INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Øhop i det sydlige Dalmatien

Cykelkrydstogt i naturskønne Kroatien

Øhop på cykel på de Dalmatiske øer i det sydlige Kroatiske øhav.
International gruppe med engelsktalende cykelguide.

In stock
Travel Code
KR-52

Det kan du glæde dig til

En uges cykelkrydstogt mellem de kuperede dalmatiske øer i det tyrkisblå farvand ud for Split. Du kommer med skib og på cykel rundt på skønne øer, samt ad småveje på fastlandet. En landskabsmæssig meget varieret tur gennem afvekslende natur. Du passerer igennem lavendelmarker, olivenlunde, vinmarker og masser af plantager med kiwier, morbærtræer og figentræer. Belønningen for anstrengelserne på cykel for at komme op på højderyggene udmynter sig i vidunderlige panoramaudsigter til hele øhavet. 

Oplevelserne på cykel krydres med svalende bade- eller snorkelture (tag selv maske med), afslapning på soldækket eller måske et slag kort i skyggen med dine medrejsende. Der vil være sightseeing i de mange små havne og laguner, vi passerer samt spændende besøg på lokale restauranter og barer i småbyerne undervejs. 

Cyklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Ønsker du i stedet at gå på opdagelse på land eller at blive på båden til næste mødested, er du velkommen til det, men bemærk at skibets rute og anløb er fastlagt ud fra cyklisternes behov.

På disse ture med gæster fra forskellige lande knyttes der ofte venskaber på tværs af alle sprogbarrierer, og det er spændende at finde sammen igen efter dagens forskellige oplevelser ved aftenhyggen. 

På nogle afgange med M/S San Snova er der mulighed for, at vælge mellem den almindelige cykelrute eller en mountainbike rute. På disse afgange vil det være muligt at leje mountainbikes.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Trogir Havn
Der er check-in på båden mellem kl. 14-14.30 og allerede kl. 15 sejler båden ud på det første cruise til Split, hvor vi lægger til for natten.  

Dag 2. Hvar, cykling ca. 20 km
Om morgenen krydser vi over til den dejlige naturlige havn Stari Grad på øen Hvar. Vores eftermiddagscykeltur på Hvar fører os gennem de maleriske havnebyer Jelsa og Vrboska. Vi kommer gennem vinmarkerne på den berømte 'Stari Grad Plains' og fortsætter ad en malerisk kystvej gennem byen Vrboska, også kaldet 'Lille Venedig', til havnebyen Jelsa. Overnatning i Starigrad.

Dag 3. Øerne Hvar og Korcula, cykling ca. 22 km
Hvar er den længste ø i Adriaterhavet og den ø, der nyder flest solskinstimer. Vi tager på en cykeltur langs en næsten trafikfri vej gennem smukt beliggende små landsbyer og videre til øens hovedstad, Hvar. Vi besøger den storslåede renæssanceplads og nyder udsigten fra den spanske fæstning, der ligger højt over byen. Vi hopper ombord igen, og cruiser over til Korcula Island. Overnatning i Vela Luka.

Dag 4. Korcula til Makarska, cykling ca. 37 km.
I dag tager vi på opdagelse på øen Korčula. Roen og plantelivet har givet formen til den sandsynligvis smukkeste dalmatiske ø. Vores cykeltur fører os gennem landsbyen Blato, der ligesom Rom er bygget på syv bakker, og derfra videre til havnen i Prigradica. Vi spiser frokost på båden og sætter kurs mod Makarska. Hvis vejret tillader det, holder vi et svømmestop i en dejlig bugt. Aftenen kan nydes langs den berømte Makarska TRiviera.

Dag 5. Omiš, cykling ca. 44 km
En kort sejlads under morgenmaden til Omiš. I dag har du valget mellem at deltage på en cykeltur i området omkring Cetina Canyon eller deltage i en raftingudflugt ned ad Cetina-floden (ikke inkl). Cykelturen går rundt om kløften og byder på fantastisk udsigt over floden og tilbage ned mod havet. Rafting-gruppen afhentes fra båden med en bus og føres op ad floden til raftingturens startsted. Herfra følger vi floden og får et unikt syn af kløftens flora og fauna. Deltagerne i raftingturen bliver i bus kørt tilbage til båden. Om eftermiddagen har vi tid til at udforske Omis eller tage en svømmetur på den nærliggende strand. Natten tilbringes i Omis.

Dag 6. Islands Brač and Šolta, cykling ca. 32 km
I dag sejler vi til øen Brač, som er berømt for sin strålende, dyrebare kalksten, der blandt andet blev brugt til Det Hvide Hus i Washington og Reichstag i Berlin. Fra den maleriske havneby Pučišća, hvor en af de mest berømte murerskoler i Kroatien ligger, tager vores cykeltur os til den nærliggende by Postira. Herfra går vi ombord på båden og sejler til øen Šolta. Her kan vi deltage på en 4,5 km vandretur med et besøg ved den lokale biavler Goran undervejs. Bierne er Gorans sande lidenskab, og han har arbejdet med bier hele sit liv. Vi overnatter i havnen i Rogač på Šolta.

Dag 7. Šolta – Trogir, cykling ca. 20 km
Vi begynder vores sidste cykeldag på Šolta. Olivenlunde, figentræer og duften af rosmarin ledsager os på vores tur over øen. Efter cykelturen går vi igen ombord og nyder den sidste krydsning til Trogir forbi klipperne på Čiovo-halvøen. Der er stadig masser af tid til at besøge den gamle bydel i Trogir, der er UNESCO verdensarv. Den sidste aften ombord på vores skib fejres på traditionel vis med en god fælles middag og festligt samvær med alle gæster, besætningen og turguiderne.

Dag 8. Trogir - hjemrejse
Efter morgenmaden hjemrejse, eller hvis du har booket ekstra nætter på hotel i Trogir.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Indkvartering

Kahytterne på underdækket har vinduer, der kan åbnes, når man er i havn. De øvrige kahytter kan åbne døren ud i det fri.

M/S Romantica
En moderne motorsejler i kategorien premium, bygget i 2007. Båden er 32 m lang og 7 m bred. Der er kælet for de fælles opholdssaloner, og der er god plads på alle fællesarealerne. Agter er der en badeplatform, så det er nemt at hoppe i det tyrkisblå hav, og det aller vigtigste et stort soldæk, hvor du kan slappe af og nyde solen og udsigten. Der er 16 kahytter, som er 9-10 kvm store og med lidt skabsplads. Dobbeltsengene er ca 160x200 cm brede. Alle kahytter har eget bad og toilet, aircondition og hårtørrer.

Øvre dæk: 9 kahytter ligger over dæk (5 med dobbeltseng og 4 med 2 enkeltsenge).
Underste dæk: 7 kahytter under dæk (2 med dobbeltseng, 2 3-personers kahytter med dobbeltseng og en ekstra køje samt 3 med 2 enkeltstående senge).

Få her et virtuelt indblik i hvordan MS Romantica er indrettet.

Romantica Romantica Romantica
M/S Romantica Standard kahyt Spisesal

M/S San Snova
En charmerende motorsejler i kategorien Premium. Kahytterne er mere rummelige og med aircondition, så man kan lukke dørene for støj fra kajen og de andre både. Skibet er bygget i 2009 udelukkende til brug i ø-havet ved Kroatien. Det er bygget i eg og kombinerer på fornem vis de klassiske skibstraditioner med et flot og moderne interiør. Der er dejlige fællesområder med soldæk og overdækning, så man kan sidde udenfor i skyggen. Båden er 31 m lang og 8 m bred. De 14 kahytter er 9-14 kvm store. Alle kahytter har eget bad og toilet, aircondition, hårtørrer.

Øvre dæk: Der er 11 kahytter over dæk, alle med dobbeltseng (140x200). 5 af disse kahytter har en ekstra køje, så der er plads til 3 personer. Kahytter på øvre dæk har ikke vinduer, men kan åbne døren ud i det fri.
Underste dæk: Der er 3 kahytter under dæk med 3 køjer (en køjeseng og en enkeltstående seng). Kahytterne på underdækket har vinduer, der kan åbnes, når man er i havn.

Tag en virtuel tour og få et indblik i hvordan San Snova er indrettet. 

M/S San Snova Kahyt under dæk  Kahyt øvre dækSværhedsgrad 3-4

Dette cykelkrydstogt må ikke sammenlignes med vore krydstogter langs floder og kanaler. De Dalmatiske Øer er alle bjergrige, og de daglige etaper på 20-60 km vil byde på 200-650 højdemeter. Stigningerne kan være lange, men ikke uoverskuelige, og enhver i rimelig god form skulle kunne deltage på denne tur. Du belønnes med forrygende udsigter over havet og skønne nedfarter. 

Der er ikke cykelstier, men der er sparsom trafik og sjældent tung eller generende trafik. Rutevalget er fortrinsvis på mindre asfalt- eller grusveje, men da der på mange øer kun er den samme vej, kan du ikke undgå at skulle dele nogle strækninger med bilerne. Cyklerne er lavt gearede, tempoet fornuftigt, og dagsetaperne er overskuelige. Nogle steder kan man enten afkorte ruten eller vælge mellem mere eller mindre kuperede alternativer. 
For at få det fulde udbytte af turen, skal man kunne lide udfordringer og have en rimelig kondition. 

Der følger en cykelguide med ud på etaperne, men du kan også vælge at køre på egen hånd (kort udleveres). 

Turen er for alle, dog vil de cykelmæssige udfordringer nok sætte en nedre aldersgrænse, og vi anbefaler derfor at deltagende børn er mindst 10 år.
Har man brug for en fridag, kan man selv afsætte en halv eller hel dag til at svømme eller tilbringe ombord på båden i stedet for at tage en planlagt cykeltur.

På turens cykelture bestemmer deltagerne på almindelige cykler tempoet. Hvis du har reserveret en elcykel, skal du være opmærksom på det forhold. 

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje hybrid-cykel med 21 gear med bagtaske og vandflaske. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag.
Der kan også lejes elcykler og børnecykler fra højde 120 cm.

Cykelforsikring mod skader og tyveri kan tegnes ombord.

Alternativt kan du medbringe egen cykel, det er dog ikke muligt at medbringe egen elcykel.

Cykelhjelm er obligatorisk. Det anbefales at medbringe cykelhjelm hjemmefra.

På nogle afgange med M/S San Snova er det muligt at leje mountainbike og el-mountainbike. Dette vil fremgå under "Bestil".

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan flyve til Split. Trogir ligger kun ca. 6 km fra lufthavnen i Split. Taxa fra Split Lufthavn til Trogirs havn er ca. 20 EUR.

Kør selv:
Der kan bestilles parkering i Trogir. Bestilles hjemmefra og afregnes lokalt.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
HotelNætterPris pr. person
M/S Romantica
7
 
Fra 8.248,- DKK
M/S San Snova
7
 
Fra 8.248,- DKK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • 4x helpension, 3x halvpension
 • Guidede cykelture og sightseeing 
 • Engelsk/tysk talende cykelguide
 • Oversigtskort over dagens cykeltur (ombord)
 • Skift af sengelinned og håndklæder ved behov

Ikke inkluderet i prisen:

 • Øvrige drikkevarer 
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning
 • Turistskat + drikkevand om bord (betales ombord)
 • Transport fra Danmark til Trogir t/r

Mulige tilkøb (se prisen under "Bestil")

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Mountainbike (kun på San Snova)
 • El-mountain bike (kun på San Snova)
 • Forsikring mod tyveri og skade på cykel/elcykel: (tilkøbes og betales ombord)
Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er InselHopping og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om IslandHopping. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden