Hvar - Stari Grad, cykling ca. 22 + 20 km.
I dag tager vi på opdagelse på øen Hvar. Hre er det oplagt at gå en lille tur igennem byen inden vi starter med cykelturen. På turen kommer vi forbi små landsbyer og smukke lavendelmarker, frem til Stari Grad på den modsatte side af øen, med en bjergtagende udsigt på vejen ned til byen. Efter frokost cykler vi videre igennem det grønne til havnebyen Jelsa, hvor vi holder pause med kaffe og is og så cykler tilbage til Stari Grad hvor vi overnatter.

Dag 5. Brač - Postira, cykling ca. 29 km
I dag sejler vi til øen Brač, som er berømt for sin strålende, dyrebare kalksten, der blandt andet blev brugt til Det Hvide Hus i Washington og Reichstag i Berlin. Efter vi er ankommet, cykler vi mod Postira. Vi cykler ind mod centrum af øen og udforsker det lokale liv og arkitektoniske relikvier, før vi cykler tilbage langs kysten og tilbringer resten af dagen i Postira.

Dag 6. Split, cykling ca. 17 km
Under morgenmaden ankommer vi til byen Split. Den gamle by i Split blev bygget sammenhængende med det kendte palads for den romerske Cæsar Diocletian, og er et UNESCO verdensarvssted. I dag kan man enten tage valget om at tage en bus til Cetina kløften hvor vi vil rafte (ikke inkl.), eller så kan man på cykel udforske den skønne Marjan-skoven beliggende i Split.

Dag 7. Šolta – Trogir, cykling ca. 20 km
Vi begynder vores sidste cykeldag på Šolta. Olivenlunde, figentræer og duften af rosmarin ledsager os på vores tur over øen. Der vil være mulighed for at besøge en lokal biavler ved navn Goran, som begejstret fortæller om sin passion for bier. Efter cykelturen går vi igen ombord og nyder den sidste krydsning til Trogir forbi klipperne på Čiovo-halvøen. Der er stadig masser af tid til at besøge den gamle bydel i Trogir, der er UNESCO verdensarv. Den sidste aften ombord på vores skib fejres på traditionel vis med en god fælles middag og festligt samvær med alle gæster, besætningen og turguiderne.

Dag 8. Trogir - hjemrejse
Efter morgenmaden hjemrejse, eller hvis du har booket ekstra nætter på hotel i Trogir.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Indkvartering

down v arrow

Flodbåden San Snova fungerer som dit flydende hjem under din rejse til søs. Båden er bygget i eg og kombinerer på fornem vis de klassiske skibstraditioner med et flot og moderne interiør, som er med til at skabe en hyggelig atmosfære ombord. Under din rejse bliver du indkvarteret på San Snovas rummelige og komfortable kahytter, der alle er indrettet med eget badeværelse, aircondition og hårtørrer. Når du ikke er i kahytten, kan du bl.a. opholde dig på bådens eminente soldæk, der har en god udsigt til alle de forbipasserende serværdigheder. Du kan glæde dig til en sørejse i stor stil, da San Snova tilhører kategorien Premium. Sværhedsgrad 3-4

down v arrow

Dette cykelkrydstogt må ikke sammenlignes med vore krydstogter langs floder og kanaler. De Dalmatiske Øer er alle bjergrige, og de daglige etaper på 20-60 km vil byde på 200-650 højdemeter. Stigningerne kan være lange, men ikke uoverskuelige, og enhver i rimelig god form skulle kunne deltage på denne tur. Du belønnes med forrygende udsigter over havet og skønne nedfarter. 

Der er ikke cykelstier, men der er sparsom trafik og sjældent tung eller generende trafik. Rutevalget er fortrinsvis på mindre asfalt- eller grusveje, men da der på mange øer kun er den samme vej, kan du ikke undgå at skulle dele nogle strækninger med bilerne. Cyklerne er lavt gearede, tempoet fornuftigt, og dagsetaperne er overskuelige. Nogle steder kan man enten afkorte ruten eller vælge mellem mere eller mindre kuperede alternativer. 
For at få det fulde udbytte af turen, skal man kunne lide udfordringer og have en rimelig kondition. 

Der følger en cykelguide med ud på etaperne, men du kan også vælge at køre på egen hånd (kort udleveres). 

Turen er for alle, dog vil de cykelmæssige udfordringer nok sætte en nedre aldersgrænse, og vi anbefaler derfor at deltagende børn er mindst 10 år.
Har man brug for en fridag, kan man selv afsætte en halv eller hel dag til at svømme eller tilbringe ombord på båden i stedet for at tage en planlagt cykeltur.

På turens cykelture bestemmer deltagerne på almindelige cykler tempoet. Hvis du har reserveret en elcykel, skal du være opmærksom på det forhold. 

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Du kan leje hybrid-cykel med 21 gear med bagtaske og vandflaske. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag.
Der kan også lejes elcykler og børnecykler fra højde 120 cm.

Cykelforsikring mod skader og tyveri kan tegnes ombord.

Alternativt kan du medbringe egen cykel, det er dog ikke muligt at medbringe egen elcykel.

Cykelhjelm er obligatorisk. Det anbefales at medbringe cykelhjelm hjemmefra.

På de fleste afgange med M/S San Snova er det muligt at leje mountainbike og el-mountainbike. Dette vil fremgå under "Bestil".

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan flyve til Split. Trogir ligger kun ca. 6 km fra lufthavnen i Split. Taxa fra Split Lufthavn til Trogirs havn er ca. 20 EUR.

Kør selv:
Der kan bestilles parkering i Trogir. Bestilles hjemmefra direkte hos IslandHopping og afregnes lokalt.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
           

Uge 35: Startdato 23.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.198,- DKK

Uge 37: Startdato 06.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.198,- DKK

Uge 42: Startdato 11.10.2024 varighed 7 nætter

Fra 9.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • 2x helpension, 5x halvpension (mulighed for picnic til frokost)
 • Guidede cykelture og sightseeing 
 • Engelsk/tysk talende cykelguide
 • Oversigtskort over dagens cykeltur (ombord)
 • Skift af sengelinned og håndklæder ved behov

Ikke inkluderet i prisen:

 • Øvrige drikkevarer 
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning
 • Drikkevarer om bord (betales ombord)
 • Transport fra Danmark til Trogir t/r

Mulige tilkøb (se prisen under "Bestil")

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Mountainbike (Ikke muligt den 16. juni og 6. oktober)
 • El-mountainbike (Ikke muligt den 16. juni og 6. oktober)
 • Transfer mellem Split lufthavn og Trogir havn: bookes hjemmefra
 • Forsikring mod tyveri og skade på cykel/elcykel
Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Island Hopping, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Island Hopping. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden